Posti kulkee kun kusti polkee

Keskustelu osiossa 'Kauppapaikoista' , aloittajana MikkoM, 05.01.2006.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Mielenkiintoista toimintaa Postilta (vai onkohan tässä S-Market takana)... o_O Oma tapani elää koronaviruksen uhan alla on käydä harvemmin mutta keskitetymmin hoitamassa arkisia asioita. Näinpä lähdin käymään osana kauppareissuani Postissa hakemassa pakettia, mutta kuinka ollakkaan S-Marketin yhteydessä oleva toimipiste ei ollutkaan auki, sillä se aukeaakin tällä hetkellä vasta klo 12 (siis arkena). Olisihan tuosta voinut tiedottaa, muutenkin kuin kaupan sisällä olevan toimipisteen edessä olevalla kyltillä. Ilmeisesti syynä oli juuri korona ja jotain oli myös mainittu paketeiden toimittamisen tehostamisesta tai jotain. Niin, tässä vaan on se, että kun korona-aikana pitäisi kai välttää turhia reissuja paikkoihin, jossa on paljon ihmisiä, niin ehkei sitten Postin kannattaisi alkaa tällä tavalla aukioloaikojen kanssa sooloilemaan elleivät tiedota siitä kunnolla.
     
  2. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Perkele posti on hukannut minun sähkölaskun. Pitäisiköhän minun soittaa sinne ja haistattaa vitut. Hyvä että selvisi nyt kun sen pystyy vielä helposti maksamaan. Ilman nettiyhteyksiä kun sitä ei pysty niin olisi ollut paskamainen juttu jos tulee viesti että on maksamatta eikä pääse pitkään aikaan netin ääreen
     
  3. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Kun sinä päivität toistakymmentä kertaa päivässä plazaa, niin minun on vaikea nähdä tilannetta, missä sinä et pääse netin ääreen?

    Toisaalta, se voisi olla hyvä asia tämän sinun korona hysterian levittämisen kannalta:D
     
  4. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
  5. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Postilta tuli postia liittyen postipalveluiden muutoksiin alueellani. Muutosten vaikutus elämääni vaikuttaa aika mitättömältä, mutta samalla palautui mieleen postipalveluiden järjestämiseen liittyviä älyttömyyksiä "asiakkaan" näkökulmasta. Helsingissä Herroniemessä on hyvin pienellä alueella puolisen tusinaa pakettien noutopisteitä (pakettiautomaattia) ja sitten ihan postin palvelupiste, joka kesäkuussa muuttuu yrityspisteeksi ja postipalvelut saa K-Herttakaupasta kivenheiton päässä. Miksi pakettiautomaatit ovat näin sumpussa? Mitä iloa on mahdollisuudesta valita monen noutopisteen välillä, jos nämä pisteet ovat kaikki melkein yhtä kaukana? Minun asuinalueella ei ole postipalveluja. Minulla on jonkin verran matkaa postipalveluille, joten ärsyttää, että siellä on sitten sumpussa monta pienellä alueella. Minulle on aika sama, onko Herttoniemen Metroaseman ympäristössä yksi vai miljoona pakettiautomaattia. Sama vaiva sinne matkustella. Eikö niistä yhtä voisi siirtää omalle alueelleni? Katsoin huvittain postin sivuilta postinumeroni perusteella lähimmät postin palvelupisteet ja pakettiautomaatit. Posti ei tiedä tarkkaa sijaintiani postinumeroalueellani, joten sen antamat etäisyysarviot ovat vähän pielessä, mutta silti tilannetta todella hyvin kuvaavia: 10 lähintä pistettä ovat etäisyyksillä:

    1,40 km, 1,42 km, 1,47 km, 1,56 km, 1,63 km, 1,65 km, 1,66 km, 1,72 km, 1,75 km ja 1,75 km.

    Jos siis valitsen kymmenenneksi lähimmän pisteen lähimmän sijaan etäisyys on vain 350 m (25 %) pidempi. Voin melkein sanoa, että mailin etäisyyksillä on 10 pistettä. Ollaanko Postilla sitä mieltä, että asuinalueeni kannalta pisteiden sijoittelu on optimaalinen? Minun näkökulmastani se on idioottimainen. Jos asuinalueelleni tulisi ilmeiseen paikkaan postin noutopiste, etäisyys kotoani sinne olisi noin kolmasosa siitä, mitä se on nyt tuonne lähimpään. Omaa asuinaluettani järjettömämpi tilanne on esim. 16,5 tuhannen asukkaan laajasalossa, jonka asukkaat joutuvat minun tavoin reissaamaan tuonne Herttoniemeen (27 tuhatta asukasta).

    Ymmärrän, ettei kaikilla voi olla postipalveluita "kadun toisella puolella", mutta eikö näiden noutopisteiden optimaalisella sijoittamisella voisi minimoida ihmisten hakumatkaa? Noutopistesumput tuntuvat niin älyttömiltä. Voi vain todeta, että jos haluaa postipalvelut lähelle, niin kannattaa muuttaa Helsingissä esim. Herttoniemen metroaseman läheisyyteen.
     
  6. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Se on ihan sama missä ne automaatit ovat, sinne tilattuun ne eivät kuitenkaan mene :-D Itselläni siis vino pino automaattipisteitä kävelymatkan etäisyydellä, mutta niinpä sitä saa jatkuvasti käydä hakemassa lähetykset Postin toimipisteestä neljän kilometrin päästä. Tosin nyt kävi munkki ja Posti avasi pakettiruuhkan takia väliaikaisen noutopisteen naapuritaloon. Hurraa!
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Minulla on ollut pitkälti niin, että se Postin mielestä meikäläisen "default" -noutopaikka on minusta(kin) parhaita vaihtoehtoja, enkä ole ohjaillut paketteja muualle. Nyt Koronan takia kun porukka tilailee netissä enemmän niin ilmeisesti Herttoniemen posti ruuhkautui ja yksi pakettini ohjattiin n. 100 metrin päässä Postista olevaan R-Kioskiin. Ei haitannut minua yhtään. Siten kokemukseni postin ohjaamisesta on luokkaa olematon, mutta ihmeellistähän se on, että mukamas pakettinsa voi ohjata, mutta sitten se paketti meneekin jonnekin muualle. Ilmeisesti automaattipisteet täyttyvät helposti, jolloin niihin ei voidakaan toimittaa kaikkia sinne ohjattuja paketteja?

    Noutopiste naapuritalossa kuulostaa kyllä mukavalta. :)

    Huvittavinta on se, että asuinalueellani on kohtuu lähellä noutoautomaatit esim. Matkahuollon ja Apteekin lähetyksille, mutta EI Postille, jota itse tarvitsen ylivoimaisesti eniten. :rolleyes:
     
  8. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Lähetin paketin pakettiautomaatista pakettiautomaattiin ja mielenkiintoisesti vastaanottajan osoitetta ei kysytty missään vaiheessa.
    Ostin siis postin sivuilta lähetyksen tuolla Helposti-koodilla.
    Ainoastaan vastaanottajan pakettiautomaatti piti valita. Joten ilmeisesti tuossa tapauksessa eivät kovin helposti voi toiseen pakettiautomaattiin pakettia ohjata, koska vastaanottajan osoite ei ole tiedossa?

    Mutta ihan mielenkiintoinen juttu tuo osoitteen puuttuminen.
     
  9. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    Netistä, kun tilaa, niin ohjeistavat laittamaan lähettäjän ja vastaanottajan tiedot laatikkoon. Eivät siis kysele niitä sielläkään.
     
  10. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    No niin. Tänään se vidoin tuli se Panasonic. Nyt vain kasaamaan (purkamaan paketti) ja katsomaan. Kauan kesti.:D
     
    Viimeksi muokattu: 14.05.2020
    nepa ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Koskapa meikäläisen kannalta kaikki noutopisteet ovat melkein yhtä kaukana, käytännön erot syntyvät seikoista kuten pitääkö ylittää teitä ja odotella punaisissa valoissa vai ei ja milloin noutopiste on auki. Asetin tällä kriteerillä itselleni noutopisteeksi S-Marketin, koska se on helposti saavutettavissa minulle ja lisäksi piste on 24/7 auki eli paketin voi noutaa milloin tahansa. Se, että paketin sitten saa sinne valitsemaansa noutopisteeseensä on monen vaatimuksen takana:

    Mikä on noutopiste?
    Valitsemalla oman noutopisteen, voit ohjata katuosoitteeseen tulevat paketit haluamaasi noutopisteeseen. Katuosoitteen lisäksi paketin digitaalisissa lähetystiedoissa pitää olla myös puhelinnumerosi. Paketti ei ohjaudu omaan noutopisteeseen, mikäli valitset verkkokaupassa toimituspaikaksi pakettiautomaatin. Jos lähetystä ei voida jostain syystä toimittaa valitsemaasi noutopisteeseen, se ohjataan lähimpään noutopisteeseen. Omaan noutopisteeseen voidaan toimittaa Postin kuljettamat paketit.
     
  12. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
  14. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Kuulostaa siltä, että pari omaakin tilausta seilaa noilla laineilla. Sunnuntaina tulee täyteen tasan 2kk (wowhd.de).
     
  15. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Mulla tulee Austraalian postille pari kuukautta täyteen ensi viikolla.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Taas tipahti muutama maaliskuun lopulla tehty kiinantilaus luukusta. Toimitusaika näkyisi olevan siis keskimäärin puolitoista kuukautta.
     
  17. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Itsellä on Zavvista (Briteistä) ollut pari kirjelähetystä kuukauden matkalla.
     
  18. tuna

    tuna Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    2 542
    Saadut tykkäykset:
    303
    WOW HD leffoja ollut jo matkalla maaliskuun 9. lähtien. Pitää varmaan pian olla yhteydessä:)
     
  19. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Mitä viimeksi britanniasta tilasin, noin 2 viikkoa sitten, ebay-kauppiaalta, niin kesti aika tarkkaan viikon että oli paketti omassa kädessä. Ei valittamista siinä.
     
  20. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318