Onko digitaalinen mennyt fyysisen ohi?

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana testudo80, 09.04.2021.

  1. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Mikä ei sinänsä tarkoita, että bittisi liikkuisi sillä nopeudella, koska olet viimeeksi bootannut nettiboksisi, saattaa olla dramaattinen vaikutus yhteyden nopeuteen,
    Itse ihmettelin aikani oman vaatimattoman 4G:n hitautta, kunnes muistin bootata huihain reitittimen, tuo menee n. puolessa vuodessa tukkoon ja boottaus auttaa.

    T: Vesku
     
  2. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Hyvää faktapohjaista analyysiä. Mietin, että voisiko olla jostain syystä juuri tässä julkaisussa striimattava versio huonolaatuinen? Se on pelkkä HDR eikä Dolby Vision kuten monet muut vieläpä.
     
  3. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    En mä kyllä näe mitään outoa omassa Apple TV:ssä tuon kanssa (kuva alla). Samalla tavalla toistuu telkkarin (Samsung Q70FN) sovelluksella. 4K HDR. Tosin ei ole fyysistä kappaletta vertailun vuoksi. Leffan kuvassa on kyllä kovasti kohinaa, mutta se lienee normaalia.

    [​IMG]

    Edit: lisätty telkkarin merkki ja malli
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2021
    nepa ja Matti Virtanen tykkäävät tästä.
  4. Matti Virtanen

    Matti Virtanen Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    30.12.2020
    Viestejä:
    364
    Saadut tykkäykset:
    51
    Mielenkiintoinen juttu. Striimissä yks tärkeä aspekti on epäluotettavuus, kun ei voi taata millä laadulla sieltä kokoajan tulee. Välillä tulee heikompaa ja välillä parempaa. Levyllä tätä ei tarvitse jännittää.

    Apple TV elokuvia joitakin hankkinut LG:n softalla katsottavaksi ja osassa on kyllä tumma pää jotenkin tukossa. Esim. Black Hawk Down ihan black crush OLEDilla. The Heatissa oli muuten niin tumma kuva, ettei tahtonut selvää saada. Djangon ongelma oli puuttuvat ääniraidat (pelkästään englantilainen dubbaus tarjolla). Mut kyllä mä kertakatsottavat ei ikisuosikit katson tuolta, sen sijaan että metsästäisin levyn jostain hyllyyn homehtumaan.
     
  5. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Hyvä tietää, että jollakin tuo toimii hyvin. Mietin tuota, että voisiko vika olla siinä, että katson telkun applikaatiolla enkä Apple TV:n laitteella? Mikä televisio sinulla on?

    Kokeilin varmuuden vuoksi laittaa töllön suoraan ethernet-piuhalla reitittimeen ja sen lisäksi kokeilin telkun wifiä. Normaalisti telkku on mesh-systeemin yhdessä nodessa kiinni ethernet-piuhalla. Kun tuossa nettiyhteyden nopeutta arveltiin syyksi, niin kylläpä se tavallisesti sen 600 megaa siirtää per sek ilman ongelmia. Ja tuota samaa nodea kokeilin läppärillä, niin useamman sata megabittiä tuli sillä, joten nettinopeudesta ei ole kyse. Yhteys on hyvin vakaa jatkuvasti. Siitä ei ole kiinni. Tuskin tässä nyt mitään valokaapelia tarvitsee, jotta laatu on hyvä. :)

    Jokaisessa tapauksessa tuo tumma pää näkyi huonosti. Alan tässä jo epäilemään syyksi tuota LG:n applikaatiota tai LG:n toimintaa noiden applikaatioiden kanssa, koska tuo palikoituminen näkyi samalla tavalla myös Disney+ -palvelun kautta.

    Olisin rehellisesti sanottuna enemmän kuin tyytyväinen, jos tuota ongelmaa ei Apple Tv:ssä olisi, koska olen kyllä siihen tykästynyt. Mutta en kyllä taida lähteä erillistä laitetta sen vuoksi hankkimaan, että kuvan saa paremmaksi.

