Kiinnostavia pikku-uutisia

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana Samppa, 01.07.2005.

  1. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Hesarista tänään luettua:

    "Vuonna 2019 siirtolaisten rahalähetykset Suomesta ulkomaille olivat Maailmanpankin tilastojen mukaan noin 960 miljoonaa dollaria eli noin 790 miljoonaa euroa.

    Rahalähetyksien todellinen määrä on todennäköisesti suurempi kuin Maailmanpankin tilastot antavat ymmärtää, sillä rahaa lähetetään myös epävirallisia väyliä pitkin."


    Tuo on iso määrä rahaa pois tämän maan taloudesta.
     
  2. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Se, mitä Voltaire (tai aikalainen) on sanonut, on sen aikakauden tuote. Ei pidä mennä arvostelemaan tämän nykyisen aikakauden periaatteiden mukaan tuota lausetta.

    Sanoin aikaisemmin, että sinulla on joku aivan oma käsityksesi sananvapaudesta. Boldasin tämän väärän käsityksesi tästä kirjoituksesta. Sananvapaus on esimerkiksi sitä, että saa sanoa mielipiteensä, vaikka joku siitä pahoittaisi mielensä. Ei todellakaan tarvitse sanoa fiksusti ja kivapuhua.

    Lisään hyvän lainauksen, joka on lähempää tätä päivää:
    Tämä on lainaus Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksestä vuodelta 1976 ja täten pätevä tänä päivänäkin.
     
    Viimeksi muokattu: 29.05.2021
    Burkitsville tykkää tästä.
  3. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Juu ei. Eiköhän sitä tupakkia vedetä ihan silloin kun mahdollista ja suuressa osassa työpaikoista tupakointikielto lienee lähinnä valvonnasta ja alasta kiinni. Ohjeistusta ja lappuja riittää, mutta käytäntö ei kuitenkaan liene ihan samalla tasolla. Pääasia että näytetään, että näin toimitaan, realiteetit ehkä yleensä jotain muuta.
     
  4. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Ja sananvapaudesta yms.vielä.
    Niin mahtaako jälkipolvet ajatella nykypäivän massahysteriaan perustuvaa kaiken paheksuntaa samalla tavalla, kuin nykyään paheksutaan menneiden aikojen orjakauppoja ja ihmisoikeuksien häikäilemätöntä poljentaa ja menneiden aikojen tapoja ja nimittelyjen käyttöä.
    Onhan se oikeasti aika merkillistä, ettei historiaa voida nykypäivänä hyväksyä sellaisenaan, vaan kaikkea mennyttä pitää väkisin sensuroida ja paheksua. Pääasia on, että hymyillään tai itketään ja hymyillään.

    Siis historian osittainen tai kokonaan kieltäminen on tällä hetkellä vallassa oleva ajatusmaailma.
    Aivan kuten totalitäärisissä valtioissa aina on harrasteltu.
    Todetaan vaan, että noh, noin on aiemmin puhuttu, mutta eihän se enää nykypäivänä käy.
    Eli ollaanko nyt ns. demokraattisessa maailmassa, jossa kaikki mieltä pahoittavat asiat kielletään, eikä tarvita edes isoveljeä valvomaan, vaan kansalaiset hoitavat asian itse, kuten kommunistimaissa toimittiin.
    Järjettömintä on vanhempien elokuvien tai ohjelmien sensurointi ja paheksuminen, sen sijaan että voisi todeta että ennen oli näin, mutta tällä hetkellä on näin.
    Tietenkin vaatii jonkinlaista ymmärrystä historiasta ja siihen liittyvistä ajankuvista.

    Agitaattorit aatemaailmoissansa tietysti erikseen, mutta tuntuu että nykyään ihan tavalliset ihmiset (onko niitä edes?) jaksavat pahoittaa mielensä julkisesti lähes asiasta kuin asiasta ja niitä somevähemmistöjä myös jostain syystä kuunnellaan ja ratkaisuja tehdään sen mukaan.

