Logitech Harmony 525

Keskustelu osiossa 'Kaukosäätimet' , aloittajana aarno2815, 04.11.2005.

  1. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, mutta myymäläkappaleita ei saa kuin noutamalla itse. Mun mielestä on vähän tyhmää, että jos niitä on jo tilattu yli 20 kappaletta, niin miksi samaa määrää pitää seisottaa myymälässä ja antaa mahdollisesti jo maksaneiden asiakkaiden odottaa tuotetta jopa 2-4 viikkoa.
     
  2. ast

    ast Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2005
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melko surkealta kapistukselta vaikuttaa:

    - karmea näppäintuntuma, osa nappuloista naksuu osassa ei ole mitään tuntumaa ja niitä saa painaa kovaa. Nuoli vasemmalle on vieläpä puoliksi rikki eli vaatii todella voimakkaan painalluksen

    - PC asennussofta on järkyttävän hidas ja hankala käyttää. Vaikka valitsee expert asetukset softa kyselee typeriä joka välissä mikä hidastaa asetusten tekoa pahasti

    - Laite ei toimi Thomsonin telkkarin kanssa. Tietokannasta löytyy asetukset telkkarille, mutta Logitechistä voi painaa nappulaa yhden kerran ja sen jälkeen pitää painaa alkuperäisestä kaukosäätimestä nappia että telkkari ottaa vastaan seuraavan komennon. Kokeilin opettamista, tietokannan koodeja, eri asetuksia jne. tuloksetta. Samaa tekee myös One For All ja Philipsin säädin opetettaessa Thomsonin kaukosäätimestä. Valmiit koodit kuitenkin toimivat toisin kuin Logitechissä.

    - Laite ei toimi Dreamboxin kanssa kunnolla. Tietokannasta löytyy useita DM500 bokseja ja kaikissa koodit ovat väärin eli DM7000:n koodit. Ero näissä laitteissa on pääasiassa "exit"-nappulan koodi joka on erilainen. Tietyt toiminnot vaativat nopean nappulan tuplaklikkauksen ja sitä on mahdotonta saada toimimaan Logitechillä luotettavasti. Ehkä 1 kerta kymmenestä onnistuu kun asetukset on optimoitu. Välillä nuolinäppäimet hyppivät ties kuinka monta askelta kerrallaan ja vaste on muutenkin hidas alkuperäiseen säätimeen verrattuna asetusmuutoksista huolimatta. Koodien opeteus omasta säätimestä auttaa exit nappulaan, mutta ei muuten. Laitteen sammutusnappi tukee myös pitkää painallusta ja sitä ei saa ollenkaan toimimaan Logitechin kanssa.

    Molemmissa ongelmalaitteissa kokeilin myös opettaa koodeja raw tilassa lyhyellä ja pitkällä painalluksella. Aina yhtä huonoin tuloksin.

    Minulle siis täysin käyttökelvoton säädin. Toivottavasti saan tuon palautettua. :mad:
     
  3. rambi15

    rambi15 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voiko vaikeampaa ohjainta keksiä kuin tämä on,7 tuntia putkeen "työtä" niin ei vieläkään mene ihan perille :OI
    Muutama kysymys näin alkuun:
    Ensimmäinen ongelma on AV/TV kanavien välillä,katselen Digiboxia AV kanavalta scartin kautta ja TV modessa on telkkarissa normaali antennipiuha(tulee taloyhtiön satin kautta kanavia),kummatkin on "Activityyn" laitettu mutta laite käynnistyy aina TV -n puolelle kun digiboxin activitesta käynnistän eikä AV-scarttiin ,hetkeksi näkyy AV ja sitten tapahtuu vaihto,"helpin" kautta saan sen kyllä vaihdettua oikein mutta sammuttamisen jälkeen aina sama juttu.