    Myös UHD bluray on "pelkkä" HDR. Leffaa ei taida olla Dolby Visionina saatavilla.
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Verrattuna Fyysiseen Äpylitöllö-vehkeeseen tuohan on enemmän tai vähemmän tunnustettu tosiasia, ettei kuvasta ole saatu samanlaista.
    Tosin en minä tykkää ÄpyliTöllön Netflixistä, siinä tuo LG:n appi on paree, lähinnä tekstitysten fonttien ja muidenkin palveluiden tekstitysten osalta fyysinen Äpylitöllö-laite ei ole aina välttämättä se paras valinta.

    T: Vesku
     
  7. pekotu

    pekotu Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.02.2007
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    27
    Itse olen tyytyväinen apple 4k tv tekstien suhteen enemmän kuin tv omien appien. Siellä on todella paljon vaihtoehtoja tekstien koolle , värille, läpinäkyvyydelle ja taustaakin voi vaihdella mieleisekseen. Ja kaikista parasta on kun sieltä laitta valinnan pakotukselle niin kaikien appien ohjelmien tekstit ovat samanlaisia jokaisella ohjelmalla. Ei tarvitse jokaiselle palvelulle tehdä omaa tekstivalintaa, niin netflix, disney, cmore, viaplay, amazon prime niin kaikki ovat samanlaisella tekstipohjalla, ei tarvitse arvuutella minkälaiset valinnat ovat missäkin palvelussa käytössä, joissakin palveluissa on itsessään vähän vaihtoehtoja tekstien suhteen joten apple 4k tv tuo tähän parannuksen myös.

    En tosin tiedä minkälaisia vaihtoehtoja LG:n appi antaa teksteille jos siellä on vielä parempia vaihtoehtoja. Tykkään vaan siitä jos on monta palvelua käytössä niin teksti pysyy jokaisessa aina siinä halutussa muodossa.
     
  8. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Good for You, mutta meikä sai lopulta tuosta tarpeeseen, kun suomalaiseen vuokraleffaan tunki tekstitys ja Amazon Primen kuvaan kuulovammaistekstitykset, kun muita ei ollut.
    Muoks: Se toiminta logiikka oli jotenkin ontuvaa, jaa mutta viimeisimmän päivityksen jälkeen ei olekaan tullut kokeiltua.

    T: Vesku
     
  9. pekotu

    pekotu Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.02.2007
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    27
    Oho aika harvinaista. Itselläkin oli alussa hakusessa tuo toiminta mutta kun löysi toimivan käytännön niin ei ole tuollaisia ongelmia ollut.

    Kai sinulla on käyttöapu kategoriassa kaikki pois asennossa, sitten tekstitys ja kuvaileva tekstitys osioon. Ja siinä kuvaileva ja ohjelmatekstitys myös pois asennossa. Valitset tyyli ja sieltä muokkaa tyylejä ja alat valitsemaan vaihtoehtoja.

    Ja se mikä on tärkeää, opin tämän juuri alussa kun oli myös tätä ongelmaa ettei pysynyt vakaana niin jokaisen vaihtoehdon kohdalla minkä käyt valitsemassa niin niin siellä on alhaalla sellainen kohta kuin video korvaa tyylin- Tämä asetus pitää laittaa kohtaan pois ( voi olla automaattisesti päällä asetus). Tämä aiheutti itselleni ongelman, koska se oli päällä asetettuna niin silloin se tarkoitti,että videon lähdemateriaali korvasi tuon oman vaihtoehdon pois, kun tämän laittoi pois asentoon niin silloin apple määrtitteli tuon tekstin siihen mitä oli valinnut. Myös on tärkeää katsoa, että tosiaan kaikissa käyttöapu vaihtoehdoissa lukee pois valinta, myös tuo kuvaileva ja ohjelmatekstitys vaihtoehto pois asentoon. Noissa kun on jotain päällä niin voi tehdä sitten ongelmia.

