Byääh, kynsi melkein katkesi, mistä korjaaja?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana DVB-G, 06.09.2006.

  1. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    En arvostellut, annoin vain neuvoa masennuksen parantamiseen.
     
  2. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maailman ennätykseen on vielä matkaa ...
    Lähde: http://www.prideofindia.net/guiness.html
     
  3. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Epoksista vahvikkeet hanskojen sisäpuolelle sormien päähän?
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Juu juu mutta harvassahan minun kaltaiseni vapaa-ajattelijat ovat. DVB-G ja minut laitetaan tällä foorumilla samaan outojen heppujen lokeroon. Hän kasvattaa kynsiä ja katsoo 15 tuntia/vrk 4 miljoonaa pikseliä ja minä taas kuuntelen (myös) klassista musiikkia ja pidän myös uusista Star Warsseista. Ainakin uskallamme olla erilaisia kuin muut ja tuoda julki aidot omat ajatuksemme ja mielipiteemme.
     
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Jaa että 23 mm on kynsien pituus? Enpä huomannut asiaa, heitin 2 tuumaa hatusta. Eihän ne sitten ole edes tuuman pituiset. Näyttivät vaan niin pirun pitkiltä Kuvassa...
     
  6. TPR

    TPR Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.05.2003
    Viestejä:
    735
    Saadut tykkäykset:
    11
    Eihän noissa edes ole mitään outoa, toisin kuin esim. Big Brotherin katsomisessa.
     
  7. DIAR

    DIAR Ugh! Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 206
    Saadut tykkäykset:
    9
    Big Brother on luontodokumentti ihmisestä. Huomattavasti mielenkiintoisempaa kuin avara luonto tms. ötökkähömppä.
     
  8. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    BB on sosiaalipornoa parhaimmillaan. :sick:

    Mutta takaisin asiaan, eli siihen mikä meitä kaikkia oikeasti kiinnostaa (BB:han ei oikesti kiinnosta ketään, mutta silti kaikki sitä vaan tuntuvat katsovan). Eli mites se DVB-G:n katkennut kynsi oikein jaksaa? Joko sillä voi käännellä pihvejä, vai vieläkö varot tekemästä "raskaampaa" työtä sillä?
     
  9. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Eihän meillä tytöillä parta kunnolla kasva, joten leikkaan sen noin kerran viikossa. Posliinina/sänkenä pidetään muutkin karvatupsut.

    Kynsi on nyt kovettunut, joten sitä voi alkaa hioa. Epoksia osui myös iholle, ja sekin alue on nyt irronnut, epoksihan ei ihossa kiinni pysy koska iho erittää rasvaa. Alkaa siis epoksin muotoiluvaihe. Vasta muotoilun jälkeen voisin mennä kynsihoitoon.

    Jos epoksiliimaus tuntuu tukevalta hionnan jälkeenkin, sitten ehkä lisätuentaa tai korjauksia ei tarvitakaan. Mutta jos epoksi delaminoituu (irtoaa pinnasta koska en karhentanut kynttä), siltä hieman vaikuttaa, sitten tarvitaan radikaalimpaa apua, jopa valumuottien tekoa ja kynnen puolisko kerrallaan uusimista. Eli samalla kun alapuoli kynnestä on tuettu muottiin valettuun jigiin, yläpuolen epoksi hiotaan kokonaan pois ja uusitaan, ja parin päivän päästä sama operaatio alapinnalle.

    Saattaa olla, että jos menen manikyristille sönköttämään jigeistä ja muoteista, hintalapussa alkavat nollat lisääntyä kuin pupujussit kedolla, eli rahapulan takia kaikki on jälleen tehtävä itse.



    JOS joudun uuteen tee-itse-epoksointiin, olen jo valmiiksi päättänyt miten sen teen. Kerron sen jo ennakolta, ettei tule niin kovana shokkina kaduntallaajille, jotka eivät ole tottuneet kaistapäisiin kynsimodauksiin. Ei, en upota vilkkuvia pintaliitosledejä epoksin sisälle, koska en edusta vilkkuvalo-koulukuntaa.

    Sen sijaan kynnen pintaan tulee noin 4 mm leveä pituussuuntainen hiilikuitukaistale (tai kaksi ohuempaa rinnakkain). Hiilikuitu ottaa vastuun tuennasta. Ohut kaistale siksi, että haluan jättää aitoa kynttä näkyville, osoittamaan sen, että kyse on vuosia kasvatetusta omasta kynnestä.

    Sitten kiedon noin 0,1 mm paksua kuparilankaa tai hopealankaa kynnen ympärille harvakseltaan. Se pitää hiilikuitua aloillaan ja antaa koristeellista kimaltelevaa efektiä, koska on aitoa 3-ulotteista metallia se lanka. Epoksia sivellään vielä päälle ja sitten seuraa se stressaava 90-minuuttinen käden jumppaus, jolla epoksin valuminen estetään.

    Vuorokauden kuluttua hion kynnen alapuolelta ne metallilangat poikki, jotta metallikoristelu jää vain kynnen päälle. Sitten voisi koristella kynnen alapinnan miten haluaa, mutta se on vielä pohtimatta.

    Siispä vaalea kynsi ja musta hiilikuitu yhdessä korostavat metallilangan olemusta, kun ne kaikki kimaltelevat epoksin sisällä. Pinta on lasimaisen sileä, mutta pinnan alla on 3-ulotteisia asioita.
     
