Stephen Kingin Musta Torni kasassa

Keskustelu osiossa 'Kirjallisuus' , aloittajana anttipee, 14.11.2003.

  1. anttipee

    anttipee Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2002
    Viestejä:
    670
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hesari tiesi tänään kertoa, että King on saanut viimeisen osan (numero 7) kirjoitettua Musta torni-sarjaan. Homma on kestänyt niin kauan että olin jo ehtinyt unohtaa koko kirjasetin... Toivottavasti pukkaavat kirjat myyntiin asti pian :thumbsup: Vasta osa 5 on pihalla, eli odotettavaa riittää.
     
  2. Moses_x

    Moses_x Guest Guest

    Liittynyt:
    08.01.2003
    Viestejä:
    1 117
    Saadut tykkäykset:
    1
    "Mustiin puettu hahmo pakeni autiomaan halki ja Revolverimies seurasi häntä" tjsp.. Kova aloitus ainakin, pitäisikin Musta Torni saada luettua.
     
  3. Jabba

    Jabba Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2001
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistouutinen! King on jossain haastattelussa sanonut, että ei edes tiedä kuinka pitkä kirjasta tulee ja ehtiikö hän saada sitä koskaan valmiiksi.

    Joko tuota 5. osaa löytyy suomesta ja millä nimellä? 4 ekaa on tullut luettua 2-3 kertaa jo läpi ja kovasti tuota 5 on odotettu!
     
  4. Jabba

    Jabba Guest Guest

    Liittynyt:
    06.04.2001
    Viestejä:
    83
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävinkin samantien www.stephenking.com ja sieltä löytyi infoa (yllätys!)

    Wolves of the Calla
    (Dark Tower V)
    Now available!

    Song of Susannah
    (Dark Tower VI)
    Coming Summer 2004

    The Dark Tower
    (Dark Tower VII)
    Coming November 2004

    Eli hetki pitää vielä odotella, ennenkuin nuo suomeen asti rantautuvat. Suomennettuina siis...
     
  5. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    miksi lukea muuna kuin originaalina?
     
  6. OS_

    OS_ Guest Guest

    Liittynyt:
    12.03.2003
    Viestejä:
    89
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sain just eilen luettua loppuun tuon viidennen osan. Ja olihan se kyllä hyvä. :thumbsup: Ehdoton parannus Kingin muutamaan edelliseen kirjaan, jotka jättivät aika kylmäksi. Ei tuo nyt ehkä paras Torni ollut, sitä sijaa pitävät hallussaan 3. ja 4.

    Ja originaalina kannattaa tosiaan lukea jos vaan kielitaito sallii. Tornien suomennokset ovat olleet aika heikkotasoisia ja tässä uusimmassa varsinkin käytetään sen verran paljon keksittyjä puheenparsia yms. että käännöksessä varmasti menetetään enemmän kuin vähän.
     
  7. J Sarnikorpi

    J Sarnikorpi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.08.2002
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    wow!

    Mustan Tornin olin jo melkein unohtanut. Onkos niitä nyt sitten suomennettu neljä osaa?

    Ekan osan olen lukenut. Toinen osa taisi jäädä välistä, kun ei kirjastosta löytynyt (tai siis oli lainassa). Sitten on hämäriä muistikuvia:
    Revolverimies hakee pojan (oliko se Jake?) "meidän maailmasta"... Junamatka; arvoituksia; jossain kyläpahasessa nähdään pieni ripaus siitä kunnioituksesta, jota "revolverimiehet" ovat joskus saaneet... Revolverimies kertoo tarinan nuoruudestaan.

    Mitkähän osat minä olen lukenut :) Kolmannen ainakin, mutta osuuko mikään tapahtuma neljänteen osaan? Täytyy varmaan käydä paikallisessa kirjastossa. Lukemisesta on jo useampi vuosi, eikä kovin teräviä muistikuvia ole.
     
  8. tnjrp

    tnjrp Guest Guest

    Liittynyt:
    01.03.2002
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Luultavasti olet lukenut kaikki muut osat kuin toisen. Sinänsä moka on paha, koska juuri Kolme korttia pakasta (Drawing of the Three) on sarjan aikaisemmin julkaistuista osista se paras. Sen luettuani usko Dark Tower -sarjaan oli itsellänikin vielä sangen korkealla. Nyttemmin toivo siitä, että King olisi oikeasti kirjoittanut jotain erilaista kuin muut sanansuoltamiselle pyhittämänsä monumentit, on rapistunut aika pahasti. Mutta ehkä tuon sarjan jaksaa silti jotenkuten loppuun sinnitellä. Wolves of Calla ainakin etukäteen vaikuttaa hieman lupaavammalta kuin pari aikaisempaa osaa.
     
  9. Sorrowbringer

    Sorrowbringer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2003
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onneksi sai tehtyä noi valmiiksi. Oli hermot mennä totaalisesti kun se perkele meni sinne auto-onnettomuuteen... Tuhat kertaa olis vielä pitäny tappaa se sen jäljiltä jos ois menny kuolemaan.

    Viidettä osaa odotellessa kirjakauppaan, eiköhän luulis kohta löytyvän kun julkasu oli 4.11. Taisi olla puolen vuoden välein nyt noi loput julkasut.
     
  10. Scott Hayward

    Scott Hayward Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.12.2002
    Viestejä:
    256
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä Mustan Tornin lukukokemus on koostunut suomenkielisestä Book Studion kolme osaa käsittäneestä niteestä, joka löytyi kerran alennuslaarista. Parhaillaan on menossa Wizard and Glass alkukielellä (viimeiset parisataa sivua jäljellä). Tähän astisista osista tuo Drawing of the Three ollut paras. Eka osa oli ehkä hankalin luettava, ja nyt tätä neljättä lukiessa on useamman kerran käynyt mielessä, että eikö tätä olisi voinut tiivistää... :confused:

    Sinänsä kyllä ihan pätevä tarina: voinee itse asiassa luokitella Kingin pääteokseksi?

    Tästä sarjasta saisi kyllä komean "lord of the rings"-tyyppisen leffasarjan aikaan! :p
     
  11. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Itsekin joskus teininä luin pari ekaa osaa sillä suomenkielellä... Nyt mietin, että pitäsikö jostain hankkia alkukielellä ja lukaista uudelleen... Yleensä King ei ole meikäläiselle maistunut, mutta Musta Torni ja jokin toinen... Olisko ollut jokin The Eye of the Dragon tms. fantasiapätkä, iskivät paremmin...
     
  12. Hirudroid

    Hirudroid Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2003
    Viestejä:
    1 245
    Saadut tykkäykset:
    2
    Musta Torni jäi itseltänikin kesken parin osan jälkeen - laskiko sitten mielenkiinto vai oliko vain sinä ajankohtana liian vähän aikaa asialle. Kingistä pidän, mutta Kolkuttajien aikaan alettiin tulla pahasti alaspäin. Vanhemmat tuotannot ovat parempia, samoin lyhytkertomukset.

    Voisihan tuon lukaista uudelleen alusta loppuun ihan mielenkiinnon vuoksi.
     
  13. jopo

    jopo Guest Guest

    Liittynyt:
    20.10.2002
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselleni ei nappaa ainakaan suomennettuna Kingin kirjallisuus yhtään. Ei iske ne kielikuvat ynnämuut jotenkin :). Remes se on mikä miehen tiellä pitää.
     
  14. outonaapuri

    outonaapuri Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    First, the News

    - Tammen käännöskirjallisuudestavastaava kertoi että torni vitosta voitaisiin suomeksi odotella syksyllä 2005. Eli sarjan viimeinen osa tulee suomeksi joskus vuoden 2119 paikkeilla. Suomeksi lukijat luopukaa "häränpaskaa"-suomennoksistanne ja vaihtakaa alkuperäiseen. (Mitenköhän muuten mahtavat tehdä viimeisen kirjan nimen [The Dark Tower VII: The Dark Tower] kanssa kun jo ensimmäinen kirja oli suomennettu Musta Torni:ksi. Vain Musta torni 7 vai joku oma nolo härö suomennos? [Pedon sydän, anyone?])

    - Ja sarjan viimeinen osahan siis julkaistaan syyskuun 21. päivä, jolloin on myös Steven synttärit. 48 päivää.
    Tuskin olen ainoa joka on ihan totaalisen täpinöissään?

    - Viimeisestä osasta julkaistiin kahdeksan sivuinen näyte Kingin virallisilla sivuilla: http://www.stephenking.com
    Itse odottelen syyskuuhun ja yritän kaikkeni välttääkseni kaikkia mahdollisia spoilereita. Mutta kerrottu on että jo 8 sivun perusteella hittikamaa.

    Viides kirja nousi viimeistään toisella lukukerralla sinne tornien kirkkaimpaan kärkeen. Niin paljon hyvää etten osaa edes valita mikä siinä oli parasta.

