Gallup: Monenko kaupallisen suoratoistopalvelun maksava asiakas olet?

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana bluesmood, 12.12.2021.

?

Monenko kaupallisen suoratoistopalvelun maksava asiakas olet?

  1. 0-1

    32,9%
  2. 2-3

    26,6%
  3. 3-

    40,5%
  1. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    476
    Saadut tykkäykset:
    31
    Tuli tällainen mieleen, kun alkaa olemaan tämä televisionkatselu, kuten olen todennut niin passiivinen televisionkatselu ei nyt ole enää tätä päivää ollut jo vuosiin 2021 -loppuvuotta, kun eletään, niin alkaa olemaan niin, että lopulta televisionkatsojana maksaa siitä ohjelmaisisällöstä, jota haluaa katsoa. Mitä itse en ole yhdenkään kaupallisen suoratoistopalvelun asiakas tällä hetkellä, koska en pidä automaattilaskutuksesta, kun olen pitkään elänyt pelkällä takuueläkkeellä ja asumistuella, niin täytyy vähän miettiä, mihin sitä rahaa käyttää.

    Mitä olen noita suoratoistopalveluiden ohjelmatarjontaa tutkinut jonkin verran, niin ei välttämättä riitä yhden suoratoistopalvelun tilauksen hankinta, kun kaikki kiinnostavimmat sisällöt eivät ole saman suoratoistopalvelun omistavan yhtiön palvelussa.

    Noita nyt on joka televisioyhtiöllä omat maksulliset suoratoistopalvelut, ja sitten on noita pelkästään suoratoistopalveluyrityksiä, jotka rantautuneet vähitellen myös Amazon Prime Suomeen, ja Netflix taisi olla ensimmäinen ja monet muut.

    Rajaan tämän suoratoistopalvelu-kysymyksen televisio/videosisältöön, poissuljettuna siis esim. Spotify, tai äänikirja/e-kirja -automaattikuukausivelotteiset palvelut, jotka toimivat samalla periaatteella, kuin nuo video-ohjelmakirjastot, ja näiden kaikkien yleistymisen edellytyksenä on ollut lähinnä se, että nopeat nettiyhteydet ovat olleet jo hyvin pitkään kaikkien saatavilla edullisesti.

    Mitä tosiaan itse olen noita ohjelmakirjastojen ohjelmasisältöjä ja tarjontaa tutustunut niihin, niin varmaan sieltä löytyisi 2-3 -suoratoistopalvelua, joita itseäni kiinnostaisi seurata, mutta kysymys kuuluu onko joidenkin televisiosarjojen tai elokuvien, tai esim. Netflixin korkeatasoisten omien tuotantojen näkeminen niin tärkeää lopulta,, että olen valmis vähistä tuloistani maksamaan noista 2-3:sta palvelusta kuukausittain, joka on pois muusta kulutuksesta, kun välillä tekee tiukkaa saada ruokaakin kaupasta, tai eihän minulla ole varaa ruokaa ostaa kaupasta, puhutaan nyt ravinnosta, kun ruoka ja ravinto on eri asioita.

    Ääripäänä, jos kaikkiin suoratoistopalveluihin lähtisi tilaajaksi, niin menisi enemmän rahaa kuukaudessa niihin tilausmaksuihin, mitä takuueläke ja asumistuki on yhteensä, niitä on niin valtavan paljon, ja asumistukenikin menee vuokranantajalle suoraan, ja se on ihan ok.

    Pitää kulutus olla tulojen mukaan suhteutettuna, niin olen päätynyt siihen lopputulokseen, että toistaiseksi näillä tuloilla tyydyn siihen, ja koen että en varmaan jää mistään ihmeemmästä paitsi, jos nyt jokin uusi televisiosarja jää näkemättä tuoreeltaan.

    Ikävää tämä markkinoiden ehdoilla televisiotoimijoiden kaupallinen äärimmäisyyksiin vienti, kun varallisuus ja raha ratkaisee, onko kuluttajalla mahdollisuus seurata aikansa televisiosarjauutuuksia tuoreeltaan.
     
  2. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Spotify on ainoa, yhdestäkään elokuva/tv-sarjapalvelusta en maksa.

    Musiikin suurkuluttajana koen saavani rahalleni vastinetta, lisäksi spotifyn käyttöliittymä on hyvä ja selkeä sekä toiminnot (soittolistojen luominen, related artists -listojen kautta uuden musiikin löytäminen, uutuuslevyjen ajankohtainen julkaisu palveluun) ovat palvelleet hyvin.
     
