Koronavirus 2019 eli COVID-19

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana KILLPATRICK, 15.02.2020.

  1. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Haluat näköjän hirttäytyä omiin teorioihisi.:rolleyes::p:mad: Minusta myös näyttää, ettet ole lukenut alkuperäisiä uutisia.:oops::rolleyes:o_O:confused::mad:
    Seuraavassa suora lainaus uutisesta: Jos osaat englantia:"
    More than 1,000 members of the ship's nearly 4,900-member crew had tested positive following the outbreak aboard the ship in March. The Navy had instituted several screening procedures to enable those who had recovered to return to the ship following two negative tests.
    The new positive tests were first reported by The New York Times.
    [​IMG]
    Pentagon removes Defense Production Act point person

    Navy spokesperson Cmdr. Myers Vasquez told CNN in a statement Thursday that "five TR Sailors who previously tested COVID positive and met rigorous recovery criteria have retested positive. The Navy recovery criteria exceeds all CDC guidelines."
    "The five Sailors developed influenza-like illness symptoms and executed their personal responsibility by reporting to medical for evaluation," Vasquez said. "The Sailors were immediately removed from the ship and placed back in isolation, their close contacts were mapped, and they are receiving the required medical care.""

    Eli foliohattu propelleineen johtuu siitä, että 1) Jokainen oli testattu kahdesti (2) negatiiviseksi ennen laivalle paluuta. Ja laivaston topumissäännöt ovat paljon terkemmat kuin mitkään CDC:n(tartuntatautivirasto USA:ssa) ohjeet. 2)Näille merimiehille tuli infulenssan kaltaisia oireita.:);)
     
  2. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    jos rokote joskus tulee niin se on ensimmäinen kerta kun ihmiskunta on kehittänyt rokotteen koronavirusta vastaan.
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tämä. Länsimaissa yleisemminkin mutta varsinkin Suomessa kai katseltiin saatavilla olevia virallisia lukuja ja pyöriteltiin numeroita ja tehtiin näennäistieteellisiä arvioita ettei tilanne ole niin vakava että meidän tarvitsisi mitään tehdä - ja jätettiin viranomaisten puolesta täysin huomioimatta uutiset ja muu viestintä mitä Kiinasta ja muilta ensimmäisiltä epidemia-alueilta tuli. Suorastaan kieltäydyttiin ymmärtämästä tilanteen vakavuutta. "Ei koske meitä, tai okei ehkä koskee mutta eihän tämä ole kuin pikku flunssa, ei aiheuta toimenpiteitä, vähän buranaa ja ohi se menee." Samaan aikaan Kiinassa laitettiin kokonaisia kaupunkeja kiinni, suljettiin tehtaat, rakennettiin pikapikaa uusia sairaaloita ja marssitettiin armeija kadulle vahtimaan että porukkaa noudattaa karanteenisääntöjä. Tuosta ja siitä että Kiinan pressa itsekin julkisesti totesi tilanteen olevan paha ja että muidenkin pitäisi ryhtyä varotoimiin, täällä jotenkin pääteltiin edelleen että ei mitään hätää. Vaikka oli aika selvää että siellä oli iso kakka ihan oikeasti osunut tuulettimeen ja että laskeuma sataa kyllä ympäri maailmaa jossain vaiheessa. :confused:
     
  4. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Hyvin kirjoitettu ETP.:D(Et ole ajatellut ryhtyä ennustajaksi?;):):p) Mutta hätäilit liikaa.:D Olisit odottanut tähän aamuun, niin olisit saanut vaikuttavamman listan: Porvoo linnajoen koulu, Sibbo Söderskulla skola, Kannelmäen peruskoulu, Itäkeskuksen peruskoulu.....o_O:rolleyes::oops::confused::mad::eek:.Tietysti tämä on vasta alkua, mutta koulut avautuivat vasta torstaina, joten ainakin minä hämmästyin tätä nopeutta, jolla näitä tapauksia ryöpsähti:eek::mad:

    Saas nähdä mitä seuraavaksi tapahtuu?:D Alkaako taas tuuletin pyöriä?:eek: Sitä ihtiäänhän siinä on jo paljon.:mad: Vai onko tosiaan niin, että lapset levittävät todella huonosti tätä virusta? Sen näemme siinä viikon sisällä viimeistään kahden viikon (2) päästä.
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2020
  5. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Kyllä tämä menee vahvasti fake news osastoon ETP:n osalta, kun lehden otsikko on "Porvoolaisessa koulussa todettu koronavirustartunta - opettajia ja oppilaita altistunut", ja ETP vääntää sen muotoon "Porvoolaisessa koulussa oppilas tartuttanut oppilaita ja opettajia".
     
    vemkki ja Vanha_susi tykkäävät tästä.
  6. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Joo sitten suomen uutisissakin oli että täällä ei alettaisi tekemään mitään liikkumisrajoituksia jos tauti iskisi. En luota uutisiin mutta kyllä se sai varautumaan suureen kaaokseen mad max tyyliin että kaikki kaatuisi jos tämä uutinen olisi pitänyt paikkansa.
     
  7. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Ettei nyt vaan mene sekaisin vasta-aineet ja immuniteetti. Vasta-aineita kyllä syntyy, mutta epidemian tässä vaiheessa ei edes voida tietää millainen määrä vasta-aineita tarvitaan uuden tartunnan estämiseen. Uusia tartuntoja ei ole tapahtunut tarpeeksi että niitä olisi voitu tutkia. Esim. lieväoireisella tai lähes oireettomalla voi olla vähemmän vasta-aineita, jolloin lieväoireinen ei välttämättä ole immuuni.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tosiaan pitäisi olla varovaisempi semantiikan suhteen termien "altistua" ja "tartuttaa" kanssa. Pahoitteluni tästä ja olin siltä osin väärässä. Korjasin myös alkuperäisen postaukseni.
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
  10. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Siinäpä tosiaan mietittävää. Pistää epäilemään ainakin sitä että rokote saataisiin pikavauhtia. SARS "ykköseen" (SARS-CoV) ei onnistuttu kehittämään toimivaksi todistettua rokotetta. Tosin homma jäi vähän kesken, kun virus hävisi (saapumatta esim. Suomeen). Paljon on muitakin viruksia joihin ei rokotetta ole. Ehkäpä tämän SARS "kakkoksen" (SARS-CoV-2) kohdalla kaikki on toisin...
     
    Professional tykkää tästä.
  11. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Lääketeollisuudessa on aina kyse kustannuksista hyötyyn nähden, koska lääkkeiden ja rokotteiden kehittäminen testauksineen on hidasta ja hyvin kallista touhua. Perinteisesti koronavirus on ollut vain yksi flunssavariaatio. Sitten tuli SARS, mutta se saatiin tukahdutettua. Sen sijaan tämä koronavirus on lääketeollisuuden kannalta liiketaloudellisesti hyvin kannattava tapaus.
     
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Odottelen mielenkiinnolla, että millainen hysteria näistä kouluissa ilmenneistä tautitapauksista tulee. Kysehän ei ole siitä, että kukaan koululainen ikinä ei saisi koronaa, eikä myöskään siitä, ettei hän tartuttaisi yhtään koulukaveriaan tai opettajaansa. Nyt ei ole vielä tiedossa, että onko kukaan altistunut henkilö edes saanut itse tartuntaa, mutta he ovat joka tapauksessa karanteenissa. Samoin tartuntaketjujen selvittäminen tällaisissa tilanteissa on melko simppeliä. Helsingissä on noin 140 peruskoulua, joissa on noin 39 000 oppilasta. Asioiden suuruusluokka pitää ottaa huomioon. Perusperiaatehan on, että jos on yhtään flunssaoireita, niin oppilaan ei kuulu mennä kouluun.
     
