Optoma HD72

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Yabba, 18.01.2006.

  1. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Aikalailla samoja vehkeitä nuo oli. Muistaakseni Mitsun skaalausfeaturet olivat mukavan joustavat (joustavammat?) ja olisin ehkä itse päätynyt siihen jos silmien kuivuminen olisi ollut yhtään vähäisempää. Sateenkaaret, kiinteä linssi on aina haitta ja on noita hiljaisempiakin.

    Mitsun saa sitten 1500 euron tuntumaan jenkkilästä shoppaamalla kun taas Optomaa ei saa merkittävästi halvemmalla.

    Optoman historiaa katsoen tuo halpa lamppu voi olla kalliimpikin pitemmässä juoksussa. Tiedä häntä. Ehkä ovat jotain oppineet :)

    Onko jo joku saanut yli 1000 tuntia Optoman lampulle?
     
  2. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suoraan se lens-shift vekotinkin kuuluu asentaa jotta kuva on symmetrinen ja terävä joka nurkkaa myöten.

    Reippaasti yli... lähempänä kahta eikä merkkejäkään hajoamisesta (H30).
     
  3. babushka

    babushka Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2003
    Viestejä:
    528
    Saadut tykkäykset:
    2
    Minulla myös jonkun verran yli 1000h (H57)
     
  4. pekka:)

    pekka:) Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2004
    Viestejä:
    473
    Saadut tykkäykset:
    0
    itsellä n.800H (h30)
    nyt tulee vähemmän katsottua tykillä, kun on remonttia tekeillä...
     
  5. JanMac

    JanMac Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2005
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tunteja 350 (H27) ja käynnistys vaiheessa on alkanut hieman lepattamaan eli ei käynnisty täysin lineaarisesti kuten alussa. Muutoin ei mitään ihmeellistä.
    Onkohan tämä nyt sitten jo lopun alkua ? :mad:
     
  6. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo H30 on tehnyt talvistartteja (spinnailee pari kolme kertaa ennen syttymistä) ja vaikka mitä mutta lamppu ei ole ollut ainakaan moksiskaan :)
     
  7. Vierimaa

    Vierimaa Guest Guest

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    220
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kaksijakoisia kokemuksia...
    Yhdellä lampulla spinnasi pari kertaa ennen käynnistystä (2* uik ääni) kunnes kolmannella kertaa paloi lamppu. Todettiin laiteviaksi.

    Korjauksen jälkeen (enpä tiedä mitä tekivät) on uikutellut harvoin, mutta lamppu ei oo palanut. >2000h takana.
     
  8. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    ...noniin, nyt tuli kaikki Optoman omistajat herätettyä puolustamaan omaansa....

    Raportoikaa siis vain tämän threadin tykin tunteja = HD72

    Muut tykit muualla.
     
  9. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    Suoraanhan toki.

    Kyllä hyvin tehty lens-shift on koko alueellaan täysin kunnossa ja terävä - ja ziljoona kertaa helpompi asentaa.

    Nykyaikaisessa tykissä mielestäni saa/pitää olla lens-shift. Turha siitä on säästää tässä hintaluokassa.
     
  10. Klemmari

    Klemmari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2001
    Viestejä:
    2 404
    Saadut tykkäykset:
    1
    Digitaalisesti HD72:lle siirretty kuva on jo valmiiksi progressiviinen ja skaalattu, joten projektorin Faroudjasta ei tällöin ole mitään iloa ja kuvanlaadun suhteen ollaan DVD-soittimen armoilla.

    Jos DVD-soitin ei ole kunnollinen, niin kannattaa melkeinpä siirtää kuva reilusti analogisena tykille jolloin soitin ei pääsee mämmäämään lomituksenpoistoa.

    Mutta niissä halpissoittimissa ovat analogisetkin lähdöt huonoja, kohinaisia, eli tässä pelissä ei voi voittaa. ;-)


    (Ja pedanteille pilkunnussijoille tiedoksi, että toki minä tiedän että HDMI:n kautta voidaan siirtää myös lomitettua kuvaa mutta sillä ei ole mitään merkitystä, koska harva DVD-soitin kykenee moiseen eikä HD72 sen puoleen ymmärrä moista formaattia)


    MKL
     
  11. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletko varma? Tilasin HD72i:n ja Pioneer DV696 soittimen joka osaa antaa 576i:tä HDMI-liitännästä. En ole vielä itse päässyt kokeilemaan laitteita, mutta valitsin Pioneerin pyörittimen juuri sen takia koska se oli ainoita edullisia jotka osaa 480i/576i HDMI:n kautta, ja toivoin että Optoman laadukkaampi lomituksenpoisto+skaalaus hoitaisi hommat Pioneerin sijaan.

    Tokihan HD72i ymmärtää 480i/576i signaalia ainakin komponentti, s-video ja komposiittiliitännöitä, mutta eikö HDMI:stä ja DVI:stä?