    Iltapaskasanomia tuli luettua ja siellä oli oikein valaiseva artikkeli kuinka juuri mitään vanhoissa kotimaisissa ns. jo silloin paskasarjoissa ollutta materiaalia ei missään nimessä nykypäivänä voisi edes kuvitella esitettävän.
    Niin siis. Miksi ei? Nykyään on niin järjetöntä henkistä paskaa sisältäviä tosi-tv sarjoja, joista noina aikoina ei olisi voinut edes kuvitella.
    Eli nykyään dokaaminen ja paneminen tosi-tv:ssä tuntemattomien ihmisten toimesta on suotavaa, mutta tunnettujen ihmisten haastattelu viinilasillisen ääressä ei.
    Melko säälittäväksi on maailma mennyt.
    Mieleni minäkin olen tästä pahoittanut.
    Kiitos ja anteeksi.
    :D
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Joo-o, kyllä se niin on että historia pitää muistaa, sellaisena kuin se on eikä muutella mitään, jotta voisi välttää toistamasta samoja virheitä. Yhdysvalloissa on huomattu että 100 vuotta sitten Tulsassa tapahtui jotain ihan kummallista ja kauheaa. Ja tämän päivän uutisten mukaan ns Tulsan joukkomurhaa on nyt ihan virallisesti anteeksipyydetty. Laiha lohtu varmaan mutta parempi kuin ei mitään. Kyseessä siis satojen mustien kuolemaan ja kokonaisen kaupunginosan tuohoon johtanut väkivallan purkaus vuonna 1921. Ilmeisesti jopa lentokoneita käytettiin mustien jahtaamiseen. Ja kun tilanne oli lopulta ohi niin kukaan ei oikein tiennyt miten siihen tapahtuneeseen pitäisi oikein suhtautua ja asiaa on sitten hyssytelty.

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008017244.html
    https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008019310.html

    Tätä muuten taidettiin käsitellä Lovecraft Country -sarjassakin vai muistanko väärin?
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 747
    Saadut tykkäykset:
    481
    ^
    Watchmen-sarjassa ainakin on yksi ydintapahtumista.

    T: Vesku
     
  7. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 214
    Saadut tykkäykset:
    1 023
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Ja siitäpä sitten mallintamaan koko aivoja tietokoneella. :)

    Aivojen koko on noin 1350000 kuutiomillimetriä.

    1 350 000 x 130 000 000 = 175 500 000 000 000 synapsia eli 175 500 miljardia synapsia eli 175,5 biljoonaa synapsia.

    Tällaisen uutisen löysin https://www.tweaktown.com/news/7460...lion-transistors-and-850-000-cores/index.html

    Eli tällä hetkellä suurin määrä transistoreja yhdellä piirillä on 2,6 biljoonaa.

    Eli, jos haluttaisiin vaikkapa tilanne, että meillä olisi piiri, jossa olisi yhtä monta transistoria kuin aivoissa on synapseja, niin vielä on matkaa. Ei tosin ihan kauheasti. Muutamassa vuodessa tuo on saatu kiinni.

    Ei tuo tosin tarkoita, että tuollaisella piirillä voisi aivoja mallintaa, mutta kunhan vain vertailin määrällisesti noita.

    edit: saattapi olla laskuvirheitä tai sitten saattaapi olla, että ei ole. Eipä sillä niin väliä, kun huvikseen laskee.
     
    Hippo tykkää tästä.
  9. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Puhelimista paljastui 1990-luvulta peräisin oleva takaovi: ”Tahallinen”

    Tietoturva on sellainen asia, mihin ihmisten kannattaisi oikeasti herätä. Minulla on vanha digikamera, jossa ei ole Wifi-, bluetooth tai mitään muitakaan yhteyksiä. Virallisesti siinä laitteessa ei ole mitään muuta tietä ulos paitsi USB-piuhan kautta. Siitä huolimatta se vuotaa jollakin tavalla suunnilleen reaaliajassa, olen varma siitä. Eli joko siihen kameraan tai sitten kaikkiin muistikortteihin on rakennettu ominaisuus, joka lähettää tiedot eteenpäin käyttäjältä salassa (mitään yhteyttähän ei pitäisi edes olla olemassa!).

    Ihmisten on siis turha kuvitella voivansa oikeasti säilyttää yksityisyytensä. Vaikka nettiin yhdistettyjen laitteiden turva-asetukset olisi maksimaalisen turvallisesti asetettu, se ei riitä. Ja jos kuvittelee varjelevansa yksityisyyttään siten, ettei ota esim. intiimejä kuvia älylaitteilla, ei kannata tehdä moista millään "netin ulkopuolisellakaan" kameralla, edellä mainitusta syystä johtuen.

    Ei ole pakko uskoa, mutta kannattaa! Peittäkää nyt helvetti soikoon ainakin ne läppäreiden ja kännyköidenne etukamerat, jotka kuvaavat naamaanne 24/7. Takakameran teipin poistaminen on ärsyttävää kuvaustilan tullessa, mutta itse kuvaan niin vähän, että koen järkevimmäksi pitää senkin peitettynä, ja poistan teipin vain tarvittaessa.
     
  10. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Skeptinen saa ja pitääkin olla, mutta yhteydetömän laitteen urkinta tai niiden yhteyksien piilottaminen, on jo sen verran hankala operaatio, että tuskin maksaa vaivaa jonkun peruskameran suhteen.

    Paljon 'hyödyllisempää" on pistää ne resurssit verkko- ja tietoliikennevakoiluun, sekä kiristys- ja haittaohjelmiin.
     
  11. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Mielelläni ottaisinkin selvää, miten se tietojen vuoto käytännössä tapahtuu. Olisin kiinnostunut kuulemaan, jos jollain on ehdotuksia. Se on ihan peruskamera, joka on ostettu uutena kaupasta.
     
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Siis, jos ja kun siirrät sitä USB-kaapelia pitkin jollekin tietokoneelle tms. tiedostoja eli kuviasi, niin se tietokone on tietenkin se heikompi linkki ketjussa. Pitäisin mahdottomana itse kameraan, kaapeliin tai muistikorttiin rakennettua tiedonsiiirto-ominaisuutta, jollet ole hyvin kiinnostava henkilö maailman mittakaavassa.
     
  13. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Silloin voisinkin ymmärtää, jos kyse olisi edes kuvista, joita olen siirtänyt koneelle. Mutta minä siirrän kuvia kamerasta koneelle ehkä kerran vuodessa (kun muistikortti täyttyy ja pitää siirtää ne muistitikulle). Alkuperäisessä viestissä puhuin "reaaliajasta" (suunnilleen), koska niin se tuntuu menevän... Tuon huomaaminen oli aikamoinen yllätys.

    Edelleen kiinnostaa, että miten se on edes mahdollista. Miten kuvat voivat edes teoriassa siirtyä yhteydettömästä vanhasta digikamerasta?
     
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ei mitenkään. (no ehkä NFC:llä jos siinä sellainen toiminto on)
     
  15. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ei ole NFC:tä. Kokemukseni perusteella voin sanoa, että vastauksesi on väärä, joskin en siis tosiaankaan väitä tietäväni että miten se tapahtuu. Syy miksi kirjoitin tästä aiheesta on, että jokaisen kannattaa tiedostaa tuo asia. Kamerani on ihan tavallinen ja sama on mahdollista kaikkien kohdalla.
     
  16. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 560
    Saadut tykkäykset:
    295
    Minua taas kiinnostaa tietää miten olet tuon vuotamisen todentanut eli mistä tiedät että se vuotaa? Oletko mittaillut jollain vai mistä tiedät?
     
    Vox tykkää tästä.
  17. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Nyt on aika hurjaa settiä…
     
    Vox tykkää tästä.
  18. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 747
    Saadut tykkäykset:
    481
    Alumiinifolioon vaan koko kamera ja tietokone siirron ajaksi.
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  19. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Kerroppas lisää kokemuksistasi... kuulostaa mielenkiintoiselta.
     
    Vox tykkää tästä.
  20. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Tiedän itse, että se on 100-prosenttisen varmasti totta. Ymmärrän, että tämä ei ole hyvä todistus, mutta en yritäkään todistella mitään. Sanoin sen vain ihan vinkkinä, koska sen ei pitäisi olla mahdollista, mutta se on, joten se on hyvä tiedostaa... Ja ymmärrän erittäin hyvin, jos joku ei usko asiaa puheideni perusteella. Valinta on vapaa!

    Sen verran kuitenkin tarkennan, etten väitä että näihin kameroihin olisi välttämättä asennettu mitään lähettimiä. Voi olla niinkin, että jollain teknologialla tiedot voidaan imeä sieltä ulkopuolelta käsin. Tuo sitten pätee tietenkin luultavasti jokaiseen maailman kameraan ja muistikorttiin, muistitikkuun, kovalevyyn yms.