    Tietenkin syy voi olla missä tahansa muussakin , mutta näillä säädöillä alun jälkeen ei ole yhtäkään ongelmaa tullut. Nuo tekstitys vaihtoehdot ovat juuri hyviä kun on telkussa dolby vision niin kun on kaikki paljolti läpinäkyvää ja harmaata ja pientä niin teksti ei loista nii isona silloin. Hyvä, että tv:n oma appi pelaa niin ei välttämättä tarvitse näitä alkaa uudestaan säätämään.
     
  10. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Siis kun se ongelma oli se, että tuo tekstityslogiikka Apple TV-laitteessa on jenkkiläistä, eli jos tarviit tekstejä olet kuuro.
    Tekstit on joko päällä tai pois, ja jos et sattuisi niitä tarvitsemaan, ne on poistettava sieltä pitkän polun takaa.
    Niinkuin totesin, en ole viimeisimmän käyttispäivityksen jälkeen asiaa tarkistanut.

    T: Vesku
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kysehän ei ole lopulta kuin siitä, että millä bitratella videota ladataan. Muutenhan homma on aika simppeliä. Erillisissä applikaatioissa on - ainakin joissakin telkuissa - tosiaan vähän pienempi bitrate kuin fyysisessa laitteessa, mutta onko se sitten noin ison eron aiheuttava...?
    Hippo mainitsi, että telkun applikaatiolla toistuu myös hyvin, joten sen vuoksi hänen telkkunsa kiinnostaa myös, että onko ero sitten esim. Samppa vs. Lg.

    Kun äsken kirjoitin, että erillinen laite ei kiinnosta, niin kyllähän se kuitenkin kiinnostaisi. Jos vaikka verkkiksen poistomyynnistä tai jostain saisi halvalla.
     
  12. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Onko Testudo80 ollut oikeassa, että Apple TV laite Apple TV sovellus sittenkin antavat eri kuvanlaadun? Kun kerran nettiyhteys on 600 Mbit/s, en usko olevan siitä kiinni. Mutta onko niin, että LG:n Apple TV äppi ei suoriudu 4K HDR videon dekoodaamisesta tarpeeksi nopeast? Hieman oudolta sekin kuulostaisi.
     
  13. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Apple TV laitteessa saa ylhäältä vetämällä valikon, josta voi ottaa haluamansa teksityskielen käyttöön tai pois käytöstä. Ja näin on ollut ainakin niin kauan, kuin minä olen Apple TV:tä käyttänyt, eli vuosia.
     
    Hippo tykkää tästä.
  14. pekotu

    pekotu Käyttäjä

    Liittynyt:
    03.02.2007
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    27
    Kannattaa tosiaan katsella noita kauppojen outlet myyntejä. Itselläni ei ollut koskaan mitään apple laitetta ja pidin niitä ylihintaisina. Kun satuoin näkemään gigantin outletissa apple 4k tv 32 g hintaan 128 euroa niin oli pakko kokeilla. (tämä oli kevät 2020 ) Sattui olemaan ensimmäisessä laitteessa jotain häikkää ( mahtoikohan olla sen takia palautus ja gigantti huolimattomasti myyntiin laittanut ja palauttaja ei mitään infonnut ).

    No olin applen huoltoon yhteydessä ja heidän palvelu oli siellä erinomaista. Koska oli korona aika ja liikkumien ei kiinnostanut bussilla niin he hakivat laitteen kodistani ja toivat sinne uuden. Tämä laittanut itseäni miettimään kun nyt uutta puhelinta etsin, menenkö niissäkin apple maailmaan.

    Mutta tämän jälkeen laite toiminut moitteettomasti ja on aivan loistava. Todella kätevä ja tehokas, voittaa omani tv:n appsit kuvanlaadussa huomattavasti, mukava käyttää ja itse apple + myös hyvä palvelu ja nuo osto ja vuokrausmahdollisuudet ovat hyvät. Ostin laitteen paljolti muuton kunniaksi ja uuden tv: vähän sen jälkeen ja nyt kaikki elokuvat ovat edelleen muuttolaatikoissa varastossa ja soitin myös. Varsinkin tuon dolby visionin hyödyntäminen on se isoin askel kuvassa, enemmän kuin UHD. Ja niitä löytyy applen omasta apple + sekä paljolti juuri tuolta vuokra/osto palvelusta.