    Ja toinen kysymys siitä kun esimerkiski Digiboxi on käytössä Activityn kautta niin en voi mitään Digiboxin nappuloita käyttää(guide,menu yms)ainoastaan kanavien vaihto ja äänenvoimakkuus toimii, jos käynnistän laitteen "device" valikosta niin kaikki pelaa..
     
  4. ast

    ast Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2005
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuohon AV-ongelmaan voisi heittää arvauksen:

    Digiboksi on kytketty telkkariin Scart piuhalla. Kun boksi laitetaan päälle Scart-nasta 8 ohjaa myös telkkarin AV-kanavalle. Logitech ei tiedä tästä mitään vaan activityssä oleva AV komento painaa telkkarin AV-nappulaa ja saa siten telkkarin takaisin TV-tilaan.
     
  5. Jayl

    Jayl Guest Guest

    Liittynyt:
    19.10.2005
    Viestejä:
    218
    Saadut tykkäykset:
    0
    Et vaan osaa :D ;) ;)

    Noihin molempiin löytyy ratkaisut. Pystyy kyllä määrittämään mille kanavalle TV aukeaa.
    Ja samoin sieltä pystyy määrittämään, että tietyn activityn ollessa päällä esim. kanavanvaihtonäppiksellä vaihtuu digiboxin kanava ja vastaavasti äänenvoimakkuus säätyy esim. vahvistimesta. Kyllä ne siellä on....:thumbsup:

    Ei tuo tosiaan ehkä maailman helpoin ole asettaa, mutta itsellä meni ehkä 30 min ensimmäisellä kertaa ja sen jälkeen kaikki on toiminut. Paitsi, että kuukauden sisään on vaihtunut TV, vahvistin, digiboxi ja DVD, joten hiukan on joutunut säätämään ;)
     
  6. rambi15

    rambi15 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Digiboxin käyttö activite modessa onnistuu nyt ihan ok mutta AV ja TV kanavien vaihto on ihan sekaisin vaikka mitä yrittäisi,digiboxi on tosiaan scartilla televisiossa ja toisen antennin piuha mene suoraan Tv-hen ja nyt kun laittaa vaikka activitesta digiboxin päälle niin tuleekin antennikanavat kuvaruudulle ja laitteiden ollessaan päälä myös päinvastoin ,ehkä se vielä tämän vuoden aikana tulee kuntoon;)
     
  7. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Scartista siis nasta 8 poikki niin homma toimii... tai sitten konffaus kaukkariin siten ettei se koske tvn av-kanaviin ollenkaan koska vaihto oikealle kanavalle onnistuu tuon scartin ohjaussignaalin avulla.
     
  8. rambi15

    rambi15 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.06.2004
    Viestejä:
    93
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos olisin nainen niin antaisin ison halin :D mutta nyt saat isot kiitokset ja hyvät uudet vuodet kaupan päälle,nasta poikki ja homma toimii..huh että helpotti,nyt voin keskittyä nappien ohjelmoimiseen ja kaikkeen muuhun..

    Opettelin yhden näppäimen texti tv-lle ja se toimii Tv valikossa hienosti mutta jos käynnistän Tv-n activite moodissa niin ei toimi,täytyykö siihen jossain erikseen opetella vai täytyykö aina vaihtaa activitestä -->Tv-hen että saa texit ja muut opetetut hommat näkyviin?
     
