Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Niin, mikä on sitten se perustelu DVD:n hankinnalle? Halvempi hinta? Aluekoodi? Suomenkielinen tekstitys? On toki jokaisen oma asia, mitä ostaa ja minkä takia, mutta itselleni DVD on mainitsemistani syistä (Blu-rayn rinnalla) edelleen relevantti formaatti, josta ei noin vain eroon pääse, hyvässä ja pahassa.

    Ilman ydinasettakin ongelmia riittää. Trumpin kaudella USA on esim. lähtenyt/lähtemässä mm. Pariisin ilmastosopimuksesta, WHO:sta ja ihmisoikeustuomioistuimesta. Toisin sanoen USA:sta on tullut se hiekkalaatikon häirikkökaveri, joka heittää hiekkaa muiden silmille ja muiden reagoidessa kerää lelunsa kainaloon ja lähtee läiskimään. Maa, jonka kanssa on kohta ajanhukkaa sopia yhtään mistään, koska seuraava sekopää presidentti voi halutessaan pyyhkiä sopimuksella perseensä. Maa, jonka johdon kanssa ei viitsi olla tekemisissä muut kuin diktaattorit.
     
  2. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Ja jos vilpittömän rehellisiä ollaan, niin eräs asia ei yhäkään lakkaa hämmästyttämästä; kuinka on ylipäätään mahdollista, että Amerikassa, tuossa ikuisten 12-vuotiaitten asehullujen illuusiossa, ei vielä kukaan ole edes yrittänyt päästää Trumpia päiviltä??? Kansakin on sen verran jakautunut, että olettaisi jotain tuon kaltaista jo tapahtuneen.
     
  3. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ei tässä kukaan sinusta ole puhunut. Osta vaan kaikki leffat DVDeinä, jotka eivät ole ilmestyneet blu-raynä.
    Ostan minäkin leffoja blu-raynä, jos en saa niitä UHDeinä.

    Mutta tämä sivusto ei ole "vain vähän sinnepäin leffan katselu" Monella on himassa tykki tai vähintään 65-tuumainen töllö Atmos-paketilla.
    Vaikeata on hehkuttaa halvempaa ratkaisua, kun se niin radikaalisti huonontaa katselu kokemusta.
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Pence ei olisi presidenttinä yhtään parempi...

    Paitsi minä itse kertomalla siitä, miten itse formaattisen kanssa puljaan. Anteeksi olemassaoloni vaan...

    No kaikkea ei tule ostettua missään formaatissa ja Blu-rayn puuttuminen vituttaa yleensä niin paljon, ettei ole fiilistä hankkia DVD:täkään, mutta DVD:tä tuli hankittua ennen Blu-ray:tä, joten niitä löytyy paljon. Tulee hankittua mitä löytyy Blu-raynä.

    Joo, mutta olet sinäkin huonommalla pärjännyt elämässäsi koska se UHD ja Atmos eivät ole olleet olemassa ikuisesti. Minä en ole muille sanelemassa mitä formaattia pitää käyttää. Kunhan kerroin omat ratkaisuni. Muilla voi olla eri ratkaisu.
     
  5. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Suomesta katsottuna on tietenkin helppo sanoa yhtä sun toista maasta johon ei ole edes jalallaan astunut, mutta henkilökohtaisesti olen aina ollut sitä mieltä, että on aikalailla sama kuka ne valat vannoo. Kun kyse on poliitikoista, katoaa rationaalinen ajattelu jo perusasioissa rinnalla vääjäämättä paisuvan narsismin myötä. Painukoot kauppaamaan hulluuttaan muualle, täällä on jo kaapit täynnä.
     
  6. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Juu täysin samaa mieltä.
    Ei ole viime aikoina jaksanut edes nauraa noille hänen päättömille jutuilleen, mutta tuo oli sen verran yliampuva istuvalta presidentiltä että pisti hymyilyttämään.
    On tullut näiden vastaavien narsistien kanssa oltua läheisessäkin kontaktissa niin yksityiselämässä kuin työelämässä ja kyllähän se tragikomedia muuttuu erittäin sekavaksi psyykettä repiväksi hullunmyllyksi aika äkkiä.
    Tuntuu että jotkut on täysin sokeita tuollaiselle toiminnalle, pitävät jopa "normaalina".
    Tätä on vaikea ymmärtää.
     
