Pieniä asioita, jotka pitäisi kieltää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Johnny Fortune, 25.04.2004.

  1. Shmn

    Shmn Guest Guest

    Liittynyt:
    02.12.2004
    Viestejä:
    346
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja miksi monesti kaupoissa ei osata avata lisää kassoja jonojen kertyessä?
     
  2. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Korin kantaminen kuluttaa rannevoimia, kärry seisoo paikallaan omin voimin miljardi vuotta, ja sen liikuttaminen vaatii vain minimaalista voimankäyttöä, joka onnistuu rannevammaisiltakin, mahalla tökkien.

    En siis koske koreihin muuten kuin pakon edessä, kärryä mieluummin tuupin. Koreja käyttävät pitäisi panna vankilaan, jotta kärryjen käytöstä tulisi ainoa vaihtoehto, ja päästäisiin eroon idioottimaisista kolikkolukkokärryistä, joita en käytä. Palautan aina kärryn kärryjonoon, joten palauttamatta jättävät voitaisiin ampua paikalla tavattaessa, ampujalle 1000 € pikapalkkio, näin kansa oppisi tavoille ilman kolikkolukkojakin.
     
  3. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    DVB-G taitaa olla maksimaalisen laiska. Painatko 200kg?
     
  4. Baron

    Baron Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    07.08.2003
    Viestejä:
    1 911
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eläköön yhden kassan kaupat! Kaikki nopeammin vetävät viereiset kassat pitäisi kieltää...
     
  5. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Sen ymmärtäisi vielä, että silloin tällöin viereiset jonot kulkevat nopeammin, mutta kun näin tapahtuu joka kerta. Ihan sama millä metodilla valitset jonon, niin se on aina se hitain... :grr:
     
  6. Onni

    Onni Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2006
    Viestejä:
    455
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ole yhtä ainoaa metodia.
    Kassan nopeus on suhteessa kassaneidin ikään(ei liian nuori eikä liian vanha), edellä olevien ostosten määrään sekä edellä olevien henkilöiden ikään.

    Ja on se prkl jos ei jaksa koria kantaa. Taitaa olla asennevamma eikä rannevamma. Runkkaaminen vähemmälle ja kori käteen!

    Julkisten esitysoikeuksien vaatiminen nuorisotiloilta tulisi kieltää!!!
    Juuri saatiin teatteri valmiiksi talollemme ja nyt vaaditaan 2 leffan kertaesityksestä 140 euroa!:hitme:
    Vittu millään kunnalla ole vara tommoiseen!Rikkaat rikastuu taas stn...!!!:OI
     
  7. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse käytän lähes poikkeuksetta koria ja mielestäni kärryjen käyttäjät pitäisi laittaa häkkiin käytävien tukkimisesta.

    Ja jos oma jono sattuu olemaan sillä hetkellä se nopein, niin eikös kassalla tule jotain hämminkiä ja sitten soitellaan tunnin puheluja pitkin kauppaa. Itse yritän välttää sellaisia jonoja, joissa on vanhoja ihmisiä. He kun tuppaavat aina kaivamaan sitä puuttuvaa 5 senttistä sieltä kukkaron syövereistä tai sitten kipataan koko sisältö siihen kassalle ja ruvetaan siitä etsimään. Eli jonoon, jossa on nuoria joilla on yleensä suht vähän ostoksia, kannattaa myös hieman vilkaista millä tahdilla kassa tekee hommia.
     
  8. Crannog

    Crannog Guest Guest

    Liittynyt:
    21.10.2005
    Viestejä:
    1 344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä taas annan vaimon mennä kauppaan (joka tästä aktiviteetista aidosti nauttii) mutta silloin kun itse joudun sinne menemään, niin soisin vaikkapa yllämainitun sijoituspaikan siksi ajaksi kaikille sujuvaa kulkemista haittaville ihmisille riippumatta siitä onko heillä mukana kori, kärryt, kärryt koko jälkikasvulle tai ei yhtään mitään.
     
  9. Klingsor

    Klingsor Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    170
    Saadut tykkäykset:
    0
    Säästösyistä. Paikalla olevia työntekijöitä ei ole tarpeeksi, kun on laskettu, että vähempikin määrä kassanhoitajia riittää. Vaan ei riitäkään ja sitten ihmisiä alkaa ihan pikkusen harmittamaan kun joutuu jonottamaan >15min. Ja jos ekalla kerralla on unohtanut ostaa sen elintärkeänasianjotaontulluthakemaanjuuritästäkaupasta, niin joutuu vartiksi jälleen jonottamaan.:grr:
     
  10. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Olet, mutta jonain päivänä kyllä opit tuntemaan ihmisluonnon.