  3. Riker

    Riker Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2017
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    29
    Ei ole yhtään suoratoistopalvelua.
     
  4. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Periaatteessa kerrallaan on vain yksi suoratoistopalvelu ja olemme vaihtaneet kuukauden tai parin välein Primevideon, Netflixin, Disneyn ja HBO:n välillä. Primevideo tosin hyppää takaisin aina välillä, kun sitä tarjotaan ilmaiseksi kokeiluun Amazon-tilausten yhteydessä, joten se on joskus samaan aikaan kuin jokin toinen kanava. Ja tällä hetkellä on ylimääräisenä Viaplay, koska siitäkin sai 2kk:n ilmaisen jakson kokeiluun.
     
  5. bluesmood

    bluesmood Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.11.2013
    Viestejä:
    476
    Saadut tykkäykset:
    31
    Spotifyn maksullinen palvelu itsellä käynyt mielessä ja, mutta toistaiseksi olen tyytynyt katkoksiin ja muihin rajoituksiin ilmaisversiolla, vaikka en pidä musiikin katkeamisesta mainosten väliintulon seurauksesta. Kuitenkin omistan aika paljon äänilevyjä, joita kuuntelen myös, vaikka on totta että Spotifystä löytää nykyisin ei nyt ihan kaikkea, mutta varmaan 98% tunnetuimpien artistien tuotantoa.

    Arvatenkin olet perheellinen? Aavistin tuosta Disneyn suoratoiston tilauksesta, se on varmaan monella perheellisellä ykkönen noista, tai sitten vähintään kakkosvaihtoehto Netflix lienee monella perheelliselläkin ensisijainen vaihtoehto.

    Itse en oikein lämpene siihen, että vaihtelisi kovinkaan usein, kun pidän pysyvistä väreistä, ja jatkuvuudesta, niin asiakasprofiili kärsii, jos on paljon lyhytkestoisia asiakkuuksia yhdessä tai useamassa firmassa. Kyllähän nuo kaikki suoratoistopalvelut segmentoi asiakkaittaan ja niillä on hyvinkin selkeä käsitys jokaisen asiakkaan käyttäytymisestä ja tilaushistoriasta, ja se vaikuttaa aika moneen asiaan.
     
  6. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Perheellinen kyllä. Disney+:n valikoimahan on laajentunut sen verran, että sieltä löytyy paljon muutakin kuin perinteistä Disney-tuotantoa. Ja tuota palveluiden vaihtelua teen lähinnä siksi, että en halua maksaa tyhjästä: kun kiinnostavat on katsottu, voi vaihtaa hetkeksi muihin palveluihin ja palata sitten taas katsomaan tiettyä palvelua, kun sen valikoima on uudistunut. Palveluun tehdyt profiilit pysyvät tallessa katkoksenkin aikana, mikäli katkos ei jatku kovin pitkään.
     
  7. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Spotify, Tidal ja HBO Max tällä hetkellä. Lisäksi katson tuttavani maksamaa Netflixiä välillä.
     
  8. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Itse maksan tällä hetkellä Netflix, Viaplay Total, Spotify Premium.
    Muija maksaa Disney, Ruutu+ ja HBO Max.

    Itse en kyllä kauheasti ehdi noita katseleen, paitsi änäriä. Muijalla tosin pyörii koko ajan joku sarja TV:ssä, tabletilla tai kännykässä… Spotify on kovassa käytössä töissä öisin kun tulee paljon autolla ajettua, tullu tässä viime aikoina kuunneltua mm. Rollareiden ja Kissin koko tuotannot :)

    Ja hyllystä löytyy edelleen 3000 leffaa ja 1500 CD, eli kyl mä pärjään vaikka netti häviäisi maailmasta :D
     
    Viimeksi muokattu: 12.12.2021
    olar tykkää tästä.
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    0. Ja se voisi olla yksi/ensimmäinen vaihtoehto, kun nollan ja ykkösen ero on kuulemma aika iso, sanovat tietokone kaverit.
     
    Viimeksi muokattu: 13.12.2021
  10. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    En meinaa välillä edes muistaa mitä kaikkia tilauksia on päällä. No juuri irtisanoin Amazon Primen ja Viaplayn kun ei juuri nyt tule mitään mielenkiintoista noilta.