  10. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Jaa, vaatii rohkeutta kirjoittaa nimimerkin takaa rehellisesti :confused:

    Kauhee kohu, jos DVB-G rakentelee kynttä. Ei tuo minusta ole vielä epätavallisuuden mittakaavan asteikolla juuri mitään. Onhan maailmassa esimerkiksi ihmisiä, jotka amputoivat täysin terveitä ruuminjäseniä, se on hivenen outoa se.
     
  11. Stormy

    Stormy Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2004
    Viestejä:
    108
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse ostin pienen kynsiviilan töihin ja viilaan kynnet kerran viikossa jokaviikkoisen puhelinpalaverin aikana, silloinhan ei ole muutakaan tekemistä, sillä jos vaikka surffailee tai tekee muita omia ajatusta vaativia töitä menee palaverin sisältö ohi.. Työkaverit kyllä vähän keljuilee, mutta kynnet säilyy siistinä eikä aikaa mene hukkaan :)

    Niin ja varpaat hoidan kotona kynsileikkurilla.
     
  12. elrata

    elrata Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    13.01.2006
    Viestejä:
    215
    Saadut tykkäykset:
    0
    no nyt on päästy totuuden lähteille!
    Ainoastaan DVB-G voi saada aikaan yli 50 viestiä sisältävän ketjun alle 2 vuorokaudessa dvd/kotiteatteri palstalle aiheenaan katkeava kynsi!

    Jos minä ja muut noobit saataisiin tietoa samalla vauhdilla, olisi tekoäly tullut itsestään tietoiseksi ja saanut maailmanvallan jo aikoja sitten....
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Ei minusta.
     
  14. Gordon

    Gordon Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2004
    Viestejä:
    2 230
    Saadut tykkäykset:
    6
    Tuosta sai sen käsityksen.
     
  15. J P Jortikka

    J P Jortikka Guest Guest

    Liittynyt:
    25.04.2003
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin noin viisi vuotta sitten kuvan DVB-G:stä ja sen verran voin valottaa, että kaveri näytti juuri siltä mitä voisi kuvitella, eli keksijältä. :cool:

    Tuommoiset höpötykset voidaan unohtaa, puhuttaessa DVB-G:stä.
     
  16. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Voi tulla pian reikä perseeseen :D

    Eikös tuollaisilla kynsillä ole hieman vaikea käyttää kymmensormijärjestelmää?
     
  17. nekki

    nekki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.12.2002
    Viestejä:
    189
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kyllä tytöt tykkää, kun noilla sormilla "torttua" alkaa esilämmittelemään. :D
     
  18. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    Harvemmin heteromiehet kynsiä kasvattelee :confused:
     
  19. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    EpoksiKynnen seikkailut jatkuvat...

    [​IMG]



    1) Elikkäs taannoin kynsi jatkoi murtumisiaan, sormen alueelta tällä kerralla. Epoksi kyllä kesti, ohutkin kalvo epoksia pysyi hengissä, mutta kynsiaines murtui ja railokohdasta alkoi verta levitä ympäristöön. Ylin kuvaosuus on tästä vaiheesta.

    2) Siinä sitten jokunen päivä elettiin varovaisesti, mutta näppäimistöä huoltaessa huitaisin kynnellä johonkin, ja rats, se vääntyi miltei kokonaan irti. Pirun kipeässä asennossa, kynnen ulkopinnalla ollut epoksikaistale uppoutuneena kynnen alle. Keskimmäinen kuvaosa tästä tilanteesta.

    Näin aran kynnen kanssa ei voi päiväkausia elellä, pienikin hipaisu kynteen upotti epoksikaistaletta lisää lihaan, aijaijai. Siispä aloin metsästää asetta, jolla kynnen saisi kivuttomasti leikattua irti:
    - miniporalla kokeilin erilaisia teriä, laikkoja, timanttijyrsintä, mutta kaikki tuottivat liikaa kuumuutta, joka poltti herkkää sormea.
    - sivuleikkurilla sain napsuteltua muutamalla kivuliaalla naksulla kynttä sen verran poikki, että kynnen sai revittyä irti, joitakin ihoriekaleita irti muassaan repien, ihoa kun en uskaltanut alkaa leikellä.

    3) Alimmassa osassa kynsi sitten irtonaisena. Valkoinen aine on käsivoidetta, jota levitin käsiin ennen kuin kynsi päätti lähteä luvatta omille harhateilleen. Kellertävä väri johtuu yli-ikäisestä epoksista, jolla korjauksen muinoin tein. Nuori epoksi olisi värittömämpää.



    Mitä opimme?

    a) Epoksi on liian tukevaa ainetta verrattuna kynteen. Epoksituettu kynsi katkeaa suurempaa voimaa käyttäen ja väärästä paikasta. Paljaat kynnet katkeavat aina sormen ulkopuolelta ja pienellä voimalla, kivuttomasti. Epoksoitu kynsi suorastaan imee katastrofeja itseensä.

    b) Osittaisen katkeamisen tapahduttua kannattaa loput riekaleet katkoa äkkiä ja mieluiten yhdellä repäisyllä, muuten sattuu moneen kertaan. Auts. Auts. Auts. Auts.
     
  20. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei kai? :hitme: