Sikariharrastajia?

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana Raymond, 03.01.2005.

  1. jpop

    jpop Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2001
    Viestejä:
    693
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kannattaa mennä ehdottomasti johonkin hyvää sikarikauppaan tai sikaribaariin ja kertoa omista mieltymyksistä siellä. Hyvä on aikalailla subjektiivinen käsite. Pidätkö miedosta vai vahvasta, koko sikarin ajan saman makuisesta vai vaihtelevasta, mausteisesta, jne. Sikarin valintaan vaikuttaa ainakin itselläni myös mm. tilanne ja seuraksi valittu juoma (tai sitten juoman valintaan vaikuttaa sikari). Lisäksi - aika harva polttaa kovin usein noita aikuistenoikeasti-isoja sikareja (tyyliin double corona, torpedo, tai isompi), joten arvelen, ettet saa täältä mitään kovin pitkälliseen kokemukseen perustuvia suosituksia.

    Pelkkiä merkkejä on yleisesti aika turha vertailla toisiinsa, koska merkkien eri tuotteet voivat poiketa toisistaan hyvinkin paljon. Eri tuotteita kannattaa myös ensin kokeilla kunnolla (enemmän kuin yksi sikari), ennen kuin muodostaa kovin pysyvää (varsinkaan julkista) mielipidettä niistä. Esimerkiksi - oma subjektiivinen mielipiteeni on, että mm. Cohiba Siglo IV (joka muuten ei ole vielä mitenkään erityisen iso sikari, vitola on corona gorda) on selvästi syksyisen sadepäivän sikari. Ei ollenkaan niin mieto ja kermainen kuin Elviksen kirjoituksesta voisi päätellä - ennemminkin keskivahva ja mausteinen. Se myös kaipaa mielestäni rinnalleen jotain makeahkoa juomaa, kuten hyvää porttia.

    [vähän OT]
    Toisaalta - toisinpäin ajateltuna ja hieman yleistettynä - jos sattuu juomaan esim. Baileysiä tms. vastaavaa makeaa ja kermaista juomaa, sen sikarin pitää mielestäni ollakin vähän vahvempi, koska muuten sikarin maku hautautuu täysin juoman alle. Tällaisia juomia juotaessa on tietysti myös mahdotonta arvioida luotettavasti pelkkää sikaria, koska sen omia makuja ja luonnetta on hankala erottaa muodostuvasta sikarin ja juoman kombinaatiosta. Ainakin allekirjoittaneelle tulee toisinaan pakkomielle saada joku tuollainen kermainen juoma + sopiva sikari, vaikka en muuten niin noista makeista juomista välitäkään (niille jotka eivät ole kokeilleet, sikari antaa noille juomille aivan eri luonteen - selvästi lisää ryhtiä). Sopiva ei tarkoita tässä tietenkään sitä kaikkein hienointa ja kalleinta sikaria (koska se menisi hukkaan), vaan jotakin joka sopii kombinaatioon (mikä tarkoittaa minulla tällaisen juoman kanssa lähes mitä tahansa keskivahvaa, ei ärsyttävän makuista sikaria)
    [/OT]
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ajankuluksi aloin suunnittelemaan seuraavan erän tilaamista. Huomioin kaksi asiaa: 1) Tarvitsen toisen sikarikotelon, jossa kantaisin kaikenkokoisia sikareita lukuunottamatta Coronoita (joille mulla siis on kotelo) 2) Lukuun ottamatta Cohiboja, yllättäen Saksassa sikarit (Montecristo, Partagas, Hoyo de Monterrey) ovat halvempia kuin Portugalissa.

    Siispä päätän tehdä niin, että aina kun tilaan muitakin sikareita kuin Cohibaa, niin tilaan ne Saksasta, ja kun sitten tilaan pelkkää Cohibaa, niin tilaan Portugalista. Saksassa eräs todella suosittu ja luotettava liike on cigarworld.de ja sieltä aionkin tilata. Kyseinen liike on tuntuu todella laadukkaalta ja arvostetulta, ja hehän ovat tunnettuja erittäin sikariystävällisestä pakkausmetodistaan. Ainut miinus minusta tässä liikkeessä on se, että sikareita pitää tilata yli 250 eurolla, että saa postikulut anteeksi.

    Anyway, tällaisen setin ajattelin tilata puolentoista kuukauden sisällä:


    1x Xikar-etyi http://www.xikar.com/product_case.asp
    (Tässä kotelossa siis kantaisin kaikkia muita kokoja paitsi Coronoita. Kyseessä on teleskooppivarsinen kotelo, johon mahtuu kolme maksimissaan 54-ring gauge paksuisia ja maksimissaan Churchill-pituutta olevia sikareita.)

    2x 1kpl Montecristo No. 2
    1x 3kpl Montecristo No. 4
    1x 3kpl Partagas Serie D No. 4
    1x 3 kpl Hoyo de Monterrey Epicure No. 2
    1x 5kpl Cohiba Siglo II
    1x 5kpl Cohiba Siglo IV

    Tämä setti maksaa 280.85 euroa ja jos tuota koteloa ei lasketa, niin sikarille tulee hintaa 11.55 euroa/kpl.

    Tässä mä olen yrittänyt varovaisesti kokeilla muitakin kuin Cohiboja kuitenkin noudattaen mun kriteereitä: merkin pitää olla tunnettu ja kuuluisa (kai me voidaan puhua status-merkistäkin) ja mallin pitää suositeltu ja arvostettu. Tuossa setissä nuo isoimmat sikarit, Montecristo No. 2 ja Siglo IV ovat lähinnä erikoistilaisuuksiin (eli käytännössä jos kaverin kanssa tulee tilanne, jossa olisi kiva poltella pidempäänkin sikaria). Eiväthän nuo ole suurimpia sikareita, mutta en mä sellaista sikaria halua, mitä "joutuu" polttamaan yli 1.5 tuntia.

    Mä nyt ehkä yritän tämän setin ostoa viivyttää lähemmäksi syyskuuta, koska nyt mä ajattelin olla pakastamatta jatkossa sikareita -- etenkin kun cigarworld.de huolehtii siitä, että sikarit toimitetaan vielä hyvässä kunnossa. Kyllähän se kesä näköjään on vielä päällä, kun välillä humi ehti olla jo 21 asteessa mutta eilenkin se oli 25 asteessa.
     
  3. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa muutama päivä sitten lentokentällä näin Cohiban Club 20 pakkauksissa 11e, ja yksi tuommoinen lähti mukaan. Pirun hyviä nuo kyllä on hintaansa nähden. Isommat pötköt taas oli jotain ihan tuntemattomia, mutta halvat hinnat oli.

    edit. Ja Elvis, kuinka "köyhä opiskelija" olitkaan?:D Hyvä että kehtaat kokeilla muitakin siggejä.
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin köyhä, ettei ihan Davidoffeihin ole varaa :D
     
  5. Toksa

    Toksa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tuossa mieleen että ei mistään sais käytettynä humeja? Jos isompia ostelee ja vanhalle ei ole käyttöä.. Voisi minunkaltaiset alottelijat päästä mukaan vähän pienemmillä kustannuksilla ja sitten kun on enempi perehdytty ja sikareita enempi voisi ostaa mieluisen ja paremman. Dissataanko kokonaan tämä ajatus :rolleyes:

    Edit: Eli tarkoitin tossa erinäisiä sikarifoorumeita missä ois ihan sikaritarpeistoa myynnissä. Löytyihän tuossa huuto.netistäkin yksi...
     
  6. Toksa

    Toksa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kahtelin tossa vähän erinlaisia jos innostuisi tilaamaan

    3x Partagas Serie D No.4
    3x Hoyo De Monterrey Epicure No2
    2x Leon Jimenes No. 3
    2x La Aurora Cetros
    3x Don Lachos Corona Vanilla <--- mielenkiinnosta

    Jos on noista huonoja kokemuksia jollain niin sanokaas, tai kannattasko jättää joku kokonaan pois ja vaihtaa johkin.

