Ultrakompakti kamera aktiiviseen elämäntyyliin?

Keskustelu osiossa 'Digikamerat' , aloittajana ElvisThePelvis, 07.12.2005.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Menivät Fujin pirulaiset julkaisemaan sitten Fuji F31fd:n :D :

    http://www.dpreview.com/news/0609/06092501fujif31fd.asp

    Tosin ei tuossa mallissa näytä olevan muita uutuuksia kuin aavistuksen erilainen etupuoli ja tämä face detection -ominaisuus, joka on toki kiinnostava, mutta ei samaa kaliiberia oleva päivitys kuin vaikkapa OIS olisi ollut. Ilmeisesti joulukuussa pitäisi tätä ainakin osassa Eurooppaa saada, ja hinta lienee samanlainen kuin F30:llä oli sen saapuessa. Toki tässä on sekin hyvä puoli, että tämän mallin julkaisu laskee F30:n hintaa (ehkä entisestäänkin). Verkkokauppa.comissa tuo F30:n hinta on poikkoillut aika mukavasti: ensin se teki suuren harppauksen alaspäin, hiukan alle 290 euroon, sitten se nousi hitaasti ja sitten vähän laski. Nyt se taitaa olla n. 308 euroa.

    Mitäs muille merkeille kuuluu? Canon julkaisi Ixus 850:n (IS) ja Ixus 900:n sekä korvaavan i-mallin. Aika outoa, että Canonin huippupokkarissa ei ole IS:ää: kai "se" juttu tuossa Ixus 900:ssa on se, että materiaalina on titaani, ja sen takia paino on vähäinen. Silti se on paljon isokokoisempi kuin Ixus 850. Tuossa Ixus 850:ssä on muuten se 28mm:n linssikin, mikä aivan varmasti tekee Ixus 850:stä erittäin halutun kameran (tämä taitaa nyt olla se kamera, jossa hyvä kuvanlaatu ja suorituskyky, 28mm:n linssi ja IS kohtaavat). Tosin vähän sellaista juttua on ollut liikenteessä, että Ixus 850 ei olisikaan sitten kauhean laadukas, ja että noissa 28mm-kuvissa on reunoilla kohinaa paljon. Canonhan mua itseä ei sinänsä niin kiinnosta, kun edelleenkin vähän se muotoilu ja optinen etsin häiritsevät, mutta varmasti Ixus 850 tulee olemaan erittäin suosittu kamera, joka varmasti voittaa testejä.

    Sony julkaisi T50:n ja N2:n. Jälleen uusi T-sarjalainen. :rolleyes: Tällä kertaa Sony innostui kosketusnäytöistä, koska molemmissa malleissa on isot 3" sellaiset. T50:n ainut ero T30:een taitaakin olla se, jos puhutaan suurimmasta eroista (no akkukesto on ilmeisesti huonompi T30:een verrattuna). Itse vierastan kyllä näitä kosketusnäyttöjä, koska A) niiden takia joutuu tod. näk. pitämään sormia niiden päällä ja B) jotenkin vaan vanhat kunnon painikkeet luovat enemmän kuvaa "kestävämmästä" kamerasta. On muuten aika kumma, että kun yritän olla ehkä vähän "modernimpi" ja sanon, että pokkareissa optinen kuvanetsin vie vain turhaa tilaa ja nostaa hintaa, niin saa porukan vihat päälle (tosin olen aina puhunut vain omakohtaisesti, ja tiedän kyllä, että joskus lcd:ltä on vaikea kohdistaa hyvin), ja sitten kun koittaa olla "perinteikkäämpi" ja suosia painikkeita kosketusnäytön sijaan, niin silloin tuntuu palaute olevan vähän negatiivista. No, hyvä juttu kai näiden kameroiden tulossa on se, että T30:n hinta painuu varmaan alaspäin. Tosin mielestäni tällä hetkellä paras T-sarjalainen voisi olla T10, joka on pienempi kuin T30, maksaa vähemmän kuin T30:ntä ja on saanut todella positiivisia arvosteluja. Löysin muuten pari kuvaa netistä, missä tyyppi oli juuri baariolosuhteissa kuvannut liikkumatonta kohdetta sekä Sony T30:llä että Fuji F30:llä. Ero oli kuin yöllä ja päivällä lähes: T30:n kuva oli hyvin kohinainen (ISO 1000) ja tumma kun taas F30:n kuva oli lähes kohinaton (ISO 1600), kirkas ja todella luonnollisen näköinen.

