Uuden television osto.

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana KILLPATRICK, 04.03.2020.

  1. Vega_

    Vega_ Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.04.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    41
    Tälleen tykistä televisioon siirtyneenä, niin voiko eARC kautta saada television sovelluksista esim dolby atmos äänet vahvistimelle? Lähes kaikkia asetuksia kokeilleena en saanu monikanavaääniä vahvistimelle television sovelluksista.
    Kytkin siis xboxin, apple tv:n ja uhd soittimen suoraan vahvistimeen.
     
  2. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Käsittääkseni kyllä voi saada. Dolby Atmos ei tarvitse välttämättä edes eARCcia vaan ARC riittää.
     
    Vega_ tykkää tästä.
  3. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Scamsungista puuttuu Dolby Vision, joka on ainakin Netflixissä tärkeä, kuvittelisin myös Disneyn kanssa näin olevan.
    Lisäksi nuo useimmat apit löytynee nykytöllöistä merkistä riippumatta, toki noissa on valmistajakohtaisuuksia.


    T: Vesku
     
    pexxi tykkää tästä.
  4. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Joo, mutta kysytyssä hintaluokassa ei lähde Dolby Vision millään merkillä.
     
  5. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    pexxi tykkää tästä.
  6. kasari909

    kasari909 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.08.2003
    Viestejä:
    26
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uusia malleja on alkanut tulemaan ja Samsungin q95t:n hinnat tulevat alas. Onko teillä kokemusta miten julkaisusykli yleensä menee? En tarvitse tv:tä kiireellisesti mutta odotan kyllä mielelläni jos voin säästää satasia.
     
  7. spaguman2

    spaguman2 Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.10.2012
    Viestejä:
    352
    Saadut tykkäykset:
    72
    Vertailin Q80R vs BX Oledia tänään, tässä jotain huomioita:

    Samsung Q80R (999.-) vs 65BX (1199.-)

    Samsungin ostin viime elokuussa ja LG:n nyt huhtikuun alussa.

    Molemmat 65 tuumaisia, normaali-tv kanavalla kuva laatu suhteellisen samanlainen, olen käyttänyt Samsungissa elokuva asetusta, jossa taustavalo on 2-5 välillä eli todella matalalla. LG:n asetus ISF pimeä huone perussäätövastaa aikalähelle tuota, katsoin harmahko päivänä vierekkäin Miehen puolikkaita.

    Dolby Vision Zombie läskinsyöjät (blue underground julkaisu) LG valoisuus riittää ihan hyvin harmaana päivänä, alkutekstien mustat nätin syviä valkoinen on valkoista.

    Päivällä Samsungista saa kyllä halutessaan valoisampaa kuvaa, jos sitä kaipaa. Samsung näyttää bluray kuvan todella hyvällä tasolla eikä dvd kuvassakaan suurempaa valittamista ole. Pimeässä huomaa jo tekstien tuoman ongelman eli toisinaan tekstit loimuttaa kuvaa, ongelmia esim. Unforgiven 4k:ta katsottaessa, siinä tämä jo häiritsi, onneksi Panasonic:n dvd/4k soittimesta sai muutettua tekstien valoisuutta ja taustaa, se auttoi jonkin verran. Bluray elokuvissa ei ole tullut vastaan samanlaista ongelmaa tekstien kanssa. HDR 1000 nitsin tv:llä on kyllä toisinaan myös oikein hyvää, esim. Beastmaster jossa on paljon tulenlieskoja ne tuntuvat jo vähän kuumottavalta.


    Käyttöjärjestelmä ja sen nopeus, tykkään Samsungin Tizen järjestelmästä enemmän, se on nopeampi ja näppärämpi. Lisäksi Samsungilla on myös apeissa Dplay josta näkee mtvmax kanavan. LG näyttää välillä latailevan jotain (tiimalasi pyörii), Ikävä puoli Samsungin HDMI puolella on se että TV lähtee päälle kun käynnistää 4k/dvd-laitteen vaikka menee vahvistimen läpi, tästä minulla on ollut ongelmia kun samasta vahvistimesta menee output myös videotykille eli Samsung Tv käynnistyy turhaan, laitoin vahvistimesta outputin tv:lle pimeäksi mutta sekään ei täysin toimi edelleen tv käynnistyy ja sitten kun tv:n sammuttaa sammuu 4k/bluray laite, turhauttavaa. Tämä siis vaikka otin myös nämä CEC asetukset pois. LG:ssä ei vastaavaa ongelmaa ollut, mutta bluray soitinta ei voinut käyttää tv:n kaukosäätimellä.

    Sain LG:lle arcin toimimaan suoraan vahvistimelle kun katsoin Appletv apilla Back to the futurea. Tosin heti perään kun pyöräytin Batman 4:n bluraylta vahvistimen kautta kuvaan tuli LG:llä sahalaitaa, jolloin nappasin vahvistimesta virrat pois ja takaisin niin toimi normaalisti eli eikai niin luotettava.

    Amazon Primen kautta nopeasti testattuna Panasonicin soittimella American Gods season 3, jostain syystä näytti tiedoissa pelkän UHD tiedot (ei HDR) mutta hienoa kuvaa, huomaa tuon 50 taustavalaisun (samsung) vs. Oledin pikselitason eron,

    Back To The Future apple app, 4k hdr hyvä samsungilla mutta edelleen Fald loimutus (50? Himmennys zonea häiritsee). LG:llä netti hidas, pitäisi vissiin laittaa eri verkkoon netin mukaan, mutta tänään ollut myrskyävä sää

    Samsungin pinnoite peilauksia vastaan toimii paremmin kuin LG:ssä tämän huomaa vasta tilassa jossa valaistusta enemmän, huoneen pimeässä nurkassa ei eroa. Mutta valoisaan tilaan Samsungin kalvo on oikein hyvä.

    Batman (1989) 4k levyltä HDR Oled voittaa ihan perus säädöilläkin selvästi, nostin samsungin tausta valoa maximiin, mutta edelleen Oledin kuva selkeämpi ja kirkkaampi, todennäköisesti Samsung yrittää pitää tuon mustan tason, josta seuraa että kuvasta tulee lattea verrattuna Olediin.

    Eli Oled voittaa kuvanlaadullisesti ainakin 4k materiaalilla, mutta netti ja apit toimivat paremmin Samsungilla, lisäksi Samsung näyttää hd-kanavat antenniverkoissa joita LG ei virittimellä löydä. Mielestäni Samsung on oikein hyvä ja monipuolinen normi olohuone käyttöön jos ei muita laitteita ole, LG oled sitten käytettävyydeltään huonompi, mutta jos kuva varsinkin 4k hdr:llä on pääasia on LG parempi vaihtoehto. Tuo BX on myös hintansa puolesta hyvä vaihtoehto, viime vuonna käytin hetken Panasonic:n oledia (GZ950), mutta siinä en pitänyt käyttöjärjestelmästä, enkä muista kuvanlaadun olleen mitenkään parempi. Itse en kaipaa että oled olisi tuon kirkkaampi, koska pidin Samsungissakin aina movie asetusta ja tosi vähäistä taustavaloa, standart asetuksella en voinut tv:tä katsoa, aiempi tv ennen tuota siis plasma.
     
    vemkki tykkää tästä.
  8. TimoJ

    TimoJ Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.09.2001
    Viestejä:
    1 266
    Saadut tykkäykset:
    15
    Uusissa Samsung TV:eissä ilmeisesti toimii kauko-ohjain bluetoothin kautta ja vain power-nappi on infrapunalla. Onko tietoa/kokemusta toimiiko nuo kuitenkin täysin infrapunalla jos koodit löytyy?
     
  9. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Pitäisi vanha plasma eli Panasonic P50ST60 myydä pois uuden telkun tieltä. Teknisesti hienossa kunnossa ja paneelissa ei ole kiinni palamisia ollenkaan, tekstiosiossa alhaalla keskellä näkee testikuvalla aavistuksenomaisen tintin, mutta esim lätkämatsin jäässä tämä ei näy. Alkuperäinen laatikkokin on tallella styroxeineen, eli kuljetus olisi helppoa.

    Mikä olisi paras paikka myydä ja paljonko tuollaisesta uskaltaa pyytää (ollut aina jalusta kiinni, mukaan 2 x 3D-lasit)?
     
  10. Herni

    Herni Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.03.2007
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uuden television hankinta olisi ajankohtainen vanhan sampan 59" plasman tilalle.

    Kertokaa kiitos mielipiteenne. Lg CX65 vai Sony XH90 75". Molemmat verkkiksessä nyt tarjouksessa. Pääpaino katselulle on iltaisin. Elokuvia, sarjoja, urheilua streamaten tai mediatoistimelta. TV lähetykset tukee iptv:n kautta HD:na. Pelailua harvemmin, Ps5 tulee ehjä jossain kohtaa.

    Huonetta ei saa säkkipimeäksi, valoa tulee oluhuoneen ikkunoista jonkin verran. Katseluetäisyys 220cm. Kiitos
     
  11. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Minusta kyse katseluetäisyydestä, elikkä itsellä 65" tuumaa... tykkään kuitenkin katsoa sitä kaukaa 3 metrin päästä. Oletko miettinyt pystytkö katsomaan 75" tuumaa 220 cm päästä vaikkapa Spectre, elikkä uusin Bond? Liikkeentoisto... tämä on mielestäni täysin makuasia, mutta se ratkaisee oston.
     
  12. jtvirtanen

    jtvirtanen Käyttäjä

    Liittynyt:
    10.08.2016
    Viestejä:
    203
    Saadut tykkäykset:
    48
    Älä helvetissä kuuntele mitään vinkkejä tolta Testudolta, johan se pelkästään kertoo, että kuinka pihalla tyyppi on, kun yhden elokuvan perusteella pitäs tehä päätöksiä. Vertaile, lue kokemuksia, käy katsomassa töllöjä, ja sen mukaan sit teet päätöksiä. Ja kohta sama tyyppi neuvoo sua kattomaan Appletv 4k:lla leffoja ja tekemään sen perusteella valinnan, unohtamatta 0.5m lan- ja hdmikaapelia.
     
    Daagen ja Jani_p tykkäävät tästä.
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Mielipidettä on sikäli hankala sanoa, että kyseessä ovat eri teknologialla olevat telkut ja vielä eri koossa.
    Koosta ei sinänsä juuri voi sanoa muuta kuin että kyllä isompi on parempi.

    Mutta tässä tapauksessa teknologioista sen verran, että kyllä Lg:n OLED on parempi kuin tuo Sonyn LED.

    Joten kumpaa sitten arvostaa: kokoa vaiko kuvanlaatua?

    Mutta toki se taas on ihan henkilökohtaista, että kokeeko OLEDia niin paljoa paremmaksi.
    Itse menisin 77" Lg:llä, kuten kotona onkin, mutta onhan se aina rahakysymys myös.

    Tässä molempien telkkujen arvostelut:
    Sony: (Olenhan ymmärtänyt oikein eli että XH90 on sama kuin X900H?) https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x900h
    Lg: https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/cx-oled
     
    IlkkaP tykkää tästä.
  14. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 528
    Saadut tykkäykset:
    101
    Jos Playstation 5:sta olet harkitsemassa, kannattaa ymmärtääkseni varmistaa, että televisiosta löytyy HDMI 2.1.
     
  15. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Jos olet konsolia hankkimassa niin sitten ehdottomasti LG. On siinä muutakin kuin HDMI 2.1 ... harkitsisin vakavasti 65" tuuman vaihtoehtoa.
     
  16. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Tuo on sinänsä validi kysymys. Virittimethän Amerikassa (Kanadassakin) ovat erilaiset kuin Euroopassa johtuen eri lähetystekniikasta, ja siellä mallit on lukittu yleensä 60/120Hz tasolle, mutta muitakin eroja saattaa löytyä. Niinpä rtings julkaisee jokaisen testatun laitteen kohdalla "Differences" osion (Löytyy vasemmasta sivusta, "Table of Contents" alta), jossa se pyrkii etsimään eroja ja yhtäläisyyksiä Euroopan malleihin. Tuossa tapauksessa vastaava EU-malli on XH9005.
     
  17. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    Tekniikan Maailma testasi numerossa 11/2021 kolme 65 tuuman televisiota : LG OLED65GX, Panasonic TX-65HZ1000E ja Samsung QE65QN95AAT. Samsung siis lcd-televisio (QLED), muuta OLEDeja. Olennainen tulos oli, että kuvanlaatu kaikissa on erinomainen; pieniä puutteita toki jokaisesta löytyy, mm. LG hävittää tummanharmaita sävyjä mustaksi, Samsung säätää HDR10-kuvan kirkkautta todella paljon. Panasonicissakin on pieniä puutteita mutta niitä tavallisessa katselussa juuri huomaa. Suurimmat erot tulivat käyttöön liittyvissä asioissa, eivätkä nekään ole kovin merkittäviä. LG on tarkoitettu seinäasennettavaksi, joten jos jalustan haluaa se on muistettava tilata. Oma mielikuvani on että jos näin paljon (reilusti yli 2000 euroa) haluaa televisoon satsata, se kannattaa jos pääosin katselee HDR10-kuvaa. Teräväpiirtokuvan hyvää toistoa saa halvemmallakin.
     
    nepa tykkää tästä.
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kaverillani on melko uusi 65" Panan OLED ja hän ainakin kiroaa jatkuvasti käyttöliittymää. Ei kuulemma juuri mitään appeja ole ja muutenkin LG:hen verrattuna kuulemma ihan paska. Toki kuva on hyvä, joten tuota sietää. Mutta hän on laittanut erillisen boksin (en muista minkä), jonka kautta striimipalveluja käyttää, koska telkku ei niitä appeina tue.

    Tässä kyllä vähän ihmettelen noita tv-valintoja. Miksi Lg:ltä on kallis GX-malli, kun tekniikaltaan saman mallin, mutta ulkoisesti erilaisena, saa 600€ halvemmalla. Pikainen googletus: 65" CX hinta on 1399€ ja 65" GX hinta on 1999€. Eli ei sitä rahaa tarvitse tuollaiseen "kuin" reilut tuhat euroa.
     
  19. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Niin. Ja erikseen mainitaan että jos haluaa jalustan niin se pitää ostaa erikseen. Voisiko myös mainita että jalustalla seisovan saa halvemmalla toisella mallimerkinnällä? No toisaalta, pääasia että testataan, paneeli se kuitenkin eniten kiinnostaa. TV:n appsit lopettaa päivittymästä muutenkin muutaman vuoden päästä, joten niille ei paljoa painoarvoa anna.
     
  20. Boxer

    Boxer Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2009
    Viestejä:
    708
    Saadut tykkäykset:
    96
    CX- ja GX- mallien erot ovat designin ja jalustallisuuden ohella kait lähinnä audiopuolella. Jos joku hyödyntää television kaiuttimia, löytää GX-mallista kohtalaisen äänenlaadun. Lisäksi GX-mallissa on ATSC 3.0.