    Jäljelle jäi Netflix, HBO Max, Disney+, Apple TV+ ja Ruutu+. Cmoresta on vuoden maksuton (ilman urheilua) tilaus ja Youtuben Prime on maksuttomalla testikuukaudella. Viimeksi mainitun varmaan jatkan, jahka keksin miten saan Prime liten tilattua.

    Aika edullista ja kätevää tämä on verrattuna edesmenneisiin kaapeli-TV kanavapaketteihin. Välillä ei vaan meinaa muistaa mistä mikäkin sarja ja elokuva löytyy.
     
  11. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Mulla on Spotify, Netflix, Amazon Prime ja YLE Areena suoratoistoina. Amazon Prime tuli puolivahingossa, pitäisi irtisanoa. YLE Areenaan elinikäinen kestotilaus, jota ei voi irtisanoa.
     
  12. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Onhan noita.
    Netflix, Amazon Prime, Disney+, HBO Max, Apple TV+, Spotify Premium ja Qobuz Studio Premier
    Cmore loppuu 14.12 ja Netflix lähtee tauolle tämän kuun jälkeen.
    Normi telkkarista puolen vuoden V sport (2kk ilmainen) sopimus kaapeliin, joka sisältää myös Viaplayn urheilun Elisa Viihteeseen ja streamin.
     
  13. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Qobuz, Amazon Prime, Netflix, HBO ja Apple+ vielä ilmaiskaudella.
    Netflix pudonnee noista Amazonin ohella kun saa aikaiseksi, onhan se N ollut alusta lähtien.

    T: Vesku
     
  14. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kyllähän noita ihan liikaa on. Cmoren voi onneksi lopettaa nyt, kun formulat loppui. Paskaa roskaahan sen kuva on muutenkin.
    Prime pitäisi varmaan kans heittää kuikkaan.
     
  15. i-kari

    i-kari Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.02.2016
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    148
    0. "En oo koskaan maksanut TV-kanavista, enkä maksa".

    Ei oikein sovi omalle luonteelle sitoutua TV:n kuukausimaksuihin. Tosin, enpä ole huomannut näissä "palveluissa" olevan mitään itseä kiinnostavaa sisältöäkään.
     
  16. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Tidal
    HBO+
    Disney+ (tämä loppumassa)
     
  17. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Mitään maksullisia suoratoistopalveluja ei ole ikinä ollut. Meikäläinen pistää rahansa fyysisiin tallenteisiin. Toisin sanoen esim. kaikki tuleva Star Wars-sisältökin tulee jäämään meikäläiseltä näkemättä, tosin Mandalorian -sarjan ensimmäisen jakson näin kun se Fox-kanavalla näytettiin mainostamaan Disney+ palvelua. Eipä tuolla ole väliäkään. Disney sai tapettua meikäläisen kiinnostuksen koko hommaan ja Mandalorianin ensimmäisen jakson perusteella kaikki on vain Star Wars-kuvastolla/hahmoilla/nimellä varustettua höttöä, josta puuttuu Lucasin visio. Tulin jopa hankkineeksi Disneyn tekemät Star Wars -leffat hyllyyn (Popcorn-viihteestä menee ja Rogue One on jopa hyvä), kun kerran Blu-rayt olivat tarjolla, mutta suoratoistosta en maksa, joten Disney saa pitää Boba Fettinsä ja muut tauhkansa, mitä sieltä nyt on tuloillaan.

    Ylipäätään meikäläisen mediakulutus on siirtynyt voimalla TV-sarjoista Youtube-videoihin, joissa on ihan toisella tavalla viehätystä ja valinnanvaraa löytyy mielipuolisesti. Suoratoistoa toki, mutta maksuttomasti.
     
  18. warre

    warre Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    14.02.2000
    Viestejä:
    2 356
    Saadut tykkäykset:
    30
    HBO Max ja Disney+ vuoden tilauksilla.Amazon Prime Video väliaikaisesti. Discovery+ Sport Cmore tilaus vielä reilun viikon ajan. Lisäksi Apple+ kolmen kuukauden ilmaistilauksessa.
     
  19. juuei

    juuei Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    227
    Saadut tykkäykset:
    4
    Netflix ja HBO Max katsomiseen. Spotify ja Tidal kuunteluun. Singa naapurien iloksi.
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Ihan mielenkiinnosta, onks noissa spotifyssa ja tidalissa jotain semmosta eroa, että pitää olla molemmat?