    Kuudes olikin torneista ehkä eniten balls to the wall mindfuck-kirja.
    The Tapaaminen toimi minusta oikein hyvin ja oli itseasiassa lempparilukuja koko opuksesta. Ei siinä mitään jumalaa oltu morjenstamassa, ja onneksi ei.
    Toinen ääriveto oli myös Sussun lapsen isä, mutta vaikka en ajatukseen varsinkaan ensimmäisellä lukukerralla ihastunut niin veikkaanpa että siitä saadaan irti hienoja juttuja viimeisessä kirjassa.
    Kirjaa (tapahtumia) tahtoi rajoittaa kovasti tuo 24-idea; kaikki tapahtumat sijoittuivat yhden vuorokauden sisälle. Mikä taas toisaalta loi oivasti tunnelmaa. Aloitetaan yön pimeydestä jossa jokainen ka-tetin jäsen vielä miettii päivällä tapahtuneita kauheuksia, sieltä aamunsarastukseen jolloin suru yhä painaa, josta päivän sykkeeseen, ja vihdoin tapahtumien tahdissa synkkenevään iltaan&yöhön. Mikseipä sitä toiseksi viimeisessä kirjassa voi testata jotain erikoista.
    Osaksi tämän osan tarkoitus olikin lakaista pöytää ja koristaa se valmiiksi Finaalia varten, vähemmän tärkeisiin kysymyksiin vastattiin, nostettiin tarinaa taas uusiin sfääreihin ja luotiin killer cliffhangerit joista saadaan varmasti jänskä alku seiskalle. Erityisesti Jaken ja Callahanin tarinasta. Jakesta on kahden viimeisen kirjan aikana tullut aivan totaalinen badass miniroland.
    Miksei voi olla jo syyskuun 21.?
     
  15. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    viimein osa puolivälissä

    hyvin SK sekoittaa itseään mukaan
    :D
     
  16. outonaapuri

    outonaapuri Guest Guest

    Liittynyt:
    06.07.2003
    Viestejä:
    91
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mihinkäs kaikki lukijat täältä karkasi?
    Joko pede pääsi loppuun?

    Suomeksi lukijat voi pistää tarkemman countdownin nyt pystyyn. Viides kirja, Callan sudet, julkaistaan suomennettuna 14.10.2005.

    Kustannusosakeyhtiö Tammen sivuilta: [Lievieä spoilereita]

    [​IMG]

    Stephen Kingin Musta torni -sarja on ainutlaatuisen laaja yhtenäinen kokonaisuus, jossa on aineksia niin fantasiasta, kauhusta kuin scifistäkin. King on luonut sarjaan taianomaisen tunnelman, joka imaisee lukijan mukaansa ja saa haluamaan jatkoa.

    Revolverimies Roland ja hänen seuralaisensa jatkavat edelleen matkaansa kohti Mustaa tornia. He siirtyvät Keski-Maailman metsistä tielle, joka vie heidät rauhalliselle maanviljelijöiden asuttamalle rajaseudulle. Rauha on kuitenkin tilapäistä, sillä yhteisöä uhkaa suuri vaara: Callan sudet ovat kokoontumassa jälleen. Maanviljelijäyhteisö ei voi selviytyä ilman apuvoimia.

    Roland ja kumppanit ovat kahden vaiheilla: toisaalta pitäisi jatkaa matkaa, toisaalta jäädä auttamaan pulassa olevia. He panevat kaikkensa peliin ja valmistautuvat kohtaamaan tuntemattoman vihollisen. Vaarat ovat moninaiset, sillä vastustaja on arvaamattoman viekas, mutta taistelu on käytävä Keski-Maailman tulevaisuuden vuoksi.

    Stephen King on ollut kauhun kuningas jo parikymmentä vuotta. Hän on myös lahjakas ja työhönsä vakavasti suhtautuva kirjailija, meidän aikamme Mark Twain tai Charles Dickens, väittää Publishers Weeklyn kriitikko. Musta torni -sarjan neljä ensimmäistä kirjaa – Revolverimies, Kolme korttia pakasta, Joutomaa, Velho - ilmestyivät uusintapainoksina keväällä 2005. Callan sudet ilmestyy nyt ensimmäistä kertaa suomeksi.



    Luokka 84.2
    Sidottu
    14 x 21,3 cm
    800 sivua
    Musta torni V
    Alkuteos: Wolves of The Calla
    Suom. Kari Salminen
    Kuvitus: Bernie Wrightson
    Kansi: Laura Lyytinen
    Lokakuu
    ISBN 951-31-3379-6
     
  17. deadstar

    deadstar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.02.2004
    Viestejä:
    585
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensi perjantaina odotus päättyy niille ketkä ovat jaksaneet odotella suomennettua painosta :)
     
  18. hiost

    hiost White Trash Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2003
    Viestejä:
    2 366
    Saadut tykkäykset:
    6
    tää o hyvä kirja t: stephani
     
  19. Generig

    Generig Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.01.2004
    Viestejä:
    1 879
    Saadut tykkäykset:
    5
  20. pede

    pede Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.10.2002
    Viestejä:
    6 311
    Saadut tykkäykset:
    19
    luinpa noi alkuperäisellä jonkin aikaa sitten. 6 ja 7 on OK

    mielenkiintoista on, että saman mailman teemat tulevat mukaan monessa muussa SK:n kirjassa.. kuningskunta, Flagg, the low men jne..