Alan Wake

Keskustelu osiossa 'PC-pelit' , aloittajana kurdt, 03.06.2005.

  1. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    [​IMG]
    [​IMG]

    Remedyn uusi lapsi on siis saatettu julkisuuteen. Screenshotit ja 720p HD
    teaser traileri lupaa ainakin aika messevää grafiikkaa. Pelitin mukaan inspistä on saatu TV-sarjoista kuten Twin Peaks. Kyseessä on Remedyn mukaan psykologinen äksön trilleri eli ilmeisesti hieman eri lajityypissä mennään kuin Max Paynessä. En normaalisti pelejä juurikaan venaile, mutta tämä kyllä nousi ykköseksi odotuslistalla. Toivottavasti ei tule pitkä odotus.

    Käykääpä huviksenne katsomassa ne actual in-game screenshotit ja teaserin. Tekijöiden mukaan peli on suunniteltu näille seuraavan sukupolven konsoleille kuten Xbox 360. Kuvista päätellen en kyllä yhtään ihmettele miksi ;)

    www.alanwake.com
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Nimeen on kätketty anagrammi "weak anal".
     
  3. Jambo

    Jambo Guest Guest

    Liittynyt:
    31.01.2004
    Viestejä:
    216
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sehän lupaa hyvää ,toivottavasti tunnelma vastaa tuota "piilonimeä"ja paskat tulee housuun pelatessa. :king:
     
  4. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Nyt meni pringlesit väärään kurkkuun!
     
  5. Kalza

    Kalza Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.11.2002
    Viestejä:
    2 844
    Saadut tykkäykset:
    3
    DigiToday

    Kuulostaa kyllä erittäin mielenkiintoiselta peliltä...
     
  6. akomu

    akomu Guest Guest

    Liittynyt:
    20.06.2005
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvältä kyllä kuulostaa, vaikken edes teasereita/mitään muutakaan käynyt katselemassa. Pelkästään Remedyn nimi ja hyvän kuuloinen aihe riittää kuitenkin minut vakuuttamaan. Pojat ovat minulle ainakin osoittanee arvonsa, eivätkä mene perinteisen massan mukana, vaan uskaltavat toteuttaa omia ideoitaan. Jäädään odottelemaan, mitä tuleman pitää.
     
  7. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Toivotaan että tästä tulisi edes vähän erilainen kuin muut 3d-äksönit, eli pitäisivät edes puolet lupauksistaan. Vapaa ja elävä maailma kuulostaa paperilla hienolta, aika näyttää miten käy. Valolla leikkiminen ei sinällään ole uutta, mutta vuorokauden vaihtelut kesken tämän tyyppisen pelin sitä ovat. Putkiräiskintä ainakin pelit-lehden haastattelussa pyritään pitämään pienenä. Vanhana "3D-veteraanina" inhoan ainakin putkiammuntaa yli kaiken, Half-Life 2:nkaan ei oikeastaan tuonut mitään huomionarvoista uutta kuin kohtuullisen fysiikan osaan kappaleista (vaikka viihdyttävä peli onkin) . Toivottavasti konevaatimukset eivät nouse kohtuuttomiksi (pc:llä). Ettei nyt maalata pelkkiä piruja seinään, ni onhan tämän odotuslistan ykkösenä, kuin Paynekin aikanaan. :)
     
  8. Jarppa2

    Jarppa2 Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2001
    Viestejä:
    338
    Saadut tykkäykset:
    1
    Realtime demon E3 messuilla nähneenä voin kertoa että kaunis tapaus on kyseessä. Ko. demossa Järvilehto pyöritteli maailmaa miten tahtoi, muutti hetkessä kellon aikaa, säätilaa jne. Valot ja varjot ovat niin realistisia että oksat pois. Esim yhtäkkiä kesken kirkasta päivää tuuli yltyi, taivaanrannasta saapuivat myrskypilvet pimentäen koko maailman, meri alkoi kiehumaan vaahtopäistä ja jotain pahaa oli selvästikin ilmassa.

    Karvat pystyssä tuota tuli katsottua, harvoin innostun peleistä mutta nyt kirposi spontaanit suosionosoitukset pikkuruisessa 10 hengen demokopissa ATIn ständillä. :king:
     
  9. Coppola

    Coppola Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika mielenkiintoiselta näyttää kieltämättä.

    Fysiikkamoottorit ja graffat ainakin melko karkkia, joten joutuu koneen laittamaan kuntoon jos meinaa karkkeja hightilla pitää. Prossukin olisi hyvä olla 4-ytiminen. :)

    Tässä mielenkiintoinen esittely, Alan Wake at IDF 9/26/06

    Kuvia täällä

    Odotellaan! :king:
     
  10. nothing

    nothing Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    2 092
    Saadut tykkäykset:
    6
    Hyvältä kyllä näyttää... Ainoa vaan tosiaan, ettei tämä meikäläisen nuhapumppu jaksa tuollaista pyörittää ikinä.

    No toivottavasti Xbox360 versio tulee olemaan yhteneväinen PC:n kanssa.
     
