Mikrobitti 4/2020 suoratoistopalveluiden vertailu

Keskustelu osiossa 'Streaming-palvelut' , aloittajana Tuike, 20.04.2020.

  1. Tuike

    Tuike Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.05.2004
    Viestejä:
    684
    Saadut tykkäykset:
    12
    Uusimmassa Bitissä on vertailussa elokuvien ja tv-sarjojen suoratoistopalvelut. Palvelut ovat paremmusjärjestyksessä teknisen suorituskyvyn perusteella, eikä sisällön.

    sija / nimi / pisteet
    1. Netflix - 8,9
    2. Apple TV+ - 8,5
    3. Amazon Prime Video - 8,3
    4. Viaplay - 7,8
    5. Yle Areena - 7,5
    6. C More ja MTV - 7,2
    7. HBO Nordic - 7,1
    8. Ruutu+ - 6,6
    9. Youtube Premium - 6,6
     
  2. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Tämä kiinnostaa minua, mutta en osaa näin täydellisenä amatöörinä ja vasta nyt koronan aikana Netflixin hankkieena oikein hahmottaa tätä teknistä suorituskykyä.

    Mitä tällä teknisellä suorituskyvyllä tarkoitetaan? Onko jossain keskuteluryhmä siitä, miten sitä voi arvioida? Haluaisin perhtyä tähän aiheeseen.

    Ymmärsinkö oikein, että Yle Areena on maksuton? Vai ovatko kaikki nämä palvelut maksullisia kuten Netflix?

    Lopuksi: Onko tämä oikea paikka noille kysymyksille?
     
  3. tmtm

    tmtm Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2008
    Viestejä:
    340
    Saadut tykkäykset:
    45
    Nyt on vähän huono aika vertailla teknistä laatua, koska moni palvelu on sitä koronan vuoksi tiputtanut. Ainakin Netflix ja Apple työntävät selkeästi normaalia heikompaa kuvaa ulos. Varmaan moni muukin, mutta ei ole kokemusta. Areenassa en ole huomannut eroa entiseen.

    MikroBitti taisi muistaakseni aloittaa tämän testin jo helmikuussa, joten ei välttämättä ehtinyt vaikuttaa.

    Elonet olisi ollut kiva lisä testissä.
     
  4. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Yle Areenasta maksetaan yleisradioverona, minulla se on 163 euroa vuodessa.
     
  5. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 737
    Saadut tykkäykset:
    536
    Netflix, AppleTV+ ja Amazon Prime näyttävät ns. 4K tai UHD resoluution kuvaa (3840 x 2160 pikseliä) ja vielä HDR10 tai Dolby Vision muodossa, kunhan kaikki laitteet ketjussa tukevat niitä (toistin ja TV tai pelkkä äly-TV appeineen). HDR ja Dolby Vision ovat moderneja High Dynamic Range formaatteja, joissa kuvan väriavaruus on HD/Blu-ray aikakautta selvästi laajempi ja kuvan pimeiden ja kirkkaiden kohtien dynamiikka laajempi. Netflix ja Prime lähettävät kuvaa parhaimmalla laadulla n. 15 Mbps tasolla ja AppleTV+ taitaa olla parhaimmillaan jopa 25 Mbps tasolla. Optiseen mediaan verrattuna (UHD BD) nämä tasot ovat kuitenkin todella alhaisia erityisesti Netflixin ja Primen kohdalla. Karkeasti määriteltynä bittivirta korreloi kuvanlaadun kanssa, mutta yhtälöön sisältyy paljon muutakin. Siksi kyseiset palvelut näyttävätkin moderneissa TV:ssä useimmille riittävän hyviltä. Jopa silmäkarkilta. Todelliset AV- ja leffaharrastajat toki suuntavat UHD BD levytarjonnan puolelle saadakseen parasta saatavilla olevaa teknistä laatua. Nyt koronan aikaan jotkut palvelut ovat tosiaan ruuvanneet laatua alemmaksi muka säästääkseen Internet runkoverkkojen kaistaa tärkeämmille asioille, kuten etätyöskentelylle. Kaikki suomalaiset tai Nordic palvelut ovat teknisesti aika vaatimattomia, vain HD-kuvaa ja sekin armottomasti ylipakattuna, jolloin kuvassa esiintyy pakkausvirheitä. Suosittelen kuitenkin tutustumaan Yle HD:n mainioon tarjontaan, koska maksat siitä joka tapauksessa.
     
    h3mb3 tykkää tästä.
  6. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Kiitti vinkistä. Minulla nyt on vain vanhan. 10 vuotta käsittääkseni Full HD tasoinen plasma TV, vuodelta 2010 (1920x1080) ja blu-ray soittimella varustettu kotiteatteriboksi, jossa joku Dolby 5.1 äänentoisto (siinä kuusi kaiutinta, tyttö asensi). Molemmat sekä TV että tämä kotiteatteriboksi ovat netissä.

