Ei ole kokemusta LG:stä, mutta itsellä tuo on toiminut moitteettomasti nelisen vuotta. Muuten ominaisuuksiltaan vastaa UB820 mallia, mutta näyttö, 7.1 analoginen ulostulo ja Dolby Vision puuttuvat. Videotykin ja Samsungin telkkarin kanssa en ole DV:tä kaivannut, kun HDR optimizer toimii kuitenkin varsin hyvin UHD leffoilla.
Panan UB820 tuli hankittua kun Sonyn freezing ominaisuus sai jo välttelemään 4K levyjen katselua. Nyt kun sain tuon Panan kytkettyä, voin todeta että olisi pitänyt hankkia jo paljon aiemmin, kuvanlaatu on parempi kuin Sonyn seiskasatasessa ehdottomasti. Ainut mikä häiritsee on tuo muovisuus, mutta soittimiahan pitää olla monta, tiedä miten pitkään näitä enää saa. Ensi vuonna sitten 9000 Pana tai Magnetar, ehkä.
Voi hevosen jeesus. Hävettää kuin pientä porsasta joulukuussa. Ihmettelin, kun katsellessa Amazon Primeltä Peripheral TV-sarjaa, television oikeaan yläkulmaan ilmestyi Dolby Vision logo. Miksei se näy, kun katson levyltä jotain, missä tiedän olevan Dolby Vision? Tämähän oli yksi syistä, miksi päivitin soittimen ja television? (oli toki muitakin. Samsungin paha pilveily, kaarevuus ja samalla siirtyä kahdesta soittimesta yhteen UHD-soittimeen, joka pystyy toistamaan/skaalaamaan myös A-alueen levyt.) Myös kun katsoin soittimen info nappulasta, mitä toistetaan, niin näkyy HDR10. Pyörittelin setup menuja soittimessa ja töllössä. Laitoin setupista Dolby Visionin autosta pakolla päälle. Ei muutosta. Mietin uusia kaapeleita, jos vaikka vika niissä, kun tätä olin välillä kuullut. Ostin vanhimman tilalle uuden. Ei auta. Sitten päätin kysellä AVS Forumilta, kun siellä on ihan pitkä ketju REAVON soittimista. Ensin ehdottivat kahden HDMI-kaapelin ratkaisua. Kuva suoraan televisioon ja vain ääni vahvistimeen. Tämä vähän on vähän hankalaa, kun oma televisio on seinällä syvennyksessä ja johdot koteloitu. Seuraava osasi kertoa, ettei tuo minun vahvistin Marantz 7010 laske läpi Dolby Visionia ja sen takia hän oli sen myynyt ja ostanut 7011 tilalle. Vähän rupesi päivitys kädet jo hikoamaan ja vanne kiristämään päätä. Sitten kerrottiin, että siihen 7010 oli tullut päivitys, joka laskee Dolby Visionin läpi. Seuraavaksi Marantzin valikkoon. Jostain syystä oli sieltä unohtunut laittaa päälle muistutus, että uusi firmware on tarjolla tai olin olettanut vahvistimen tekevän sen itsestään? Ihan sama. Löytyy uusi firmware ja pyydän sen latausta. Eihän se onnistu. Pitsa vaan pyörii. Vanne kiristyy lisää. Kuten usein tässä kohtaa kannattaa, päätin vetää unta palloon ja yrittää aamulla uudestaan. Kyllä vahvistin on oikeassa kotiverkossa ja siellä olisi uusi firmware tarjolla? Yritetääs uudestaan, kun olen kaikista laitteista katkaissut virrat ja käynnistänyt uudelleen. Nyt onnistuu. Ja samantien, kun laitan Strange New Worldsin uusimman kauden pyörimään ilmestyy television yläkulmaan Dolby Visionin logo ja soittimen info nappulan tieto toistettavan materiaalin laadusta on vaihtunut HDR10 -> Dolby Vision. Olen siis vuoden kuvitellut katsovani Dolby Visionia. Onneksi tällä nyt oli sentään onnellinen loppu. Sellainen joulutarina tällä kertaa.
Pitkästä aikaa jotain uutta soitinta Sonyltä, eikä vain joltain pikku valmistajalta nelinumeroisella hintalapulla: https://www.whathifi.com/tv-home-ci...-in-over-five-years-and-its-good-and-bad-news
Siihen ne hyvät uutiset sitten jäävätkin. Wi-fi puuttuu ja ehkä kaikki verkko-ominaisuudet. Hintakin on Japanissa 25% korkeampi kuin edeltävällä mallilla.
Erittäin hyvä uutinen aikana jolloin otsikot soittimia valmistavien marginaalista on usein tyystin toisenlaisia. Oltava hyvillään, että soittimia ylipäätään vielä tuotetaan. Tuon kaltaisen uutisoinnin tilalla nähtänee lähitulevaisuudessa korkeintaan jotain suoratoistoon liittyvää.
Laite löytyy jo Sony.fi -sivustolta. Käyttöohjeen mukaan Ethernet -yhteydellä voi päivitysten lisäksi toistaa kotiverkossa olevia tiedostoja. https://www.sony.fi/blu-ray-disc-dvd-players/products/ubp-x700-k Liikkeistä löytyy toki vielä edellistä versiotakin, UBP-X700 .
Jep. Noissa vanhoissahan se ei tunnista levyllä olevaa Visionia. Pitää laittaa manuaalisesti päälle. Ja myös pois sitten kun on semmoinen levy missä sitä ei ole. Tai jättää päälle ja siitä en sitten tiedä miten vaikuttaa kuvaan. Mutta aivan hanuristahan tuo systeemi on.
Jassoo, tuollaisestakaan ole mitään tiennyt ennen tätä. Toisaalta, henkilökohtaisesti olen hädin tuskin alussa 4K:n osalta joten... Dolby Visionista puheen ollen. Hämmästelin uuden tv:n kanssa, kun muutama UHD-levy ei suostunut Dolby Visionina tv:ssä toistumaan, vaikka aiemmin ongelmia ei ilmennyt. Olin kaikessa viisaudessa ja säätökiimassa kajonnut tv:n HDMI-signaalimuoto asetuksiin, ja aktivoinut sieltä vahvistetuksi muodoksi 4K120/VRR/SBTM. Se pentele sitten estääkin Dolby Visionia näkymästä, mikä valkeni vain sattumien kautta ja lähimuistia virkistämällä suoritettujen toimenpiteiden osalta. Spoiler TV asetukset -> kanavat ja tulot -> HDMI-signaalimuoto/VRR VRR (muuttuva virkisrystaajuus) Parantaa videokuvan sujuvuutta vähentämällä kuvan repeilyä ja nykimistä VRR-signaalia vastaanotettaessa. Vakiomuoto • Valitse tämä, jos laitteen video ei näy kunnolla, kun jokin muu muoto on valittu. Vahvistettu muoto • Valitse tämä, jos liitetyn laitteen video ei näy kunnolla, kun [Vahvistettu muoto (edistynyt)] on valittu. Vahvistettu muoto • Valitse tämä, jos liitetty laite tukee jotakin seuraavista lähdöistä: 4K120/VRR/SBTM ^ Yllä olevista kolmesta valitsin suositellusti (tosin suositus tähän löytyi vasta netistä) lopulta keskimmäisen, ja Dolby Vision toimii oletusarvoisesti kuten pitää. Asiaan perehtymättömänä alla oleva linkki osui silmiin ensimmäisenä. Tosin en vieläkään ymmärrä, mitä hyötyä olisi valita tv:n asetuksista HDMI-signaalimuodoksi VRR (siis 4K UHD elokuvien katseluun), kun samalla Dolby Vision lakkaa toistumasta?? En myöskään havainnut elokuvien liiketoistossa mitään konkreettisesti parempaa suhteessa nyttemmin valitsemaani ja ylempänä mainittuun keskimmäiseen asetukseen. Onko tuosta VRR-asetuksen aktivoimisesta lopulta hyötyä vain pelejä pelattaessa(?) — asia jota itse en harrasta. Muuttuva virkistystaajuus (VRR): Mikä se on ja miten sitä käytetään
Manuaalin mukaan noin eli mitä sitten tarkoittaneekaan. Ainakin DV on erikseen laitettavissa päälle/pois. https://www.sony.com/electronics/su...c02c9647b0ef7ec48b9b0073f7d21f0/50458703M.pdf x [HDR-toisto] [Automaattinen]: Tuottaa HDR-signaalin sisällöstä ja HDMI-SINK-kapasiteetista riippuen. Konversiotoiminto on käytössä silloin, kun sisältö on HDR eikä HDMI-SINK tue HDR:ää. [Pois]: Aina ulostulo-SDR. x [Dolby Vision -lähtö] [Päällä]: Lähettää 4K/Dolby Vision signaaleja 4K/Dolby Vision -yhteensopivien laitteiden kautta. [Pois]: Lähettää automaattisesti HDR- signaaleja, kun liitetään jokin 4K/HDR- tai 4K/Dolby Vision -yhteensopiva laite.
4K-levyt ja blu-rayt ovat kiinteällä frameratella eli virkistystaajuudella, joten tuosta VRR:stä ei ole niiden kanssa hyötyä, se tuskin edes todellisuudessa aktivoituu vaan vaatii juurikin jonkin pelin, joka sitä hyödyntää.
On se vaan vieläkin hieno tunne, kun huomaa sen Dolby Vision logon oikeassa yläkulmassa. Minä pässi siis katselin vuoden verran UHD-soittimesta leffoja kuvitellen katselevani Dolby Visionia (levyssä luki, että siinä on DV) Vasta 6kk ilmainen AppleTV sai silmät aukeamaan, kun näin logon ensimmäisen kerran. Miksei se näkynyt, kun toistin DV-levyjä UHD-soittimella? Pientä salapoliisityötä ja selvisi ettei vahvistimeni laskenut läpi Dolby Visionia. Vasta AVS Forumin neuvoilla selvisi, että vahvistimeni kyllä siihen pystyy, mutta että se pitää päivittää. Isoa vääntöä ja paljon ärräpäitä, mutta lopulta päivitys onnistui. Oli kyllä autuas tunne, kun se logo ilmestyi levyjä katsellessa. Nyt se on myös pettymys, jos levyltä ei sitä löydy. Viimeksi eilen The Lincoln Lawyer. Aika kehno kuva, mutta Atmos äänet vähän pelasti.
Hinnannosto ei ole kiva juttu, mutta sinänsä tuntuu järkevältä, että verkkotoiminnot tiputetaan pois. Useimmilla on televisio tai mediatoistin, jolla pystyy katsomaan ja kuuntelemaan striimit. Turha pitää sitä toiminnallisuutta tällaisessa nykyään melko pienen käyttäjäryhmän tuotteessa, varsinkin kun hyvätasoinen toteutus nykyään varmaan tarkoittaisi Google TV:tä tai muuta vastaavaa.
Omassa Sonyn UBP-X800M2 soittimessa pitää kans manuaalisesti laittaa Dolby Vision päälle, mutta eipä tuo suuri vaiva ole, kun muutenkin ihmettelee levyn koteloa aina ennen katsomista. Soittimen striimipalvelu-ominaisuuksia ei ole mtullut käytettyä lainkaan. Ainoa asia, mitä on kevyjen kanssa hieman mietiskellyt on näiden laitteiden kestävyys. Entä jos tulevaisuudessa ei saa enää soitinta rikkkoutuneen tilalle ja hyllyt täynnä levyjä?
Ainakin vanhemmat Sonyn laitteet kestävät pitkään, minulla on mm. 25 vuotta vanha cd-soitin ja tuttavalleni siirtynyt 15-vuotias blu-raysoitin, niitä ei ole tarvinnut koskaan korjata. Nykyään ongelmana alkaa olla, että elektroniikan huoltoliikkeet alkavat vähetä, sukupolvenvaihdos ei oikein onnistu enää. Niinpä joku ihan pikku juttu, vaikkapa levykelkkaa liikuttavan hihnan katkeaminen, saattaa aiheuttaa että laite menee kierrätykseen. Minä olen etsinyt netistä noiden laitteiden Service Manualit, jotta voisin itse tehdä pikkuhommat jos niitä eteen tulee.