Pistää vaan pakostakin miettimään kuinka pitkäikäisiä JVC:n LCOS -paneelit ovat, jos valolähteenä lamppu tai laser. Laser ei kuitenkaan poista jäähdytyksen tarvetta.
Soittivat äsken, että lähettävät tuon toisen N7:n lainaan siksi aikaa, että saavat tutkittua tuon minun N7:n. Kolinasta ei ollut mitään puhetta. Ei voi kuin kehua kyseisen firman asiakaspalvelua. Toki se harmittaa, että joutuu vaihtamaan tykkiä telineeseen, lähettämään projektoreita edestakaisin ja säädöt menee uusiksi. Mutta onneksi se jo sujuu rutiinilla eikä ole kovin iso vaiva.
Uusimmista ei kokemusta mutta omalla x5900 ajettu reilusti yli 20t ja niin on monella muullakin. x35 ei kestänyt ihan yhtä hyvin vaan keskelle kuvaa tuli ruskeaa "palanutta" väriä, olen siinä käsityksessä että uudet kennot pitäisi kestää tosi hyvin mutta olosuhteet toki vaikuttavat ja yksilöissäkin eroja...
Netistäkään ei oikein löydy vastaavia tapauksia. AVSForumilta löytyi yksi viestiketju, jossa kerrotaan 11500h käytetystä RS56-tykistä (X75), josta oli palanut polarizer combiner (polarisaattorin yhdistäjä?). Itsellä oli X35, jota oli käytetty vajaa 5000h eikä sen kuvassa ollut mitään vikaa. Kun katsoin eilen N7:lla Netflixistä Pako Alcatrazista elokuvaa lampun täydellä teholla, niin panin merkille, että tuulettimet eivät kuulostaneet kovinkaan terveiltä. Tykin sisältä kuului jonkinlaista rouskutusta. Pitäisi kuulua tuolla videolla 7s kohdalla, kun laitan lampun täydelle teholle: Kuulostaako normaalilta? N5 tuulettimet pitivät lampun täydellä teholla tasaista pöhinää.
Ovat nuo flektit viallisia. Eihän niistä saa kuulua mitään rouskutusta. Tasaista huminaa omissa tykeissäni on aina ollut. Flektien laakerointi viallinen tai jotain irrallista.
Jos laakerivikainen tuuletin ei pyöri täydellä nopeudella tai ei toimi ollenkaan, niin se huonontaa jäädytystä ja aiheuttaa helposti ylikuumenemista. Mutta luulisi tuon hintaluokan tykissä sellaisen sytyttävän jonkin vikavalon. Lampun low modella tykki on kuitenkin todella hiljainen. Tuollaiset jutut pitäisi testata heti alussa, mutta eipä sitä tule siinä ajatelleeksi, kun on kiire päästä katsomaan elokuvia. Kuitenkin oletin, että vaihdossa tulleet laitteet olisi testattu liikkeessä perusteellisesti. Onneksi tuossa on 3kk takuu.
Lainaprojektori asennettu paikoilleen ja oma lähetetty liikkeeseen tutkittavaksi. Pikaisesti testattuna tässä ei ole color uniformity ongelmaa. Lampussa 299h ja valovoimaa huomattavasti paljon enemmän kuin tuossa ensimmäisessä. Aperturea sai ruuvata reilusti pienemmälle. Tämäkään ei ole täysin virheetön, sillä mustassa kuvassa näkyy sinisiä pölypalleroita.
Löysin mielenkiintoisen keskustelun AVSForumilta vastaavasta reunan väriongelmasta -> https://www.avforums.com/threads/jv...ase-pictures-of-inside-optical-block.2126897/ Tosin tykki on X35, mutta kaikissa JVC:n projektoreissa lienee samanlainen rakenne. Jos ymmärsin tuon keskustelun oikein, niin ongelma olisi keltaisen peilin kohdistuksessa.
Tällä foorumilla en muista nähneeni JVCn osalta kirjoituksia pölypalloista ennen sinua. Ikävä että JVClläkin on tuota ongelmaa, tosin harvoin. Liekö mikään tykki säästynyt noilta ongelmilta? Epsonin pölypalleroista on saanut täälläkin lukea usein. En tiedä sitten uusimmista Epsoneista-lieneekö asiaan tullut parannusta... Tuloilman suodattamiseen ja ilman kulkureitin lisätiivistämiseen näköjään on tarvetta.
Aikanaan kun tein hushboxin Nec LT150zaan, niin laitoin ilmansuodattimen sekä tulo-, että poistopuolelle. Ei tullut pölypalleroita. Boxi puhdisti samalla huoneilmaa...
JVC Owners Groupin keskustelujen perusteella saa sen käsityksen, että pölypallerot ovat aika yleinen ongelma JVC:n N/NX-sarjan tykeissä. Yhden jäsenen mukaan hänellä oli ollut pölypallereoita kolmessa eri yksilössä ja kehottaa välttämään ylösalaisin asentamista:
Tällä foorumilla ei JVCn pölypalleroista ole ollut juuri mainintaa. Suomessa on niin vähän tykkejä ja tällä foorumilla vielä vähemmän. Jenkeissä harrastajien määrä on niin paljon suurempi, että siellä ne viatkin tulevat esiin nopeammin.
JVC Owners Groupin keskustelujen perusteella sai sen käsityksen, että X-sarjan tykeissä ei ole ollut pölypallo-ongelmia. Laitoin tänään JVC:n oikeinpäin hyllyn päälle, kun meni hermot huteraan kattotelineeseen. Lainatykkiä en lähde kalibroimaan, ellei se sitten jää pidemmäksi aikaa käyttöön. Kuva näyttää entistä terävämmältä ja sen sai säädettyä aika helposti helposti kohdalleen säätöjaloilla. Myöskään tuulettimet eivät rouskuta tässä yksilössä lampun high modella.
Kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää. Olen luullut että sinne ei kerta kaikkiaan pöly voi päästä jos ei sitten tehtaalla valmistusvaiheessa ole tehty virhettä, ja näin se X-sarjassa mitä ilmeisemmin onkin ollut. Hyvä tietää mutta paska juttu jos NZ-sarjassakin on tälläinen riski olemassa...
Eipä näistä tapauksista voi aina tietää, millaisissa olosuhteissa ja miten tykkiä on käytetty. Joku saattaa suhautella paineilmalla linssiin pölyjen puhdistamiseksi tmv. Yli 6600 käyttäjän ryhmässä yksittäiset tapaukset nousee helposti esiin, jolloin saattaa syntyä vaikutelma paljon laajemmasta ongelmasta. N5:ssa ei ollut ainuttakaan pölypalleroa kuten ei myöskään ekassa N7:ssa. Jokaisessa aiemmin omistamissani LCD tykissä on ollut pölypalleroita. Panasonicin tykin puhdistin itse. Sanyon mukana tuli käsikäyttöinen ilmapumppu, jolla sai puhaltaa pölyt pois paneelista. Mitsubishin tykki kävi Tukholmassa puhdistettavana, josta piti maksaa 150€, koska se ei kuulunut takuuseen. Epsonin TW9400:n pölypallerot lähti pois kun pisti lampun täydelle teholle ja korkean paikan tilan päälle muutamaksi minuutiksi. Sama kikka ei valitettavasti toiminut N7:ssa. Mikäli kumpaakaan tykkiä ei saada kuntoon, niin sitten täytynee varmaan ottaa tilalle Epsonin LS12000, koska JVC NZ-sarjalaiset ylittävät budjetin.
Liimapuulevy ei ole kovin hyvä materiaali videotykin hyllylevyksi, koska puu elää kuivuessaan. Muutaman kerran olen joutunut korjamaan kuvan paikkaa linssinsiirrolla.
Aivan. Kunnon ristiinliimattu koivuvaneri on aivan toista. Rimalevy oli minullekin testausta varten, se oli halvinta puulevyä. Jos jostain saisi valkoista vaneria mittaan sahattuna, niin se olisi sopiva materiaali.