    TV:kin äänet tulevat sen boksin kautta, koska silloin nä äänet ainakin HD kanavilta kuulostavat paljon paremmilta.

    Tuota Netflixiä katselen sillä kotiteatteriboksilla. Siinä on Netflix ohjelma, joka tuli kun päivitin sen softan joskus 2 - 3 vuotta sitten. Sen jälkeen ei ole tullut päivityksiä. Kummassakaan ei TV:ssä eikä siinä kotiteatteriboksissa ole Yle arenaa ohjelmana. Siksi en ole sitä vielä katsellut.

    Tämän Netflixin hankin, koska kaiki harrastukset ja eläkeläistapaamiset ovat jäissä tämän koronan takia. Alkaa vähän tämä karanteenin omaisissa oloissa eläminen rasittaa.

    Niinpä nyt sitten kyselen neuvoja, kun en ole itse näissä jutuissa mikään asiantuntija tai edes mikän tuntija, joten usein on sormisuussa, kun pitäisi tehdä jotain.

    EDIT: Se kysymys jäi. Siis, miten voin katsella sitä Yle areenaa?
     
    Viimeksi muokattu: 20.04.2020
  7. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ilmeisesti tuossa Mikrobitin arviossa on huomioitu käyttömukavuuttakin. Pelkän kuvanlaadun perusteella järjestys olisi mielestäni: Apple+, Prime, Netflix.
     
  8. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Eli samalla tavalla "maksuton" kuin vaikka kirjasto, peruskoulu, kouluruoka... Paitsi että oikeastaan "maksuttomampi", sillä Yleisradioveron euroveloitus loppuu tuohon, muut verot jatkavat nousuaan euroissa ikuisesti tulojen noustessa.
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No, kun sinulla mitä ilmeisimmin on nettiyhteys, niin suuntaa osoitteeseen areena.yle.fi ja valitse sieltä sitten mieleisesi ohjelma katsottavaksi. Siis ihan nettiselaimella onnistuu, tai esimerkiksi android-puhelimella Yle Areena-sovelluksella jonka saa sieltä Googlen Play Storesta ladata ilmaiseksi.
     
  10. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Siinäpä se, minun tietokoneeni on tytön vanha ja siinä ei ole oikein kunnollisia äänentoistomahdollisuuksia(monitorissa ei ole kaiuttimia), kun en ole niitä aikaisemmin tarvinnut. Lisäksi se on työhuoneessani ja televisio ja kotiteatterijärjestelmä kaiuttimineen on olohuoneessa.

    Niinpä tietokoneen HDMI lähdöstä ei saa kaapelia kotiteatteriin. Jos saisi, niin ongelma olisi jo ratkennut.

    Molemmissa on kyllä nettiyhteys taloyhtiön kaapelin kautta, joten siitä se ei ole kiinni, mutta kun se ääni ei kuulu tietokoneesta. Siksipä kyselin.

    Puhelimessa on toisaalta tälläiselle yli 75 -vuotiaalle aivan liian pieni näyttö, vaikka se äänet toistaakin paremmin kuin tietokone:(.

    Joten se Yle Areena taitaa olla pois laskuista?
     
  11. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Yksi mahdollisuus on, että katsot kuvaa tytön vanhalta tietokoneelta ja kuuntelet äänet puhelimesta. Tällöin pitää vain käynnistää ohjelma suunnilleen yhtä aikaa molemmista laitteista, niin ääni on noin suurin piirtein synkassa.
     
  12. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
  13. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Vieläkös Google Chromecasteja ostetaan?
    Taitaa sillä saada halvimalla areenan ja muuta älytöntä töllöönsä....

    T: Vesku
     
  14. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Luulen että on liian hankala käyttää tässä tapauksessa käytettävissä olevalla teknisellä osaamisella. Minustakin Apple TV on tässä tapauksessa ehkä mielekkäin kompromissi. Toinen vaihtoehto olisi vaihtaa telkkari uudempaan, jossa on älytelevisiotoiminnot, mutta se olisi sitten isompi investointi.
     
  15. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Ensiksikin kiitos kaikille gyvistä vinkeistä.

    Tämä ei kuitenkaan kuulosta minusta hyvältä eikä sellaisesta, jonka haulan toteuttaan..

    Nämä molemmat kuulostavat juurikin sellaisilta, mitkä menevät jatkoharkintaaan.