    Polttelin äsken yhden r&j no2 meinasi sormille mennä, ei kitkeryyttä lopussakaan :thumbsup: Joissakin mitä olen polttanut on tullut jo puolenvälin jälkeen.
     
  7. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No ainakin nuo kaksi ensimmäistä ovat erinomaisia valintoja! :thumbsup: Muista en niin tiedä...

    Siitä humi-asiasta... Niin onkos ne humidordiscount.comin humit sitten liian kalliita sulle? Minusta ainakin ne ovat edullisia. Totta kai kun käytettynä ostaa, niin voi samalla rahalla saada kalliimman ja isomman humin, joka on jo valmiiksi "ajettu sisään", mutta olisihan uusi harrastus kiva aloittaa uusilla vehkeillä, niin sitten on tavallaan "ollut mukana synnytyksessä". :D Tosin, mä ehkä tässä saatan olla puolueellinen; olenhan henkilö, joka ei ikinä elämässään ole ostanut mitään käytettyä. Toisaalta, en mä taida mitään sikakallistakaan olla ostanut.

    Nyt sitä onkin lähes kaksi viikkoa ollut täysin savutonta, ja huomenna pitkästä aikaa voisi taas yhden Cohiban polttaa. Sen jälkeen mulla on niitä vielä viisi jäljellä humissa, joten kestäväthän ne niin kauan, että turvallisesti voin lykätä seuraavan erän tilausta ensi kuuhun.

    Ai niin, lienee syytä mainita täällä, että eräs tyyppi toiselta foorumilta oli ottanut yhteyttä huvikseen tuonne cigarworld.de:hen (paikkaan, josta aion siis tilata) ja kysynyt sikareiden pakastamisesta. Sieltä oli vastattu, että cigarworld.de pakastaa kaikki sikarinsa ennen lähetystä. Ja kun tähän lisätään vielä se, että ilmeisesti Cohiba on alkanut pakastamaan sikarinsa (vuodesta 2005 lähtien), niin lienee selvää, että mun ei kannata seuraavaa erää pakastaa. Olin vähän pähkäillyt sitä pakastamista, kun toisaalta vaikka mulla täällä sellainen Riku Rikas -meininki on ollutkin, niin jos toukkien takia mulla parin sadan euron sikarit menevät pilalle, niin se on aika iso katastrofi mun pörssille. Mutta kun asian laita on tämä, niin aika huoletta voin lähetyksen tultua siirtää sikarit humiin... etenkin kun tiedetään, että cigarworld.de tunnetaan erityisesti mahtavasta ja sikariystävällisestä pakkausmetodistaan. :thumbsup:

    EDIT: Toksa, missäs sun listalta on Cohibat ja Montecristot? :D Itse kun kyselin mitä sikareita kannattaisi tilata (ja mullahan on kriteereinä sikarin arvostuksen lisäksi sen status ja tunnettavuus), niin tosiaan noita valintojani tuolla ylhäällä pidettiin erinomaisina. Eräs tyyppi lisäsi vielä, että Bolivarilta löytyisi hyviä sikareja, mutta toisaalta kun mulla vaan on yksi humi, niin en halua, että sikarini kovin moniavioisiksi rupeavat nyt kun siellä tulee olemaan sekaisin Cohibaa, Montecristoa, Partagasta ja HdM:ää... Tosin mä olen ajatellut kuitenkin Cohibat erottaa sillä välilevyllä noista kolmesta muusta merkistä, sillä Cohibat ovat edelleenkin ne ykkösjuttu mulla.
     
  8. Toksa

    Toksa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0

    No eihän ne kauhean kalliita ole sielläkään, siinä on vaan se että ei viitsisi ruveta tilailemaan sitä ulkomailta. Mutta sekin ongelma on ratkaistu ja humi tulossa ensiviikolla. Ajattelin nyt maistaa jotain muuta kuin Cohibaa ja montecristoa, cohibaa olen maistanut jo. Vai et ole mitään kallista ostanut, no on tullut ostettua melkein uusi auto ja hiljattain rivarista kolmio.

