Prison Break (Pako), Suomen esitystahtiin

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Wellho, 11.08.2006.

  1. ebonite

    ebonite Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2006
    Viestejä:
    241
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hyvä eka jakso. Saa nähdä mihin kehittyy, mutta se ei lupaa hyvää jos monta tuontatokautta nysvätään jotain pakoa vankilasta. En tosin tiedä onko näin mutta rasittavaa jos on... Silloin menee Lostin suuntaan ja odotteluksi

    edit: Erityistunnustus Ruotsalaisen Peter Stormaren esittämällä elinkautisvangille. Mulkosilmä on passeli ko rooliin.
     
  2. Stormlord

    Stormlord Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2006
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkoitin siis sitä, että diabeteksen hoito ei ollut kovinkaan realistinen. En tiedä, onko jenkkien tavassa hoitaa tauti jotain erilaista kuin Suomessa, mutta ainakaan täällä pohjolassa ei diabeteksen insuliinihoitoa ole hoidettu injektioruiskuille yli kymmeneen vuoteen. Toiseksi, jos hepulla ei oikeasti ollut diabetesta, olisi insuliinipistos aiheuttanut paljon pahempaa jälkeä kuin pientä heikotusta. Kun tässä ottaa vielä huomioon sen, että kaveri sai ainakin minun käsitykseni mukaan vain yhden pistoksen päivässä, olisi insuliinityypin oltava sellainen, että kertakäyttökin olisi ollut fataali.
     
  3. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    Ei olis uskonu että lostia enemmän saa katsojia.
     
  4. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Nelosen keskimääräiset katsojaluvut ovat yhä selvästi Maikkarin vastaavia alemmat, joten eipä tuossa mitään ihmeellistä ole.
     
  5. Zardoz

    Zardoz Guest Guest

    Liittynyt:
    26.03.2004
    Viestejä:
    827
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sarjan alku oli postiivinen yllätys eli koukkuun jäätiin kertaheitolla. Älykkäät juonenkäänteet olivat yllättäviä, joskaan enpä lähtisi sarjaa liiasta realismista syyttämään. Paras pilottijakso kuitenkin mitä on aikoihin tullut nähtyä.
     
  6. sarrad

    sarrad Guest Guest

    Liittynyt:
    29.01.2005
    Viestejä:
    757
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vankila(sta pakenenemis -)leffat ovat aina toimineet mulle, joten kyllä tätä meininkiä mielellään sarjanakin katsoo. Tosin ärsyttäviä tekijöitä löytyy, kuten vaikkapa se asianajajatyttönen, sekä myöskin kliseitä mutta ei kumpaakaan onneksi niin paljoa kuin Lostista.

    Tässä(kään) sarjassa ei tosiaan ideaa ole kuin max. kahdeksi kaudeksi, toivotaan että tekijät pysyy aisoissa. Pahaa pelkään silti..
     
  7. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 703
    Saadut tykkäykset:
    352
    Robin Tunney on hot hot hot :thumbsup: Tässä ei tosin yhtä kaunis kuin parissa muussa leffassa, mutta menettelee! Prison Break on sarja joka todellakin parantaa juoksuaan jakso jaksolta (nyt joku tulee varmaan sanomaan että ei spoilereita tähän ketjuun, mutta eihän tämä sellainen ole, oli vain pakko sanoa tähän väliin).
     
  8. creed x

    creed x Guest Guest

    Liittynyt:
    29.02.2004
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näin se menee, että makuasioita. Vilkaisin pikaotoksen IMDB:n fotoja kyseisestä tzirbulasta, eikä kyllä ole mun makuun. Rooma ja Pako ovat ainoita sarjoja, mitä tällä hetkellä seuraan. Tosin molemmat alkoivat juuri - toivottavasti pitää otteessaan.
     
  9. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    No eiköhän se hoideta sairaalan osastoilla edelleenkin injektioruiskuilla ja sairaalan osastollahan Scofield oli itseään hoidattamassa. Insuliinikynät ovat kotioloja varten, joita tuskin saa vankilassa haltuun. Ei ollut mielestäni mitenkään epärealistista.
     
  10. The_Daywalker

    The_Daywalker Käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2003
    Viestejä:
    1 003
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ihan katsottavaa viihdettä.
     
  11. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Suomessa käytetään kertakäyttökyniä myös sairaalaoloissa. Nykyisellä terveydenhuoltoalan vajaalla henkilöstöresursoinnilla ei liene aikaa alkaa vetämään pullosta ruiskuun ja alkaa sitten tarkemmin annostelemaan ainetta, varsinkin kun yleensä sen joutuu tekemään monta kertaa päivässä potilasta kohden. Amerikkalaisilla nyt tosin on muillakin elämänalueilla vanhakantaisia tapoja...

    Suomen rikoshistoria tuntee useitakin tapauksia joissa terve ihminen on murhattu insuliinilla joko puolison tai muun henkilön toimesta. Terve henkilö ei kauaa kestä elimistöönsä ylimääräisenä lisättyä insuliinianalogia. Päätellen siitä että kaveri raapusti kuponkiin "type 1 diabetes" on häiskällä varmasti asiaa sairastuvalle monta kertaa päivässä. Ei tule mitään eikä selviä hengissä jos sairautta ei oikeasti ole...Toisaalta, lääkäri kyllä aika pian mittausten perusteella huomaa että henkilö on terve.
     
  12. Stormlord

    Stormlord Guest Guest

    Liittynyt:
    12.02.2006
    Viestejä:
    677
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, mutta kaikilla diabeetikoilla jotka mä tunnen, on aina sairaalassa oma kynä mukana, ellei sitten satu olemaan n. 4-vuotias. Ja pistokset hoidetaan kyllä ihan itse, eikä muuten oikastaan koskaan käsivarteen. Eikä se yksi piikki päivässä millään riitä normidiabeetikolle.
     
  13. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites se nyt menikään... Tv-yhtiökö vai tuotantoporukkako keksi, ettei sitten sanota ainuttakaan kirosanaa tässä sarjassa? Tai ainakin "god damn" ja kaikki sitä rankemmat ovat vissiin kielletyt-osastolla? Kyllähän se vähän uskottavuutta syö... :rolleyes:

    MTV3:n kivat perusongelmat (lähetyksen/hankintamateriaalin alhainen bittivirta ja harmaat laatikot mustalla taustalla) näkyivät mutta eivät häirinneet.

    Kyllähän tämä tulee olemaan tiistai-illan vuorokausirutiineissa mukana. No onhan tämä realistisuudesta kaukana, mutta ei sen väliä.

    Ja toivottavasti sitten kun tämä loppuu, samalla paikalla (+ torstaina klo 21) alkaa 24 season 5.
     
  14. Maugester

    Maugester Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hullua hommaa. Tulihan se jakso tapitettua läpi ja mieli tekee katsoa lisää. Erikoisinta jaksossa oli se, ettei se antanut juuri mitään...silti se koukutti.
    Olisi kiva tietää, miten jakso sai alitajunnan vaikuttamaan näin. Kuitenkaan jaksossa ei juuri suuria juonenkäänteitä ollut, eikä myöskään toimintaa, joka itseäni kiinnostaa.
     
  15. tepi_

    tepi_ Guest Guest

    Liittynyt:
    13.09.2006
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tosiaan,samaa itsekkin mietin,erittäin koukuttava kyllä... :thumbsup: Innolla odottelen jo ens tiistaita...Ja tuli myös toi fiilis,että vois kattoa monta jaksoa heti putkeen...Kaikinpuolin vaikutti erittäin mielenkiintoiselta sarjalta.
     
  16. Caporegime

    Caporegime Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.04.2004
    Viestejä:
    1 587
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kumma homma. Kai tuohon on yksi selitys Nelosen näkyvyys analogisena? Tosin sehän nyt ihan sama vaikka Maiggari "koko kansan suosikkikanava" näyttäisi chättiä illalla yhdeksältä, niin katsoja riittää aina...

    Off topic, mutta aika pienet luvut (mainostuksen määrään nähden) Roomakin vetänyt Maiggariin vastaaviin verrattuna. Tosin ensimmäinen jakso sai 100 000 enemmän. Tosin Rooma onkin ns. liian vaikea sarja vetääkseen mitään ennätyslukuja.

    http://www.finnpanel.fi/tulokset/tv/vko/viimeisin/nelonen.html
     
  17. arza77

    arza77 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2004
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainahan tuo "paskakanava" kerää suurimmat katsojaluvut; "Kyllä kansa tietää!" Sama kansa pitää juorulehdistönkin hengissä... Molempien kannatus jää kyllä itselläni minimiin.
     
  18. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Mjoo...niimpä niin. Ne kynät eivät ensinnäkään ole kertakäyttökyniä, vaan säiliöitä, joissa on helppo yksikköjen annostelumahdollisuus.

    Kun potilas tulee sisään sairaalaan, niin luuletko etä sille hommataan ensimmäisenä "kynä" vai annostellaanko ambullista injektioruiskuun?

    T: Potilaaseen injektioruiskulla ambullista pistänyt
     
  19. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    "Kertakäyttökynä" tarkoittaa tässä yhteydessä vain sitä että kun sen säiliö on useiden pistosten jälkeen tyhjä niin koko kynärunko säiliöineen heitetään pois. "Normaaliin" kynään kun vain vaihdetaan ampulli.

    Tähän kysymykseen taidan tietää vastauksen: Otetaan sairaalan jääkaapista paketista yksi ei täytettävä "kertakäyttökynä" ja sijoitetaan se siihen pöydälle potilaan sängyn viereen ja toivotaan että hän oppisi joskus pistämään itse...

    Linnassa kenties ei annettaisi "vaaralliselle" vangille kynää potilaan haltuun vaan hän joutuisi käymään sairastuvalla valvotusti hoitamassa pistokset. Jos kyse olisi juuri todetusta tuoreesta tautitapauksesta niin ehkä silloin voitaisiin leikkiä pulloampullien kanssa. Varsinkin, kun potilaan pitäisi joka tapauksessa viettää useita päiviä osastolla vuodepotilaana ja tiheässä verensokerin seurannassa jotta tarvittavasta lääkityksen määrästä päästäisiin selvyyteen.

    U.S.A.:ssa tosiaankin voi olla vieläkin tapana vetää litkua ruiskuun jopa itsehoidossa. Dramaturgisesti lienee lisäksi näyttävämmän näköistä kun vedetään kuin jotakin huumetta pullosta ruiskuun ja vielä pistetään käsivarteen (mikä on nykyään todellakin lähes kielletty pistospaikka johtuen insuliinin liian nopeasta imeytymisestä aineenvaihduntaan).

    Tämä tavallaan OT saattaisi alkaa jo olemaan tässä? Realismistahan tässä oli kyse...?
     
  20. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Jenkkitahtiin katsoneiden täytyy kohta tulla neuvomaan miten tätä sarjaa kuuluu katsoa :naminami: