Popcorn astioita

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Zebbe, 04.02.2003.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Mekin on kyllä harrastettu mikropoppareita. Eivätkä ne niin pahoja ole.

    Mutta, kun leffateatterin poppareista tulee kuitenkin aina haaveiltua ja niitä on joskus kotiinkin tullut ostettua. Mikä on nyt korona-aikana jopa helpompaa, kun teattereiden poppariastioissa on kannet, joita ei ennen ollut ja sai miettiä, että pitääkö popparit laittaa johonkin pussiin yms.
    Tosin kääntöpuoli tuossa on se, että ennen astiat olivat kukkuroillaan poppareita, mutta nyt kansi rajaa määrää.

    Mutta meni vähän ohi aiheen. Eli halusin kokeilla saada kotona tehtyä juuri samanmakuisia poppareita kuin leffateattereissa on.
    Mutta teatterit jopa yllättävän salassa pitävät noita aineita ja määriä poppareiden teossa. Joten pitää itse säätää kotona. :D
    Sitähän se koko elämä on. Yhtä säätämistä. :D

    Seuraavaksi pitääkin sitten alkaa kokeilemaan, että mitkä jyvät ovat parhaimpia. :D
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Onko tuo enää edes hauskaa? Meikäläinen on aika varovainen sen suhteen, missä asiassa alkaa hifistelemään, koska sitten vähempi ei enää kohta kelpaa ja sitä vaan valittaa joka asiasta. Kaksipiippuinen juttu. Joku ilkeämielisisempi voisi jopa sanoa, että kookosöljypopcornit ovat elitismiä, tosin minä en sitä tee eli kyllä kookosöljyn kanssa saa puljata jos haluaa.

    En ole varmaan koskaan syönyt leffassa popcornia (en syö tai juo leffateatterissa mitään), joten en tarkkaan ottaen tiedä tätä kookosöljyn antamaa makua, mutta hyvältä siellä leffateatterin auloissa kyllä tuoksuu.

    Joo, on täällä ollut vaikka mitä ihmeellistä. On ihmetelty parasta pölynimuria ja digikameraakin aktiiviseen elämäntyyliin. :D
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    No joo, ehkä reagoin turhan voimakkaasti tähän poppariharrastukseen. On sitä hullumpiakin harrastuksia ihmisillä. Onhan tämä tavallaan arvokasta työtä, kun selvittelet lähes tieteellisillä menetelmillä leffateattereiden popcorn-salaisuudet... …onnea vaan matkaan jyvien erottamiseksi akanoista… ;)
     
    nepa tykkää tästä.
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Aikaisemmin tein popcornit kattilassa, mutta öljy ei ollut kookosöljyä, vaan rypsiöljyä. Jossain vaiheessa hurahdin mikropopcorneihin (joita kammoksuin aikaisemmin, koska joskus 80-luvulla olin sellaisia kokeillut ja popcorneista tuli jotain hiiltyneitä kokkareita). Aikaa mikropopcorn ei ehkä säästä, mutta se on "passiivisempaa", toisin kuin kattilapopcornit, joiden kohdalla kattilan ravistelu sillloin tällöin parantaa lopputulosta. Eli mikropopcorn sallii muiden asioiden tekemistä sillä aikaa, kun popcornit poksahtelevat. Siinä mielessä aikaa voi säästyä, eikä tarvitse jälkikäteen tiskata kattilaa.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En kyllä itse oikein ymmärrä, miten tämä keskustelu hifistelyyn kääntyi ellei siitä puhuta sitten tässä yhteydessä silmäniskun saattelemana. Kai nyt kattilapopcornit on todella tavanomainen asia, enkä koe S-Marketista Rainbow-maissinjyväsiä ostaessa, että nytpä hifistelen. Kookosöljyn voi toki nähdä jotain rypsirapsia eksoottisemmaksi öljyksi, mutta onhan se tänä päivänä silti tosi yleisesti käytetty öljy, muussakin kuin popcornien teossa (enhän minäkään sitä juuri siihen käyttöön osta). Hifistelyksi näkisin korkeintaan sen, jos kokee tarpeelliseksi yhdistellä eri öljyjä kattilaan jonkun tietyn maun saavuttamiseksi, tai jos ostaisi jotain erikoisluomujyväsiä.

    Täällä viitattiin muihin tuotegenreihin kuten pölynimureihin ja kameroihin... Niin, onko se sitten hifistelyä, jos haluaa hinta-laatusuhteeltaan parhaimman mallin siihen käyttöön, mihin sen tarvitsee. Miten hifistelemättömät sitten ostavat tavaroita? Mennään Prismaan tai Tokmannille, ummistetaan silmät ja otetaan se tuote, mikä osuu ensimmäiseksi käteen? Siinä keittiöveitsiketjussa, johon taas itse en niin osallistunut (toisin kuin noihin kahteen muuhun), koin homman menneen sitten enemmän hifistelyn puolelle, sillä siellä ei paljon juuri hinta-laatusuhdetta mietitty, vaan enemmän hifistelymäisesti "maksoi mitä maksoi kunhan on hyvä". En siis lähtisi Global-veitsiä (jotka tosin nekin taisivat jäädä ko. ketjussa lopulta arkisemmaksi valinnaksi) ihan vertaamaan kattilapoppareiden tekoon kookosöljystä. :D

    Syön yleensä popcorneja myöhään illalla leffan tai sarjan parissa. Kun olen laittanut kattilan liedelle ja heittänyt pari lusikallista öljyä pohjalle, menen yleensä suorittamaan iltapesua. Kun öljy on kuumennut, heitän popcornit kattilaan, ja menen jatkamaan muita iltatouhuja. Kun poksahtelut alkavat, käyn sen 2-3 kertaa ravistelemassa kattilaa, mutta muutoin edelleenkin puuhailen muuta. Mitä tiskaamiseen tulee, niin eipä se kattilan peseminen vie montaa sekuntia, kun kuitenkin samalla tiskaa myöskin popcorn-astian. Tosin epäilen, että popcorn-astiakin (omassa tapauksessa muovikulho) taitaa näillä perustein olla hifistelyä, kun arjen sankarit syövät suoraan mikropopparipussista. :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 30.09.2020
  6. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Kyllähän kunnon kulho kuuluu tinkimättömään kokemukseen. :)

    Itselläni muuten tällaisia linkin popparikulhoja vähän eri kuosilla. Löysin aikoinaan Suomesta, mutta tässä tätä nykyä (sillä ko. liikettä ei enää taida olla) ehkä helpoin ja aktiiviseen elämäntyyliin sopivin hankintapaikka: https://www.amazon.de/-/en/com-four®-Popcorn-Bucket-Capacity-Litres/dp/B075LJ2XNJ/

    Vetää juuri sopivasti yhden täyden mikropopparipussin. Pitää itsekin tilata tuleviin kotiteatteritarpeisiin yhdenmukainen setti, kun tällä hetkellä saatavuus vaikuttaa hyvältä.
     
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Näytti täällä myös olevan kaikenlaista https://gottes.se/forsaljning/popcorn/strutar-bagare/

    En tosin hintoja verrannut ollenkaan.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Mitäh!??! :eek:

    Tekeekö joku noin? No huh huh! Se pussihan on sisältä täysin rasvainen niin, että jos sinne kätesi tunget niin saat seuraavat 3 tuntia hinkata iholtasi rasvaa pois! Yök! Meikäläinen kaataa popparit siitä pussista mustaan posliiniseen kulhoon, jonka äitini tunki minulle, kun kotoa pois muutin aikoinaan. Kooltaan juuri sopiva poppariannokselle.
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kieltämättä on tullut vastaan sellaisiakin tyyppejä. :eek: Tosin muistuu mieleen, että he ovat ensinnäkin tehneet sitä tavisversiota voiversion sijaan ja toisekseen ovat antaneet pussukan jäähtyä, mikä kai tekee rasvastakin hieman vähemmän iholle tarttuvaa. Kylmiä tavismikropoppareita pussukasta, naminam. :rolleyes:
     
  10. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    KILLPATRICK ja nepa tykkäävät tästä.
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Meikäläinen syö heti mikrosta kuumina niin paljon kuin pystyn. Valitettavasti popcorn hentoisuutensa vuoksi jäähtyy nopeasti.
    Tosi hifistely-popcorn-kulho on tietysti lämmitetty! :D
     
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Onko kukaan kokeillut eri jyvälajeja ja löytänyt siten oman suosikkinsa? Katselin, mutten vielä ostanut luomujyviä, joissa oli valmistusohjeena juurikin kookosöljy.

    Kokeilin nyt eilen tehdä ensimmäistä kertaa neutraalin makuisella, siis ns. mauttomalla kookosöljyllä popparit (Ihan perus-Pirkka-jyvistä) ja pidin enemmän kuin rypsiöljyistä (tavallinen tai kylmäpuristettu). Aito kookosöljy vielä siis testaamatta.

