Projektori vai televisio?

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana ZED, 20.07.2019.

  1. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Täällä taas vaihtui moltonit -> triple velvet ... ei ollut niin iso parannut kuin harmaista -> musta molton, mutta parannus kuitenkin.
     
  2. masterson

    masterson Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.04.2003
    Viestejä:
    446
    Saadut tykkäykset:
    26
    eipä tee. LG nanocell on ja pysyy olohuoneessa. Teatteriin ei muuta tuu kun tykkejä :D
    En sitten tiedä käyttääkö mitsu samaa interpolointia kun tykeissä oli tvissä...
    verhot ...hmm, mulla on kankaan takunen mustaa bulleria. toimii kans ihan hyvin ja muuten seinät on mustia.
    musta on pomoa ...ainoa huonopuoli on että tarvii oikeasti avata verho aina jos haluaa huoneessa nähdä jotain :D
     
    nepa tykkää tästä.
  3. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
    Triple velvet on nykypäivän mittapuulla ihan harmaata, Adamantium on uusi musta. ;)
    Vertailukuva, jota ylivalotettu, jotta erot näkyvät mahdollisimman hyvin (löytyi tuolta: http://www.hifi-forum.de/viewthread-105-3619-8.html):
    [​IMG]
    Ostohommiin jos haluaa ryhtyä niin tuolta löytyy:
    https://www.adamantium-audio.de/en/collections/stoffe
     
  4. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Tällaisesta verhokeskustelusta alkaa tulla mieleen nuo hifipuolen kaiutinkaapelikeskustelut.
     
  5. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
  6. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Yksi mitä miettii näiden laitteiden välillä on se, että jos haluaa tinkimättömän kokemuksen plazalaisen eikä Innon mitalla, niin se telkuissa tarkoittaa OLED:ia ja kokoluokkaa vähintään 77", mikä on sitten sen 4000 (tai oliko nyt BF 3500 parhaimpia hintoja). Seuraava kokoluokka menee överiksi kuolevaisen tuloilla ja menoilla.

    Tykeissä taas se tarkoittaa mielestäni vastaavalla kuvanlaatutasolla JVC:n tykkejä eli käytännössä N5-mallia, koska niissäkin hintaa on jo silläkin ihan riittävästi, eli sen 6000 listahinnoilla.

    Näiden ero on tietenkin se, että se 77" on aina sen 77" ja tykki taas jopa tuplat siitä. Se on melkoinen ero.

    Näitä molempia yhdistää se, että hinnat tuntuu pysyvän koko ajan aika korkealla, koska alkavat olemaan jo totisemman harrastajan laitteita. En sitä muutenkaan oikein osaa päätellä. Telkuissa toki on alkanut olla hinnoittelupaineita alaspäin.

    Kallista, mutta niinhän hyvät harrastukset ovat..
     
  7. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Harrastamisella on toki aina hintansa, enemmän tai vähemmän joutuu kaivamaan taskujaan mitä sitten hakeekaan. Itse sanoisin että listahinnat ovat tosiaan listahintoja ja tuolla mainitsemallasi 6k€ summalla saat hyvän tykin ja kankaan. Itse olen saanut neuvoteltua aika kovat alet laitteisiin (myös tutuille ja kavereille)

    JVC taitaa olla se about "paras" jos tilat antaa myöten. Parhaalla tarkoitan tässätapauksessa sitä että sen hinta ei karkaa älyttömiin. Onhan Sonyn laserikin hyvä, eipä vaan ole kovin halpa. JVC N5 on vallan hyvä laite, mutta niin on esim. X7900 -sarjalainenkin vielä. Noissahan erona on mm. X7900 parempi kontrasti ja N5 tarkempi natiivi resoluutio (+ hyvä HDR tonemapping). Eikä se Epson EH TW9400 myöskään huono ole hintaluokassaan. Mutta jos varaa on JVChen niin ehdottomasti toki se.

    Tykkihommissa se kokonaisuus muodostuu tilasta, kankaasta ja itse tykista. Töllöhommissa se on vaan se .... no töllötin. Siinä ei paljon kankaita tarvita ja tila ei näyttele niin suurta osaa mitä kuvanlaatuun tulee.
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2020
    Jupe, nepa ja TheRealThing tykkäävät tästä.
  8. Back In Black

    Back In Black Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.08.2020
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    32
    Tuossa aiemmin tuli hämmentävä kommentti jossa rinnastettiin iso kuva "paskaan kuvaan". Eihän nämä ole nykypäivänä mitenkään kytköksissä toisiinsa. Vaivannäköä maksimaalinen elokuvanautinto toki vaatii ja moni onkin tämän takia nähnyt projektorien kuvaa aivan vääränlaisissa olosuhteissa. Toinen seikka on katseluetäisyys. Joku sanoo että kuva muuttuu isommaksi, kun menet lähemmäksi katsomaan sitä, mutta ei se kyllä ikävä kyllä muutu. Tämä on myös psykologinen juttu mutta iso kuva on iso ja se näyttää siltä. Jos katsot matkatelevisiota niin että se on sylissäsi ja vaikka kuvanlatu olisi parasta mitä voi olla, niin saatat (ehkä) tajuta, että miksi monet haluavat oikeasti ison kuvan, eikä pientä.
     
    Jupe tykkää tästä.
  9. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Tuota on tullut testattua että kokeilee katsoa televisiota metrin päästä. Vaikka se katselukulma pysyy samana niin ei se vaan ole sama asia kun reippaasti yli 100" kuva. Muutenhan se olisi sama vetää kännykkä kuminauhalla naamaan kiinni ja siitä katsella leffat jos se katselukulma olisi se ratkaiseva asia.
     
    Back In Black tykkää tästä.
  10. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    352
    Saadut tykkäykset:
    72
    Itselle edelleen mukavampi katsoa isoa kuvaa joka tykiltä kankaalle ei niinkään tv:stä naamalle, jotenkin oikeampi ja neutraalimpi tapa katsoa elokuvia. jos oled/lcd on sen 100 tai 120 tuumaa niin olisiko tunnelma kuitenkaan sama? Todennäköisesti ihan turhan kirkas itselle.
     
    Back In Black tykkää tästä.
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Sitten tuskin olet HDR:n ystävä. :)

    Kyllähän tässä ketjussa on tullut telkkujen ja tykkien puolesta ja vastaan hyviä asioita.
    Tykillä saa ison kuvan, joka monille on se ainoa oikea tapa nauttia leffoja.
    Itsekin ajattelin kauan noin, kunnes tuli tuo OLED-telkku hankittua. Kyllä edelleen nautin leffoista. Ja voi olla, että ilman HDR:ää en niin paljoa isonkaan kuvan kanssa niistä nauttisi. Vaikea sanoa.
    Onneksi näitä vaihtoehtoja löytyy jokaiselle, joten kukin voi valita sen mistä tykkää taikka vaikka molemmat.

    Vähän kuin ne kuuluisat äidin ja tyttären.
     
    Jupe tykkää tästä.
  12. Back In Black

    Back In Black Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.08.2020
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    32
    Sen verran heitän tuohon että omakin epson TW9400 on vissiin hdr:ään kykenevä eikä siinä mitään, olkoot materiaali mitä tahansa kunhan kuva on aina mahdollisimman neutraali ja luonnollinen. Siihen pyritään, oli sitten vaativa kotiteatteriharrastaja tai sitten se tyyppi joka tekee kuvasäädöt kaupallisissa elokuvateattereissa. Helposti käy niin, siis monella, että luonnollisuus jää hyvin kauaksi. Kyllä huippukirkkautta löytyy eikä se ole ongelma, mutta sen liiallinen määrä on. Näistä hdr-televioista on testeissä mielenkiintoista luettavaa.
     
  13. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Omakin televisio pystyy +1200nitsiin mutta silti katson mieluummin tykillä leffat, siis silloin kun halutaan naatiskella ja uppoutua siihen leffaan. Televisiolla menee kyllä kaikki suoratoistot, joissa on hyvin hdr:ää tarjolla. Olen huomannut että televisiolla katsoessa myöskin äänitasot on paljon matalammat. Tykillä kun on se isompi kuva niin jotenkin se vaatii enemmän sitä ääntäkin laitteistolta.
     
  14. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Onko markkinoilla tykkiä joka ois kohtuu hiljainen ja jossa olisi samat toiminnot kuin älytöllössä, eli DVB-T HD viritin ja keskeiset apit kaukosäädössä. Äänelle optinen lähtö tai ainakin analoginen. Eli kuin TV ilman kuvaruutua mutta tykki ja jonka valonlähde olisi ikuinen tai jotain 20000 tuntia. Suunniteltu heittoetäisyys 3m ja tavoite saada kuvaan leveyttä pari metriä. Ei tartte olla 4k koska katsotaan 6 metristä haravaa (SD ja HD) ja ehkä YouTubea. Tulee siis normihuoneeseen, saa pimennettyä ikkunan mutta muuten vaalea.
     
  15. Back In Black

    Back In Black Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.08.2020
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    32
    Tuosta äänestä, niin... Sonyn projektorin kanssa eläneenä yllätyin tuon epson 9400:n äänekkyydestä vaikka testissä muistaakseni äijä sanoikin, että se voi olla "hieman" äänekäs. Sanoisin, että sony oli tuon rinnalla täysin äänetön. Ja tämä vielä niin että itselläni tuo epson on viereisessä huoneessa mutta nuo etureunan ilma-aukot ovat tuon seinän aukon lähellä ja niistä ilmeisesti se kovin ääni juuri tulee. Itselleni riittää eco-tila ja silloin pöhinä on aika maltillista vielä mutta jos aikoo pöhöttää isommalla teholla ja niin että tykki on lähellä katsojaa avoimessa tilassa ja ei käytä kuulokkeita ja äänenvoimakkuus on maltillinen, niin suosittelen tutustumaan asiaan huolella... Muutoin kyllä erinomainen laite ja moottoroitu optiikka on kätevä. Zoom, tarkennus, linssinsiirto muisteineen, kaikki toimii hienosti ja todella pienin pykälin jolloin kuvan saa sovitettua kankaaseen millin tarkkuudella. Automaattiselle iirikselle on 2 nopeusasetusta ja jos haluaa itse säätää niin säätövaraa on paljon ja pienin portain. Valotehoa on aika paljon joten saattaa tulla tarpeeseen monella kankaalla. projektori edestä.jpg
     
  16. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Taitaa Sonyt olla oikeesti ainoita todella hiljaisia projektoreita, en tosin Epsonia pitänyt kovaäänisenä kun se kylässä kävi ja JVC:t pitää myös ihan riittävästi puhinaa. Mulla on saman tyyppinen design JVC:n kanssa mutta aukko on huomattavasti pienempi ja tykki tuotu selvästi taaemmas eli linssi ei ihan noin kiinni aukossa ja econa en käytännössä ääntä kuule lainkaan, normimodella toki puhina kantautuu aukosta läpi.

    Itsellä tuohon väliin oli alunperin tarkoitus laittaa vielä heijastamaton lasi mutta on ainakin toistaiseksi jäänyt laittamatta koska ääni ei itseäni econa siis häiritse ja tuskin se lasi välissä kuvanlaatua ainakaan parantaa vaikka miten olisi siihen käyttöön tehtyä...
     
  17. Back In Black

    Back In Black Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.08.2020
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    32
    Lasia mietein mutta torppasin sen sit kumminkin koska en ihan luota siihen etteikö se heijastelisi ja toinen on mahdollinen pöly ja paska mitä siihen voi kertyä. Tossa on vaan puinen luukku magneeteilla edessä aina. Ja toi epsonin sähköinen linssinsuoja on kans kätsy. Ja aukko olisi voinut olla pienempi mutta siitä tuli tollainen. Piti piirtää malli valokeilasta kankaalle että ois saanu tehtyä max pienen läven, mutta en viitsinyt ja tehtiin vaan kylmästi tollanen. Ja tykki voisi olla hiukan taaempana mutta sekin asettui tuohon. Vogelsin kattoteline oli liian korkea mutta tein itse alumiinista uuden ja se vatupassilla suoraan niin se oli kerrasta selvä. Vogelsin portaaton kallistus joka suuntaan on kätsy, mutta mikään tukeva se ei ole 11kg laitteelle. Nyt on tukeva ku on kuudella ruuvilla ja ne oli epsonissa yllättäen vain M4...
     
  18. Back In Black

    Back In Black Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.08.2020
    Viestejä:
    168
    Saadut tykkäykset:
    32
    Tuossa liikkuu ovi siis tykin alla vielä niin se määritti aukon sijainnin katosta.
     
  19. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Olen sipilöinyt ja vatuloinut kotiteatterin näyttölaitteen kanssa jo vuositolkulla, ja yhä käytössäni on tuo ikivanha Epson EH-TW3200.

    Eilen kävin taas norkoilemassa Verkkokauppa.com:issa, ja tuijottelin läheltä vierekkäin olleita LG:n 75" ja 85" telkkuja. Ei tosiaan oikein koon puolesta vakuuta, kuten olin jo aiemmin ajatellut.

    Mitäs "pseudo 4K" -projektoreja tällä hetkellä olisi tarjolla noin 1300-2000 euron hintaluokassa? Onko mitään uutta tullut tai tulossa markkinoille? Ei kaiketi ainakaan LCD-osastolla? Epsonin 7100 on käynyt mielessä muutaman kerran. Käytettyjen tarjontaakin katselin ihan huvikseni, mutta koska uudenkin osto on hiukan arpapeliä mm. pölypallojen vuoksi, niin takuuttoman käytetyn muutaman vuoden takaisen silloisen 2500 euron koneen osto lienee jo melkoisen "markkinariskin" otto?
     
  20. masterson

    masterson Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.04.2003
    Viestejä:
    446
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kyllä on tosiaan arpapeliä pölypallojen suhteen uudenkin kanssa niin kauan kun ostaa noita perus lcd sahoja.
    Osta dila tai sxrd vehje niin ei tarvi miettiä pölypalloja.
    Miks ostaisit jotain pseudo vehkeitä. osta loisto fullhd mielummin kun joku välimalli jos ei halua natiivi 4k "sijottaa".