Tilasin tuon Alaskan. En löytänyt googlella kuin ruostuneen halpis-nordicin, johon oli käyttäjä kuitenkin tyytyväinen. Tässä näytti kuitenkin olevan kaikki tarvittavat ja pari ylimääräistäkin ominaisuutta. Kokemuksia ensikesänä, kun uusi rivarikämppä valmistuu.
Ostettu hintaan 239€. Vielä jäi "+25 kpl" jäljelle! Satasen halvempi viikonlopun tarjoushinta, sekä etenkin tuo sivukeitin käänsivät päätöksen tähän malliin aiemmin mainitun alaska vikingin sijaan. Toivottavasti ei ollut täysin paska päätös. Ja jos olikin, niin ainakin harmittaa noin 70% vähemmän, kuin jos olisin maksanut tästä 50kg rimpulasta täyden hinnan.
Grillien syyspoistot ovat alkaneet. K-Raudassa oli osa malleista -50% ja osa -30%. Ihan ok alennukset, mutta onkos vielä missään näkynyt aivan hulluja tarjouksia? Ei sillä, kyllä tää Nordic Season (ovh 799€ ostettu 239€ kotiovelle toimitettuna) vielä toistaiseksi kelpaa. On muutenkin tullut grillailtua varsin maltillisesti. Kaasua on mennyt noin vuoteen arviolta vain joku vajaa 15kg, yksi täysi 11kg pullo, yksi pullonpohja mökiltä ja nyt uudesta pullosta pari viikkoa.
Uusi grilli hakusessa ja nyt mietinnässä ritilöiden materiaali. Nykyisessä ritilä ja parila ihan tavallista valurautaa, hienosti toimineet sen 6 vuotta. Pari grillivaihtoehtoa tuossa joissa toisessa ritilämateriaali on ruostumatonta terästä ja toisessa posliiniemaloitua valurautaa, kumpi parempi?
Rosteria se olla pitää. Tässä Nordic Seasonissa on Weber Genesis sarjasta apinoitu (muutamien muiden ominaisuuksien ja muotoilun ohella) nuo ritilät, jotka ovat 9mm rosterista akselirautaa 9mm raolla.. Valurautaa "ei enää ikinä", sitä ei saa kokkailun jälkeen puhtaaksi millään ja se on liian vaivalloista ylläpitää ulkona säilytettävän tuotteen ollessa kyseessä. Emaloidutkin kuluvat aikanaan ja ovat lisäksi kohtalaisen arkoja metallisille työkaluille. Rosteri kestää kirjaimellisesti ikuisesti ja puhdistuu erittäin helposti. Parila on mulla erikseen hankittuna levynä, minkä tarvittaessa nostan vaan ritilän päälle. Huvikseni olen tiiraillut Ameriikan ihmemaasta GrillGrate nimistä tuotetta, millä korvataan grillin omat ritilät. Tuote on alumiinia ja lupausten mukaan nostaa grillauslämpötilaa, vähentää kaasun kulutusta sekä parantaa grillaustulosta. Youtubekin on väärällään tyytyväisten käyttäjien raportteja.
Kuvassa 7. grillikauden käytössä olevan grillin valuraudat (kesällä käytössä 4-5 krt/vk ja muulloin 1-3 krt/vk) eli on ulkona ympärivuoden. Itsekin vähän noita pinnoituksia karsastan, tottunut tuotakin nykyistä hieman ronskimmin välillä puhdistavan
Muistelinkin, että täällä oli grillikeskustelu ja muistin myös ketjunkin nimen oikein. Viimeisestä viestistä vain viisi vuotta, mikä alkaa olla jo lyhyt aika kohta 20 vuoden dvdplaza-historialla. Millä laitteistolla porukka grillaa? Pitäisi itsekin kaasugrilli laittaa, kun vaihteeksi on oma piha. Suosituksia?
Pallogrilli. Weberin hiilet. Aina olen tulesta ja sen hajusta pitänyt. Ei haittaa, vaikka siihen menee aikaa ja vähän vaivaakin. Se jopa jotenkin kuuluu siihen grillaus "juttuun" meillä. Tänään on sattumalta grillaus päivä. Täytyykin käydä laittamassa sika marinaadiin niin on illalla valmista grilliin...
Itse itselleni vastaten. On tässä tullut grillin ostoa mietittyä jo kesä ja vk.comin sinkkutarjouksessa huomasin Muurikan kesäkeittiön https://www.verkkokauppa.com/fi/product/7954/nmhcf/Muurikka-Kesakeittio-Kaasu-MAXI-harmaa Tuo on ihan tyylikkään näköinen ja varmasti siinä ne kaksi makkaraa hyvin paistuu, mitä kesässä tulee grillailtua. Eli tilaukseen meni. Plus kaasuletku sekä suojahuppu.
No ehkä siinä kolmaskin makkara voi mennä. On tuo mielestäni tyylikäämpi kuin ne perinteiset kaasugrillit. Ja peiton allahan tuo suurimman osan ajasta on. Ja vielä sekin, että tuo on suomalainen tuote. Jos sillä nyt mitään merkitystä nykymaailmassa on, mutta ainakin uskottelen noin itselleni.
Eikä kesäkään ole kaukana, sitä odotellessa Mutta voihan sitä itsekin tässä tietenkin selostaa omia grillaus mieltymyksiä. Itse asiassa kalojen savustustakin tulee harrasteltua pitkälle syksyyn. Itselle on tärkeää kun teen ruokaa ulkona kotona, se tehdään vain ja ainoastaan avotulella erilaisilla pannuilla esim muurikka pannu. tai ritilän päällä hiilloksella polttamalla ainoastaan puuta. Minulla on tiilistä kasattu nuotiopaikka sitä varten. Vieressä on kivistä tehty reunat toiselle nuotiopaikalle jossa voin poltella omaksi ilokseni tai sitten grillata käsin pidettävällä ritilällä tai muurikka pannulla. Pidän vain tälläistä grillausta itselle ainoana oikeana grillaamisena
Viimein tilasin kaasupolttimen wok ym varten joka tarvitsee paljon kuumuutta. Onko täällä kellään kokemuksia toimiiko mikä tahansa matalapaine säädin 25,5 kW polttimen kanssa? Siis pelko on että en saa hyödynnettyä polttimen tehoa täysin? Tämä ei liity asiaan mutta mielestäni viihdyttävä wok hei aiheinen video:
En ole aloittanut vieläkään omaa grillikauttani. 10 eurolla ostin viime kesänä kaverilta pesukoneen rummusta tehnyt rillin. Mitä sitä turhaan paasaamaan työttömänä enempää rilliin.
Ostinpa satasella 3-polttimisen pikku-Mustangin. Edes pahvilaatikkoa en ole vielä avannut, mutta kaippa sillä muutamat vakuumi-ribsit lämmittää ja siipiä kärventää. Edellinen turhan suuri laitos oli ilmeisesti tuota laadukkaampi, mutta nyt jo läpiruostunut ja törkeäksi ruotunut. Ehkä olisi aiheellista hankkia myös pari uutta puhdistusvälinettä.
Varmaan 10-20 kertaa on jo grillattu. 6 vuotta vanha Weberin 70€ pallo. Hyvin tulee sika, makkarat, siivet, maissi ja halloumi. Hiilet on se meidän juttu, tuli, tuoksu ja maku. Oli ainakin sijoituksen arvoinen ja varmaan kun aika jättää, niin siirrytään astetta kalliimpaan.
Samaa mieltä että parhain maku tulee hiiligrillissä, meillä sellainen savustinmallinen pienellä piipulla ja toisella lokerolla ihan vaan savustukselle. Ehkä 5 kertaa sitten vapun jo tullut grillattua. Kunhan saisi sen wok-polttimen vielä jotenkin asennettua ulkotakan sisään niin alkaa patio jo olla kuin kesäkeittiö. Hiiligrilliä käytän vähän kauempaa turvallisuussyistä.
Tuli hankittua keraaminen keittotaso uloskin ettei tarvitse aina sivupolttimella keittää. Kyllä se on kaasu millä terassilla grillataan, sitten edempänä on kunnon tulipaikka. Suosin saksalaista tekniikkaa grillin puhdistukseen. Miele pesee kolmessa tasossa ja mikä ei sinne sovi niin sitten on Kärcher. Jääkaappi on kanssa pakollinen terassilla.