Digitaalisen elokuvakirjastosi koko?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana Hippo, 30.01.2022.

  1. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Hiukka yllätyin, että omassa iTunes kirjastossa on jo 80 ostoelokuvaa. Mitenkään tarkoituksellisesti en ole mitään keräillyt, kunhan napsinut noita vitosen leffoja silloin tällöin.

    Ainiin, onhan tuolla Googlen palvelussakin (mikä sen nimi nyt tänä päivänä onkaan) yksi elokuva. Gravityn antoivat jostain syystä joskus ilmaiseksi.
     
  2. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Minulla on Google Playssä jopa 7 elokuvaa, eli lähinnä satunnaisostoksia, kun ero vuokrauksen ja ostohinnan välillä on ollut mitätön - tai leffan on saanut ilmaiseksi jonkin paristopaketin mukana.
     
  3. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    En ole vielä aloittanut digielokuvien keräilyä. Pitäisi kyllä harkita, kun kuukausimaksullisissa striimauspalveluissa leffatarjonta on sen verran heikkoa.
     
  4. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    0 kpl.
     
  5. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Joissain blu-ray leffoissa tulee myös niitä koodeja, että saa leffan ilmaseks myös digitaalisena esim youtubeen. Tullut varmaan missattua aika monta näitä tarjousta, kun aika moni omistakin on vielä muoveissa (noh säilyttääpähän paremmin arvon).
     
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Eikös niissä koodeissa ole joku aikaraja? Ihan mutu.
    Siis olen varmaan kävellyt oman omaisuuteni ohi, kun ei ole koskaan tullut hyödynnettyä noita koodeja. Käsittääkseni niitä myydään ihan netissä? Siis tyyliin ostin Blu-rayn, en tarvitse koodia, joku toinen ostaa sen? Voisiko joku asiaan vihkiytynyt valaista?
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Samma här.
     
  8. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Yksi kappale taitaa olla. Oli muistaakseni joku Applen "joululahja" joskus joitain vuosia sitten. Leffa on muistaakseni Yksin kotona (Home alone).
     
  9. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
  10. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Saman verran kuin digipalveluista ostettua musiikkia, pyöreä nolla.

    Eli fyysinen media ja striimauspalvelut omat valintani ja tottumukseni. Toivottavasti striimauspalvelut siis kasvaa myös siihen suuntaan, mihin musiikkipalvelut nopeasti eteni.
     
  11. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Omat hankinnat ovat iTunesista ja lähinnä UK- ja Suomi-kaupoista. Ensin mainitusta on tullut ostettua enemmän parempien tarjoushintojen vuoksi. Muutamia nimikkeitä on tullut lunastettua levyjen mukana tulevilla koodeilla myös US-kaupasta ja yksi ostettua (Rambot 1-4 4K $9.99), mutta varsinaiset ostokset olen keskittänyt täysin UK/Suomi-kauppoihin. Yleensä liipaisen kiinnostavan elokuvan kohdalla, jos hinta on n. £/€2,99 tai jopa 3,99. Kalliimmat jäävät sitten yleensä ostamatta, vaikka olisikin kiinnostava leffa. iTunesissa hintojen muutoksia kannattaa todellakin seurailla (CheapCharts). Viikonloppuna ostin juuri saataville tulleen The Untouchables - Lahjomattomat hintaan £2.99 (oli todella hyvältä näyttävä uusi 4K Dolby Vision transferi, suomisubit ja ekstrat mukana :)), joten varmaan leffa on tuloillaan jossain vaiheessa Paramountilta 4K-levyllekin ainakin US:ssa. Nyt ei ole antaa lukumäärää, mutta jossain 50+.

    Alunperin päättämästäni vain "4K nimikkeitä" linjauksesta olen lipsunut hankkimalla Arrown nimikkeitä alehintaan. Juuri nytkin on taas alessa Arrown leffoja läjäpäin £2.99 hintaan.
     
    Viimeksi muokattu: 31.01.2022
    Hippo, TheRealThing ja vemkki tykkäävät tästä.
  12. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Suorastaan harmi, ettei Testudo80 ole enää keskuudessa, hän olisi taatusti halunnut kertoa digikirjastosta. Ja itselläni on tuo pirun yksi, eli Yksin kotona juttu..ja en ole vielä keksinyt miten sen saa poistettua. Siellä se vaa on ja makaa. Täytys ehkä jotenki tietokoneen kautta poistaa, ei jaksa. Olkoot.
     
  13. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Tiedä sitten miten tuo digitaalinen arkisto halutaan määritellä.
    Yhtäkään iTunesista tai muualtakaan vastaavasta palvelusta hankittua elokuvaa ei ole, mutta kaikki ostamani 4k UHD-levyt sijaitsevat omassa digiarkistossa NASsilla mkv:ksi tallennettuna.
    Kuten myös suuri osa blurayna hankituista sarjoista ja musiikista.
    Niitä lienee tällä hetkellä yhteensä noin suunnilleen 12 teraa.
    Lisäksi telkkarista tallennettuja HD-materiaaleja noin 6 teraa.
     
    avp, hansolo ja TheRealThing tykkäävät tästä.
  14. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    20 leffaa olen näköjään Google Playsta ostanut, lähinnä sellaisia että olen mennyt vuokraamaan, mutta ero vuokra- ja ostohintojen välillä on ollut mitätön. Fyysisellä levyllä leffoja on hyllyssä reilu 1000, eli ihan heti ei digikirjasto tuota ohita.
     
  15. avp

    avp Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.06.2004
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    28
    Hauska tutkailu. Näköjään niitä on vaivihkaa päässyt 20 kertymään iTunekseen, vaikka levyjä suositaan vahvasti.
    5 kpl Striimissä oli/on saatavilla 4K HDR versio mutta levynä olisi vain normi-bluray
    1 kpl samasta elokuvasta 4K HDR striimiversio verrokiksi UHD bluraylle
    4 kpl striimiversio oli helppo hankkia edullisesti, kun br-levyssä olematon saatavuus ja/tai korkea hinta
    3 kpl uusintakatseluun aiempi SDR-kokemus tai testiin nyt 4K/HDR versiona, mutta ei hyllytysintoa
    7 kpl Edullinen 4K HDR versio leffasta, jonka halusi vain nähdä eikä hyllyyn

    Verrokiksi hyllyssä noin 100+ UHD bluray, ja joku 2-3 kertainen määrä bluraytä. Ei keräilyintoa, katsottavaksi hankitaan.
     
    Hippo tykkää tästä.
  16. jussi28

    jussi28 Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.07.2002
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    30
    0, nyt ja tulevaisuudessa
     
  17. Collector

    Collector Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.05.2022
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    16
    iTunes / Apple TV
    elokuvia: 399

    The Batmanista oli ladattavana (0 €) dokkari, jonka latasin eli laskee tuollaisetkin mukaan. Elokuvista suurin osa on parasta digitaalista laatua: 4K, Dolby Vision, Dolby Atmos. Toisin sanoen paras HDR-formaatti ja paras mahdollinen ääniraita. Suomi tekstit löytyvät 98 % elokuvista. Waterworld, The Mummy, Back to the Future 1 ovat näitä harvinaisuuksia, joissa ei tällä hetkellä ole suomenkielistä tekstitystä. Jos elokuvasta on lisämateriaalia niin se kaikki on mukana.

    ---
    Ensimmäisen digitaalisen tuotteen olen ostanut noin 15 vuotta sitten. Kaikki ostokset pysyvät tallessa omassa kirjastossa. Kaupan (Store) sisältö muuttuu. Tästä syystä kirjastossa saattaa muuttua elokuvan kansikuva, siihen saatetaan lisätä jotain, mutta koskaan ei oteta pois. Päinvastoin on useita elokuvia, jotka olen vuosien varrella ostanut HD tasoisina (1080p), jotka ovat sitten muuttuneet automaattisesti parhaimpaan mahdolliseen laatuun tai esim.:

    Terminator Pelastus vuodelta 2009 oli ostettaessa HD tasoinen, mutta nyt elokuvan kohdalla ovat merkinnät: 4K HDR Dolby Vision. Ei siis äänipuolella tuota Dolby Atmos ääniraitaa vaan: Dolby 5.1, AAC

    Parasta ovat tietenkin Apple TV alennusmyynnit, joissa parhaimmillaan voi saada jopa niitä uusimpia elokuvia 5 € hintaan. Alennuksia on jatkuvasti sekä erilaisia paketteja, joissa esim. koko trilogia. Tällä hetkellä kategoriassa (4,99 €) löytyy mm.:

    - Jurassic Park 2 (4K HDR)
    - Waterworld (4K HDR)
    - Independence Day (4K HDR)
    - Apollo 11 (4K HDR) dokumenttielokuva, 70 mm, Dolby 5.1

    Omistan kaikki listatut tuotteet. Merkinnät elokuvien kohdalla eivät kuitenkaan kerro kaikkea kuvan laadusta. Elokuvat niin sanotusti ylöspäin skaalataan tai paremminkin muunnetaan korkealaatuisemmiksi. Näin ollen joku HD tasoinen elokuva voi näyttää jopa paremmalta kuin 4K HDR elokuva, mutta hyvin harvoin mikään muu "formaatti" menee 4K Dolby Vision HDR elokuvan ohi laadullisesti.

    Moni fyysisen median keräilijä saattaakin yllättyä striimin kuvan tasosta. Se on oikeilla laitteilla todella korkealla, vaikkakin äänenlaadussa fyysinen media on edelleen edellä. Digitaalisen median keräilijän ongelma SUOMESSA on se että ei ole Movies Everywhere palvelua. Apple TV 4K (fyysinen striimaus-laite) ei anna järjestää elokuvia eli toisin sanoen muuttaa niiden tietoja.

    Tietokoneella on mahdollista ladata elokuvat, jolloin voi muuttaa tietoja mielin määrin ja todella järjestää elokuvat erittäin kattavasti. Elokuvat kaikkialla palvelu on valitettavasti vain USA / Kanada alueella. Digitaalinen elokuva, nimen omaan keräily, kärsiikin huomattavasti tästä puutteesta että elokuvia ei voi Apple TV 4K laitteessa järjestää. Se on oikeastaan aivan käsittämätöntä, sillä kun saavutat 100 elokuvan rajan, niin elokuvat ovat A-Z järjestyksessä. Ne ovat toisin sanoen käyttöliittymässä sikin sokin.

    Esimerkkinä yllä olevasta listasta löytyvä Jurassic Park 2 ei ole muiden Jurassic Park / Jurassic World elokuvien kanssa nätisti samassa kohtaan vaan eri paikassa elokuvan oikean nimen mukaan:
    The Lost World: Jurassic Park

    Toisin sanoen L-kirjaimen mukaan eikä J-kirjaimen mukaan. Vastaus ketjun kysymykseen "digitaalisen elokuvakirjastosi koko" sanoisin että noin 390 elokuvaa, 9 dokkaria, lähes 2000 gigaa, vaikka en osaa sanoa onko tuo 4-8 gigaa / per elokuva, nimen omaan HD-laatuisen (1080p) elokuvan koko vai onko elokuva peräti (720p). Joka tapauksessa taloudellisista syistä ostan digitaalista sisältöä.

    ---
    Haluaisin kerätä fyysistä ja digitaalista elokuvaa. Fyysistä siksi että oma elokuvahylly kiinnostaisi kovasti. Mahdollisuus koskea tuotteeseen ja järjestellä leffoja mielensä mukaan.

    Digitaalisen elokuvan etu on kuitenkin huomattava. Nopeus, helppous, tila, elokuvasta toiseen siirtyminen, kauppa on niin ikään nopea ja helppo käyttää. Ostaminen liiankin vaivatonta. Elokuvat ovat katsottavissa kaikkialla, kaikilla omilla laitteilla. Niin ikään Storea voi selata vaikka junassa ja ostotapahtumaan ei mene kuin maksimissaan 5 sekuntia. Kun olet kotona voit yhtä nappia painamalla "avata kotiteatterisi" ja olet Apple TV 4K päävalikossa. Juuri ostamasi elokuva lähtee vakaan ja nopean nettiyhteyden ansiosta heti käyntiin parhaalla mahdollisella kuvanlaadulla, jonka edessä kalpenee jopa lippulaivamalli: Panasonic DP-UB9000 Smart Ultra HD Blu-ray -soitin (+1000 €)

    Kännykällä, Apple TV sovelluksessa, oman toivelistan luominen onnistuu käden käänteessä ja sen kautta onkin helppo seurata elokuvien muuttuvia hintoja. Esimerkiksi Predator oli pitkään 10 €, mutta nyt hinta on 6 €. Odotanko hinnan tippuvan 4 euroon tai 5 euroon? Ylipäätään todella edullista. Parhaimmillaan 4,99 € tarjouksista voi käydä poistamassa sellaisia helmiä kuten: Blade Runner 2049, Prometheus tai The Martian. Laadullisesti erittäin näyttäviä elokuvia korvia hivelevällä äänellä.

    ---
    Laitetaan tähän loppuun vielä esimerkki. Haluaisit ostaa kokoelmaasi Marvel-elokuvan. Pidin vuosia Marvel-elokuvia ihan pellejen touhuna, kunnes törmäsin Disney+ kautta elokuvaan: Kapteeni Amerikka: ensimmäinen kostaja vuodelta 2011.

    Jos haluat elokuvan fyysisenä leffahyllyysi joudut mitä todennäköisemmin ostamaan ns. Import-version, jossa EI OLE Suomi-tekstejä. Noin +20 eurolla. Apple TV kautta saat elokuvan heti itsellesi ja voit aloittaa katselun sekunteissa. Hinta on kova Marvel-elokuvissa, jotka ovat harvoin alennuksessa, hinta on 17 €. On kuitenkin toinen mahdollisuus eli ostaa sama elokuva paketissa, jossa tulevat mukana kaikki kolme Kapteeni Amerikka elokuvaa. Silloin kyseisen elokuvan hinta on noin 11,66 €.

    Toisaalta jos halutaan ostaa klassikon: Purppuravyöhyke vuodelta 1995, ei sitä valitettavasti löydy lainkaan Apple TV:n valikoimasta. Movies Everywhere ratkaisisi tämän ongelman, mutta ei täällä Suomessa, jossa palvelua ei ole saatavilla. Käsittääkseni purppuravyöhykkeestä ei ole 4K-versiota, mutta fyysisenä löytyy 1080p versio, jossa suomenkielinen tekstitys.

    On kuitenkin päivän selvää että Applella on jo nyt aivan käsittämätön määrä elokuvia digitaalisena vanhoista Alfred Hitscocin klassikoista japanilaisen animaatioelokuvan helmiin kuten Henkien kätkemä. Lähes 99 % uusista leffoista, kuten nyt vaikkapa The Batman ja kohta Top Gun: Maverick.

    Digitaalinen elokuva ei tästä huolimatta pysty kilpailemaan sen tunteen kanssa mitä fyysinen media parhaimmillaan antaa. Tunteen siitä että joku on omaa ja sitä voi koskea. Tämä on merkittävin asia siihen miksi haluaisin kerätä myös fyysisiä 4K-elokuvia ja laittaa niitä erillisen soittimen sisään. Jotkut sanovat sen lisäksi että tunnelman kruunaa vasta kun omistaa kunnon videotykin ja kankaan, laadukkaalla tilaäänellä höystettynä.

    Joten... valitettavasti menen vielä edullisinta polkua, vaikkakin alitajunnassa jyskyttää haave omasta elokuvahuoneesta perinteisen kaavan mukaan.
     
    Viimeksi muokattu: 05.06.2022
    Hippo tykkää tästä.
  18. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Joutunee itseään lainata ja luulenpa, että eräs bannattu nimimerkki on tehnyt ns comebackin. Modeja ei taida kuitenkaan kiinnostaa, vai kiinnostaako hmnn.

    EDIT/Mode: Mitäs helvettiä nyt taas?! Epäsuora kritiikki, sivulause vittuilu ja niillä yritys vaikuttaa päätöksiin/mielipiteisiin ei ole koskaan hyvä tapa toimi ja se tekemäsi ilmianto oli ihan riittävä viesti. Miksi yleensäkään oletat ylläpidon toiminnasta mitään, joka ei muutenkaan juuri näy käyttäjille?
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 06.06.2022
    Daagen tykkää tästä.
  19. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Oho ja jopas meni tunteisiin. Nöyrä anteeksipyyntö, ei ollut tarkoitus loukata, vaikka hieman toki arvostelin arvuuttelemalla modejen linjaa. Tämä tästä off topicista ja antaa testu..siis köh köh mikä nyt tuo uusi nimimerkki onkaan paasata taas vaihteeksi.
     
    ISPF3.4 tykkää tästä.
  20. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Testudo aloitti tällaisen keskustelun. Ratsastatko samalla hevosella?