Ultra HD Blu-ray Disc

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Leterface, 30.01.2015.

  1. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Minulla on tuo sama soitin ja se on kyllä ihan äänetön. Ikinä en ole kuullut mitään vinkumista. Edellisen soittimen kanssa (Philips) muistan, että osa levyistä piti jotain ääntä. Eli levyissäkin on eroja. Mutta Panan kanssa en ole kuullut mitään ääniä. Ehkä sinulla oli maanantaikappale tai sitten minulla vain soitin on sijoitettu siten, että äänet eivät siitä mihinkään kuulu.

    Ready Player One ei ole oikea 4K-elokuva. Elokuva on kuvattu 2880×2160 -tarkkuudella, mutta editoitu 2048×1080 -tarkkuudella eli käytännössä Full HD:nä. Sen vuoksi myös se saadaan hyvälaatuisena striiminä lähetettyä pienemmällä bitratella, koska yksityiskohtia on vähemmän.

    Mutta täytyy myös itse todeta, että monet Dolby Vision 4K -leffat Netflixistä ovat todella hienon näköisiä. Erot fyysisiin levyihin ovat vain hyvin pienissä yksityiskohdissa. Mutta en ole samalla leffalla vertailuja tehnyt, mutta noin yleiskommenttina se, että Netflixistä saa kyllä todella hienoa Dolby Vision -kuvaa.
     
  2. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Omistan LG:n OLED:n. Tosin tuumakoko on vaan 55" ja sijainti vaaleilla pinnoilla oleva olohuone. HDR:n on kyllä hienoa katseltavaa mutta siihen se "tunnelma" jääkin. Eihän tuollaista ikimaailmassa voi verrata tykin tuomaan kokonaistunnelmaan omassa tilassaan. Ja nautin kyllä tykin tuottamasta HDR:stä nyt kun se on saanut fiksusti MadVR:llä dynaamisesti toimimaan (ulkoisilla soittimilla samaan ei vielä ole päästy). Vaikka toki suuremmasta valotehosta olisi hyötyä.


    Voinko tähän vastata vuorostani "no kamoon".. :) Sanotaan tähän edelleen että vaikka laitat miten paljon rahaa TV:n äänentoistoon ml. erilliset vahvistimet niin ei se meininki tule silti olemaan yhtä hyvä kun akustisella kankaalla, jolla se ääni tulee sieltä mistä pitääkin. Tuo nyt on helvetin helppo itse ääneen todeta kun molemmissa omissa (itse asiassa kaikissa neljässä) setupeissa on väh. 3.1

    Toki on hyvä että jokaiselle on jotain. Itsekin siirryn tod. näk. telkkuihin kun niitä akustisesti läpinäkyvinä saa 120" -tuuman scopena. Striimaukseen en toivottavasti koskaan. Jos esim. Disney palvelu on tyyliin tätä:

    K: For anyone who watched the Mandalorion already, did the soundtrack seem underpowered with a real lack of low end?
    It felt like my subs were taking a nap during the episode. I watched Ant Man and it was normal for what I’m used to with my setup.
    V: Yes it started falling off from 65Hz. -10dB by 35.

    Niin oikeasti, mit v*ttua. Onko nuo suunnattu jollekin tablet janareille ? Snadisti tuli oksennusta suuhun kun törmäsin tuohon..
     
    Viimeksi muokattu: 19.08.2020
    nepa tykkää tästä.
  3. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Vai että Netflixsistä saa hienoa 4K kuvaa?

    Nyt menee kyllä hulluksi tämä touhu. Ymmärretäänkö ollenkaan millaista kuvaa Apple TV 4K parhaimmillaan tuottaa? Puhutaan aivan äärimmäisestä kuvasta, josta osa kotiteatteriharrastajia ei pysty kunnolla huomaamaan eroja?

    Olen kokeillut Netflixsiä, vaikkapa joku Lost in Space kausi 2, mutta mielestäni se ei yllä iTunesin tasolle. Ja oikeastaan tuossa tulikin kaikki tarvittava. Olen aika varma että en ala keräämään 4K:ta, jos pakkauksessa ilmoitetaan että tässä 4K lätty paitsi että se ei ole 4K:ta.

    Elikkä kuinka moni elokuva on todellisuudessa sitä natiivia 4K:ta? Huoh... täytyy miettiä. Se että et kuule soittimessa kuinka se lukee levyä? Tämäkin herättää suurta huolta.
     
  4. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Mutta minkäänlaista huolta ei herätä esim. se jos päivität ja virität äänentoistosi huippuun ja katsot iTunesista ? Tiedätkö millaiset ääniraidat on noilla fyysisillä levyillä (vs iTunes) ? tiedät varmaan.

    Tiedätkö miksen itse IKINÄ katso mistään suoratoistopalvelusta yhtään mitään, ellei ole aivan pakko.. ? (oikea vastaus : äänimaailma)
     
    Viimeksi muokattu: 19.08.2020
    testudo80 tykkää tästä.
  5. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    minulla marantz blu-ray soitin maksoi 1000 euroa. Mutta syy miksi ostin sen ei ehkä ollut kovin järkevä. pääasiallinen syy oli että haluan kokeilla kestääkö se ikuisesti. Toinen se että se näyttää massiiviselta kun siinä on ne jalatkin niinkuin minun vanhemmissakin laitteissa ja iso näyttö josta näkee hyvin esin leffan keston. Mutta joo ei se kyllä paljon ääntä pidä mutta taisi olla ensimmäinen kerta viimeviikonloppuna kun se jäi jumiin,levy pysähtyi yllättäen ja kohtaus pysähtyi pysäytys kuvaan ja en pystynyt sammuttamaan kaukosäätimestä enkä koneesta eikä levy tullut ulos. Johto pois seinästä ja takaisin niin lähti toimimaan. Mutta en tiedä onko siinä kummempaa vikaa kun nykylaitteista muutkin soittimet ovat joskus jumineet tosin halvempi useammin aikoinaan. Se lienee joku ohjelmiston kaatuminen niinkuin tietokoneesta silloin tällöin vai? Olisin ostanut silloin noin 500 euron marantzsin mutta kun ei ollut saatavana niin ostin tämän vielä kalliimman.

    minulla on 80 luvun puolesta välistä tecniksin cd soitin edelleen käytössä eikä kertaakaan ole korjattu ja hyvin toimii. Mielenkiintoista nähdä toimiiko tämä niin kauan. Myös toimiva 1997 vuodelta dvd soitin denon toimii.Tietenkinon myös niitä laserdisc soittimia
     
    testudo80 tykkää tästä.
  6. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ei se Ready Player One ole sieltä Apple tv:stäkään tai Netflixistäkään sen parempaa 4K:ta. Koska elokuva kuvattu alle 4K:na ja editoitu 2K:na niin ei se ole sitä tarkempaa Apple TV:ssäkään. Eli, vaikka kuva itsessään onkin 4K:ta kyllä noissa kaikissa, niin elokuva on vain skaalattu ylöspäin Full HD -resoluutiosta. Eli et tiedä Apple TV:stäkään sen paremmin, että onko elokuva aitoa 4K:ta ellet sitä netistä googleta.

    Apple TV on varmasti hienompi kuvaltaan kuin Netflix. Onhan Apple TV:ssä ymmärtääkseni jopa tuplasti suurempi bitrate. Mutta minulle Netflixin Dolby Vision on ollut ihan riittävää niiden elokuvien ja sarjojen osalta, mitä on sieltä katsonut. Jos joku leffa tai sarja on sellainen, että haluan sen levynä, niin sitten hankin sen levynä ja jätän katsomatta Netflixistä.
    Mutta kyllä noin yleisellä tasolla Netflixin Dolby Vision on ihan hintansa arvoista.

    Edit: Ehkäpä sinun ei kannata minun kuulostani huolehtia sen osalta kuuluuko Panan soittimen ääni katselupaikalle. Edellisessä asunnossani se oli noin 2 metrin päässä pääni yläpuolella tykin lähellä eikä se sieltäkään mihinkään kuulunut. Ja, jos elokuvia katsoo, niin ei kait sellaista soitinta olekaan, joka niin isoa ääntä voisi pitää, että yltäisi elokuvien äänien yli?
     
  7. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Mikä OLED sinulla on?
     
