Samsungin uudet telkut

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana pteittinen, 07.03.2018.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Aika lupaavalta vaikuttaa. Kovastihan kaikkialta pukkaa painetta hankkia OLED mutta itse koen kyllä kuvan mahdollisen heikkenemisen burn-inin sun muiden kautta ostohalukkuutta enemmän laskevana kuin LCD-mallien kehnomman kuvan tasapainon (varsinkaan kun en omaa erillistä pimeää katseluhuonetta). Jos vielä tämän vuoden Black Friday -viikonloppuna Rtings sun muut pitävät LG:n OLED:ia parhaimpana valintana, niin sitten kai on siihen alistuttava, mutta vaikuttaisi siltä, että kilpailevat kuvatekniikat tulevat olemaan todella todella lähellä tänä vuonna.
     
  2. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    Joo saa nähdä miten hyväksi ne ton leditekniikan saa hiottua. Mä painan taas tällä nykyisellä qledillä olkkarissa muutaman vuoden, seuraillen mitä tapahtuu. Oled löytyy kellarista ja makkarista.
     
  3. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Oot ilmeisesti ihan käytännön tasollakin kokenut, että tod. näk. heijastuksien lähteitä enemmän omaavassa olkkarissa QLED on parempi kuin OLED, vaikka varmasti noissa pimeämmissä huoneissa OLED pesee QLED:n selvästi?
     
  4. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
    No meillä toki on heijastuksia olkkarissa eniten, koska isoja ikkunoita on paljon. En silti ole kokenut niitä millään televisiolla häiritseviksi, koska pääosin katsellaan iltasella elokuvia.
    Oledissa on ne mustan tasot huomattavasti paremmat, mutta mulla kyllä isompi kuva ja muuten kaikki sampassa parempaa. Käyttis, kake, jne. 85" qled vs 77 oled niin itse otan kyllä sen qledin, ei ollut niin merkittävä ero oledille.
    Ja vitutti ankarasti kun lg:n töllössä ei toiminu tosiaan soundbari eikä lani.
     
  5. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    ^LGn käytettävyys ei kyllä tosiaan kovin kummoinen ole.
    Kyllä CX ihan käypäinen telkku on mutta nyt kun se on jonkin aikaa ollut niin en kyllä sitä mustan päätä niin kovasti mainostaisi. Harmaata utua se yleensä on OLEDillakin. Ei siksi etteikö telkku olisi tuossa pätevä vaan koska suurin osa katsottavasta materiaalista on tummalta päältään utua.
    Kirkkautta saisi päivällä katsoessa olla enemmän isolle vaalealle pinnalle mutta eiköhän tulevaisuus ratkaise tuonkin kauneusvirheen.
     
  6. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Eli olet säätänyt telkkariisi tarpeeksi valoa. Jos itselläni b7, niin onko cx:n valon tuotanto niin heikkoa ettei mitään näe.
    Itse ihmettelin aluksi kuinka hyvin näkyy myös päivänvalossa.
    Aivan sama miten vertaat, mutta ymmärrä nyt edes sen verran, että sitä valoa sieltä kyllä löytyy säätämällä.
    Laita vaikka se hiivatin markettiasetus päälle niin näet.
    Ei kertakaikkiaan voi olla noin vaikeaa. Ja täällä vielä jaksat valittaa kun ei päivällä näe mitään..
    Vai voiko se cx olla niin uskomattoman paljon huonompi kuin b7?
     
  7. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    ^ehkä sieltä löytyisi lisääkin valoa mutta lähden siitä että telkku osaa säätää kirkkauden huonevalaistuksen mukaan. LG "tekoäly" joko ei osaa tai sitten kirkkaus ei riitä keskipäivällä. Jo vanha Sony osasi tämän oikein hyvin.
    Harmi vaan että tällaisia asioita ei testeissä juuri kerrota.

    Se että olen eri mieltä kuin sinä siitä miten TVn pitäisi käyttäytyä ei tarkoita että olisin väärässä eikä oikeuta sinua väheksymään kirjoittamaani. Säästä sellainen käytös suoli24 palstoille. Voit olla eri mieltä ja sinun TVn käyttötapasi voi olla erilainen kuin minun. Ymmärrä se. Meitä joilla TVtä katsellaan erilaisissa valaistusolosuhteissa ja jotka odottaa sen tuottavan aina hyvää kuvaa on varmasti aika paljon.
    Ymmärrä myös se että kaikissa telkuissa on omat hyvät ja huonot puolensa eikä niistä keskustleu tee sinun valintaasi huonoksi joten ei sinun tarvitse siitä hermojasi menettää.
     
  8. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Olen huomannut että jotkut oledin omistajat suhtautuvat melko fanaattisesti sen oman tekniikan paremmuuteen. Tulee lähinnä joku uskonnollinen lahko mieleen.
     
  9. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Gigantissa katselin oledien kuvaa ja ainakin tavallisten tv-kanavien kuva ei kovin erikoiselta näyttänyt, siis jos vertaa esim. omaan Sonyn jo lähes kymmenen vuotta vanhaan va-paneelin reunaledi-telkkuun - va-paneelissa yllättävän mustaa musta, jos ei nyt pilkkopimeässä kuvaa ihmettele, ja pilkkopimeässäkin asiaa ei sen kummemmin ajattele. Samsungin qledeissä oli 4k tai 8k demovideo pyörimässä, mikä näytti mukavan värikkäältä ja jämäkältä. Jotkut ovat kommentoineet oledien mustan pään menevän jossain määrin tukkoon, liekö miten näkyy normikäytössä? No eipä ole moneen vuoteen oikein ostohousut vipattaneet, joten voi vain ihmetellä vierestä uutta tv-tekniikkaa. Omassa Sonyssa jos laittaa dynaamisen ledi-asetuksen päälle niin leffoissa tekstien aikaan kuvaa elää, liekö tällaista efektiä vielä uusien telkkujen kanssa?

    No ei näytä oma Sony hajoamisen merkkejä vielä, saa nähdä kestääkö toiset kymmenen vuotta...
     
  10. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Juuri tuollaista kuvan elämistä yms sivuoireita ei kaupan kirkkaissa valoissa havaitse, vaan ne tulevat ilmi kodin katseluolosuhteissa. Agressiivisimmilla asetuksilla tuo pumppaus on edelleen ongelma uusissa LCD telkuissa, ja meillähän tuo ongelma korostuu tekstitysten takia.

    Uudet Samsungin miniledit ovat kyllä mielenkiintoinen uutuus. Mutta jossain mainittu 792 dimming zonea on itselleni jossain määrin pettymys, yhden ledin valaisualue 65" telkkarissa on jotain ~4x4cm, joten mitenköhän tuon tekstitysten yms hohkaminen todellisuudessa sitten on? No jää nähtäväksi, testejä odotellessa.
     
  11. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Tuo kirkkauden pumppaus tuntuu koskevan nykyään enemmän sampan televisioita. Oma sony ei pumppaa enkä ole kyllä lukenut että muillakaan pumppaisi sonyt.
     
  12. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Kyse ei ole uskonnosta, eikä vastaavasta, vaan kyse on siitä, että käytät telkkariasi väkisin asetuksilla jotka eivät selvästikään sinua miellytä ja sitten valitat yleispätevästi että telkkari ja OLED-tekniikka on huono.
    Oletko edes kokeillut muita säätöjä?
    Eikä minulla hermot mene tuollaisen asian takia, vaan ihmetyttää tuo jatkuva valittamisesi aiheesta, kun et kuitenkaan tee asialle mitään. Eri mieltä asioista pitääkin olla, mutta jos vain valittaa, eikä tee asialle mitään, erimielisyys ei perustu mihinkään.
    Jos säädöt ovat niin poskellaan, ettei automatiikka taio miellyttävää kuvaa, niin kannattaisi valittamisen sijaan kokeilla muita säätöjä.
    Tätä on nyt jauhettu varmaan ainakin kuukausi ja jatkat vain valittamistasi töllön huonoudesta.
    Luulisi palauttavan töllön jos ei miellytä ja hankkisit tilalle sellaisen joka miellyttää.
    Oma telkkarini ei ole täydellinen, mutta minulla ei ole, eikä koskaan ole ollutkaan yli 3 vuoden aikana mitään ongelmia minkään valaistuksen kanssa.
    Uskon kyllä jo, että haluat automatiikan hoitavan kaiken, enkä enempää tätä asiaa tule ihmettelemään.
    Pahoittelut jos pahoitit mielesi.
     
  13. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    jmo, luppas nyt tekstini uudelleen ja ota ne OLED lasit sieltä nokalta ensin pois. Ensinnäkin minä en kirjoittanut mitään uskonnosta tms. Toiseksi kirjoitin kokoajan minun huoneestani ja sen valaistusolosuhteista mikä piti kyllä käydä ilmi tekstistä.

    Minä en myöskään väittänyt tekniikan olevan huon muuten kuin ehkä sen huonevalaistuksen huomioivan kirkkauden säädön mikä ei toimi yhtä nyvin kuin vanhassa Sonyssä. Voihan (kuten kirjoitin) syy olla myös riittämättömässä maksimikirkkaudessa isoilla vaaleilla pinnoilla mutta tätä en tiedä kuten tekstistä kävi ilmi.

    En ymmärrä mitä ihmettä oikein tarkoitat että pitäisi palauttaa telkku tuon vuoksi. Tuo kommenttisi vaikuttaa kuin telkku olisi sinun vuosien työn tulos ja petyt armottomasti kun siinä onkin jokin piirre mikä ei ole täydellinen eikä miellytä kaikkia.

    Minusta näistä eri koneiden heikkouksistakin on syytä avoimesti keskustella jotta jokainen konetta hankkiva voi välttää itselle sopimattoman koneen valitsemisen tai ainakin tietää tarkasti mitä on tulossa. Pahinta on se että tulee negatiivinen yllätys ei se että jokin asia ei ole täydellinen. Jos asian tietää etukäteen niin se on osa tietoista päätösprosessia.

    Tarkoitatko että olisi parempi sulkea palsta koska kaikki asiat on jo sanottu eikä missään tapauksessa voida olettaa että uusia keskustelijoita voisi tulla ketjujen pariin kysymään samoja asioita kuin aiemmin? Miksi ihmeessä tästä automaatisen valaistuksen huomioivan toiminteen heikkoudesta ei voi mainita mutta OLEDin mustan pään hyvyydestä voi ja pitää paasata jatkuvasti? En ihan pysy perässä mikä on palstalla sallittua ja mikä kiellettyä ja kenellä on moden ohella oikeus asiasta päättä. Löytyykö jostain lista mitkä on kiellettyjä aiheita OLED tai LG keskustelussa ?
    Minusta tämä alkaa olla humoristista o_O
     
  14. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 302
    Saadut tykkäykset:
    72
    Tuo zonejen koko vähän arvelutti itseäkin ja lopuksi päädyin OLEDiin missä tuota ongelmaa ei ole.
    Pumppaako ne zonet vai koko kuva? Zone-koneessa ei pitäisi koko kuvan pumpata mutta kyllähän se tesktityksen alueenkin pumppaaminen hyppää silmille.

    Scented, OLEDin kuva ei kauppaolosuhteissa ole edukseen koska saman hintaluokan LEDikoneista lähtee kirkkautta enemmän.
    Se minkä havaitset jo kaupassa on että OLEDin kirkkaus ja värit säilyy sivulle yllättävn hyvin. Kuva ei muutu hailuksi.
    Katselukulmat onkin se mitä kannattaa käydä tutkimassa jotta riittääkö itselle VA paneeli sellaisenaan ilman katselualuetta laajentavaa kalvotekniikkaa tai pitäisi olla OLED.
    Voit myös yrittää ihmetellä liikkeen hallinnan toteutusta mutta se on paljon kiinni asetuksista joita pitäisi rauhassa kokeilla erilaisilla materiaaleilla. Olisi hyvä jos liikeasetukset olisi materiaalityppikohtaisesti asetettavissa mutta en ainakaan ole tällaiseen törmännyt.
     
  15. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Joo ei tuo 792 zonea nyt niin kovin suuri määrä ole kun vanhemmallakin tekniikalla saatiin 480 zonea jo vuonna 2018. Veikkaan että enemmänkin olisi teknisesti pystytty laittamaan, mutta on haluttu pitää valmistuskustannukset kohtuullisina. Eri asia tietysti on, että missä tilanteessa suurempi määrä zoneja tuo näkyvää hyötyä. Jos ajatellaan FALD-ratkaisun pahinta tilannetta eli avaruutta tähtineen, niin siihen ei auta kuin OLED. Itse en ole 480 zonella kokenut tekstityksen bloomingia ongelmaksi.
     
  16. jmo

    jmo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    26.04.2002
    Viestejä:
    1 556
    Saadut tykkäykset:
    293
    Nimenomaan. :D
    Koska käänsit keskustelun jo aiemminkin koskemaan milloin mitäkin suoli24, väheksymistä, oled-laseja ja sananvapautta, osoittaa se että et vaan yksinkertaisesti ymmärrä että kyse on siitä, ettet jaksa/osaa säätää telkkariasi ja syytät telkkarin automatiikkaa siitä.
    Eli kyse ei ole OLEDista tai oli tekniikka mikä tahansa, vaan siitä että tyyppi joka ei kykene saamaan telkkaria haluamiinsa säätöihin, laittaa sen telkkarin syyksi. Ja jakaa tätä sitten yleisenä totuutena.
    Oliko nyt tarpeeksi selvästi ilmaistu.
    Ja jos jostain laseista puhutaan, niin Sony-lasit on omanlaisensa tapaus, koska vain yritys, joka on tuottanut joskus muinoin trinitron-kuvaputkitelkkareita, on uskomattoman monelle ainoa oikea telkkarimerkki ja laadun tae nykypäivänäkin.
    Mutta kuten jo totesin, en todellakaan enää jaksa jauhaa kanssasi, kun et edes ymmärrä mistä puhutaan.
    Ja ei tämä ainakaan todellakaan kuulu mihinkään Samsung-keskusteluun.
     
  17. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 977
    Saadut tykkäykset:
    257
    Juup katselukulmat on oledeissa rautaa, tosin harvoin telkkua kovin suuresta kulmasta katselee, periaatteessa aina lähes suoraan edestä. Muistan kun ostin tämän Sonyn, niin katselukulmiin kiinnitti huomiota, muttei enää nykyään, kaikkeen tottuu. Ei itse liikkeessä häirinnyt oledissa oikeastaan mikään, mutta ei se aiheuttanut mitään vau-efektiäkään. Pitäisi kotioloissa päästä levyltä katsomaan kuvaa oledin kera, niin voisi ehkä jopa ostohousujakin alkaa vipattaa. Tosin välillä ihmettelen oman Sonynkin kanssa, että onpas blurayltä tuleva kuva mukavan näkäistä, värit eläväiset ja kuva terävä - ja musta on aivan mustaa, jos huoneessa on vähänkin valoa. Tätä olen miettinytkin oledin kera, että kyllähän se oledin pintakin heijastaa valoa, joten vähänkin valaistussa huoneessa ei oikeasti mustasta olen niin paljon hyötyä, jos verrataa taustavalon suhteen tasaiseen va-paneelin esimerkiksi. Oikeastaan omassa telkussa ei ole muuta vikaa kuin se, että voisi olla vähän isompi...
     
  18. Kimsor

    Kimsor Käyttäjä

    Liittynyt:
    02.10.2006
    Viestejä:
    509
    Saadut tykkäykset:
    129
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vaikuttaa kyllä hyvältä. Mitä enemmän noista lukee, niin sitä vähemmän haluaa sijoittaa OLEDiin. Onhan tuossa tietenkin se, etten oo kyllä itse sijoittamassa 1400 euroa enempää 65-tuuman malliin, joten ei taida ihan tämän vuoden BF:nä saada tuota tekniikkaa tuohon hintaluokkaan.
     
  20. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Mutta mites se Vision? Onko tulossa Samppoihin?
    En kyllä mitään summaa pysty sijoittamaan televisioon, joka ei tue Dolby Visionia.
     
    jtvirtanen ja nepa tykkäävät tästä.