  11. latukka

    latukka Guest Guest

    Liittynyt:
    05.05.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se vaan ihmetyttää, että miten Xbox360 tuota pystyisi pyörittämään jos peli ei edes toimi nykyisillä PC:illä. Alan wake on minulle henkilökohtaisesti odotetuin peli ja toivoin sen julkaisua PS3:lle. :OI Muutenkin ottaa pattiin nämä yksinoikeudella jollekin laitteelle julkaistavat pelit. Onpa kiva ostella pelikoneita kun haluaa pelata sekä motor stormia että Alan wakea. "Mua ei huvita enää mikään" -Näsä M.-
     
  12. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Suoraan sanottuna ainoa asia mikä noissa näyttäisi hienommalta kuin nykyiset Xbox 360 pelit on valaistus. Naamoissa tai muissa taloissa ei tekstuurit ole yhtään sen parempia kuin nykyisissä peleissä. Valaistus on ainoa joka näyttää raskaalta.
     
  13. Coppola

    Coppola Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä taida xbox 360 pyöritellä tuota niin kauniisti kuin tupla-näyttiksillä varustettu Intel Kentsfield. Joten aika kuraa on jos tuota aletaan boxilla pelailemaan.

    Onkin hyvä idea muuten kärvistellä nykyisellä koneella tuon julkaisemiseen asti, jolloin kaikki kerralla kuntoon ja pelaamaan.
     
  14. static

    static Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    783
    Saadut tykkäykset:
    1
  15. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    No tässä on kuva 360:n Fight Night 3:sta: http://media.teamxbox.com/games/ss/1298/1137692094.jpg. Tuo on siis aidosta pelitilanteesta. Kannattaa myös muistaa, että kyseessä on 1st generation pelit Xbox 360. Vrt. PS1:n 1st gen. pelit loppuaikojen PS1 peleihin. Ihan mukava kehitys kun pelintekijät oppii hyödyntymään kaikkea.

    Itse olin aika pettynyt tuohon Waken grafiikkaan. Tuollaista on ollut jo pitkään olemassa hahmojen ja tekstuurien osalta. Taitaa tuon pelin feature olla lähinnä sää- ja valoefektit. Saa pelissä olla kyllä hyvä tunnelma ja juoni että sitä jaksaa pelata kun grafiikka on noinkin peruskauraa.
     
  16. Slash80

    Slash80 No Life! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.04.2001
    Viestejä:
    2 841
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tällainen juttu löytyi konsolinetin keskustelusta:

    Alan Wake was demoed during Paul Otellini's keynote on an overclocked Core 2 Quad system running at 3.73GHz, mainly because the game itself is significantly multithreaded and could take advantage of the quad-core system. While development is still continuing on the forthcoming game, we did get some insight into exactly how Alan Wake will utilize multiple cores.

    Surprisingly enough, Markus indicated that Alan Wake would pretty much not run on any single core processors, although it may be possible to run on single-core Pentium 4 processors with Hyper Threading enabled, with noticably reduced image quality/experience.

    The game will actually spawn five independent threads: one for rendering, audio, streaming, physics and terrain tessellation. The rendering thread is the same as it would be in any game, simply preparing vertices and data to be sent to the GPU for rendering. The audio thread will obviously be used for all audio in the game, although Remedy indicates that it is far from a CPU intensive thread.

    The streaming thread will be used to stream data off of the DVD or hard disk as well as decompress the data on the fly. Remedy's goal here is to have a completely seamless transition as you move from one area to the next in Alan Wake's 36 square mile environment, without loading screens/pauses. With Alan Wake being developed simultaneously for both the Xbox 360 and the PC, efficiency is quite high as developing for a console forces a developer to be much more focused than on a PC since you are given limited resources on a console. Markus admitted that being a PC-only developer can easily lead to laziness, and developing for the 360 has improved the efficiency of Alan Wake tremendously. With that said, Markus expects the visual and gameplay experience to be identical on the Xbox 360 and the PC when Alan Wake ships, hopefully without any in-game load screens.
     
  17. Coppola

    Coppola Guest Guest

    Liittynyt:
    18.04.2006
    Viestejä:
    526
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minne yli kaksi sivua tarinaa on kadonnut?
     
  18. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Poistettu turha offtopic tappelu ja nyt jatketaan keskustelua taas itse pelistä. Oikein! :thumbsup:

    Odotan peliä, vaikuttaa mielenkiintoiselle.
     
  19. Joeymachine

    Joeymachine Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2004
    Viestejä:
    23
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tässähän tuli pelistä tietoa ja spekulointia enemmän ku tarpeeks..:hitme:
     
  20. Makis

    Makis Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2005
    Viestejä:
    536
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä peli, kuten maaliskuuksi luvattu Crysiskin näyttävät vievän PC-pelaamisen sellaisille urille, joille konsolien on vaikea seurata. Kunhan multi-core-prosessoreita aletaan hyödyntämään kunnolla, niin esim. pelien fysiikka saadaan ihan eri tolalle kuin mitä tällä hetkellä on nähtävissä.

    Erikoissoftassa noita multi-coreja pystytään hyödyntämään ihan eri tavalla.

    Tosin aika kova temppu on, jos Alan Wake toimii PC:llä vain multi-core-koneissa. Pitää jo kysyä, että mihin se prosessoriteho on hukattu? Noita seamless-siirtymiä, joita tuossa yhdessä kommentissa hehkutetaan, on nähty jo vuosia sitten.