    Joo tuon tekstityksen voi ottaa vetämällä tuolta ylhäältä pois tai päälle ja kielen valita, itse tyyli sitten tuolta mihin annoin itselläni toimineet ohjeet.
     
  15. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 726
    Saadut tykkäykset:
    479
    Voi vattu, niinpäs saakin, kas kun en ole tuotakaan huomannut!
    Missä on se naru josta se valikko vedetään esiin`?
    Asiaan, tuo(kaan) ei pelasta siltä hölmöltä jenkkilogiikalta, jos tarviit tekstitystä olet kuuro tai ainakin huonokuuloinen.

    T: Vesku
     
  16. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Nyt en ymmärrä. Englanninkielisiä tekstityksiä on usein kaksi, English ja English SDH (subtitles for the deaf and hard of hearing). Näistä jälkimmäinen siis kuvaileva teksitys kuuroille tai huonokuuloisille.
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Niin, jostain syystä (onko telkun vai itse applikaation rajoite) bitrate on rajoitettu pienemmäksi kuin fyysisessä laitteessa. Ja syy voi toki olla se, että telkun oma prosessori ei mahdollista ison bitraten videon purkamista. Mikä tosin kuulostaa hieman oudolta, koska mielestäni nykyisten älytöllöjen prosessorit ovat jo aika nopeita.

    Tai sitten voi toki olla sellainenkin mahdollisuus, että palvelin tunnistaa onko kyse fyysisestä laitteesta ja jos ei niin antaa videota vain pienemmällä bitratella. Eli tarkoituksena on saada ihmiset ostamaan fyysisiä laitteita. Noh, en ehkä niin tuohon usko, mutta onhan niitä hullumpiakin asioita nähty.

    Oli syy se tai tuo, niin ilmeisesti osassa telkuista tuo applikaation bitrate on rajoitettu. Mutta ilmeisesti ei kaikissa, koska kuten Hippo mainitsee, niin hänellä applikaatio antaa saman laadun kuin fyysinen Apple Tv -laite.

    Eikä tuossa oikeastaan ole mistään ihmeellisestä asiasta lopulta kyse, vaikka fyysinen laite parempaan bitrateen pystyisikin. Käytännössä jokainen mediapurkki on tehty enemmän ja vähemmän videon toistoa varten, kun taas telkuissa prosessori joutuu tekemään paljon muutakin. Eli en siis itse fyysiselle Apple Tv:lle sen isompia pisteitä antaisi paremmasta kuvanlaadusta, koska ihan helposti uusienkin telkkujen pitäisi pystyä samaan. Eli mikään sateentekijä fyysinen Apple Tv ei ole.

    Joku typerä rajoitus noissa joissakin telkkujen applikaatioissa kuitenkin on.
     
  18. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Samsungin telkkari tosiaan (Q70FN). Se ja AppleTV kumpikin 100Mbit/s kiinteällä yhteydellä Internetissä.

    Veikkaan että LG:n videotoistin paskoo kuvaa. Nyt tarvitaan lisää empiiristä tutkimusta aiheen tiimoilta. Monelta palstalaiselta pitäisi löytyä LG Oled, joten eikun testailemaan ja postailemaan tuloksia.
     
    Viimeksi muokattu: 18.08.2021
    nepa tykkää tästä.
  19. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Onko testudo saanut bännit vai miksei kommentoi? En pysty muodostamaan omaa kantaani ilman, että kuulen hänen asiantuntemustaan. :/
     
    Daagen, nepa ja jtvirtanen tykkäävät tästä.
  20. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Minä jo lähes haistan sen lähestyvän :-D Ja kyllä me kohta kuullaan et tväppi paska, natiiviloota paras. Ja et ei saa olla liian pitkiä johtoja sun muuta.