    Panasonicin uusista FX:läisistä olenkin jutellut, mutta sanottakoon, että mitä enemmän uusia arvosteluja niistä tulee, niin sitä enemmän vaikuttaa siltä, että Panasonic on lähes ottanut askeleen taaksepäin: eihän se ole hyvä juttu, että moni olisi halukas mielummin ostamaan FX01:n kuin FX07:n hinnan olematta kriteeri. Kohinaa edelleen on ja muotoilukin jopa tällä kertaa on saanut moitteita (ainakin FX50:n).

    Pitääpä tässä hieman pohdiskella pikaisesti ostaako F31fd:n vai F30:n. Kameranhankinta muutenkin joutuu valitettavasti siirtymään pari kuukautta eteenpäin, koska muutto tulee eteen eikä ole sisustamisen takia oikein halua pistää rahoja myös kameraan. Täytyy muuten muistaa tuon F31fd:n kohdalla, että kuulemma valmistajat eivät aina kaikkia uudistuksia mainosta. F30:stähän jotkut ovat todenneet sellaisia pikku vikoja (lähinnä ohjelmistollisia varmaan), ja F31fd:ssä nämä "häikät" on saatettu korjata.

    Noh, vaikka hankinta-ajankohta siirtyykin vähän, niin kyllä se kamerani tulee olemaan Fuji F3 -alkuinen. Toki nyt joku voi sanoa, että "Niin sä sanot nyt mutta odotas kun seuraava malli julkaistaan". No ensinnäkin seuraavaa mallia tuskin julkaistaan vielä pitkään aikaan, koska tämä F31fd:nkin tule oli odotettavissa (F10->F11). Ja vaikka tulisikin, niin minulla ei ole mitään halua enää jatkaa odottamista, koska tiedän nyt, että sen tyyppinen kamera kuin haluan on jo saatavilla. En tietenkään pistäisi pahakseni, jos F50:ntä tulisi, jossa olisi 28mm:n linssi, OIS, SD-muistikorttipaikka ja jonka paksuus olisi n. 24mm, mutta toisaalta näillä ominaisuuksilla varustetun kameran hinta olisi varmasti 500 euron paikkeilla, mikä minulle on liikaa.
     
  2. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Voisit oikeastaan kirjoittaa ihan kirjan ultrakompaktin kameran ostamisesta. Meinaan, olisit varmasti sen ehtinyt tässä pähkäilyajassa kirjoittamaan. Ja kirjasta saaduilla rahoilla olisit voinut ostaa kaikki ne läpikäymäsi mallit.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ja nyt sen vasta kerrot... :D
     
  4. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkoiselta kuulostaa tuo ISO 1600 ja lahes kohinaton kuva. Tai sitten mina olen ihan pihalla :) Laitahan sita linkkia esille.

    Mita tuo 28 mm linssi muuten tarkoittaa? Telepaan polttovalia? Vai kenties 28 mm kinofilmivastaavaa laajakulmaa? Taitaa olla tuo jalkimmainen?

