Medion MDC2220/MDT2020

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hara, 30.11.2005.

  1. Jazska

    Jazska Guest Guest

    Liittynyt:
    15.02.2005
    Viestejä:
    404
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ilmeisesti sitten jos kerran Mr. Turhapuron boksi noin toimii..
    Mulla ei asiasta ole sen enempää tietoa kun antenniverkosta kattelen.
     
  2. mastodontti

    mastodontti Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2004
    Viestejä:
    171
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vika lienee siinä että ohjelmat ei tule ajallaan kanavilta? Eli kun epg:stä laittaa jonkin ohjelman tallennukseen jää ohjelmasta lähes aina loppu pois. On siis pakko laittaa lisäaikaa tallennukseen, tuo on taas siitä ärsyttävää että ohjelman nimi ei säily vaan tallenuksen nimeksi tulee esim. subtv.
    Mulla on lisäksi jopa uusimmalla ohjelmistolla tehnyt sitä että tallennus on asetettu, ja sama kanava jätetty päälle, mutta sitten ohjelman alettua on epg auki ja mitään ei tallennu.
    Onko muilla kaukosäädin huono ottamaan sivulta, siis huomattavan huono.
    Halvalla ei saa hyvää:)
     
  3. Mandingo

    Mandingo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2003
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    No ei ainakaan Elisan kaapelissa, mutta näkyy olevan Oulun kanavanipussa.
     
  4. Epseni

    Epseni Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2006
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hommasin kyseisen boxin kaapelimallin kuukausien arpomisen jälkeen. Alle kahdensadan hintaan laite vaikutti olevan sopivasti varusteltu. Conax-lukija ja tallennusmahdollisuus tulee tarpeeseen NHL-pelejä nauhoittaessa/katsellessa Canal+:lta.

    Toinen viritin ei mielestäni ole välttämättömyys, koska toista kanavaa voi katsella telkkarin virittimellä ja ajattelin hommata myös LCD-/plasmatöllönkin digivirittimellä varustettuna (toivottavasti sisäantennissa riittää jerkku, muutan lähitulevaisuudessa antennitalouteen). Kaapelissa vaikuttaa olevan muutenkin kaikki normikanavat samassa nipussa, jolloin muitankin kanavia pystyy nauhoituksen aikana katsomaan boksillakin.

    Tähän mennessä kaikki vaikuttaa hyvältä, saas nähdä miten laite kestää kovempaa testausta. :)
     
  5. Mandingo

    Mandingo Guest Guest

    Liittynyt:
    13.11.2003
    Viestejä:
    77
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla kävi noin kun laittoi EPG:stä kaksi peräkkäistä ohjelmaa tallennukseen niin ekan nimeksi tuli kanavan nimi. Tosi ärsyttävä piirre.
    Ohjelmoin Medion MD4689 8-in-1 kaukosäätimen 412 koodilla ja tuntuu ohjaavan laitetta paremmin kuin originaali. Ainut vaan ettei tuolla koodilla PVR näppäimet toimi eikä noita näytä pystyvän opettamaankaan.
     
  6. antsa2

    antsa2 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa MDC2220 postissa Gigantista parin viikon odottelun jälkeen, mutta ei ilo siihen vielä loppunut. Laite ei löydä kanavia millään, on kokeiltu kotona ja kaverilla ja antennisyöttö on varmasti oikeassa paikassa. Ei vaan löydä kanavia manuaaliasetuksellakaan (Oulussa 322MHz, rate 6875 ja QAM 128). Softa on 6.25p ja rivarin antenniverkosto uusittu vuosi sitten eli pitäis niiden puolesta toimia ok.

    DigiTV infopalvelusta neuvoivat perusjutut ja lopuksi että "kokeile palauttaa tehadasasetukset ja jos se ei auta niin soita huomenna uudestaan.." vaan huomenna lähtee boksi takaisin. Onko nämä oikeesti näin huonoja laitteita, kannataako käydä vaihtamassa Gigantin tiskillä toinen laite tilalle vai otanko suoraan rahat takaisin? Onko hyviä neuvoja/kokemuksia vastaavasta??
     
  7. Mr. Turhapuro

    Mr. Turhapuro Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Älä älä vielä hermostu!
    Tänään kuulemma Oulun kaapelissa ongelmia, Ainakaan Medionin boxi ei löydä signaalia. Eräässä kaupunginosassa myös analogipuoli pimeänä. Viime torstaina tullut MDC2220 löysi kanavat vasta lauantaina. Finnetin kaverit Lahdessa olivat korjanneet kolmea boximerkkiä koskevaa kanavahaku/tehdasasetusten palautusongelmaa. Boxissa ei varmaankaan ole mitään vikaa. Jos ei huomenna kanavahaku onnistu niin soita Oulun puhelimeen ja kysy mikä mättää. DigiTV infoon ei näissä hommissa kannata soittaa. :thumbsup:
     
  8. Mr. Turhapuro

    Mr. Turhapuro Guest Guest

    Liittynyt:
    26.05.2006
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oot varmaan jo löytänyt tietoa mutta kerrotaan nyt että minä oon tehnyt jo kymmeniä DVD-levyjä kyseisellä tavalla. Laitteet on kytketty RGB:nä Toppy 5100PVRc---)Pioneer tallentava DVD---)Sony 32" CRT.