    Mikä muuten on nykykäsitys kookosöljyyn terveellisyydestä? Sehän on lähes täysin tyydyttynyttä rasvaa?
     
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Onhan tuo ruma kuin mikä, mutta taidan ostaa...
     
  14. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Nyt testasin tehdä peruskookosöljyllä kattilapoppareita. Ehkä turhan kookoksen makuisia omaan makuuni. Laitoin varmuuden vuoksi 1,5 rl ja 1 dl jyviä. Ehkäpä 1 rl riittäisi tälle jyvämäärälle tai sitten voisi kokeilla laittaa puolet neutraalin makuista kookosöljyä.
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kannattaa kokeilla vielä vähän pienemmällä määrällä. Itse liikun just siinä rajalla, että jos yhtään vähemmän pistän kookosöljyä, niin kattilassa on jälkeepäin mustia kiinnipalaneita kohtia. En tiedä, vaatiiko jopa sitten sen, että kerran joudut kokemaan sen pohjaan palamisen, että osaat siitä arvioida määrän. :D Voishan sitä joskus mitata, mitä oma öljymäärä edustaa ihan rkl-mitan kautta (nythän siis ihan syömälusikalla ammensin kahdesti litran purnukasta nestämäistä öljyä ja lusikoista tulee vajaita, kun osa öljystä valuu takaisin purnukkaan lusikkaa nostaessa). Nyt tosin oma kookosöljy alkaa olemaan jähmettyneessä tilassa. Muistaakseni tuolloin tulee otettua yksi pienen rypäleen kokoinen nokare syömälusikkaan ja heitettyä kattilaan.

    Makuja on toki monia, mutta tosiaan neutraalin makuisella kookosöljyllä mentiin kyllä omaan makuun taas takaisin sinne mikropoppariosastolle (ei voi-versio) eli ei maistu paljon miltään ja ollaan todella kaukana leffapopcornin herkullisuudesta.
     
  16. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tuo neutraali vaatiikin sitä Flavacol-maustesuolaa kaveriksi. Muuten makua ei juuri ole.
    Mutta kyllä tuo kookos tuo oman kivan lisänsä, kunhan sitä ei liikaa laita. Itse ainakin tunnun olevan melko hyvä huomaamaan tuon kookoksen maun, mikä ei oikein poppareihin kuitenkaan käy. Pieni määrä sitä puolestaan tuo hieman voin makua. Mutta tuo raja on aika tarkka.
     
  17. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Pitkälti samoilla linjoilla tässä. En yhdistä makeaa kookosöljyn makua lapsuuden referenssipopparikokemukseen. :)

    Mutta hyvä kun tuli puheeksi tuo Flavacol. Flavacolia tunnutaan yleisesti pidettävän ns. salaisena ainesosana "oikeaan" popparimakuun. Nepalla ja miksei muillakin kokemuksia sen käyttämisestä?
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Jep. Tilasin sitä tuolta ruotsalaisesta kaupasta, jonka linkki on hieman taaempana ketjussa. Kyllä se on mielestäni paljon parempaa kuin pelkkä tavallinen suola, mutta ei pelkästään sillä saa ihan samaa makua kuin teattereissa. Kyllä se vaatii tuota kookosöljyä vähäsen sekä mikä vaikeinta niin oikea flavacol/öljy/jyvä/kuumuus -yhdistelmä pitää löytää. Säätämistä. :D
     
    TheRealThing tykkää tästä.
  19. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 091
    Saadut tykkäykset:
    67
    Teräskattila? Tämän takia mulla on poppareita varten wanha alumiinikattila, johon tuntuu ettei mikään pala kiinni. Taitaa olla pintakin niin oksidoitunut, että vastaa varmaan korundia vahvuudeltaan. :p
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    On joo teräskattila. Kai se ruoka nyt pinnoitettuunkin pannuun palaa kiinni, jos tarpeeksi käryttää "kuivana". Toki palaneen pois hinkkaaminen vaatii hieman enemmän vaivaa teräskattilan kohdalla. Viittasin tosiaan tilanteeseen, jossa on käytetty aivan liian vähän öljyä, minkä takia kovassa kuumuudessa paikallaan olevat jyväset jättävät lopulta palaneen jäljen pohjaan. Tätä ei toki muulloin tapahdu ja näin ollen teräskattila toimii mitä mahtavimmin niin ruoanlaitossa kuin popcornien teossa.