Jurassic World Dominion (2022)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana KILLPATRICK, 09.06.2022.

  1. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Täysin eri mieltä... jos olet lukenut alkuperäisen kirjan, niin kyllä siitä saatiin mieletöntä ajatuksia herättävää sci-fiä aikaiseksi... (Steven Spielberg) ja kuten kaaos-teorian erikoismies sen sanoi, hmm... jotenkin...

    jumala loi dinosaurukset
    jumala tappoi dinosaurukset
    jumala loi ihmisen
    ihminen loi dinosauruksen
    dinosaurus tappoi ihmisen

    ... ja nainen peri maan?

    jotenkin noin... sitten jos ajatellaan jurakauden maailmaa niin se yritti kovasti uudistaa jo hienoa konseptia. tuli ns. hypridit, joissa oli mm. sammakon dna lisäksi muita dino-lajeja, käärmettä, haita, mustekalaa, varmasti muitakin... saatiin mm. Indominus Rex ja Indoraptor. Oli mustan marketin kauppaa ja dinoja sotilas käyttöön. Velociraptoreita koulutti Owen ja Claire johti puiston, kokonaisen saaren toimintaa.

    ...
    Se on toki totta, että tuolla konseptilla voisi päästä vielä paljon pidemmälle, MUTTA tämä erilaisten dinosaurus lajikkeiden suosio on saattanut olla myös tekijöille yllätys. Kuten Jurassic World alussa sanotaan, 20 vuotta sitten oli mieletön juttu nähdä vaikka Brachiosaurus taikka Tyrannosaurus... Zack näprää kännykkää kun tarjolla olisi Mosasaurusta ja evääksi valkohaita... EVVK.

    Sponsorit haluavat jotain joka säväyttää ja tohtori Henry Wu myhäilee tyytyväisenä. Hän on jo luonut hypridin. Sitä ei synnytetty, jalostettu perinteisin menoin kuten jotain kilpahevosta vaan se suunniteltiin kuin jonkun Ferrarin prototyyppi.

    Jurassic World Franchise on täynnä lukuisia pieniä yksityiskohtia aina viittauksista dinojen sukupuuttoon, ihmisten, jumal leikkeihin, geenitekniikan kehitykseen, eläinten kohteluun ja suojeluun, salametsästämiseen. Se kuvaa hyvinkin elävästi eri dino-lajeja. Kuinka ne liikkuvat, ääntelevät, ovatko yksin, laumassa, perheen kanssa, poikasten, mitä syövät, saalistavat. On kasvissyöjää ja lihansyöjää, sekin asia otetaan käsittelyyn.

    Ja kuten WOKE-aikaan kuuluu, vaihdetaan jopa sukupuolta sammakon DNA avulla, koska on sammakkolajeja, joka pystyy vaihtamaan lisääntyäkseen omaa sukupuoltaan. "Säätelemään omaa ruumiinlämpöään infrapunan avulla"...

    Ja miten se menikään, 65 miljoonaa vuotta sitten hyttynen pisti dinoa, imi sen verta, hyttynen jäi puun mahlaan kiinni, kovettui meripihkaksi, "fossiiliksi" joka löydettiin jostain Costa Ricasta kaivauksista. Tuon hyttysen DNA:ssa oli dinon dna:ta... puuttuva osa korvattiin sammakon dna:lla ... dna voitiin leikata moneen osaan ja tehdä vaikka ja mitä lajeja.

    Ihminen fiksuna synnytti mm. T-Rexin ja Velociraptoreita. Sekään ei riittänyt piti saada Dilophosauruksiakin. Saalistaa laumassa, sylkee saaliin päälle "happoa" joka halvaannuttaa koko kehon. Syö saaliin elävältä sen ollessa liikuntakyvytön.

    Sekin että luodaan tällaiset gyrösfääri pallot (Gyrosphere) ... joilla sitten liikkua puistossa on juuri mukavan laista sci-fiä. Valitettavasti kovin usein sarjan aikana näitä asioita ei osata kunnolla hyödyntää. Indominus Rex pystyy vaihtamaan väriä, mutta vain naamioituakseen ja listiäkseen kokonaisen InGen turvatiimin. Se muisti mihin kohtaa sen kehoa jäljintälaite syntyessä asennettiin ja osasi myöhemmin repiä sen irti.

    ...
    Voisin jatkaa listaa pienistä yksityiskohdista loputtomiin. Jos nämä jutut yhtään kiinnostaa niin suosittelen useita kirjoja:
    - Michael Crichtonin (Dinosauruspuisto)
    - Jurassic Park: The Ultimate Visual History
    - Jurassic World: The Ultimate Visual History

    Aivan mielettömiä kirjoja jotka avaavat pienetkin yksityiskohdat. Toivoisin että jokainen antaisi myös vähän kunnioitusta näitä suuri elokuvasarjoja kohtaan. Ottaisi ylipäätään vähän asioista selvää. Ei se 200 miljoonaa mikään pieni raha ole. Valtava määrä työtä enemmänkin.


    huom. kyseessä ei todellakaan ole pelkkä taidekirja. Jurassic Parkista on myös aivan vastaava. Todellisia aarteita molemmat.
     
  2. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Kyllähän nuo kaikki edelliset "jurassicpark"-leffat hyllystä löytyy (ja varmaan kohta tämä uusinkin), muttei näitä nykyään niin hirveästi tule fiilisteltyä/uudelleen katseltua. Aika kertakäyttöviihdettä uusimmat olleet. Edelleen ykkösen oikeat nuket/robotit pistävät uusien rainojen cgi-dinoille köniin "realistisuudellaan". Ei ole oikein näissä uusissa saatu aikaan tunnetta, että päähahmoille voisi jotain sattua, aina jotenkin ihmeen kaupalla selviävät seuraavaan osaan. Crichtonin "jurassicpark"-kirjat tuli joskus nuorempana luettua, muistaakseni silloin nautiskeli kirjoista. Kyllä nämä "jurassicpark"-leffat silti tulee katseltua, mikäli uutta pukkaa...
     
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Tyypillinen jatko-osien ongelma, kun ei mitään oikeasti uutta keksitä, on pakko tehdä se sama vanha juoni isommilla tehosteilla joita on enemmän.

    T: Vesku
     
  4. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Tässä jälleen pelottava esimerkki siitä kun ei oteta kunnolla selvää niistä elokuvista vaan oletetaan asioita.

    Siellä on käytössä esim. Jurassic World -elokuvissa:
    - Green Screen
    - Blue Screen
    - nuket
    - robotit
    - dronet
    - CGI
    - lavasteet
    - jne.

    Usein niin että näitä eri tekniikoita käytetään kaikkia yhdessä -> samassa kohtauksessa. Kaatunut valtakunta on loistava esimerkki siitä että nukkeja sekoitettuna CGI on osattu loistavasti hyödyntää. CGI-tekniikka on tänä päivänä jo niin hyvää että on vaikea erottaa mikä on aitoa mikä ei.

    Esim. monesti luullaan että joku on vain CGI vaikka siellä on mm. lavasteet käytössä. Sitten voisi kysyä sitä että jos CGI:llä saadaan niin aitoa jälkeä aikaan niin pitäisikö siitä huolimatta rakentaa se 5 metriä korkea dino? Jotta vanhemmat katsojat olisivat tyytyväisempiä, no nyt on aitoa?
     
  5. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Tämäpä tuli itselle yllätyksenä, että nykyäänkin käytetään nukkeja noinkin paljon, hienoa! No silti ykkösessä on saatu dinot näyttämään aidommilta, tosin onhan ykkösessäkin aika paljon cgi:tä käytetty. Liekö sitten aiemmin joudutta keskittymään enemmän cgi:hinkin, kun ei ole niin paljon laskentatehoa ollut käytettävissä tjms.
     
  6. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Onks sulla tietoa, että onko tuossa Fallen Kingdomin seuraavissa kohtauksissa;
    - Triceratops/Sinoceratops, joka kävelee tainnutetun Owenin yli...
    - Carnotaurus?, joka yritti purkausta karkuun rinnejuoksun aikana hyökätä parin ihmisen kimppuun...
    - Nukutetusta Tyrannosauruksesta verenottamiskohtauksessa...
    - Huutokaupassa näyttelydinot + se Stygimologh...
    ...niin onko noiden kohtauksien dinot nukkeja/robotteja vai cgi-teknologialla tehtyjä?

    Ja onko Jurassic Park: The Lost Worldissa osa dinoista tehty cgi:lla? Itse luulin, että ne kaikki olisi nukkeja/robotteja.

    Pst. Huomasiko muuten kukaan muu, että The Lost Worldissa tyrannosauruksen pennun mittasuhteet näyttivät olevan ihan pielessä verrattuna emoonsa? Sillä tyrannosauruksen pennulla oli ruumiin kokoonsa nähden suhteessa paljon pienempi pää kuin aikuisilla tyrannosauruksilla. Yleensä se menee eläimissä (ja myös ihmisissäkin) niin päin, että saman lajin poikasella on kokoonsa nähden suhteessa isompi pää kuin aikuisena eikä toisin päin.

    [​IMG]

    Tässä olisi varmaankin enemmän realistisemmat mittasuhteet. Lost Worldin tuota kosmeettista virhettä ihmettelin jo silloin 90-luvulla leffateatterissa.
     
  7. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    En ole lukenut kirjaa, ja se ei muuta sitä että nyt oli puhe leffoista. Leffat on eri asia. Ne olen nähnyt. Puhdasta popcorn-viihdettä, jotkut parempaa, jotkut huonompaa sellaista.
     
  8. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    No kuka on tarkoittanut ja mitä on tarkoittanut. Mutta ei kai se sulta ole pois, vaikka joku syvällisesti analysoisi Kevin Baconin ja Michael Grossin Tremors-leffaa ja niiden jatko-osia? Muutenkin ihmeellinen passiivis-agressiivinen tyyli täällä muutamilla.
     
  9. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Soni85 ja muut, vastaan tuohon dino kysymykseen nyt laajemmin...

    Jurassic World 3: Dominion Has More Animatronic Dinosaurs Than Ever Before

    Tämä on varmasti monelle suuri yllätys. Eli edelleenkin leffojen teossa on käytössä suuria lavasteita, robotteja, nukkeja, droneja, niin sinistä kuin vihreätä taustaa. CGI:tä niihin usein yhdistettynä. Stuntti kohtauksia lukuisia. Claire ja Owen molemmilla omat stuntti näyttelijät eli ns. "tuplat".

    ...
    Toivottavasti Päämode ei nyt suutu, mutta joskus kuva kertoo enemmän kuin 1000 sanaa. Olen lopen kyllästynyt tähän porukkaan joka pitää itseään todellisena leffa-tietäjänä, väittäen samalla kuinka nykyleffat ovat vain CGI:tä ja kuinka se ei tunnu miltään. Kuinka asiat olivat ennen paremmin. Huoh... katsokaa niitä ekstroja tietäjät.

    [​IMG]
    Blue (
    Velociraptor) ... Owenin kouluttama.
    [​IMG]
    Tohtori Henry Wu suunnitteli 2 Indominus Rexiä, jotka olivat pääosin yhdistelmä tyrannosaurusta ja velociraptoria.
    [​IMG]
    Sääliksi käy... ja Maltalla tapahtuu.
    [​IMG]
    Korkeus noin 10 metriä, pituus noin 15 metriä... hinta? Tähtitieteellinen.
    [​IMG]
    Giganotosaurus pystyi säätelemään omaa ruumiinlämpöään, tämä tarkoitti että sille riitti päivässä vain yhden 40-50 kiloisen koiran verran lihaa. Se saalisti Brachiosaurusten kokoisia dinoja. Eli niitä kaikista suurimpia. Sen oletetaan olevan maailman suurin hirmulisko, jopa T-Rexsiä ja Spinosaurusta suurempi peto.

    ...
    Toivon todella että myös tämä franchise saisi ede hieman arvostusta.

     
    Soni85 tykkää tästä.
  10. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Onneksi sinä tunnet elokuvat, tekniikat ja siihen päälle vielä dinot. Toki mun lapsetkin tykkää dinoista, tai okei tykkäsi lapsena, nyt teineinä vaan katselevat ko leffoja, ilman että niitä täytyy pohtia ihan noin syvällisesti. Mutta toki ihan mielenkiintoista, että kerrot näitä juttuja, eihän se sivistys pahaa tee. Joten anna mennä vaan, dinot kliffoi ja elokuvatkin ihan jees.
     
    WesleySnipes tykkää tästä.
  11. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Tietoni perustuu elokuvien lisämateriaaliin. Esim. Jurassic World Ultimate Edition, jossa jokaisesta leffasta ekstrat. Sitten toki kirjat joista kirjoitin ylempänä.

    MUTTA

    Tarkoitan vain sitä että moni elää sellaisessa luulossa että nykyelokuva on pelkkää CGI:tä, MUTTA kun katsoo making of juttuja ja muuta niin huomaa ettei se ollenkaan pidä paikkaansa. Paras lopputulos tulee yhdistelemällä erilaisia tekniikoita.

    Toinen juttu on sitten se että näyttelijöiden kannalta on aivan eri eläytyä suurissa lavasteissa, nuket, robot, jne. kuin tuossa Marvel roskassa jossa tosiaan usein vain "Green Screen". Esim. Star Wars niin moni niistä droideista on ikään kuin radio-ohjattava auto, eli voi liikutella + että on emoteja, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Eli se valtava raha mikä näihin laitetaan niin jossain Rise of Skywalker, katsokaa joskus huviksenne kuinka paljon siellä on ollut porukkaa duunissa. Ja millaisissa.

    ...

    Ja ihan muistutuksena... Brachiosaurus -> Jurassic Park (1993), mitä Steven Spielberg piti kädessään? Kun näyttelijät eläytyivät tilanteeseen, eli ei se ole aina ollut sitä tai tätä. Vaan kyllä sitä eläytymistä ja vaikkapa sinistä sekä vihreää on käytetty jo vuosikymmeniä. T-Rex toki oli valtava "nukke", "robotilla" liikuteltava...
     
  12. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Sitten ihan lyhyt lisäys.

    Ajatelkaa hetki sinistä läpinäkyvää palloa, jolla liikutaan dinopuistossa. Se tehtiin oikeasti, MUTTA miksi luovuttiin "lasikuvusta" / "muovikuvusta" ... miksi se otettiin lopulta kokonaan pois? Eli joskus on helpompi vaikkapa luoda joku tehoste, varjo, ilman täydellistä lavastetta. Se ei tarkoita etteikö yritetty, MUTTA lopulta päädyttiin kuitenkin teknisesti helpompaan ratkaisuun.

    CGI ei ole paha. Se on hyvä. Ongelma on se että moni nyky-ohjaaja menee CGI edellä, tarinan ja hahmojen sijaan, kuten hyvin tiedämme. Toivon että palaamme hyviin tarinoihin ja hahmoihin, että CGI on jo perus settiä, efekteineen.
     
  13. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Aamen ja olishan se makeeta ku sais ihan oikeita dinoja kuvaan. Ja onhan niitä luurankoja, kai ne vois pistää jotenki filmille ja mielellään 70mm filmille. Se jos joku ois makeeta ja aitoo. Mut oli miten oli, niin itse en tätä viimeistä rainaa ole vielä nähny, joten en siihen ota kantaa. Hyvä leffa varmaan. En epäile, katson kun sopiva tilaisuus tulee.
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Siinäpä esimerkki passiivis-agressiivisesta... mutta tosiaan ei se ole minulta pois, ja Tremors on muutenkin parempi leffa kuin mikään Jurassic Parkin jatko-osista - ja sama koskee sen jatko-osiakin. Ekan Jurassic Parkin kanssa se on ehkä aika tasoissa mutta toki hyvin erilainen leffa, kuin vertaisi perunoita ja banaaneja. Kummallekin on käyttönsä.
     
  15. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Siis mikä elokuva?
     
  16. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
  17. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Ok, my bad. Saatoin yliherkästi tulkita kommenttiasi negatiivisemmaksi kuin mitä se oli.

    Tästä samaa mieltä. Tremorsin parhaimmat jatko-osat taas omissa papereissani hiukan parempia kuin JP3 ja JW: Fallen Kingdom, mutta hiukan huonompia kuin The Lost World ja Jurassic World.
     
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 471
    Saadut tykkäykset:
    1 219
  19. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    Nyt menee jo ihan pelleilyksi... kyllä varmasti leffoja harrastavat tietävät tuon sarjan. Se että sitä aletaan ylipäätään vertaamaan Jurassic Park franchiseen on mielestäni ihan käsittämätöntä.

    ...
    Nyt on tullut jo selväksi että Jurassic Park (1993) tasolle ei ole päästy jatko-osissa. Onko tämä jokin suurikin yllätys sitten? Terminator, Alien, Star Wars, tuossa joitain jotka tulevat äkkiseltään mieleen. Ghostbusters? Matrix ehkä?

    Jatko-osien täytyisi uskaltaa olla "uniikkeja" jota Jurassic World (2015) todella yrittää olla. Sitä on kuitenkin todella vaikea ymmärtää että kun luodaan niinkin yksityiskohtainen maailma, mitä nyt tuossa elokuvassa, niin sitä fiilistellään ja tutkiskellaan vain hetki. Hahmot Claire ja Owen eivät saa montaakaan minuuttia, ennen kuin rytisee. Indominus Rex ei näy aitauksessaan, joten mennään sinne aitauksen sisään katsomaan missä dino on, vaikka siihen dinoon on laitettu lihan sisään paikannin.

    Tämän tyyppinen juonen & tarinan kuljetus on mielestäni täysin mykistävää. Ihan kuin toinen tiimi loisi kaikki ne puitteet, syvyyttä, yksityiskohtia... mutta sitten toinen porukka ikään kuin katsoisi sitä hetken vierestä ja toteaisi, "joko lopetitte?". Meillä olisi tässä kohtaus jossa tämä dino pääsee vapaaksi ja tuhoaa aika lailla kaiken mitä olette hartaasti kehittäneet.

    Claire ja Owen esitetään heti alkuun ihan täydellisinä idiootteina. Owen menee aitaukseen katsomaan onko dino tosiaan paennut sieltä? Claire lähtee autolla ajamaan kohti valvomoa... miksi hän ei heti ottanut puhelinta käteen ja yhteyttä valvomoon? Huono kuuluvuus vai. Eikö ensin olisi kannattanut ottaa puhelu valvomoon, katsokaa näkyykö punaista pistettä ja sitten jos ei näy niin sitten täytyy todella alkaa turvatiimin voimin haravoimaan ensin aitausta ja sitten ympäristöä.

    Joka tapauksessa kaikki hieno mielestäni aika lailla tuhottiin, kun Indominus Rex päästettiin heti alkuun vapaaksi riehumaan. Hieman sama sitten jatkuu Kaatuneessa valtakunnassa, joka mielestäni kyllä yrittää muutakin, MUTTA sitten elokuvassa jurakauden maailma: valta, niin juttu on lähtenyt jo täysin käsistä. Ennakkomateriaali antoi viitteitä että dinot riehuisivat pitkin kaupunkia. Ai että olisin niin mielelläni nähnyt uuden aamunkoiton, dinot zombeina, jne.

    Hulluinta tässä kaikessa tuntuu olevan se että tavallaan siitä BioGen yhtiöstä tulee mieleen Apple. Sen toimitusjohtajasta mieleen Jim Cook & Steve Jobs. Se päämajakin on kuin tuleva Applen pääkonttori. Samaan tapaan kuin pidin Jesse Eisenhowerin esittämästä Lex Luthorista teräsmies vastaan lepakkomies leffassa. Juurikin näitä molempia hahmoja / näyttelijöitä suuri yleisö ja kriitikot ovat haukkuneet ihan kunnolla.

    Kuten jokainen tietää olemme myös tämän franchisen kanssa käännekohdassa. Lista vastaavista leffasarjoista on todella pitkä. En suoraa sanottuna osaa edes arvailla mihin suuntaan tästä lähdetään. Jos seurataan rahaa niin voisi kuvitella että Chriss Pratt pidetään mukana, eli tunnettu ja suosittu, sen sijaan että uusi ja tuntemattomampi. Taikka että joku Idris Elba korvaa hänet koska WOKE. I really hope not. Samuel L. Jakson oli loistava ekassa leffassa.

    Entä sitten dinot suhteessa ihmisiin. Luulisi pelottelun jatkuvan, jo ihan hurjia lukuja katsomalla. 1,6 / 1,3 / 1,1 ... ja ylikin. Tuo siis vain elokuvien tuotto. Muita rahan lähteitä on lukuisia. Ei väihäisimpänä maailman suosituin lelu (LEGO), taikka videopelit. Animaatiosarja Jurassic World Camp Cretaceous (5 kautta) on ollut suosittu sekin. Eli pidetään todella huolta siitä että perheen pienimmät ovat alusta alkaen mukana junassa.

    Nuoret, teinit, jne. uskaltaisin väittää että heihin toimii etenkin tuo että siellä on mm. Zack ja Maisie olleet kuvioissa. Säikyttelyhetket ja nuoremmat hahmot joihin samaistua. Nyt kun WOKEkin on niin vahvasti mukana, niin edustettuina ovat valkoiset, mustat, keltaiset, eläimet, lapset, nuoret, aikuiset, hyvikset ja pahikset... unohdanko vielä jonkun. Sekä erilaiset seksuaaliset suuntaukset etenkin tuolla animaatioiden puolella.

    Dinoista on jo kauan aikaa sitten leivottu ikään kuin kaikkien juttu. Dominion "valta" ... on siitä hurja esimerkki, kun dinojen määräkin alkaa pyörimään kymmenissä. Itseasiassa mielestäni Dominion on nimen omaan kiinnostava kun siihen on saatu niin paljon mukaan eri teemoja. Leffana se on katastrofi, mutta omalla tavalla todella viihdyttävä sellainen.

    Minusta Applekin saa rajua kritiikkiä. Dodgson esitetään ikään kuin "hulluna". Hänen kunnianhimonsa menee yli, jolloin ikään kuin kaikki keinot ovat käytettävissä. Jopa tohtori Henry Wu esitetään lähes lamaantuneena, masentuneena, josta sitten erityisen pirteä TJ psykkaa vielä viimeisen rutistuksen irti.

    Täydellinen sekasotku se tämä todella on.
     
  20. Soni85

    Soni85 Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.07.2019
    Viestejä:
    332
    Saadut tykkäykset:
    75
    Siis, hetkinen. En epäile, etteikö WOKE-trendi (valitettavasti) olisi jossain määrin mukana noissa uusimmissa Jurassic Worldeissa, mutta ei kai se seikka yksinään, että mitä kaikkia etnisiä ihmisryhmiä, kumman sukupuolen edustajia (paitsi tietty jos siinä jotain ''muun sukupuolisia'') tai aikuisia ja lapsia, määrittele leffan ns. ''WOKE-mittaria''? Olihan siis jo Jurassic Parkissa (Tim ja Lex), The Lost Worldissa (13-v. Vanessa Chester) ja Jurassic Park 3:ssakin (noin 15-v. Trevor Morgan) lapset/nuoret suht isoissa rooleissa. Ja noissa kolmessa ensimmäisessä oli myös joitakin tummaihoisia (Vanessa Chester, Samuel L.Jackson + se yksi pilotti) sekä aasialaisia ja latinoita (toki sivurooleissa).

    En ole nähnyt vielä JW: Dominionia, mutta miten siinä näkyy tuo WOKE:tus erityisesti? Meinaan että jos on liian läpinäkyvää, niin harkitsen, kannattaako jättää katsomatta. Onko tässä Dominionissa tyyliin liiallista Pride/WOKE-arvojen myötäilyä tai ns. ''piilo-tuputtamista''?
     
    Viimeksi muokattu: 13.11.2022