Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Tuo on ihan totta. Olis toisaalta kiva jostain lukea / nähdä miten esim. muita pohjoismaalaisia tsempataan ja kannustetaan vaikkapa hiihdon suhteen, ihan nuoresta lähtien. Mitä porkkanaa on tarjolla vs suomi. Ihan nuoruudesta lähtien. Vai onko se vaan sinne geeneihin upotettu heille kuten meille ehkä joku lätkä.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Iso juttu on paikallisten urheiluseurojen tekemä työ lasten ja nuorten parissa. Se on se taho, mikä tekee tarpeellisen perustyön, jotta lapset ja nuoret oppivat ja kehittyvät.

    Esimerkiksi Norjassa paikallisilla hiihtoseuroilla on paljon parempia resursseja, ja ehkä myös osaamista, kuin Suomessa ja sitä kautta nuoret pääsevät harjoittelemaan laadukkaasti.

    Tietenkin tuossa on joka maassa myös se perinteinen positiivinen kierre eli lajit, joissa maassa on maailman huippu-urheilijoita, ovat suosittuja juuri siksi, että on paljon positiivisia esimerkkejä, joista nuoret ottavat mallia ja heistä taas tulee esimerkkejä seuraavalle nuorelle sukupolvelle. Samoin noista lajeista tulee myös tietynlaisia maan omia lajeja.

    Kuten jääkiekko Suomessa ja Kanadassa. Moottoriurheilu (eritoten ralli) Suomessa. Pikaluistelu Hollannissa. Alppilajit alppimaissa.

    Mäkihyppy on hyvä esimerkki Suomessa siitä, miten huono menestys yhdistettynä paikallisten urheiluseurojen huonoihin resursseihin saa aikaan harrastajapulan ja sitä kautta uusia hyviä mäkihyppääjiä ei enää tule, mikä taas johtaa siihen, että harrastajia on vielä vähemmän. Ja negatiivinen kierre on valmis.

    Ja, kun samaan aikaan Keski-Euroopassa syydetään enemmän resursseja nuoriin, niin tulos näkyy mäkikilpailuissa. Ja on näkynyt jo yli 10 vuotta.

    Eli se urheiluseurojen perustyö on se, mikä vaikuttaa eniten.

    Itsekin urheiluseuran toiminnassa yhden harjoitusryhmän ohjaajana ja hallituksen jäsenenä voin hyvin allekirjoittaa tuon väitteen.
     
  3. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Taitaa talviurheilu noin ylipäänsä olla marginaalilajeja, kun katsotaan maailmanmittakaavassa.

    Mutta kyllähän viime olympiakisoissa esim. Iivo Niskasen 50 km voitto ja parisprintin voitto Jauhojärven kanssa Sotshissa oli kovia juttuja.

    Taso ei vaan ole enää yhtä leveä kuin joskus vuosikymmeniä sitten. Selityskin löytyy varmaan aika helposti. Nyky-yhteiskunta on veltostuttava jo lapsesta alkaen ja kaikenlaista veltostuttavaa ajanvietettä on kasvavat määrät tarjolla. Eli aika pieneen jää se massa, mistä sitten huippujakin nousisi. Oman jälkikasvun kohdalla ajattelen, että hiihtäminen ja luistelu on suomalaisen kansallistaitoja, mutta minusta tuntuu että alkaa olemaan jo aika iso joukko lapsia ja nuoria, joille nämäkin ovat vieraita taitoja.
     
    nepa tykkää tästä.
  4. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Taitaa se luminen talvikin olla (kohta ellei jo nyt) aika marginaalijuttu =) maailman mittakaavassa.
     
    71 dB ja nepa tykkäävät tästä.
  5. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    Ei taida meillä vaan maastohiihto olla enää yhtään muodissa, nuorisoa kiinnostaa ihan muut lajit. Ja vaikka pohjoisempana tilanne saattaa olla hieman eri kuin täällä etelässä niin jos urheilullisesti lahjakkaita yksilöitä ei lajin pariin enää tule, niin onhan se nyt ihan mahdotonta että meillä olisi määrissä porukkaa maailman huipulla.

    Mutta toisaalta, nyt on miehissä ja naisissa esim ihan kohtuullisia golfareita vaikka kuinka, ja hurrit jäämässä jalkoihin...
     
  6. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 977
    Saadut tykkäykset:
    339
    Kyllähän urheilu edelleen kiinnostaa, mutta nykyään joukkueurheilulajit imuroivat huiput. Yksin puurtaminen ei ole kovin kiinnostavaa monen mielestä nykymaailmassa.
     
  7. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    NO VOI PERKELE!!!

    "Valittuihin kuuluivat myös hiihtäjistä Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski, Iivo Niskanen ja Lauri Vuorinen. Ampumahiihtäjistä valinnan saivat Mari Eder, Olli Hiidensalo ja Tero Seppälä sekä valittuihin kuuluivat myös lumilautailijat Enni Rukajärvi, Kalle Järvilehto ja Rene Rinnekangas"

    JA EIKUN PARANEE!!!

    "Mäkihyppyyn olympiakomitea nimesi kokeneen Julia Kykkäsen ja jäätanssiin parin Juulia Turkkila/Matthias Versluis. He tuovat jäätanssin suomalaisten lajikirjoon olympialaisissa ensi kertaa sitten vuoden 1994 ja Lillehammerin kisojen, jolloin lajin suomalainen mahtipari Susanna Rahkamo ja Petri Kokko ylsi neljänneksi."

    Onko tuolla kokemuksen lisäksi muita lahjoja ko. lajiin...kysyn vaan!!!

    Mika Lehtimäki, unissasiko olet nähnyt noiden näytöt...
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2021
  8. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Mari Eder ei kyllä tosiaankaan ole lahjaton, vaan todennäköisesti pitkälti väärin valmennettu.
    "Ederin paras henkilökohtainen ampumahiihdon maailmancupsijoitus on Holmenkollenin MC-kisojen 2017 pikakilpailun ja sen jälkeisen takaa-ajon ensimmäinen sija. Hänen paras henkilökohtainen arvokisasijoituksensa on Hochfilzenin MM-kilpailun normaalimatka, jossa hän sijoittui neljänneksi."
    Ja tänä vuonna hetki sitten 16.12 Mari Eder oli yhdeksäs ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Annecyssa.
    Julia Kykkänen on asia erikseen, koska on jaksanut tahkota vuosikymmenen sijoilla 20- jotain muuta ilman yhtäkään suurempaa onnistumista ja ilman mitään kehittymistä.
     
  9. RedAlert

    RedAlert Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.05.2004
    Viestejä:
    1 294
    Saadut tykkäykset:
    90
    Kyllä Eder on täysin lahjaton ampuja...umpisurkea!
     
    jmo tykkää tästä.
  10. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Kyllä se Mäkäräinenkin oli suunnilleen samalla tasolla eli valmennuksestahan tuo aika paljon kiinni luulisi olevan.
    Vtuttaa vaan aina katella kun ratkaisevalla hetkellä ampuminen kestää ja kestää ja kestää ja kestää..
    Jos tuo ei ole väärin opittua ja korjattavissa, niin mikä sitten?
    Miten näillä suomalaisilla aina iskee tärinät jalkoihin. Kannattaisiko vaikka harjoitella kesäisinkin juoksemalla täysiä siihen tauluille ja kokeilla miten kulkee.
     
  11. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    Jaa että miksi huippu-urheilu ei kiinnosta? Johtuisikohan se tästä meidän valtavan kannustavasta ilmapiiristä. ;) En tiedä haukutaanko missään muissa maissa yhtä paljon oman maan urheilijoita kuin täällä kotosuomessa...
     
  12. nugent

    nugent Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.10.2008
    Viestejä:
    936
    Saadut tykkäykset:
    194
    Kyllä. Kokeileppa olla vaikka jalkapalloilija Italiassa tai Englannissa. Varsinkin maajoukkueessa.
     
    Recce tykkää tästä.
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Näinpä. Harrastajamäärät ovat hiihdossakin laskeneet huomattavasti. Onneksi nuoria näkee Kainuun laduilla ja Vuokatissakin on ihan mukavasti. Esimerkiksi Norjaan verrattuna harrastajamäärä Suomessa on ihan minimaalista.
    Sen vuoksi laadukas perustyö urheiluseuroissa olisikin entistä tärkeämpää, jotta ne muutamat harrastajat saisivat parhaan mahdollisen valmennuksen. Enää ei voida (jos koskaan on voitu) laskea sen varaan, että isosta massasta saadaan muutama huippu.
     
  14. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 468
    Saadut tykkäykset:
    1 216
    Ehkä tässä #metoo maailmassa kannattaisi ruveta miettimään, onko koko huippu-urheilu edes mielekästä?
    Älkää ymmärtäkö väärin. Itse kyllä katselen mielelläni, kun joku maailman paras näyttää osaamistaan, mutta millä hinnalla hänelle itselleen? Saahan se paras ja muutamat muut korvausta, mutta entäs ne loput? Tai millä hinnalla itselleen? Vaikka hatusta vetämällä näitä aivotärähdys tapauksia/anabolisten vaikutukset/henkiset romahdukset? Tai että kehon vetäminen kaikkien rajojen tuolle puolelle ei ole terveellistä? Raha ja maine vääristävät mieltä. Saattaa joutua kiusaukseen yrittää tehdä itsestään parempaa?
     
  15. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    No eiköhän se joka sitä harrastaa päätä itse sen harrastuksen mielekkyyden? Jos se olisi ei-mielekästä niin tuskin sitä harrastaisi ja siihen niin paljon panostaisi jotta huipulle olisi päässyt. Kaikkia ei kiinnosta möhöttää sohvalla ja tilailla netistä elokuvia. Hitto, kaikkia ei kiinnosta opetella edes suomen kieltä vaikka asuu suomessa tai huolehtia terveydestään tahi käydä töissä.
     
  16. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 468
    Saadut tykkäykset:
    1 216
    Tämä vastaus oli juuri syy, miksi sitä kyseenalaistan. Käytännössä sisälsi juuri ne syyt lopettaa huippu-urheilu.

    Eihän se urheilija itse pysty päättämään sitä mielekkyyttä. Sehän on jo aivopesty tuohon minä haluan kultaa, mainetta ja mammonaa oman terveytensä uhalla ja tehden jopa laittomia tekoja edistääkseen huipulle pääsemistään. Katsellut, kun Kimi/Teemu/Mikael/Saku esittelee kämppiään, Pirkkojaan, autojaan ja veneitään. Tämä kaikki sen päälle, että on vielä ihailtu urheilija. Me katsojat/maksajat mahdollistamme tämän nuorten ihmisten hyväksikäytön. Tarina ei koskaan kerro niistä tuhansista, joilla tuo menestys ei onnistunut ja jotka joutuivat kärsimään sen tavoittelun johdosta.
    Otetaan nyt vaikka aivan ääriesimerkki eli nuo tappelut metallikehissä. Hakataan toista ihmistä kuin vierasta sikaa. Vaikka onnistuttaisiin hänet vain tyrmäämään, on tämän urheilijan tulevaisuus jo monella tapaa uhattuna ja kyllä se voittajakin osumaa ottaa vastaan.

    Ehkä tästä ei tämän enempää. Onpa vain yksi erilainen näkökulma huippu-urheiluun.
    PS. Kaikenlainen liikunta omaksi iloksi ja oman terveyden ylläpitämiseksi on suotavaa meille kaikille.
     
  17. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Sama pätee mm. elokuva-alaan. Näyttelijät hamuavat palkintoja, mainetta ja mammonaa. Monet äijät vetää steroideja roolia varten että näyttää hyvälle parissa paidattomassa kohdassa. Tavalliset ihmiset ihannoivat näitä narsistisia maailmanpelastajia joiden alalla hyväksikäyttö on hyvin yleistä. Mammonan tavoittelussa monet katsovat läpi vaarojen ja hyväksikäytön.
     
  18. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 468
    Saadut tykkäykset:
    1 216
    Tuskin ihan kaikkialla. Vaikea kuvitella, että kukaan Suomessa rojua käyttäisi sen takia tai että siitä olisi hyötyä uralla viihteen parissao_O

    Eikös näytteleminen ole taidetta?
     
  19. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Niimpä. Tuo on vaan ja ainoastaan sinun mielipiteesi, enkä sitä jaa. Ei yhtään mitään muuta.
     
  20. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 468
    Saadut tykkäykset:
    1 216
    Cameron antoi haastattelun koskien juuri tuota kirjaa. Haastattelija oli onnistunut ujuttamaan seuraavan kysymyksen:

    Space.com:The Abyss is often a neglected Cameron classic that was a pioneering film in so many ways. What can you tell us about concept art created for it and will there be a high-definition 4K transfer at some point?”

    Cameron: “Yeah, we finished the transfer and I wanted to do it myself because Mikael [Salomon] did such a beautiful job with the cinematography on that film. It is truly, truly gorgeous cinematography. [...] So I just recently finished the high-def transfer a couple of months ago so presumably there’ll be Blu-rays and it will stream with a proper transfer from now on. I appreciate what you said about the film. It didn’t make much money in its day, but it does seem to be well-liked over time.”

    Eihän tuo juuri mitään lupaa, mutta onhan ainakin se ensimmäinen ja suurin este ylitetty. Nyt kaikki on kiinni Disneystä, mikä tietysti heti kuulostaa pahalta. Saamme varmaan striimauksen ensin, mutta pienellä itkulla ja painostuksella, niin mistä sen tietää?

    Edit. tuossa itseasiassa se muutenkin mielenkiintoinen artikkeli ja Cameronin vastaus oli paljon pidempi:
    https://www.space.com/james-cameron-tech-noir-book-exclusive
     
    Viimeksi muokattu: 23.12.2021
    TheRealThing tykkää tästä.