    Oletkos sitten jo maistanut muutakin kun Cohibaa kun kahta ekaa suosittelet :p
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No enpä ole... Mutta noita suosituksiani pidetään yleisesti loistavina sikareina. Ja esim. mun on kai turha sanoa kuinka paljon vaikka Montecristo No. 2:sta arvostetaan.

    Hyvä homma, että humiongelma on ratkaistu! Saanko kuitenkin kysyä, että mikäs siinä ulkomailta tilaamisessa oli se ongelma, minkä takia sitä et voinut harkita? Ainut syy minkä itse voin keksiä on se, että haluat kannattaa suomalaista humiteollisuutta tai jotain... Koska let's face it: ulkomailta saa hyvän hyvin halvalla, ilman postikuluja, ilman tulleja ja viikon sisällä. Ei kovin ongelmallista...
     
  10. Toksa

    Toksa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä taas löyty hyvin tavaraa kaupungilta, etin sytytintä ja mitään muuta ei löytyny kun normaaleja zippoja :hitme: täytyy tilata samalla kun sikareita mutta sitten pitää tilata eri paikasta kun ensin meinasin, ei cigarrenversand myy yksittäin Macanudo Maduroita joita tekisi mieli kokeilla. Että näin
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jep, sama homma oli mullakin. Koitin vaikka kuinka etsiä sikarisytkäreitä, mutta ei tuottanut tulosta. Netistähän se sitten tuli tilattua: Xikar Executive -sytytin. Olis mulla kovasti tehnyt mieli tilata cigarrenversandilta sellainen musta St. Dupont Xtend -sytkäri, kun sen olisi saanut edullisesti sieltä, mutta päätin kuitenkin pysytellä maan pinnalla. No tuo Xikarin sytytin on kyllä palvellut minua todella hyvin, ja voinkin suositella sitä ehdottomasti varteenotettavana vaihtoehtona, jos etsii laadukasta ja kohtuuhintaista sytytintä. Ja jos vielä sattuu omistamaan Xikarin leikkurin, niin setti on valmis. :thumbsup:
     
  12. Maugester

    Maugester Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Macanudon madurot on T A I V A A S T A.
     
  13. Toksa

    Toksa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oletkos tilaillu saksanmaalta macanudoja vai saako kotomaan paikoista?
     
  14. Maugester

    Maugester Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainakin Stockalta saa ja Silja Linen humista. Tosin on taas aikaa, kun on tullut ostettua. Maistelen niin mieluusti eri sikareita, että harvemmin löytyy kolmea samaa laatikosta.
    Maduro Hyde Park ja Maduro Diplomat on jääny päällimmäisinä mieleen. Pitääkin muistaessa taas haalia noita laatikkoon.
     
  15. Toksa

    Toksa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiedätkö saako itäkeskuksen stockalta vai mitä niistä tarkotat
     
  16. Maugester

    Maugester Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vantaa ja Keskuskadun Stocka tullut vaan testattua. Mutta jos Vantaalta saa (siel on ihan alussa sikaritoiminta), niin eiköhän Itiksestäkin löydy. Stocka on siitä hyvä paikka, että ne hommaa tavaraa, kun osaa aukasta suun :)
    Joissain sikareissa on kyllä ollut Havanna-aitan sinetit. En nyt muista oliko juuri Macanudoissa.
     
  17. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tarkotit varmaan Macanudo Hyde Park ja Diplomat :).

    Macanudoa myy mun mielestä ainakin rautatieaseman sikariliike, en muista paikan nimeä.
     
  18. Maugester

    Maugester Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2005
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei vaan nimenomaan Maduro-sarjaa olevia. Vyö ei ole se tavan punainen, vaan musta.
     
  19. Toksa

    Toksa Guest Guest

    Liittynyt:
    24.01.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä tarkotin nimeenomaan Macanudo maduroa
     
  20. Raymond

    Raymond Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    1 885
    Saadut tykkäykset:
    1
    Empä tiennytkään, että Maduro on eri Macanudo-setti. Kuvittelin sen olevan yks koko.