Lähiaikojen elokuvatarjonta ja muut mielenkiintoiset ohjelmat pääkanavilla

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Jaska76, 02.06.2002.

  1. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    476
    Saadut tykkäykset:
    31
    Joo, no onhan tuo totta. Tuo Once Upon a time in West ja tosiaan Sergio Leonen mestariteos.

    Tuota Once Upon Time in Hollywood vielä ole tullut televisiosta ainakaan ilmaiskanavilta, jostain luin, että se on jonkinlainen Tarantinon kannanotto tuohon 1960-luvun Hollywoodin aikakauden toimintaan, mitä tuo Italo Westernin kultakausi 1960-luvun alkupuolelta, kun muistaakseni tuo Dollarit-trilogian ensimmäinen filmi julkaistiin 1964, ja jakso kesti 70-luvun johonkin oliko se puolen välin jälkeen joskus lopahti se, yleiso kiinnostui jostain muusta.

    Mitä tulee elokuvasävelmiin, niin Sergio Leonen luottosäveltävä oli hiljattain pitkän elmän päättänyt Ennio Morricone, joka täydentyy sitten trilogiaksi, oliko se sitten merkittävin kopla, joka iski tuohon kultakauden aikaan, johon se kiteytyy, kun Sergio Leone ohjasi, Clint Eastwood näytteli päätähtenä, ja Ennio Morricone sitten sävelsi elokuviin musiikin. Sieltä nyt enää voi tuon timanttisempaa trioa loytää.
     
  2. Vehkajarvenvpk

    Vehkajarvenvpk Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.04.2019
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    7
    Aina on myös olemassa toinenkin Sergio.
    Sollima. Näin alkuun.

    Lisäys. No on niitä merkittäviä kyllä kolmaskin jne...
     
  3. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    476
    Saadut tykkäykset:
    31
    Onkohan aukko sivistyksessäni elokuvan historiaan liittyen, mitä myos pidän klassikoista, kun tuo Sergio Sollima en ole juuri nähnyt hänen filmejään. Mitä katsoin Internet Movie Databasesta, niin oli ja italaiassa syntynyt Roomassa 1920-luvulla, ja eli myos pitkän elämän, kuoli päälle 90-pitkän elämän päätteeksi. Ensimmäkseen näytti olevan italian kieliset nimikkeet noissa 1960-1970-vuosikymmenien ja siinä taitteessa tuon Solliman elokuvat, lienee aika ottaa haltuun miehen tuotantoa, pitäisi jostain divarista varmaan kaivaa esille nimikkeitä, jos DVD/Blu-ray -julkaisuja jostain loytää.

    On niitä muitakin, mutta pidän videodivareista, ja nettikauppaa tekevä Helsinkiläinen tuo Vitosen divari ihan tasokkaan oloinen, niin kävi mielessä, että voisi hankkia tuon Dollari-trilogian ja huuliharppukostajan DVD:llä, ja maksaa niistä tuon 10-12 euroa kappale, ja viettää yksi yo kyttäyskeikan merkeissä, katsoisi kaikki putkeen.

    Vielä Ennio Morricone, mitä tulin maininneeksi Sergio Leonen luottosäveltäjänä, niin varmaan tuo Huuliharppukostajan tunnussävelmä on yksi elokuvahistorian tunnetuimmista sävellyksistä.
     
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Eipä tuo Sollima itsellenikään mikään tuttu ole. Mutta sitten kolmas Sergio jonka tuotantoon kannattaa tutustua on Corbucci. Erityisesti suosittelisin tuotannon vakavammasta päästä leffaa Il Grande Silenzio.
     
  5. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Kansan palvelija 2, Yle Teema tänään klo 21.00.
     
    Viimeksi muokattu: 08.04.2022
  6. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Ulvova mylläri – TV2 lauantaina 16.04. klo 10:05

    "1982 valmistunut draamakomediaelokuva Ulvova mylläri perustuu edesmenneen Arto Paasilinnan samannimiseen menestysromaaniin."

    "Vesa-Matti Loirin esittämä mylläri on harmiton kylähullu, jonka erikoinen käytös suututtaa kylän silmäätekeviä. Sosiaalilautakunta uhkaa lähettää miehen mielisairaalaan ja määrätä holhoukseen. Elokuvaa on luonnehdittu ”perisuomalaisen hulluuden ylistykseksti”."

    "Ulvova mylläri sai teattereissa 123 000 katsojaa. Elokuvan tv-ensi-iltaa seurasi yli miljoona katsojaa vuonna 1984. Elokuva sai vaihtelevia arvosanoja, mutta Vesa-Matti Loirin roolisuoritus sai runsaaasti kehuja. Hän saikin roolistaan Jussin."

    ”Loiri on parhaimmillaan Ulvovassa myllärissä sitten Poikien. Oltakoon Uuno Turhapurosta mitä mieltä tahansa, niin tuon kahdenkymmenen vuoden aikana en ainakaan itse ole nähnyt Loiria näin herkkänä, lataavana ja eläytyvänä elokuvanäyttelijänä kuin Ulvovassa myllärissä”, kehui Mikael Fränti Helsingin Sanomissa. (lähde: Elonet).

    "Ulvova mylläri -romaanista tehtiin myös ranskankielinen elokuva. Cornélius, le meunier hurlant -niminen elokuva sai ensi-illan vuonna 2017."

    "Elokuva oli 83-vuotiaana kuolleen ohjaajan Jaakko Pakkasvirran viimeisimpiä ohjaustöitä. Hän myös näytteli Ulvovassa myllärissä. Elonet-sivuston mukaan Ulvova mylläri kuvattiin Mikkelin Harjukosken myllyllä."


    [​IMG]
     
  7. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
  8. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Tämän iltaisen silmät sepposen selälleen avaavan lähetyksen jälkeen jaettakoon vilpittömät suosittelut sunnuntain uusintalähetystä silmällä pitäen.

    Riistokapitalismin raivohyödyntämisen rattaat on tunnetusti työläisten verellä voideltu, jonka tämä dokumentti osaltaan tyhjentävästi todistaa. Surullista seurattavaa koko kestonsa edestä...

    Ulkolinja: Keikkatyön kirous

    Su 01.05.2022 klo 22.35, YLE TV1

    "Alustatalousyrityksille työskentelee miljoonia ihmisiä ja alan liikevaihdoksi arvioidaan viittä biljoonaa dollaria. Yritysmuoto on levittäytynyt nyt myös Kiinaan ja Afrikkaan. Kaikkialla esiintyy sama ongelma: työsopimuksia ei tehdä ja työehtoja voidaan muuttaa mielivaltaisesti. Yritykset lähes orjuuttavat työntekijänsä. Moni yritys väittää tuottavansa tappiota, vaikka ylin johto ansaitsee ruhtinaallisesti ja rahaa riittää kehitystoimintaan ja sponsorointiin. Miksei myös kelvollisiin työoloihin?"
     
  9. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    TURVASSA, tänään TV1:llä kello 21:05
     
  10. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    TV ENSI-ILTA:

    MP – minä pelkään (K12) – Yle Teema Tiistaina 03.05. klo 21:55

    "Pekka Hyytiäisen ohjaamassa kauhudraamassa sodan kauhut ja pelot tunkeutuvat perheen yhteiselle mökkilomalle. Pääosissa nähdään Pekka Valkeejärvi, Liisa Halonen ja Heta Hyytiäinen."

    "Isä, äiti ja Mari saapuvat suvun mailla olevalle kesähuvilalle. Illalla alkaa kuulua räjähdysten ääniä, joiden isä kertoo tyttärelleen tulevan sotaharjoituksista."

    "Vuonna 1982 ensi-iltaan tullut elokuva sai teattereissa 302 katsojaa yhdellä filmikopiolla. Se jäi Hyytiäisen viimeiseksi pitkäksi elokuvaksi."

    "Kriitikot pitivät kuitenkin Hyytiäisen kolmatta elokuvaa persoonallisena ja ohjaajan selkeänä edistysaskeleena."

    ”Hän pitää jotain kuvaa niin kauan katsojan edessä, että se taatusti alkaa vaikuttaa, koska mitään uutta katsottavaa ei tule sen tilalle. Hyytiäinen on taikurimaisella tavalla kääntänyt kaupallisen elokuvan keinot päälaelleen”, kirjoitti Helsingin Sanomien Helena Ylänen."

    "Elokuvaa kuvauksiin liittyy mielenkiintoisia seikkoja. Elonet -sivuston mukaan elokuvan trikkijaksot kuvattiin pienoismalleja ja valokuvia yhdistäen. Helsingin Vuorikadun yllä lentävien hävittäjien pienoismallit kuvattiin käyttäen apuna ohuita siimoja."

    [​IMG]
     
  11. gaston

    gaston Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2001
    Viestejä:
    3 485
    Saadut tykkäykset:
    80
  12. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    [​IMG]

    THE ABYSS - Syvyys (1989) (16)

    La 07.05.2022 klo 22.35, MTV3

    "James Cameronin neljä Oscar-ehdokkuutta saanut vedenalainen seikkailu kertoo öljynporausporukasta, joka lähetetään pelastamaan salaperäisesti uponneen ydinsukellusveneen miehistöä. Mukaansa he saavat ryhmän laivaston erikoisjoukkojen sotilaita, joilla on oma, salainen tehtävänsä. Kun pinnalla jännitteet Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välillä kiristyvät, se heijastuu myös merenpohjan tapahtumiin. Lisäksi osa miehistöstä näkee outoja valoilmiöitä, joille ei löydy järkevää selitystä."

    Elokuvasta nähdään vuonna 1993 valmistunut ohjaajan versio.

    Ohjaus: James Cameron, USA 1989 (164 ). Pääosissa Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn, Kidd Brewer Jr, Kimberly Scott ja Todd Graff.


    ...Helvetti, mutta nyt on jännäkakka jäykkänä; minkä laatuinen lie illan lähetys leffasta lomitetun HD-kuvan puitteissa? DVD-tasoisesta lähdemateriaalista ryöstötyöstettyä reunaterävöityksen raiskaamaa sahalaitaskaalausta? Vai liekö kyseessä sama HDTV:lle ajat sitten tehty skannaus, josta mm. blu-ray.com foorumilla on keskusteltu alusta alkaen...?

    Ja sitten armon kosmiset voimat; suottehan meille elokuvan faneille tämän nähtävän anamorfisena (mikä fyysisellä formaatillakin on tarjolla ainoastaan Kiinassa Excel Median DVD-julkaisulla) joko alkuperäisellä kuvasuhteella tai mikä kaikkein tyydyttävintä, jos planeetat suinkin ovat linjassa, avatulla (open matte) kuvasuhteella.

    Edit. Järjestystä optimoitu...
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2022
    peergunt tykkää tästä.
  13. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Liekö tuota pidempää versiota Syvyydestä kotimaan kanavilla koskaan esitetty??
     
  14. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Foxilla esitetty ilmeisesti useaankin otteeseen vuosia sitten.
     
  15. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Ja siis nimenomaan ohjaajan versio?
     
  16. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    164 minuuttista näyttävät esittäneen. Vanhoja esitystietoja löytyy googlettamalla.

    edit. No eipä mitään herkkua tuo maikkarin esitys valitettavasti.
     
    Viimeksi muokattu: 07.05.2022
  17. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Kah? Hyvin on tullut ohitettua.

    Hahahaha!!! Tekninen osasto ylittänyt itsensä. Kuvasuhde päin vittua ja laatu silkkaa kuraa. Tämä oli tässä, kiitos MTV3. Amatöörit...
     
    Daagen tykkää tästä.
  18. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Myötähäpeäryöpyt jatkuu: "rottakohtaus" sensuroitu täysin. Tämän lienee ainutlaatuisin elämys, mikä tästä klassikosta on kuunaan nähty. DVD pyyhkii pöytää illan lähetyksellä mennen tullen.
     
  19. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Syvältä, nyt myös POIKITTAIN!

    T: Vesku
     
  20. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Joo enpäs ollut ennen nähnytkään versiota jossa rottakohtaus oli sensuroitu. No, nyt sekin aukko sivistyksessä on paikattu. :confused: Mitä kuvasuhteeseen tulee niin tosiaan olivat sen jotenkin onnistuneet ryssimään mutta onneksi tajusin että telkkarissani on sellainen barbaarinen kuvatila jolla kuvan saa venytettyä pystysuunnassa, tarkoitus kai poistaa ylä ja alareunassa olevat mustat palkit - palkit ei kokonaan poistuneet tästä mutta kuvasuhde oli sen jälkeen silmämääräisesti oikea eikä päähän enää sattunut.