    Muilta foorumeilta lukeneena tiedän kyllä, että Faroudjan DCDi valikkoa ei tule HD72i:hin silloin kun sille syöttää 576i:tä HDMI:stä, ainoastaan analogisia liitäntöjä käytettäessä DCDi säätövalikko on aktiivisena. Asiaa oli kysytty Optomalta ja sieltä oli vastattu että Faroudja DCDi on käytössä myös 576i/HDMI ainoastaan se ei ole säädettävissä.

    Jos siis HD72i:lle syöttää 576i kuvaa HDMI:llä, onko todella näin ettei kuvaa näy tai näkyy häiriöisenä?
     
  12. Klemmari

    Klemmari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2001
    Viestejä:
    2 404
    Saadut tykkäykset:
    1
    En. Tietoni perustui spekseihin, jotka joskus luin. Ilmoittele testiesi tulokset kun saat Pinohiiren kiinni projektoriin!

    Tuo ei vielä ihan varmista asiaa, tunnetusti "Optoman edustaja" voi tarkoittaa lähes ketä tahansa Optoma myyntiketjussa eikä myyntitykkien kysymyksenymmäryskään ole koskaan ollut toivottavalla tasolla.

    Jos se kuitenkin toimii niin hyvä, mutta säätöjen puute on minusta hieman ikävä asia: PAL-tilassa Optoma painottaa filmiä ja ilman erillistä video-valintaa videopohjainen materiaali kampaa toisinaan aika ikävästi.

    Mutta jos palataan alkuperäisen kysyjän toiveisiin, niin tuo Pioneer ei taida olla sellainen satasen rimpula millä alunperin ongelman kai toivottiin ratkeavan...

    MKL
     
  13. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, testailen kunhan saan laitteet (luvattu tälle viikolle).
    Pioneer DV696 on kai lähempänä €200. Edullisempi malli DV490 jossa myös HDMI ja 576i output joitan kymppejä halvempi. Uskoisin 490 mallin lähtevän tinkaamalla €150 hintaan. Vieläkin kyllä yli satasen.

    Edit:
    Sain tykin sitten kotiin, kangas on vielä matkalla mutta kokeilin jo vaalealle tapettiseinälle noin 60" kuvaa sohvapöydältä.
    Tykki hyväksyy 576i signaalin Pioneerin HDMI liitännästä ja näyttää kuvan oikein hyvin. Eli Optoman DCDi mitä ilmeisimmin toimii tällöin sekä skaalauksessa että lomituksenpoistossa.
    Kokeilin myös onko kuvassa suurempaa eroa jos soittimesta laittaa lähdön 576p tai 720p, pikaisessa vertailussa tuntui että kuva ei ollut aivan yhtä hyvä kuin käytettäessä tykin prosessointia. Syötettäessä Optomalle lomitettua 576i kuvaa olin havaitsevinani että kuva olisi ollut jonkinverran levollisempi.

    Mitään valikkoa DCDi:lle ei tosiaan löydy HDMI:tä käytettäessä, riippumatta syötetäänkö lomitettua vai lomittamatonta kuvaa.
    En löytänyt valikkoa myöskään kun laitoin digiboksin s-videolla tykkiin, ehkä parempi niin, tulee katsottua enempi itse kuvaa eikä mene aikaa kaikenlaiseen säätelyyn :)

    Kuva on kyllä upea! Vaikka kankaana oli vaalean beige hentokuvioinen tapettiseinä, en hieman liikaa punaiseen kallistuvaa värisävyä lukuunottamatta löytänyt kuvasta moitittavaa.
    Sateenkaaret näkyvät itselleni kyllä ajoittain selvästi, tämän huomasin jo liikkeessä demottaessa. En kuitenkaan saanut päänsärkyä n. kolmen tunnin katselusta kotona, enkä mitään silmien kuivumista tms.
    Esimerkiksi Star Wars III:ssa sateenkaaret välähtelevät vähän väliä ensimmäisen puolen tunnin aikana, Nemoa etsimässä taas en havainnut niitä ollenkaan.
    Jotkut sanovat että niitten havaitseminen vähenee ajanmittaan, olen valmis uskomaan tämän koska kun toisen kerran demosin SWEPIII alkua, niin ne eivät häirinneet enää läheskään yhtä usein. Itselläni kuvan kirkkaus, todellinen kontrasti ja "kolmiuloitteisuus" painoivat kuitenkin vaakakupissa enempi kuin sateenkaaret.
    THX kalibroinnin "aspect ratio" ympyrä taitaa olla melko varma testi jos haluaa kokeilla onko altis sateenkaarille ;)

    Kirkkautta tuntui riittävän mainiosti, tosin heitin kuvaa vielä vain parin metrin päästä. Vaikuttavinta kuvassa on kontrasti ja tummien kohtausten värientoisto joka selvästi päihittää näkemäni saman hintaluokan LCD tykit.
    Värit näyttävät luonnollisilta, punaisuus varmaan lievenee kunhan saan oikean kankaan seinälle. Olin huomaavinani myös lievää ylimääräistä vihersävyisyyttä kuvassa (värilämpötila säätö asennossa 1). Pienellä hienosäädöllä saisi varmaan värit kohdalleen.