    Sitten se kysymys: Mitä eroa noilla on käyttäjälle? Miksi 4k malli parempi? Tuo hinta nyt ei ole mikään este kummassakaan. Katsoin nuo linkit.


    Tämäkin näyttää samalta, kuin nuo yllä olevat linkin mukaan. Mitkä ovat erot noiden välillä?

    Ja mikä näistä on paras ja millä perusteella? Olisi hyvä jo se olisi helppo myös käyttää? Mikä noista on?

    Myös tuo telkkarin vaihto tulee harkintaan, jos tai kun tämä kestää pidempään. On nimittäin niin, että minun viettämäni aika telkkarin ääressä on ainakin viisinkertaistunut tämän epidemian aikana.Syynä on se, että kaikki meidän vanhojen kääpien yhteiset kokoontumiset, eläkeläistapahtumat ja yhdistysten kokoukset on peruttu. Jäljelle on jäänyt puhelimella soittelu, päivittäiset kävelyt tuossa keskuspuistossa ja tietenkin tänne dvdplazalle kirjoittelu. JA tietenkin uutisten seuranta.

    Niin siitä televisioista, millä perusteella sellaisen voisi tänä aikana valita, kun ei oikein tämän ikäinen voi nyt lähteä kauppoja koluamaan ja niitä katselemaan ja myyntipuheita kuuntelemaan? Nykyinen TV on 43". Mitä ominaisuuksia siinä pitäisi olla, jotta siihen voisi olla tyytyväinen sanotaan nyt 5 vuotta (toivon, että elän yli 80 vuotiaaksi).

    Ja lopuksi minusta alkaa tuntua, että tämä menee aika rajusti aiheen ohi. Voiko tätä jatkaa täällä? Pitäisikö tämä siirtää johonkin omaan keskusteluunsa? Jos pitäisi onko sellainen valmiina?
     
  16. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    No mä luulen että jollain 400-500 eurolla saat ihan kohtuullisen noin 50-55-tuumaisen telkkarin (Samsung tai Philips, ei kannata ottaa LG:tä), jossa toimivat tärkeimmät suoratoistopalvelut ja kuvanlaatu on kohtuullinen. Sen enempää ei välttämättä kannata laittaa tuollaiseen peruskäyttöön. Esim. tämä on ihan ok:
    https://www.power.fi/product/p-1044007/

    On varmaan jokin telkkarinhankintaketju, mutta en nyt jaksa etsiä haulla sellaista. :)
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  17. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Kiitti. No olipas edullinen tuo. Minä kun olen luullut, että nuo 4K TV:t maksaa väintään sen 4 000 - 5 000 €. Ja kunnolliset yli 10 000€ (En tosin ole yhtään seurannut hintoja).

    Tuon TV:n, jos se on yhtään käyttökelpoinen saa siis suunnilleen samalla hinnalla kuin nuo ehdotetut lisähärpäkkeet. Kyllä se näköjään menee TV.n vaihdoksi.:cool:
     
  18. ukki

    ukki Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    30
    Viime vuosikymmenet menneet minulla Av-vahvistimien ja tykkien parissa, joten en nyt ole asiasta aivan varma!? Mutta esimerkiksi tuosta linkistä löytyvästä telkkarista pitäisi löytyä "Areenat" sun muut! Ei muuta kun puotiin ja kerrot mitä olet hakemassa, eiköhän asia selvinne :)
    https://www.gigantti.fi/product/tv-...-65-q60r-4k-uhd-qled-smart-tv-qe65q60rat-2019
     
  19. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    Tuosta kuusfemma OLED Panasonicilta, ei ole enää hinnankiroissa...

    T: Vesku
     
    Vanha_susi tykkää tästä.
  20. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Tuo näyttää olevan vielä järkevän hintainen ( alle itse itselleni asettaman hintakaton eli 1900€) ja ihan sopivan kokoinen. Mutta mistä tiedän onko se ratkaisevasti paarempi kui nuo 300 € TV:t ? Sen on pakko olla, jotta viitsii maksaa. Ja sen pitää sopia myös tällaiselle, jonka näkö alkaa hiljalleen heiketä alkavan harmaakaihin vuoksi(Siis enenkuin kaihi voidaan leikata).

    Löysin täältä keskustelun "isompaa ruutua",https://www.dvdplaza.fi/threads/isompaa-ruutua-70-75.92261/page-56#post-1698501, mutta en sitten ymmärtänyt siitä mitään, kun siellä puhuttiin nitseistä ja muusta sellaisesta. Vaikka minulle kyllä sopisi tollainen 60"- 70" oleva TV.