    Ensin valitse DVD:stä tallennuslaatu ja tallennettava input. Sitten laita digiboxin volume täysille ja aloita tallenteen toisto. Ohjelman alkaessa aloita DVD tallennus. Mainoskatkon kohdalla paina DVD Pause. Muista että kaikki digiboxin ruudulla näkyvät symbolit tallentuvat myös levylle, eli sitä kaukosäädintä ei kannata räplätä!!!
    Tällä tavalla tulee YLEn tekstit talteen eikä tarvi tapella tietokoneiden kanssa.
    ( Kun ei oikein osaa...)
     
  9. antsa2

    antsa2 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2006
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oulun puhelimesta kertoivat että viak korjattu viime viikolla. Laitevika oli eli sain Gigantista rahat pois ja ostin vastaavan laitteen Prismasta. Nyt toimii.
     
  10. OsQ

    OsQ Guest Guest

    Liittynyt:
    07.09.2006
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkäs elikkäs.. Kaikesta haukkumisesta ja säätämisestä huolimatta ajattelin nyt hommata tällaisen MEDION MDC2220-digiboksin. Luotan hölmönä siihen, että uudet ohjelmistopäivitykset korjaavat vanhat bugit. Oisin vaan halunnut kysyä, että onko kyseiselle boksille mahdollista siirtää videotiedostoja PC:ltä jotenkin?
    En saa kytkettyä PC:tä suoraan telkkuun, koska se on joku halpis Fintec, jossa ei ole edes kuulokeliitäntää, saatika sitten mitään hienompaa (paitsi yksi scart).
    Tulee kuitenkin latailtua netistä kaiken maailman elokuvia (joo, joo, ei vaan pornoa), joka ois kiva saada näkymään telkkaristakin. Onnistuuko ton boksin kanssa?
     
  11. tepatee

    tepatee Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ovatko muut huomanneet että ainakin kaikkein uusin ohjelmaversio 6.25 saa äänipuolen "rikki" eli bassot häviää lähes tyystin ja ääni on vain kalpea aavistus verrattaessa oikeaan signaaliin vaihtamalla kanavia digiboksin ja analogiapuolen välillä? Niin ja kyse ei ole volymesta vaan juuri esim bassojen totaaliuupumisesta.

    Onkohan ne yrittäneet saada niitä risahduksia ja muita häiriöääniä pois sillä että leikkaavat taajuusalueen minimiin???
     
  12. JLM

    JLM Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskin siellä kuitenkaan ihan niin kädettömiä insinöörejä on töissä :rolleyes:

    Muistammehan kaikki kertoa näistä ongelmista myös Medionin tukeen (ts. DigiTv infoon), etteivät vaan pääse luulemaan että kaikki ongelmat on korjattu ;)
     
  13. Henuri

    Henuri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.06.2006
    Viestejä:
    66
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo paskan taisivat myydä, ei meinaa mylly löytää millään kavavia (lue ei siis anna edes toivoa). Kellään ollu samanlaista ongelmaa Espoon alueella ja millä siitä on selvitty?
     
  14. Xinot

    Xinot Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Äkkiseltään tulisi tuon "ei anna edes toivoa" kommentin perusteella mieleen että antennin piuha kytketty väärään liittimeen kuten minulla kaikessa kiireessä alkuun kävi.. Voihan tuo toki muutakin olla, mutta suosittelen tarkistamaan kytkennät..
    :rolleyes:
     
  15. Tertzi

    Tertzi Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2006
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mä kaipaisin edelleen vastausta tuohon ajastinkysymykseen.

    Eli se asia mikä sai minut kiinnostumaan kiintolevytallentimesta oli mahdollisuus valita ohjelma vain kerran ajastettavaksi, ja digitallennin osaa sen jälkeen tallentaa kaikki saman ohjelman tulevat jaksot ilman että tarvitsee tehdä uusia ajastuksia.

    Microsoft media centerissä on toiminto "Tallenna sarja" joka ymmärtääkseni toimii niin että kun yhden kerran kertoo koneelle minkä ohjelman haluaa tallentaa niin sen jälkeen se osaa automaattisesti aina tallentaa saman ohjelman myöhemmin tuli se mihin aikaan ja minä viikonpäivänä tahansa.

    Ymmärsin että Topfieldissä on myös tämänkaltainen toiminto.

    Nyt haluan tietää löytyykö tuollainen ajastusmahdollisuus myös näistä halvemmista laitteista. Se on minusta aika ratkaiseva ominaisuus ja aikamoinen parannus vanhaan vhs-ajastukseen verrattuna. Jos taas tuota ominaisuutta ei digiboxin ajastimessa ole vaan joka kerta kun ohjelma tulee pitää tehdä uusi ajastus niin silloin en näe tuon laitteen tuovan merkittävää parannusta ajastusten joustavuudessa ja helppoudessa joten vhs-nauhuri saa jäädä edelleen käyttööni.

    Mä katson telkkaria vain parina päivänä viikossa ja ohjelmiakaan en muista ajastaa videoiden ajastimella joten siihen ongelmaan haluaisin ratkaisuksi digitallentimen joka osaisi tehdä ajastuksen puolestani kunhan vain "kerron" laitteelle minkä ohjelman haluan sen tallentavan. En siis varmaan jaksaisi/muistaisi joka viikko selata sitä epg:tä ja valita sieltä aina uudestaan samaa ohjelmaa tallennettavaksi.

    Jos tuota toimintoa ei tästä tallentimesta löydy niin osaatteko kertoa mikä olisi halvin malli missä tuo ominaisuus on? Topfieldissä ymmärtääkseni on mutta se on mulle ihan liian kallis.
     
  16. terkale

    terkale Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tietääkseni media center ei ymmärrä DVB:n EPG:stä yhtään mitään.

    Monissa halvemmissakin voi määritellä ajastuksen viikottain tiettyyn aikaan, vaikka ohjelman nimeen perustuvaa tallennusmahdollisuutta ei olisikaan. Yleensä sarjat kuitenkin pyritään lähettämään aina samaan aikaan jotain pyhä- tms erikoispäiviä lukuunottamatta, ja tuollakin ominaisuudella ne saa aika hyvin talteen.
     
  17. Niioni

    Niioni Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2005
    Viestejä:
    27
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä boksista ei tuommoista automaattista tallennusominaisuutta löydy. Topparissakaan sitä ei ole vakiona vaan pitää asentaa TAPpi sitä varten. Ja tuo Topfield on ainoa boksi johon sitä saa ylipäätään. En ole kuullut että tommosta olisi missään muussa boksissa. Tämän Medionin saa kuitenkin nauhoittamaan samaa ohjelmaa viikottain /päivittäin, joten mun mielestä toi ei ole mikään ehdoton vaatimus. Ei se niin vaikeaa ole.

    Tuosta vertailusta VHS-nauhaan: mun mielestä kiintolevyllinen boksi pesee nauhojen vaihtamisen ja kelailun 100-0. Missään nimessä en enää alkaisi räpläämään nauhojen kanssa. On toi vaan uskomattoman paljon mukavampaa valita listasta ohjelma ja se alkaa heti. Olisivat vain voineet laittaa tähän jonkun mahdollisuuden ottaa ohjelmat ulos levyltä.
     
  18. Tomppa-

    Tomppa- Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    760
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs tämän boksin teksti-tv toimii? Onko muistia riittävästi, eli löytyvätkö sivut nopeasti ja löytyykö alasivujen selausmahdollisuutta?

    Oman telkkarini teksti-tv:ssä on pieni häiritsevä bugi, jonka ajattelin voivani kiertää medionin teksti-tv:llä jos se vain muuten on toimiva. Telkkarini näyttää kanavalta toiselle siirryttäessä ensin jonkin aikaa edellisen kanavan teksti-tv:n sivuja, eikä auta kuin odotella että vanhat sivut katoavat muistista. Typerää.
     
  19. Jyrkidude

    Jyrkidude Uusi jäsen

    Liittynyt:
    16.05.2006
    Viestejä:
    111
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin oman kokemukseni perusteella (kaapelimalli MDC2220 + Oulun kaapeliverkko) tämän boksin teksti-tv on täysi susi. Varsinaisena vikana on se, että kolmosen teksti-tv toimii erittäin epäluotettavasti, mikä ilmenee siten, että tiettyä sivua voi joutua odottamaan monen teksti-tv-lähetyskierroksen ajan, ennen kuin boksi viimein löytää sen. Ja alasivuilla varustetuilla sivuilla osa sivuista jää välistä. Ylellä toimii paremmin, mutta sielläkin vähän väliä osa sivusta täyttyy jonkin toisen sivun teksteillä.

    Huonoja ominaisuuksia ovat lisäksi:
    - teksti-tv:n sivuja aletaan lataamaan muistiin vasta, kun laitat teksti-tv:n päälle
    - alasivuja ei voi selata EIKÄ EDES PYSÄYTTÄÄ
    - jos katsot välillä tv-kuvaa, niin teksti-tv:hen palataan sivulle 100, joten saat näppäillä sivun numeron uudestaan ja odottaa taas sen latautumisen
     
  20. Tomppa-

    Tomppa- Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2004
    Viestejä:
    760
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei hyvä :( Mitenkäs analogitelkkarin teksti-tv:lle käy kun analogilähetykset loppuvat? Jos digiboksissa ei ole teksti-tv:tä, pystyykö sen jälkeen katsomaan teksti-tv:tä lainkaan?