    Jos muuten kuvaat hamarassa lahella olevia paikallaanpysyvia kohteita niin mahdollisimman pieni polttovali laajakulmapaassa ja kuvanvakaaja ovat ystaviasi - valovoiman lisaksi tietty.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No siis tietenkin se Fuji F30:n ISO 1600 -kuva näytti lähes kohinattomalta, koska kuva kuitenkin oli (sen enempää mittoja muistamatta) hieman nyrkkiä isompi. Varmasti zoomaamalla sitä kohinaa löytyisi enemmän. Kuitenkin itselle juuri se kokoluokka on riittävä, joten siinä mielessä se on hyvä homma kannaltani. Satuin ihan ohimennen näkemään sen kuvan, joten en täysillä muista millä sivuilla sen näin. Pitääpä koittaa paikallistaa.

    Ahaa, onkos mulla terminologia vähän hukassa. Noilla foorumeilla moni on puhunut 28mm lens -ominaisuudesta, joten kaipa sitten kyseessä on käännösvirhe osaltani tai sitten porukka on käyttänyt väärää termiä.
     
  6. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tarkoita, etta sinulla olisi mitaan hukassa. Itse en vain ymmarra tuota :) Tai siis ymmarran sen niin, etta jos sanot, etta on 28 mm linssi, niin se 28 mm on sitten sen linssin polttovali. Pokkarissa tuommoinen olisi tele kun kenno on niin pieni (ellei sitten ilmoiteta kinofilmivastavuutta noin, jolloin se onkin laajakulma). Tietty niissa on kaikissa zoomilinssit, joten yksi lukema kertoo vain toisesta paasta. Tai sitten se kertoo jostain ihan muusta kuin polttovalista.

    Ehkapa tuo on jokin vakiintunut juttu pokkarimarkkinoinnissa?
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    :D En ole tätä ketjua vähään aikaan lukenut ja luulin ElvisThePelviksen jo kameransa ostaneen mutta mitä vielä, jahkaaminen jatkuu.

    On tämä kyllä legendaarista.:thumbsup:
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tässä olisi se linkki:

    http://forums.clubsnap.org/showthread.php?t=219723

    Muistin vähän väärin: olosuhteet olivat vähän valoisemmat kuin baarissa, mutta kyllä tuon silti voi lukea low light -tilanteeksi. Sanottakoon, että ei tuo Fujin kuva missään nimessä paras mahdollinen ole laadullisesti, mutta omaan tarpeeseen en parempaa tarvisi.

    71dB, tällä kertaa minusta riippumattomat syyt puuttuivat peliin. Ole kuitenkin huoleti, kamera hommataan niin pian kuin vain mahdollista, ja malli on Fuji F3?.:)
     
  9. Dr. G.

    Dr. G. Guest Guest

    Liittynyt:
    04.08.2003
    Viestejä:
    1 025
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kyllapa on melkoinen ero kohinassa kahden ekan kuvan valilla. Valotuksessa tietty myos. En olisi uskonut, etta ISO 1600 herkkyydella tekee pokkareissa yhtaan mitaan (kuvittelin kohinaisemmaksi). Onkohan nuo otettu automaatilla, jos nimittain on, niin tietty kertoo vahan kameran automaatinkin toiminnasta tuo valotuspuoli.
     
  10. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    No hyvä ettei tarvitse yöuniaan menettää. :D
     
  11. Tiko

    Tiko Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen ainakin itse ollut erittäin tyytyväinen F30:een. Tosin olenkin aivan amatööri kameroiden suhteen. Enkä käyttänyt kameran valitsemiseen kuin pari tuntia. ;)

    Tuossa on amatöörin ottama makrokuva yöllisellä sillalla salamavalon (Muistaakseni) kanssa.

    http://photos1.blogger.com/blogger/4221/2643/1600/DSCF0076.jpg

    Olisin laittanut enemmänkin yökuvia, mutta huomasin jälkikäteen että kamera oli heilahtanut aavistuksen verran (Kun sitä tripodia ei omista vielä).

    Ikävä kyllä en voi sanoa mitään negatiivista tuosta kamerasta, sillä se on kaikinpuolin parempi kuin aikaisempi kamerani (Fuji A303) ja täytti kaikki vaatimukseni kamerasta.

    Edit: Tai no, katsotaan uudestaan siinä vaiheessa kun akku tyhjenee kesken kuvausreissun. ;)
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mitä olet tykännyt F30:n koosta? Onko ollut kiva pitää sitä taskussa (jos siellä ylipäänsä kameraa edes pidät)?
     
  13. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
  14. Tiko

    Tiko Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Silloin kun ensimmäisellä kerralla näin kameran, fiilis oli että "onpa se pieni". Sitten kaivoin vanhan kameran laukusta ja eihän sitä eroa ollut kuin sentti suuntaansa. Se vain on muotoiltu huomattavasti paremmin kuin vanha kamera ja sillä tavalla saatu näyttämään pienemmältä.

    Housuntaskuun en sitä laittaisi, tosin en pidä taskuissani yleensä mitään muutakaan. Takintaskussa se menee mainiosti, kunhan ei ole liian kevyttä takkia. Painavin osa tuossa kamerassa on akku ja sen painon sitten tunteekin kevyissä vaatteissa.

    Se mikä minut yllätti tuossa kamerassa, oli käynnistymisnopeus. Vanha kamera käynnisti 10 sekunnissa, mutta tuon käynnistymiseen menee max 2s. Lisäksi kun on ottanut kuvan, saa tarkasteltua tuotostaan yhdellä napin painalluksella ja paluu kuvausmoodiin tapahtuu toisella napilla, minkä jälkeen kamera on hetkessä kuvausvalmis. Ei mitään tilanvaihtoa muovista napukkaa vääntämällä, kuten vanhassa.

    Niin ja tällaiselle, joka ei tiedä käyttääkö salamavalo vai ei, tuossa on mahdollisuus ottaa 2 perättäistä kuvaa sekä salamavalolla että ilman, sitten voi jälkikäteen poistaa sen väärän vaihtoehdon.
     
  15. Tiko

    Tiko Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, mutta ei kai sinua nyt syrjitä tässä. :(

    Onko muilla vaikeuksia nähdä tuota kuvaa? Jos on, niin kaivan jonkin paremmin saatavilla olevan paikan tuolle kuvalle.
     
  16. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei syrjitä:
    Forbidden
    Error 403
     
  17. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Teitä kahta syrjitään! :D Minulla nimittäin tuo linkki toimii.
     
  18. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kiertokeino: IE-selaimella pitää painaa Go-nappulaa uudelleen, eli mennä tavallaan uudelleen linkin osoittamalle sivulle. Ei tarvitsekaan kokeilla Operalla kun IE näin sai kuvan näkyviin.

    Jos vieläkään ei toimi, kopioidaan osoiterivin sisältö leikepöydälle, suljetaan selain, avataan selain uudelleen ja pastetaan osoite leikepöydältä osoiteriville ja komennetaan jotta Go. Liittynee turva-asetuksiin ja Referreriin tai Kekseihin, tämä erilainen käyttäytyminen eri tyypeillä.



    Hurja Mörkö elikkäs Spideri siellä verkossaan köpöttelee, kun kuvan lopulta saa esille. Kovin pieni vain kuva ompi, ei kerro kameran laadusta enää yhtään mitään. Vain alkuperäisen kokoiset kuvat paljastavat kameran laadun. Ellei koko kuvaa uskalla panna julki, sitten vaikka nurkasta leikattu neljäsosa kuvasta, nurkan näkeminen alkuperäiskoossa on oleellisin laadun paljastaja.
     
  19. Tiko

    Tiko Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvelinkin tämän kommentin tulevan. Yritän ladata alkuperäisen kuvan galleriaan, tosin tämä käytössäni oleva huippunopea yhteys on hitaampi kuin rollaattori. Epäilen että joudutte odottamaan alkuperäistä ensi viikolle, jolloin pääsen takaisin normaalien nettiyhteyksien ääreen.
     
  20. Tiko

    Tiko Guest Guest

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0