  9. klulle

    klulle Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2001
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Isekin ostin ko. kaken ja olen yrittänyt tutustua siihen viikonloppuna. Ei voi muuta sanoa että onpa mahtava laite. Pienia onkelmia tosin on. Esim töllön kakesta kun käyttää nuolinäppäimiä sivuille töllö vaihtaa 4:3/16:9 moodiea välillä ja zoomaa jne. Se ei oikein näytä tällä lohitechillä toimivan vaan se osaa vaihtaa vain zoom 0 ja zoom 1 tilojen välillä. Ei edes toimi device-tilassa. Joku tosin taisi mainita ettei Thompsonin tekkkarit toimi kunnolla.
    Yritin myös opetella xboxin kakesta "Back"-nappia logitechille mutta se vain tunnisti huonon IR-signaalin, enkä sitten saanut tehtyä sitä. Muuten loistava kapistus. Asennus ohjelma on kuten jo mainittu välillä tuskallisen hidas mutta muuten oiken hyvä ja helppokäyttöinen. Mainittavan arvoinen juttu on kun kerroin ohjelmalle että minulla on Handanin PVR ja esimerkkinä malllinumerosta se antoi "CV-7700 PVR" eli eipä taida olla ihan HTV:n oma juttu ko-laite.
     
  10. ast

    ast Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2005
    Viestejä:
    103
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri samanlaisia ongelmia minulla oli Thomsonin kanssa. Kokeilepa selata TV:n menua Logitechilla. Siinä näet paremmin että voit painaa yhtä näppäintä yhden kerran ja sitten on painettava jotain muuta välillä. Voit liikkua ylös-alas kahden valikon toiminnon välillä, mutta et esimerkiksi kahta pykälää ylös tai alaspäin. Kokeilin mielestäni kaikki mahdolliset vaihtoehdot joten uskallan epäillä ettet saa tuota toimimaan ellei Logitech tee asialle jotain. Täysin käyttökelvoton säädin Thomsonin kanssa valitettavasti :grr:

    Kaukosäädinongelmani on ratkaistu kun virittelin vanhan kunnon One For All 6:n uusille laitteilleni JP1 liitännän kautta. Jokainen nappi toimii niinkuin haluankin ja kaikki laitteet toimivat täysin ongelmitta. Tähän eivät muut halvat säätimet pysty. :naminami:
     
  11. jriihi

    jriihi Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2005
    Viestejä:
    460
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se www pohjanen softa oli ainakin parempi kuin pc softan kautta säätäminen. Ainakin viimeksi kuin säädin. PC softa tosin tarvii olla asennettuna asetusten update vaihteessa.
     
  12. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kävin kapulan kaupasta. Avasin paketin. Vaihdoin patterit kuten käskettiin. Nyt näytössä on vaan Safe Mode! -teksti. Patterien pois otto ja takaisin laitto ei auta. :OI

    Onko tuttua muille?

    EDIT: Softapäivitys auttoi...
     
  13. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Konffauksen kesken tuli ensimmäinen pettymys. Onko todellakin niin, etten voi konffata samoja kaukosäätimen nappuloita (esim. stop ja rec) eri laitteille eri activityissä?

    Lyhyesti: kokoonpano seuraava, Philips -telkkari, XSAT -digiboxi, AKAI -videot, Samsung-DVD, Yamahan AV-vahvistin. Oletuksena Watch TV -activityssä numeronapit on annettu digiboxille. Mulla on kuitenkin tekstitv vain telkkarissa, joten konffasin numeronappulat sitten telkkarille. Nyt numeronappulat näkyy myös Watch DVD -activityssä telkkarilla DVD-soittimen lisäksi. Jos poistan ne Watch DVD -activitystä, poistuu ne myös Watch TV -activitystä. Eihän se näin pitäisi toimia? :hitme:
     
  14. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39

    Öö, juu.
    Tollasia tilanteita varten pitää "perustaa" haamu-TV. Eli sama telkkari kahteen tai useampaan otteeseen ja käyttää näitä eri telkkareita eri activityissä.
    Vähän kömpelöä, mutta elämä on... :mad:
     
  15. Johann

    Johann Guest Guest

    Liittynyt:
    17.10.2002
    Viestejä:
    642
    Saadut tykkäykset:
    0
    En oikein ymmärrä kysymystä... Kyllähän missä tahansa activityssa voi konffata minkä tahansa nappulan mille laitteelle tahansa. Ja se toimii siinä laitteessa vain siinä activityssa.