  8. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Mutta elokuvissa on hiljaisia kohtauksia niinkuin mission impossible se pitkä hiljainen kohtaus ja cube siinä myös se hiljainen kohtaus silloin jos on äänekäs laite se voi häiritä niinkuin minun laserdisc soitin jota emäntä ihmettelee kuinka äänekäs se on:D
     
  9. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Kyllä ja sinusta tämä on hauska asia?

    Elikkä yksi Apple TV 4K hienouksista on se että laite ei pidä ääntä lainkaan. Se on iso juttu kun leffojen alussa ruudulle tulee suurten elokuvastudioiden logot ilman ääntä...
     
  10. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    LG C9 77"
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    okei. Itse olen yleensä tuossa vaiheessa vielä poppareita hakemassa, joten en ole kokenut ongelmaksi. :)
     
  12. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Onneksi oma panasonicin soitin on hyllyssä luukun takana. Tykki on minulla se jonka äänen kuulee hiljaisissa kohtauksissa. En ole antanut asian häiritä koska koskee leffoja 0,5% ajan. Loput 99,5% onkin sitten pelkkää nautintoa.
     
  13. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Itsellä käytössä Panan DP-UB9000. Hiljainen on. Ei halpa, mutta toivottavasti "ikuinen". Toivottavasti valmistaja jaksaa myös päivittää soitinta.

    BTW: Onko Plazalla jälleen aktiivista keskustelua, kun eilisillan jälkeen tulleiden viestien läpikahlaamiseen tuntuu menevän koko aamupäivä. Jätkät hei, jotain rotia nyt tähän hommaan. :D
     
    TheRealThing ja nepa tykkäävät tästä.
  14. tvalimaa

    tvalimaa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2007
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    7
    Alkaa kuullostamaan aika lailla Apple Fan Boy kommentointiin. Kyllä ero on huomattavissa jos katsoo samaa elokuvaa Apple TV:llä Itunesista tai fyysistä 4K bluray julkaisua. Kaikki erot tietenkin riippuvat kuinka hyvä lähdemateriaali on Itunesissa sekä 4K bluray:llä. Nämä erot ovat huomattavissa paremmin mitä parempi laitteisto on käytössä sekä osaako asioihin kiinnittää huomiota. Erot eivät ole tietenkään ole mitään suuria vaan enemmänkin yksityiskohdissa sekä värikontrasteissa.

    Itse aloitin elokuvien keräämisen dvd:stä joista siirryin bluray:hin ja nyt mennään 4K bluray:lla. Olen muutamia elokuvia ostanut ja vuokrannut Itunesista joita ei ole saatavilla 4K bluray:na. Kuitenkin kaikki elokuvat mitkä haluan omista ja nähdä parhaimmalla mahdollisella laadulla tulen ostamaan 4K bluray:na. En halua olla naimisissa tai vankina striimauspalvelun kanssa sillä se myös sitoo liikaa laitteistoon. Myöskin nyt korona aikaankin nähtiin kuinka eri striimauspalvelut joutuivat laskemaan palvelun bitratea kun yleinen netin kapasiteetti ei kestänyt. Myöskin striimauspalvelu saattaa poistaa elokuvia järjestelmästä tai kuten Itunes 4K version. Näitä tapauksia tuntuu olevan tapahtunut jonkin verran, että ihmiset ovat ostaneet elokuvasta 4K version mutta Apple onkin ottanut sen pois ja tarjoaa vain 1080p versiota.

    Olen tutkinut pariin kertaan Apple TV:n kehitystyökaluilla eri striimauspalveluiden bitratet ja niissä on valtavat erot. Itunes oli parhain ja sen jälkeen Netflix, Primevideo, Viaplay, Yleareena, Cmore & HBO Nordic. En nyt tarkkaan muista oliko lista ihan tuolla mutta aika lähelle. Tein tuon testin viime vuoden puolella kun minulla oli useampi palvelu käytössä. Tein saman testin myöskin nyt koronan aikaan ja täytyy sanoa, että bitrate ero oli huomattavissa about jokaisessa palvelussa se oli laskenut.

    Itselläni on keskivertoa paremmat hifijärjestelmät (Atmos 5.1.4), OLED TV sekä vanha OPTOMA HD80 fullhd tykki mikä vielä vetelee yli 10 vuoden käytön jälkeen. Näin ollen haluan nähdä elokuvat ja televisiosarjat parhaimmalla mahdollisella laadulla mikä tarkoittaa fyysistä mediaa. Jos Itunes tai joku alkaisi dd+ lisäksi tarjoamaan Dolby Atmosta niin sitä voisi kunnolla harkita tai ei tarvitsisi olla tietyn palvelun orja vaan yhdessä paikassa olisi lähes kaikki. Olen nyt ostanut 4K bluray:ta myöskin päivitetyn Dolby Atmos tai DTS:X ääniraidan takia mitä striimauspalvelut eivät tarjoa ja vaikka olen ollut muuten tyytyväinen normaaliin bluray:hin.

    Joka vuosi mitä itse muistan aina bluray:n tulemista alkaen on kirjoitettu hirveästi fyysisen median kuolemasta mutta ei se vain näytä kuolevan.
     
    testudo80, latexii ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
  15. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Jos ei tulipalo polta noita levyjä kirjastossani, niin minulla on haluamani elokuvat ja sarjat UHD-levyinä tai blu-raynä.
    Vaikea on Apple 4K TV:n sen kanssa kilpailla.
     
  16. Apari87

    Apari87 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.03.2017
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    22
    Kylläpä tämä eräs henkilö, joka on saanut about jokaiselle foorumille bännit, on aiheuttanut kovasti keskustelua täällä. Sinänsä ihan hyvä, että keskustelua syntyy, mutta saattaapi tämäkin alkaa pyöriä ympyrää helposti..

    Erot esim. 4k UHD leffan ja Blu-ray leffan välillä ovat jopa marginaalisia, jos niitä vertaa eroihin dvd:n ja blu-rayn välillä. Kokematon silmäkin huomaa kuvanlaaduissa selkeät erot dvd:n ja blu-rayn välillä. Sitten kun mennään eroihin vaikkapa nyt sen Apple 4k tv:n kautta katotun leffan, josta löytyy se dolby vision, ja 4k UHD leffan välillä nii aletaan tavallisen kuluttajan silmissä puhumaan jo niin mitättömistä eroista ettei niihin leffaa katsellessa edes kiinnitä huomiota. Joillekin riittää varmasti se itunes leffa, kun taas jotkut haluavat sen parhaan saatavilla olevan laadun. Se on sitten itse kuluttajan tehtävä päätös riittääkö liki priima vai pitääkö olla parasta mitä on saatavilla. Tässä harrastuksessa kustannusmielessä hyötysuhde ei ole aivan parhaasta päästä, jos haluaa aivan parasta ja siksi ne omat resurssit kannattaa huomioida siinä mihin joutuu tyytymään, kun suurin osa meistä joutuu tyytymään ja tekemään kompromisseja. Kaikkien dedikoituun leffahuoneeseen (eli suurella osalla olohuoneeseen) ei vaan saa laitettua sitä 140-tuumaista kangasta ja 9.2.6 kaiutin setuppia sekä hankittua 1000 UHD leffaa ja niitä varten sitä Oppon/Panasonicin tonnin UHD-soitinta.

    Alkaa vaan kuulostaa että testudon ei ehkä sitten kuitenkaan kannata hankkia niitä uhd leffoja jos apple 4k tv:stä saat tarpeeksi hyvän laadun ja ne leffat niillä ominaisuuksilla mitä haluat. Jotkut meistä silti haluavat niitä leffoja ostaa ja vaikka aina ei löydy suomi-tekstejä tai joskus joutuu metsästämään ulkomailta levyn josta löytyy se paras ääniraita, kun jälleen kerran joku on jättänyt sen atmoksen pois pohjoismaisesta julkaisusta..
     
    jtvirtanen tykkää tästä.
  17. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Tämä se vaan jaksaa ihmetyttää. Eilen kun tilasin läjän levyjä Gigantin alesta, niin vasta jälkikäteen se mahdollinen Atmos-ripoff juolahti taas mieleen. Vaikka itselläni onkin (ainakin toistaiseksi) vain 7.1-setuppi, niin jo periaatteesta nämä levyt tulisi jättää ostamatta.
     
  18. tvalimaa

    tvalimaa Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.08.2007
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    7
    Valitettavasti joudun sanomaan kuuluvani tuohon porukkaa, että metsästän ”oikeita” versioita. Jos esim Suomessa julkaistusta bluraystä tai 4K bluraysta on saatavilla ”parempi” (esim: Atmos) niin olen valmis maksamaan hieman enemmän. Kuten tuossa aikaisemmassa viestissäni kirjoitin jotain Dolby Atmos ääniraidasta niin jos 4K bluray sisältää arvioiden mukaan hyvän Atmos ääniraidan niin hankin kyseisen julkaisun tai mahdollisesti päivitän olemassa olevan bluray:n.

    Tulin päivittäneeksi viime jouluna Atmos järjestelmään 4:llä katonkautta ampuvalla Atmos kaiuttimella. Sain 2 paria Elacin Atmos kaiuttimia 400€ hintaan ja olen kyllä huomannut äänessä eron mutta onko se ollut hintansa arvoinen sijoitus niin siitä voi olla monta mieltä. Tuon takia kuitenkin etsin Atmos elokuvia kun on siihen mahdollisuus vaikka suurin osa Atmos ääniraidoista ei tarjoa mitään ihmeellistä extraa.

    Yleisesti vielä 4K:sta niin suurin asia ei ole 1080P -> 4K päivitys vaan HDR & Dolby Vision. Mitä esimerkiksi Netflixistä katsonut perus 4K:ta niin ero hyvään 1080P julkaisuun on olematon tai en edes huomaa sitä. Muutenkaan en osta 4K blurayta ennen muutamia arvioita sillä ostan mielummin normaalin blurayn kuin huonon 4K blurayn.
     
    testudo80 tykkää tästä.
  19. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Juuri himottaa tuo Jenkki Midway, kun siitä löytyy Atmos ja Dolby Vision. En olisi uskonut joutuvani tupla dippaamaan UHD levyjä...
     
  20. testudo80

    testudo80 Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.08.2020
    Viestejä:
    643
    Saadut tykkäykset:
    33
    Se tunne kun luin tämän vastauksen. Suuri haaveeni juurikin tuo 77" tuuman lippulaiva malli. Mitä enemmän luen tämän herran tekstiä, huomaan että oma ajatukseni on lähes identtinen. Laahaan vain hitusen perässä monessakin mielessä.

    Sano nyt vielä että syöt kaiken itse ja naurat makeasti päälle.

    Erittäin hyvä pointti. Sitä voi itsekkin äänieristää ja suojautua hitusen pölyltä.

    Mitä tarkoitat? Olemme pysyneet aiheessa.

    Se tunne kun olet juuri ryntäämässä Giganttiin ostamaan 4K lättyjä... kuvanlaadun ero on minimissä... huomaat kuinka punerrus valtaa kasvosi... avaat iTunesin ja melkein purskahdat itkuun... Ghostbusters on myynnissä hintaan 5 euroa 4K / Dolby Vision / Dolby Atmos.

    Huoh... minun on tehtävä niin että valitsen molemmat tiet. Fyysiset levyt ja digitaalisen sisällön. Pääpaino sci-fi-elokuvissa fyysisessä muodossa. Ensimmäinen, jonka haluan kokea on SW7: Force Awakens. Se on visuaalisesti niin hieno.

    Naulan kantaan niin että kilahtaa.

    Olen pohtinut samaa. Esim. nämä uudet HD elokuvat, jotka skaalautuvat 4K muotoon, ovat paikoin todella upeita tarkkuudeltaan, mutta värimaailma / valaistus ei ole D.V. tasoa. Ei lähellekkään.

    Puhutkohan vuoden 2019 versiosta, Roland Emerich ja näin. Applen iTunesista löytyy 4K:na D.V. mutta Dolby Atmos loistaa poissaolollaan, joka lienee valtava pettymys, ilmasodat?

    ...

    Tähän loppuun vielä, hienoa että Gigantissa on upeita 4K tarjouksia, mutta niin on tullut iTunesiinkin. Esim. aikaisemmin ei ollut elokuvaa Kill Bill Vol.1. Nyt sen saa HD versiona hintaan 5 euroa. Paljon muitakin 5 euron elokuvia myynnissä kuten Leon tai Jackie Brown.