    Meidän kaupassa kärryjen saaminen kulkemaan suoraan vaatii maksimaalista voimankäyttöä, hyvä kun voimat riittävät kassalle. Käytän koria aina jos arvelen ostosten mahtuva siihen.
     
  11. code.666.

    code.666. Guest Guest

    Liittynyt:
    29.04.2003
    Viestejä:
    1 226
    Saadut tykkäykset:
    1
    Totta, AS/400 = pain in ass
    EDIT: ei ne graafisetkaan aina parempia ole, esim. SAPin clientit (varsinkin SU01) = maailman epäloogisemmin suunniteltu käyttöliittymä.
     
  12. JR1911

    JR1911 Ponies everywhere! Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2004
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    5
    Autojen seassa koikkelehtivat pyöräilijät. Se on pyörätie on siinä vieressä prkl :grr:
     
  13. Onni

    Onni Guest Guest

    Liittynyt:
    07.01.2006
    Viestejä:
    455
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sorry vaan mutta pyörätiellä vuorostaan koikkelehtivat jalankulkijat stn..
    Ja lakikin sanoo jotta tielle vaan pyörän kanssa..
    t:SEKÄ autoilija ETTÄ pyöräilijä.
     
  14. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jalkakäytävällä ei vaan saa pyöräillä, mikäli sitä ei ole merkillä ilmoitettu. Itse pyöräilen aina jalkakäytävällä sakon uhalla, jos poliisi sakottaa niin kiitän halvasta henkivakuutuksesta (yli 20v pyöräilyä ilman sakkoa).
     
  15. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Juuri näin. Minua vituttaa aivan suunnattomasti nämä ääliöt jotka pyöräilevät autotiellä ahtailla keskustan teillä vaikka vieressä on tyhjä jalkakäytävä. Ihan sama minulle saako siinä ajaa pyörällä vai ei. Aina olen ajanut eikä koskaan kukaan ole mitään valittanut tai sakkoja antanut. Monesti nämä helvetin soikkelehtijat aiheuttavat vaaratilanteita kun autot väistävät ja kadut ovat ahtaita. Nooh, kun käy onnettomuus niin pääseepähän sanomaan että oma oli vika.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Erittäin tunnerikas teksti. Pyydän tässä heti alkuun anteeksi, kun vähän kommentoin sitä, kun siitä vähän näkee, että kirjoitit sen nimenomaan tunteella -- tarkoitus ei ole loukata sua.

    Voin kyllä allekirjoittaa osan tuntemuksistasi. Lähtökohtaisesti asia on niin, että maailmassa on erilaisia ihmisiä. Siis erilaisia, ei hyviä ja pahoja ihmisiä. Kuitenkin mielipiteillä ihmiset voidaan jakaa eri ryhmiin, ja kyllähän myös minusta nuorista miehistä löytyy sellaisia tyyppejä, joita voisin kuvata jokseenkin (en kuitenkaan ihan noin rajusti) samalla tavalla. Kuitenkin silmääni osui tuo käyttämäsi "ruma" sana mikä kuulostaa ehkä lähinnä niiden tyyppien "sanalta", joita tekstissäsi moitit. Etkö nimenomaan pyri puhumaan sen puolesta, että elämässä on muutakin kuin ne konkreettiset asiat tai asiat, jotka voidaan mieltää rumiksi. Itse asiassa (jos suonet minulle tällaisen oikeuden) luulenpa, että tarkoitit nimenomaan rumiksi niitä asioita, mitä nämä kuvaamasi "kus¤päät" edustavat, etkä niitä "kus¤päitä" itsejään.

    Huomasin myös kuinka tekstisi alkoi "osasta nuorista miehistä" ja muuttui pian "miehiin". Oli aika, jolloin itse harrastin tätä "miehet ovat Marssista, naiset Venuksesta" ajattelua, mutta aikaa myöten huomasin kuinka kornia ja hassua se on. Mielestäni jos miehessä on joku vika, niin joku vika on myös naisissa. Kumpikaan sukupuoli ei ole parempi, ne ovat vain erilaisia. Voisihan sitä tosiaan lähteä sillä tielle, että Timo Tienkulkija sanoo naisten vain kiinnostuvan mahdollisimman rikkaista miehistä tai että naisilla on tarve olla miehen kanssa, joka on hallitseva luonne, senkin uhalla, että naiselle itselleen tämä voi olla vaarallista. Ja heti perään Tiina Tienkulkija voi sanoa, että miehet vain ajattelevat tissejä ja t%ssua eivätkä osaa arvostaa naista. Oravanpyöräksihän koko homman pian menee, ja riippuu jokaisesta itsestään missä vaiheessa huomaa, että kyse on vain siitä, että olemme erilaisia muttemme toisiamme parempia tai huonompia.

    Kyllähän se tahtoo olla niin, että maailmassa arvostetaan monesti sitä mitkä monet meistä ainakin haluavaisit olevan merkityksetöntä -- ainakin täydellisessä maailmassa. Rahaa arvostetaan, ulkonäköä arvostetaan, arvosanoja arvostetaan. Ja jos sattuu olemaan rikkaan perheen (klassisessa mielessä) hyvännäköinen poika tai tyttö, joka vielä sattuu saamaan yo-kokeista kuusi ällää, niin silloinhan mahdollisuudet ovat rajattomat. Ja jos taas sattuu olemaan sellainen (klassissessa mielessä) tavallisen näköinen tyyppi köyhemmästä perheestä, joka ei ällää, eetä tai edes ämmää saanut yo-kokeista, niin silloinhan käytännössä elämä on ohi. No onneksi se aivan näin ei oikeasti mene, ja koto-Suomessakin on mahtavaa se, että melkein todennäköisemmin pääsee ammattikouluun lukion sijasta mennessään korkeampipalkkaisiin töihin (sattuu olemaan omakohtaista tietoa miten ne sähköalan miehet niitä satasia vetelevät mun taskuista).

    Mennäänpä niihin atk-nörtteihin. Edelleenkin ihmiset ovat erilaisia. Se, että klisee atk-nörtistä on silmälasipäinen, hieman persoonaton ja väritön, sosiaalisesti sulkeutunut ja ulkonäöstään juurikaan huolehtiva miespoika, ei tarkoita sitä, että jokainen atk-tyyppi on sieluton ja tyly. Toki voin myöntää sen, että itsekin sitä joskus ihmettelee kuinka oikeassakin elämässä nämä kliseet monesti pitävät lähes paikkaansa, mutta silti kyse on vain erilaisuudesta. Varmasti sitten voi myös kokea sellaiset oikein värikkäät, idealistiset ja mielikuvituksekkaat ihmiset hipeiksi tai ihmisiksi, joille on tärkeää, että heidän "taiteellisuuttaan" arvostetaan. Eräs klisee näistä tyypeistä voisi olla vaikka sellainen, että koko ajan pitää höpöttää enemmän tai vähemmän henkisistä kokemuksistaan ja yleensäkin universaaleista hengenasioista. Ihmiset ovat erilaisia, ja jos henkilö A sattuu olemaan negatiivista mieltä ihmisryhmästä B niin varmasti henkilö C voi ryhmitellä henkilö A:n ryhmään D ja ajatella hänestä negatiivisesti.

    Ihmiset ovat erilaisia, ja arvostavat eri asioita. Jotkut pitävät koulussa opittavaa tietoa tärkeänä ja jotkut taas pitävät sitä juuri triviaalitietona, josta ei ole mitään varsinaista hyötyä. Ihan asiaa sivuten mielestäni koulussa kyllä opitaan kaikenlaista tietoa, sekä sosiaalista, triviaalista että sellaista, mikä on oikeasti tärkeää omaa tulevaisuutta ajatellen. Voihan sitä alkaa ajattelemaan sillä tavalla "back to nature" tyyppisesti, että eihän millää mitä koulussa opitaan ole oikeasti mitään merkitystä, mutta toisaalta mehän ihmiskuntana luokittelemme sen mitä koulussa opetetaan, koska me ihmisethän sitä tietoa sitten sovellamme. Ongelma on vain siinä, että ihmiset ovat erilaisia, joten ei kaikki koulussa opittava tieto voi miellyttää. Itse asiassa tässähän on ristiriitakin. Nimittäin sellaista ajattelua, jonka mukaan koulu on turha paikka koska osa siellä opitusta tiedosta on triviaalia (negatiivinen asia?) voi pitää aika natsimaisena ajattelutapana. Rotupuhtaus=koulussa pitäisi opettaa vain sitä minkä itse kokee mielenkiintoisena. En väitä, että koulusysteemi olisi täydellinen ja että kaikki siellä opetettava tieto olisi edes millään lailla hyödyllistä, mutta pointti on siinä, että asioita pitää kokeilla ja niihin tutustua. Ei se aina ole kivaa, mutta toisaalta miksi kaiken täytyisi aina olla kivaa. Ilman epäonnistumisia ei voi olla onnistumisia, ja ilman tylsyyttä ei voi olla kivaa ja jännää.

    Koska teksti oli ilmeisesti kirjoitettu tunteella, niin ristiriidat ja hieman mustavalkoiset mielipiteet annettakoon anteeksi. Kuitenkin koska tuo oli lähinnä kannanotto, niin on hyvä myös vilkaista peiliin. Ihmiset ovat erilaisia. Samaan hengenvetoon kun mustamaalaa "sieluttomia, tylyjä ja k#sipäitä" voi huomata, että olenkos itse sen parempi, kun kirjoitan ihmisistä noin rumasti ja yleistän. Samaan hengenvetoon voi huomata, että atk-tyyppien triviaalitiedot ovat verrattavissa minun tekstin lomassa oleviin (tai olevaan) elokuvavertaukseen (A Beautiful Mind), ja näin joku voi minuunkin suhtautua negatiivisessa mielessä.

    Enhän minäkään väitä olevani parempi (ja ei hyvät lukijat, minä en väitä tietäväni absoluuttista totuutta vaan kerron vain mielipiteeni, ja kyllä, vaikka mainitsinkin yleistämisen negatiivisena asiana, niin varmaan en välttynyt siltä itse täysin). Toki itsellänikin on negatiivisia ajatuksia atk-tyypeistä vaikka, tyypeistä, jotka kokevat olevansa koulun kingejä, kun käyttävät nuuskaa ja ovat tunneilla "don't give a sh¤t" asenteella tai naisista, jotka pitävät tällaisia miehiä mahtavina, mutta ne ovat vain ajatuksia, jotka joskus vain pulpahtavat pinnalle. Mun kaveripiiriin jopa kuuluu vähän tällaisia tyyppejä, ja minusta he ovat todella hyviä kavereita eivätkä yhtään sen huonompia tai parempia kuin minä. Ja varmasti heillä on sitten minusta negatiivisia mielipiteitä. Ja miksei olisi?

    Ihmiset ovat erilaisia. Ei parempia tai huonompia, vaan erilaisia.
     
  17. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Ja pahanhajuisia. Juuri näin, kerrankin suorat sanat paskanuorisosta.
     
  18. Jürgen

    Jürgen Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.01.2003
    Viestejä:
    3 407
    Saadut tykkäykset:
    1
    Arvatkaapa kuka on päässyt aikoinaan lehtikuvaan liittyen kyseiseen asiaan :)
     
  19. TSaari

    TSaari Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2005
    Viestejä:
    208
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paluu kaupparuuhkiin.

    Oli sitten viimeinen kert kun pekkaspäivänä käyn ruokakaupassa ennen neljän ruuhkaa! Eläkeläisiä määrällisesti 1/5 vrt. kl. 15:30 - 18:00 työssäkäyvien aikaan ja kamala kaaos päällä.

    Saatana - elämässä vielä mukana olevilla on sentään jonkinlainen käsitys siitä miten asiat tuee hoitaa (kaupassa ja muuallakin) jotta sieltä pääsee joskus poiskin kotiinsa lasten/rakkaansa/kissan/koiran/akvaarion/saniaisen luo.

    Jännä miten muuten niin hitaasti liikkuva mammakin yhtäkkiä havaittuaan käytävällä vapaan kaistaleen saa ne vaihtoaskeleet ja kevätjuhlaliikkeet kuntoon ja kiepauttaa sen ostoskärryrollaattorinsa siihen poikittain.

    Viimeistään kassalla jos muuten linja tuntuu vetävän niin se viimeinen oldie siinä edessä kahden kissanruokapurkin kanssa alkaa kertomaan seuraavaa viisipäiväsuunnitelmaansa kassalle kuin vanhalle ystävälleen. Viiimeistään siinä vaiheessa meinaa tulla myötätuntokyynel kassaneidin puolesta joka ei kehtaa sanoa mammalle mitään vaikkei Hilmaa, Anselmi-kissaa tai edesmennyttä Viljoa tunnekaan - tai ainakin hiipi huoli mieleen kauanko maito kestää sitä vuodatusta happanematta.

    Että tällaista pientä. Ensi kerralla kauppaan kl. 16:15.
     
  20. Bagheera

    Bagheera Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 004
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jalkakäytävillä pyöräilevät "aikuiset" - Mutta tämähän on jo kiellettyä, eli linnaan vaan, törkeästä liikenteen vaarantamisesta. :mad:

    Asiallisemmin: Jalkakäytävät ovat jalankulkijoita varten, ja pitää pysyä niille turvallisina. Koskee myös vanhoja mummoja ja pieniä lapsia. Kun sitten joku teinipyöriliähuligaani tulee 35 km/h vauhdissa ja tönii vanhuksen tai viisivuotiaan kumoon voi syntyä todella pahaa jälkeä - pyöräiliällekin.

    Yleensä liikennesäännöille on ihan hyvät perustelut - niitä kannattaa siis noudattaa. Pyörätiet on sitten toinen asia, yhtä lailla pyöräteillä kaoottimaisesti hortoilevat jalankulkijat (koirien ulkoiluttajista puhumattakaan) ovat liikenteen vaarantajia.

    pyöräilijä, autoilija ja jalankulkija.