  13. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Hesarissa tarkempaa tietoa. Kumpikaan keissi ei näytä varsinaisesti liittyvän koulujen avaamiseen, edes altistuneiden osalta (kovin aikaista se sille olisikin). Tosin itiksen keissi on vähän omituinen lukujen osalta (altistuneita 1 oppilas + 2 hlökuntaa), Kantsu oli jo viime viikon alussa. Hengitetään taas hetki ja odotetaan mitä tuleman pitää.

    muoks: linkki unohtui + lisäinfot
     
    Viimeksi muokattu: 18.05.2020
  14. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    EI SITTEN MISSÄÄN TAPAUKSESSA!:eek::mad::oops::rolleyes:o_O Nyt pitäää ehdottomasti panikoida, jos vaikka myöhemmin käy ilmi, ettei mitään vaaraa olekkaan!:confused:o_O:p;) Silloin menee hukkaa hyvä tilaisuus painkoida oikein kybälä(ihan hukkaan).:D:);)
     
  15. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
  16. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Koulujen avaamisen on koko ajan tiedetty olevan harkittu riski. Jää nähtäväksi miten iso, mutta ymmärtääkseni aiemman linjan mukaisesti sen on todennäköisesti toivottukin lisäävän tartuntoja maltillisesti. Vasta avaamispäätöksen jälkeen on alkanut puheet tukahduttamisen mahdollisuudesta. Nyt todennäköisesti toivotaankin, ettei tartuntoja sittenkään tulisi kovin paljoa.

    Itse tietenkin toivon, että mahdollisimman moni opettaja, muu henkilökuntaan kuuluva ja koululainen pääsee terveenä kesälomilleen. Jos näin on, niin juhannus ei näyttäydy erityisenä riskinä. Jos taas virus leviääkin voimakkaasti näiden kahden viikon aikana, on ennustettavissa että juhannus aiheuttaa merkittävän piikin. Pidän nimittäin varmana, että suomalaiset eivät jää koteihinsa juhannustaan viettämään, vaan silloin kokoonnutaan usein monenkin sukupolven kesken viettämään yhteistä juhlaa.
     
  17. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Covid-19 itämisaika on 4-5 päivää keskimäärin, jopa 14 päivää voi ilmeisesti mennä. Lisäksi oireiden alkamisesta kestää joitain päiviä ennenkuin kantaja hakeutuu testeihin (jos hakeutuu). Niinpä vielä tässä vaiheessa koulujen avaamisen vaikutus taudin leviämiseen ei näy missään. Pari kolme viikkoa pitää odottaa ja sitten voidaan jotain yrittää tilastoista nähdä.

    Olisi aika yllättävä lopputulema jos tartunnat eivät lähtisi kasvamaan. Eikös merkittävin ero Suomen ja Ruotsin politiikan välillä ole se, että Ruotsissa osa kouluista (ja ravintolat) ovat saaneet olla auki normaalisti. Noilla toimenpiteillä Ruotsi on väkilukuun suhteutettuna kärsinyt enemmän kuolemantapauksia kuin euroopan pahimmat tautipesäkkeet.
     
  18. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Tämä kertonee olellisen. Tirolin baareissa oli jo todettu tartuntoja, matkailijat viettivät päiviä kohteessa ja muutaman tunnin kotimatkalla. Silti väitetään että on todennäköisempää saada tartuta kotimatkalla...
     
  19. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Hämmästyttävää, mutta sisäinen Trumppisi olikin oikeassa.:) Ainakin HS:n uutisten mukaan HUS kokeilee nimenomaan tuota keuhkojen säteilyttämistä.:D:pLähde: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006495949.html
     
  20. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    En hirttäydy, vaan se oli mahdollinen ehdotus, jollaista kutsun keskusteluksi. Ensimmäisessä testissä false positiven saaneen on helppo saada kaksi negatiivista testiä. Toisaalta alkuperäisessä testauksessa jotkut ovat saaneet false negativeja ja saaneet terveen paperit. Näillä määrillä syy "uusille" sairastumisille voi olla myös puhtaasti tekninen, sanot mitä sanot.

    Kyllä, 100 % luvun yhteydessä kyseessä on vain vasta-aineet eikä varmuudella immuniteetti. Siinä mielessä oioin mutkia.