    Kuten aikaisemmin on todettu niin www-käyttöliitymä on paljon parempi kun se pc-softa. Käyttäkää sitä.
     
  16. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ei muuten voi. Esim. jos konffaat Watch TV -activityyn (jossa digiboxi kuvanlähteenä) numeronapit TV:lle, ne näkyy myös Watch DVD -activityssä. Muokkaus vaikuttaa molempiin, ei voi mitään. Tuo "haamutelkkarin" luonti auttoi asiaan.
     
  17. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    Pystyyköhän laitteiden sammutusjärjestykseen vaikuttamaan mitenkään? Tarkoitus olisi käyttää master/slave -tyyppistä jatkojohtoa laitteille, ja av-vahvari on kytketty ohjaavaksi laitteeksi.

    Tuon johdon takia pitäisi laitteita sammutettaessa saada vahvistin sammumaan viimeiseksi (jos esim. dvd-soittimesta tai telkkarista katkeaa virta ennen kuin katkaistu napista, avautuu se automaattisesti seuraavan kerran virtaa saadessaan --> harmony ei sitä ymmärrä vaan saattaa sammuttaa laitteen). Samoin käynnistettäessä pitäisi saada vahvistin käynnistymään ensin, sitten mieluummin pieni viive että muille laitteille ehtii tulla virtaa, ja käynnistyssignaali niille.

    Vaihdoin kaukkarin hankkimisen jälkeen johdon tilalle tavallisen jotta alkukonffaus olisi helppoa tehdä, mutta haluaisin ihan sähkön kulutuksen vähentämisen ja turvallisuuden nimissä käyttää johtoa. Ideoita?

    Onko muuten muilla ongelmia tuon web-softan kanssa opetettaessa käskyjä toisista kaukosäätimistä? Mulla opetus jää jumiin useimmiten sen jälkeen kun käsky on kopioitu, selain ei osaa ohjautua takaisin "nappulasivulle", ja uusi nappi jää näin rekisteröitymättä.
     
  18. j0sku

    j0sku Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    04.11.2003
    Viestejä:
    1 280
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kaukosäädintä en omista, mutta ethän käytä selaimen "back" ja "forward" nappeja? Käytä web-softan muuta navigointia.
     
  19. MovieFreak

    MovieFreak Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.07.2003
    Viestejä:
    1 150
    Saadut tykkäykset:
    4
    En käytä. Toimiessaan selain siirtyy automaattisesti takaisin "opetussivulta", mutta tätä tapahtuu vain noin joka viides kerta. Yleensä selain jää vaan päivittämään opetussivua uudelleen, vaikka kaukosäätimen oma softa on jo sulkeutunut.

    Tuohon käynnistys/sammutusjärjestykseen löysin remotecentralin palstalta vinkin: lähettämällä tukipyyntö Logitechille web-softan kautta, he pystyvät "järjestelemään" laitteet uudelleen. Tämän jälkeen riittää normaali asetusten siirto kaukosäätimeen. Arkea odotellessa... :thumbsup:

    Yamahan av-vahvarin liian herkkä reagointi Logitechin volume-nappuloihin alkaakin olla ainoa ikävä puoli jos tuon järjestyshomman saa kuntoon... lähtee remotecentralin sivuille ;)
     
  20. Diabolus

    Diabolus Guest Guest

    Liittynyt:
    07.07.2004
    Viestejä:
    519
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli jos hipaiset volyyminsäätöä kaukosäätimestä, niin Yamaha veivaa volyymiä liikaa? Se on helposti korjattavissa. Mene Harmonyn sivuilla Jammun asetuksiin ja vaihda "se jokin herkkyyteen liittyvä luku" 3 -> 1. Eli tuolla luvulla määritellään, montako samaa perättäistä signaalia lähetetään laitteelle, Yamahan tapauksessa riittää aivan hyvin yksikin. Sorry, en muista millä nimellä se tarkalleen ottaen on tuolla valikoiden syövereissä.