  7. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Siellä asehullut lienevät keskimäärin republikaanien kannattajia. Toisekseen onhan siellä presidentillä tarkat turvajärjestelyt. Muistelen että Obaman kaudella olisi tapahtunut tavanomaista enemmän aseellista väkivaltaa mustia kohtaan, joka varmaan oli "asehullujen" turhautumista Obamaan, mutta en nyt äkkiseltään löytänyt vahvistusta fiilikselleni.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Minä olen sinne "jalalla astunut", tosin kauan kauan sitten vain 11-vuotiaana. Ronald Reagan oli vasta presidenttikausiensa alussa ja USA:n liukuminen siihen oligarkiaan ja korporaattiseen sosialismiin, jossa rikkaat vievät voitot, mutta tappiot kansallistetaan oli vasta alkanut. Mistään en tietenkään mitään tiennyt tuossa iässä, enkä tiennyt paljoa enempää ennen Trumpin valintaa presidentiksi. Halusin kuitenkin ymmärtää, miten Trumpin voitto oli mahdollista, joten aloin seuraamaan jenkkilän politiikkaa ja minulle selvisi moni asia, jotka selittävät. miksi valkoisessa talossa asuu oranssi mies.

    Republikaanit ja (korporaattiset) Demokraatit ovat kyllä lähes samasta puusta, mitä tulee talouspolitiikkaan. Kummatkin ovat superrikkaiden ja suuryristysten ostamia, Republikaanit vain vähän pahemmin korruptoituneita. Ero löytyy sosiaalikysymyksissä: Ollaanko homoja/mustia/jne. vastaan vai ollaanko homojen/mustien/jne. oikeuksien puolella. Demokraateilla on myös progressiivisten pieni siipi, joka on vahvistumassa nuoremman polven amerikkalaisten löytäessä osin internetin ansiosta vasemmistolaisuuden (sosiaalidemokratian) vahvuudet, mutta toistaiseksi tämän poliittisen siiven valta on rajallista. Bernie Sanderssillekin kävi köpelösti esivaalissa suuren rahan astuttua hänen eteensä. Amerikkalainen valtamedia on käytännössä rikkaiden ja suuryritysten äänitorvi ja erot ovat taas sosiaalikysymyksissä. Amerikkalaiset on aivopesty pahemman kerran, varsinkin iäkkäämpi sukupolvi. Käytännössä kolme kymmenestä amerikkalaisesta on irti todellisuudesta ja faktoista niin pahasti, että he ovat mielenvikaisia. Nämä ihmiset uskovat tv-pappeja tieteen sijaan ja luulevat asuvansa maailman parhaassa maassa. Melkein kaikki muut amerikkalaiset ovat tässä vaiheessa tajunneet, että Trumpista pitää päästä eroon. mutta tämä n. 30 % amerikkalaisista on Trumpin suosion minimi.

    Sillä on väliä kuka valat vannoo. koska sosiallikysymyksissä eroa löytyy ja presidentti nimittää tuomareita elinikäiseen virkaan. Trumpin nimittämät korkeimman oikeuden tuomarit Kavanaugh ja Gorsuch tulevat vielä pitkään Trumpin jälkeen tekemään kaikkensa, että USA pysyy ahdasmielisenä takapajulana eli Trumpin aiheuttama tuho on valtava, joskin mikä tahansa Republikaanipresidentti olisi nimitellyt samankaltaisia tuomareita, myös Mike Pence. Kauhuskenaario on se, että jenkit tyhmyydessään muokkaavat maastaan kristillisen vastineen lähi-idän teokratioille, mutta toivoa on nuorempien sukupolven (X-sukupolvi ja milleniaalit) imiessä poliittista tietoaan netistä Fox News-kanavan sijaan. Alle 50-vuotiaiden pitää vain äänestää ahkerasti ja siivota teokraatit, rasistit ja korporaatit pois vallasta.

    Täytyy muistaa, että ihmisen mieli pyrkii näkemään kaikessa käsityksiä vahvistavia asioita ja torjumaan kaiken muun. Tarvitaan kriittisen ajattelun taitoa, jotta pystyy tehokkaammin kyseenalaistamaan myös omia käsityksiään ja tarvittaessa korjailemaan niitä. Olen saanut sen käsityksen jenkkilän meininkiä seuratessani, että siellä ei juurikaan opeteta kriittisen ajattelun taitoa kouluissa. Voi olla, että ei edes haluta opettaa, koska kriittisesti ajatteleva kansa voi olla vallassa oleville uhka. Jenkkilän koulujärjestelmän johtoajatus näyttää olevan, että koulutetaan ihmisiä sen verran, että heistä tulee tehokkaita työntekijöitä minimipalkka-aloille kuten supermarkettien kassat, mutta kykenemättömiä kriittiseen ajatteluun, joka saisi heidät vaatimaan korruptoituneet systeemin korjaamista oikeudenmukaisemmaksi.

    Itse en ole Trumpin jutuille nauranut missään vaiheessa, koska kyse on erittäin vakavista asioista, jotka heijastuvat koko maailmaan (esim. kauppasota Kiinan kanssa), mutta nauraisin kyllä kippurassa, jos Trump olisi hävinnyt 2016.
     
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Asehullut tosiaan tuppaavat olemaan Republikaanien kannattajia ja NRA onkin lahjonut Republikaanipoliitikot kattavasti turvaamaan "aseenkanto-oikeutta" eli todellisuudessa asemyyntiä. Tästä huolimatta Republikaanienkin kannattajista valtaosa kannattaa aselakien kiristämistä. Jopa valtaosa NRA:n jäsenistä kannattaa kiristyksiä. Galluppien mukaan yli 90 % amerikkalaisista haluaa aselakien kiristimistä jossain määrin (kuten ostajien taustojen tarkastus ja asemyynnin porsaanreikien tukkiminen), mutta poliitikot eivät tee juuri mitään, koska NRA on heidät lahjonut. NRA:n johdon taas on lahjonut aseteollisuus. Perustuslain toisen lisäyksen puolustaminen on vain kyyninen keino rahastaa ja aseväkivallan uhrit ja heidän omaisensa maksavat tästä kovaa hintaa. Jenkkilässä tapahtuu suunnilleen yksi joukkoammuskelu ( vähintään neljä loukkaantunutta tai kuollutta) per päivä*, mutta useimmat niistä eivät ylitä edes uutiskynnystä paikallisuutiointia lukuunottamatta.

    * Kesäkuun 2020 loppussa oli tilastoitu 260 joukkoammuskelua tälle vuodelle eli 182 päivän aikana => 1,43 per päivä. Kuolleita on kertynyt 226 ja 1054 loukkaantui. Viime vuonna oli kaikkiaan 434 joukkoammuskelua eli 1,19 per päivä. Tämän vuoden kesäkuu oli hurja, peräti 92 joukkoammuskelua. Myös heinäkuu näyttää hurjalta. Onkohan sitten koronakaaos syynä tähän?

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mass_shootings_in_the_United_States_in_2020
     
  10. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Aselait vaihtelevat hyvin paljon eri osavaltioissa. Joissakin osavaltioissa - niin kuin näkee monissa elokuvissa - aseen voi ostaa vapaasti asekaupasta, eikä sitä ei tarvitse rekisteröidä. Jossain toisessa osavaltiossa on paljon tiukempaa.

    Lieneekin niin, että "holtitonta" aseenkäyttöä tapahtuu juuri niissä osavaltioissa, joissa lait ovat löysimmät.
     
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    En väitä, etteikö näin voisi olla, mutta olisi kiva nähdä vertailevaa faktaa. En kuitenkaan suorilta välttämättä usko, että näin helppoa yhteyttä löytyy.

    Jenkkien aselakien kauhistelu on helppoa näin kaukaa. Maailman parhaan maan tittelistä kisatessa kiinnostaa kuitenkin enemmän keskiluokan elintaso ja mahdollisuudet. Siis se, mikä tavallista ihmistä koskettaa täälläkin. Ei Suomessakaan perustallaaja ole väkivaltarikosten uhrina kuin hyvin satunnaisesti.
     
  12. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Yhdysvalloissa tehdään paljon aseellisia ryöstöjä. Syynä siihen on käsiaseiden runsas määrä. Suomessa rekvisiittana käytetään lähinnä moraa ja leipäveitseä.
     
  13. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
  14. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Haluatko jollakin tavalla antaa todisteen tästä väitteestäsi?
    Tietääkseni maailman huippuyliopistot ovat suurimmaksi osaksi Yhdysvalloissa. Kas kummaa, Wikipedia on samaa mieltä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Yliopistoranking
     
  15. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    No yliopistot ovat asia erikseen. Ainakin siis Yhdysvalloissa, jossa tällaisen huippuyliopistoon pääsemiseen tarvitsee osaamisen lisäksi ison kasan rahaa. Rahalla ne tosin myös taitavat olla niitä huippuyliopistoja, kun sinne paremman palkan houkuttelemana saadaan paljolti porukkaa muista yliopistoista. Eli Yhdysvaltain koulutusjärjestelmässä ainakin on semmoinen elintasokuilu kun köyhemmälle kansalle ei edes tarjoudu mahdollisuutta opiskeluun yliopistoissa.

    Tämä on toki vain oma käsitykseni, enkä jaksa selvittää käsitykselleni lähteitä. Käsitykseni voi siis yhtä hyvin olla väärä, mutta vahvasti epäilen että jotain perää siinä on kun Yhdysvaltalaisten suuret opintolainat ovat tunnettu murheen aihe.
     
  16. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Juu, en väittänyt mitään yliopistojen maksuista. Ovat huikeat.
    Minähän en ole väittänyt yhtään mitään yleistä USA:n koulutuksesta. Vastasin tähän 71 dB:n väitteeseen:
    "Jenkkilän koulujärjestelmän johtoajatus näyttää olevan, että koulutetaan ihmisiä sen verran, että heistä tulee tehokkaita työntekijöitä minimipalkka-aloille kuten supermarkettien kassat, mutta kykenemättömiä kriittiseen ajatteluun, joka saisi heidät vaatimaan korruptoituneet systeemin korjaamista oikeudenmukaisemmaksi."

    En usko tuohon väitteeseen johtoajatuksesta. Tähän minun mielipiteeseni voit antaa kommenttia.
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Jenkkilän koulujärjestelmä on siten ikävästi vinoutunut ja lisää epätasa-arvoa, että yksityiset koulut ovat maailman eliittiä, mutta sitten taas julkiset koulut eivät niinkään. Syy ei varsinaisesti ole opettajissa, vaan resursseissa sekä liiallisessa valvonnassa. Opettajien pitää esim. joka päivä tehdä oppilaista tarkat arviot sekä noudattaa valmiiksi laadittuja tuntisuunnitelmia joka päivä. Yksityisissa kouluissa opetus on ymmärtääkseni paljon enemmän Suomen kaltaista eli sellaista, että opettajilla on vapautta suunnitella tunnit ja toteutus enemmän oman mielensä mukaan.

    Sitten taas korkeakoulutus on se toinen juttu, jolla saadaan epätasa-arvoa vielä lisää. Tutkinto voi maksaa satojatuhansia dollareita. Jenkeissä on iso bisnes rahoittaa opiskelijoita korkeilla koroilla. Monet opiskelijat ovat joutuneet maksuloukkuun, jos eivät onnistu valmistumaan ja niskassa on 200 000 dollarin opintolainavelka, josta ei voi maksaa kuin korot, jos niitäkään.

    Grisham kirjoitti aiheesta kirjan jokunen vuosi sitten. Suosittelen.

    Jos asuu jenkeissä ja on rahaa, niin on mahdollisuus loistavaan koulutukseen. Jos ei, niin sitten on hyvä, jos opit lukemaan.
     
    71 dB tykkää tästä.
  18. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ei se ihan väite ollut, vaan toteamus "...näyttää olevan...". Joo, 10 maailman parhaaksi rankatusta yliopistosta valtaosa on jenkeissä, mutta tarkoitin alempaa koulutusastetta. Köyhiä ja keskiluokkaa ei paljon auta, jos huippuopetus on siellä hirveän maksumuurin takana ja yli muurista pääsee vain, jos sattuu saamaan stipendin.

    Tämän voi toki kysyä toisinpäin: Osoittaako amerikan väestö hyvää kriittisen ajattelun taitoa?
     
  19. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Olisit voinut postauksestani päätellä, etten tarkoittanut "huippuyliopistoja" ja yliopistoja ylipäätään, koska eihän niissä minimipalkkaduuneihin kouluteta, vaan nimenomaan hyväpalkkaisiin duuneihin. Alemman asteen koulutus on jenkkilässä retuperällä. Yksityiskouluissa on tasokkaampaa, mutta myös aivopesua. Jenkkilässä julkiset koulut rahoitetaan koulualueen kiinteistöveroilla, Köyhien asuinalueella saadaan kerättyä vähemmän kiinteistöveroa ja kouluja pyöritetään pikkurahalla niin, että opettajat joutuvat kustantamaan opetusvälineitä kynistä vihkoihin omasta pussistaan. Ylemmän keskiluokan asuinalueilla kiinteistöveroa kertyy enemmän ja koulutkin ovat parempia.

    Ei siinä mitään, jos et näihin väitteisiin usko. Tosi hyvä vaan, jos teet faktantarkastusta ja korjaat väitteitäni, jos aihetta löytyy. Jenkkilä on aika uskomaton maa. Siellä on moni asia aivan toisin kuin vaikka meillä täällä Suomessa.
     
  20. Valentino

    Valentino Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.03.2008
    Viestejä:
    546
    Saadut tykkäykset:
    43
    Nälkämaan työllistäjä nousee savuna ilmaan.

    ”Palon syttymishetkellä hallissa oli työntekijöitä, mutta Kinnusen mukaan kaikki paikalla olleet on saatettu turvaan.”

    Mitä tässä ei sitten voi ymmärtää? Sitä, että suuri halli syttyy palaamaan kesken työpäivän ja pääsee noin nopeasti leviämään. Yrityksessä täytyy olla jotakin todella pahasti vialla.

    Tavallisesti vastaavat palot syttyvät yön pimeinä tunteina ja toisinaan yrittäjän ”avustamana”.

    https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006586132.html