Miten ajat parran?

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana Ode_81, 11.04.2005.

  1. Ode_81

    Ode_81 Guest Guest

    Liittynyt:
    23.01.2004
    Viestejä:
    177
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noita miten putsaat sen ja sen threadeja alkaa jo olla, niin pistetäänpäs tällainen parranajo teema.

    Seuraavan rituaalin teen yleensä kerran tai pari viikossa (yleensä suihkun jälkeen).

    Puhdistan naaman Nivea For Men puhd.geelillä, jonka jälkeen kuorin naaman Skintech For Men kuorintavoiteella. Tämän jälkeen levitän Gilleten vaahtoa/geeliä naamariin ja vetelen Mach3:lla ylhäältä alas vedoin karvat pois. Poikkeuksena kaula pitää vetää lopuksi vielä vastakarvaan vastoin "sillä silmällä" ;) sarjan ohjeita, koska en saa muuten kaulaa tarpeeksi siistiksi. Sitten huljuttelen vedellä naaman ja kuivaan pyyhkeellä. Lopuksi naamariin vielä Nivea For Men parranajo balsamia.

    Tuloksena posket on pehmeät kuin vauvan pylly :king:

    Koneella ajoin inttiin asti, jonka jälkeen huomasin että se ei ole mun juttu. Sillä silmällä sarjasta bongasin tuon kuorintavoiteen käyttämisen :D
     
  2. Jarkko G.

    Jarkko G. Samppa ja Hurricane :| Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.08.2001
    Viestejä:
    13 042
    Saadut tykkäykset:
    97
    Naama huuhdellaan runsaalla määrällä lämmintä vettä, että tuntee partakarvojen pehmenneen.
    Nivean partageeliä ja Mach 3 .. ei muuta sen kummempaa.

    Suihkun jälkeen parranajo ei ole muodustunut tavaksi.
     
  3. Jaded

    Jaded Uusi jäsen Blokattu Tukijoukot

    Liittynyt:
    23.04.2004
    Viestejä:
    1 548
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tavaksi tullut että naaman pienet haituvat sheivataan giletellä. Joku mach 3 turbosystem.

    Enkä käytä partavettä tai vaahtoa. Noi muutamat haituvat lähtee kiltisti muutenkin. Saippuavettä naamassa vain, sinuakin ajattelin ain.
     
  4. konCept

    konCept Guest Guest

    Liittynyt:
    18.12.2004
    Viestejä:
    669
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kone on laiskan miehen valinta, eikä se nyt niin perseestä ole (ainakaan oma Filips Filisheivini). Joka päivä ennen suihkua tulee ajeltua.
     
  5. Eastwood1

    Eastwood1 You brought two too many. Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.12.2003
    Viestejä:
    1 875
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tosimies (lasken tässä tapauksessa itsenikin joukkoon) käyttää partavaahtoa ja höylää. Niin minäkin. Silloin harvoin (tai no harvoin ja harvoin :rolleyes: ) kun tulee ajettua.
     
  6. houm_thiätör

    houm_thiätör Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2003
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseni pitää ajella viikset joka päivä ja siitä ei tule kuin verta ja kyyneliä teräaseilla, tästä johtuen Braunin elektroniikka hyödyntävä laite saa hoitaa nenänaluskarvat veks. Partaa sitten hieman harvemmin kun on kiva näyttää törkyiseltä karvanaamalta. Suihku, partakone, partavesi. Tuoksuu miehekkäältä ja näyttää karskilta, vauvan pyllyt on pedofiileille. :sick:
     
  7. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    Parran ajan keskimäärin kerran viikossa ellei ole jotain erikoisempaa menoa, yleensä maanatai aamuna ennen kouluun lähtöä. Tosin viikset tulee poistettua melkein joka toinen päivä. Arki ajoon kone on ihan riittävä, mutta jos on tarkeä tapaaminen yms. niin silloin kyllä täytyy kaivaa vaahtoa ja Mach3:n esiin.
     
  8. M-J-B

    M-J-B Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2003
    Viestejä:
    300
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vai että kuorintavoiteita... höylä kuorii kyllä aivan riittävästi.

    Ennen ajelin Philishavella joka aamu (töihin ajellessa), mutta sittemmin työmatka muuttui liian lyhyeksi. Nyttemmin ei jaksa joka aamu hukata arvokkaita nukkumisminuutteja parranajoon joten olen siirtynyt höylään (koska Philipsi ei parin vuorokauden sänkeen oikein pysty). Joskus menee parikin viikkoa ilman parranajoa, mitä nyt kuiviltaan vähän siistii rajoja. Gilletten Mach3Turbolla höylään ennen tai jälkeen suihkun ja Gilletten geeliä käytän ellei ole päässyt loppumaan. Lopuksi hieman Bossia naamaan. Jos pitää illaksi tälläytyä ajelen ennen menoa uudestaan vaikka aamulla olisikin tullut höylättyä, koska aamuisin on naama sen verran turvoksissa ja meikäläisellä kiire, ettei jälki aina niin ensiluokkaista ole.
     
  9. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Just joo, oikea maitopoika. Oikea tosimies ajaa parran sillä intistä vuosia sitten saamallaan höylällä ilman vaahtoa, vettä tai muitakaan liuottimia, eli kuivana. Jos höylä ja sen mukana tulleet vaihtoterät ovat vuosien mittaan tylsyneet, niin täytyy vain painaa hieman lujempaa jotta karvat lähtee. Aftershavet ja muut geelit on sitten niille pojille jotka töihin lähtiessä pistää Mikki Hiiri -kravatin ja suorat housut.
     
  10. effer

    effer Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.05.2004
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kai se on ajamista tämäkin, vaikken nahkaa myöten niistä, Braunin parrantasaajalla viikon/parin välein...karkaa kyllä välillä melkoiseksi pehkoksi.
     
  11. Zipman

    Zipman Genelec Tukijoukot

    Liittynyt:
    07.02.2002
    Viestejä:
    7 044
    Saadut tykkäykset:
    166
    Joka toinen-kolmas päivä Mach3:lla ja geelillä/vaahdolla (Gilletten omaa tai sitten jotain muuta). Ja suihkun jälkeen tietysti (pehmentää), muuten saa olla teriä vaihtamassa jatkuvasti. Jos pukkaa vaan haiventa, niin tämä ei tietysti ole ongelma. ;)

    Ja ei kai siitä tekniikasta nyt sen enempää tarvitse kertoa? Onko siinä jotain vaikeaa? :)
     
  12. Rooperi

    Rooperi Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2002
    Viestejä:
    341
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu tällä kun ajaa niin ei tarvi ajaa tosiaankaan kuivana kun vesi tulee silmistä ja vaahto suusta.
    :D
     
  13. DTSMan

    DTSMan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.06.2003
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    3
    Philipsin jollakin kameleontin värisellä koneella :)
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No mä ajan partani 3-4 kertaa viikossa. Ideaalisestihan parta pitäisi ajaa suihkun (tai saunan) jälkeen, mutta joskus vaan suihkun ja parranajon yhteenajoitus ei onnistu.

    Ensiksi mä kastelen kasvot kevyesti. Sen jälkeen laitan käteen hiukan Biothermin partageeliä, hieron sen vaahdoksi ja laitain kasvoihin sen. Sen jälkeen otan Gilleten Mach3 Power -höylän. käynnistän sen ja ajan parrankasvun pois. Lopuksi laitan Biothermin after shavea kaulan alueelle ja leukaan.

    Yksi asia, mikä mua askarruttaa on se, että kumpaan suuntaan se kaula pitää ajaa: ylhäältä alas vai alhaalta ylös. Esimerkikisi Sillä Silmällä -sarjassa olen nähnyt parran ajamista molempiin suuntiin (ilman, että Fab5 sitä kritisoisi). Tietenkin se sääntö on, ettei saa ajaa vastakarvaan, mutta tarkoittaako se siis kaulan osalta alhaalta ylös vai ylhäältä alas. Anyway, mä olen ajanut ylhäältä alas, ja jos se on väärä tapa, niin ei se ainakaan näy mun kaulassa.

    Täällä eräät puhuivat kasvojen pesusta saippualla ja kuorimisesta, ja vaikka Fab5 sitä suositteleekin, niin itselläni ei tule kuorittua kasvoja kuin kerran viikossa (kaksi kertaa, jos kasvonaamio lasketaan kuorimiseksi).

    Tähän lopuksi esittäisin kysymyksen, että jos olette käyttäneet sekä höylää että parranajokonetta, niin kumpi on mielestänne parempi herkälle iholle.
     
  15. Karkuri

    Karkuri Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.01.2005
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuorinta? Ällistyttävää, mihin tämä maa on menossa. Akkojen touhua. :p

    Viikko-pari sitten kuningaskuluttajassa oli partahöylien testi. Siinä haastateltiin myös miesparturia, joka neuvoi ajamaan ensin myötä- ja sitten vastakarvaan. Kunnollisen kostuttamisen esim. vaahdolla ennen ajoa hän mainitsi erityisen tärkeäksi.
     
  16. niiles

    niiles Sugar plum fairy Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 969
    Saadut tykkäykset:
    1
    Äläpä muuta sano. En itse edes kyllä tiedä mitä helv* koko kuorinta on, mutta tuskin olen jäänyt paitsi mistään kovin oleellisesta.
     
  17. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    En ole kyllä huomannut tuota ilmiötä, tosin ostin juuri joulukuussa taas uuden pussin "kertakäyttö"-höyliä joista ensimmäinen on vielä käytössä, eli varsin hyvässä terässä. Oli pakko ostaa kun vuonna -99 ostamani Gilletten höylät alkoivat olla niin tylsiä, että samaa kohtaa naamasta sai hinkata useamman kerran. Tietysti voisi käyttää vanhaa Braunin suristinta, mutta partakoneetkin tutuu sopivan paremmin näille wash&go -miehille jotka suihkivat itseensä hajusteita ja laittavat liisteriä hiuksiin.
     
  18. houm_thiätör

    houm_thiätör Guest Guest

    Liittynyt:
    10.07.2003
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm.. Itse sain ainakin intistä gilletten mach3:sen sekä gilletten aftershavetusgeelin ja varmaan vielä jonkin vaahtopullonkin. Eli ei taida intissäkään enää olla tosimiehiä tarvikkeita jakamassa.
     
  19. kurdt

    kurdt Guest Guest

    Liittynyt:
    27.11.2002
    Viestejä:
    7 255
    Saadut tykkäykset:
    25
    Minulla on myöskin tuo Mach3 tuolla kaapista mikä intistä on saatu. Terät ja vaahto on sentään ostettu uusiksi, mutta muuten tuo ihan hyvin pelittänyt. Itse kyllä huristelen koneella kun jaksan.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Niin no, jos lähdetään tolle linjalle, että partakoneiden käyttäjät on metroseksuaaleja, niin myös meidän höylääjienkin on syytä katsoa peiliin, sillä televisiossahan pyörii se Gilleten höylän mainos, missä David Beckham suosittelee sitä.