    Musta on riittävän mustaa (tai tummanharmaata) minulle.

    Brilliant Color säätö lisää kivasti kontrastia ja värien kirkkautta, itse pidin sitää joko 4-5. 0-asennossa kuva on liian lattea minun makuun. BC ei näyttäisi aiheuttavan huomattavia virheitä kuvaan, toisin kuin "True Vivid" säätö joka on kyllä täysin turha. Jo asennossa 1 se kadottaa tumman pään yksityiskohtia ja aiheuttaa todella häiritsevää posterointia esim kasvoissa.
    Image AI tuntuu myös turhalta.

    Tuulettimen ääni kuuluu nyt kun se on sohvan edessä lasipöydällä, mutta ei ole kovin häiritsevä. Kunhan saan sen kattoon kiinni uskoisin sen vaimenevan riittävästi.
     
  14. reiska99

    reiska99 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2004
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt on kahden illan kokemus HD72i:stä. Ekana iltana alkoi jotenkin silmissä olemaan painetta, joten pelkäsin, että projektori menee vaihtoon. Mutta sitten keksin (vähän vahingossa) laittaa valon kankaan taakse. Kangas on n. 35 cm irti seinästä, koska taulutelkkari jää kankaan taakse ja 40W pöytälamppu valaisee takaseinää. Varmaan pienempikin teho ajaisi asian.

    Sateenkaaria en ole nähnyt (valkokankaalla). Vaikuttaisikohan tuohon jotkut lääkeet/huumeet? Tulee vaan mieleen ne ravintoloiden vessat, joissa on sininen valo. Kävin joskus sellaisessa, kun olin käynyt hammasleikkauksessa. Meinas jäädä vedet heittämättä, kun tuli siitä valosta paska olo.

    -Reiska
     
  15. Klemmari

    Klemmari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2001
    Viestejä:
    2 404
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minä en enää juuri koskaan katso elokuvia täysin pimeässä, se on jotenkin epämiellyttävää ja siitä tulee omituinen, raskas olo. Eikä asia johdu edes projektorin teknologiasta, lopetin pimeänäytännöt jo silloin kun katselin CRT-tykkiä ja LCD:kin on jotenkin levollisempi ellei huone ole sysipimeä.

    Sen olen kuitenkin huomannut, että valotehon lasku auttaa asiaan. Ettei vain olisi niin, että uusien projektorien ja erityisesti DLP:n reipas valoteho ja voimakkaat kontrastit - eivätkä suinkaan sateenkaaret tms. - on syynä monien erityisesti pimennetyssä huoneessa kokemaan raskaaseen oloon?

    MKL
     
  16. reiska99

    reiska99 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2004
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, mutta samanlaista fiilistä ei tule leffateatterissa, vaikka siellä on ihan pimeetä!!!

    Onko sulla muuten katossa koko huoneeseen himmennetty valo vai jotenkin kohdennettu "popkornipöydälle".

    -Reiska
     
  17. Klemmari

    Klemmari Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2001
    Viestejä:
    2 404
    Saadut tykkäykset:
    1
    Leffateatterissa valon määrä neliömetriä onkin pienempi kuin kotiteatterissa, usko pois!

    Jätän valon päälle katseluhuoneen toiseen päähän ja/tai viereisiin huoneisiin, keittiöön ja makuuhuoneeseen. Yksikään valoista ei kuitenkaan osu suoraan kankaalle vaan heijastusten kautta katselutilan yleinen valotaso vain nousee jonkin verran.

    Harmaan kankaan ansiosta musta taso pysyy kohtuullisena.

    MKL
     
  18. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla keinotekoisella testikuvalla näkee sokeakin sateenkaaria, ei kuvasta juurikaan elokuvan katselua ;)

    Leffateatterin kankaalta takaisinpäin heijastuva kuva ei ole yleensä läheskään niin kirkas mitä projektorikuva omalla seinällä.

    Kantsii ajaa tykkiä low-modessa, pistä viereiseen huoneeseen valo ja tee uusi tilannearvio. Luultavasti katseluergonomiasi on pielessä.
     
  19. reiska99

    reiska99 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2004
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo, no aluksi sitä katselikin ihan pimeessä. Vähensin ensin kirkkautta, mutta lisäsin sitä sitten vähän, kun aloin pitää valoa eteisessä. Valon kajo osuu vain sohvan alueelle eikä kankaaseen. Eipä ole enää rasittanut silmiä. Toisaalta ajattelin hommata kankaan taakse jonkun taustavalon. En sen takia, että kontrasti "kasvaisi", vaan ihan katselumukavvuuden takia.

    -Reiska
     
  20. JanMac

    JanMac Guest Guest

    Liittynyt:
    11.10.2005
    Viestejä:
    52
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites saa taustavalon kun se kangas on maalattu seinään ? :eek: