Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 174
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Kantava ajatus linkin takana oli tietenkin tuo "tulossa" -osio, joka on ollut jo ties miten pitkään lähes mitään sanomaton nimikkeitten osalta, ja usein vieläpä DVD voittoinen. Ilmeisesti on kannattavaa. Sanomattakin selvää, että Parasite lukeutunee oletusarvoisesti Korona-vuoden myydyimpien kärkikastiin ilmestyttyään.
     
  2. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Lähes kaikkien julkaisijoiden julkaisut ovat minusta suureksi osaksi mitäänsanomattomia, mutta enhän minä yksin heidän liikevaihdosta vastaa. Miljoonat ihmiset, joilla on aivan eri maku kuin minulla kyllä ostavat ja siksihän noita minusta mitäänsanomattomia juttuja julkaistaankin. Varmaan jos julkaistaisiin vain meikäläisen unelmalista, niin sitten oltaisiin konkassa kuukaudessa, koska vain minä kaataisin eläkesäästöni firmalle ja se ei riittäisi.

    Niskavuoret lienevät SD-tavaraa (?) joten ymmärtää DVD-politiikan ja puolet kansasta ei osaa katsoa videokuvaa analyyttisesti, joten eivät huomaa DVD:n ja Blu-ray:n eroa. Niin se vaan on.

    Parasite tulee hommattua kyllä.
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2020
  3. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 174
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    No jaa, tokihan maailmalla on tarjota monenkirjava määrä esim. marginaalituotantoihin erikoistuneita lafkoja, joiden julkaisukatologeissa kukoistaa kulttuurinmaku aivan eri mittasuhteissa, ainakin allekirjoittaneen makumieltymyksiä tyydyttämään.
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Toki, mutta ei heidänkään julkaisunsa minua 100 % kiinnosta, varsinkaan kun niitä outoja marginaalileffoja ei tunne niin mistä edes tietää, pitäisikö niistä? Näiden lafkojen ansiosta toivelistastani julkaistu ehkä 10 % parin prosentin sijaan, mutta siti 90 % puuttuu. Esim. Arrow, josta tullut lempparilafkoja minulle on kunnostautunut viime aikoina J-Horrorin suhteen, joka on mun yksi suuri juttu, mutta:

    - Älyttömän paljon J-Horror, K-Horror, jne. on julkaisematta kun homma on yhden pikkulafkan harteilla.
    - Noin 2/3 Arrown julkaisuista ei kiinnosta meikäläistä. En ole splatter-kauhuun yhtään kallellaan jne.

    Toivelistallani on niin erilaisia juttuja eri maista, aikakausilta ja eri genreistä, etteivät tiettyihin juttuihin keskittyneet marginaalituotantojen julkaisijat oikein pysty "levittäytymään" kattavasti tätä vastaamaan. Esim. aasialaisen kauhun saatavuus Blu-ray-muodossa on ollut hyytävän heikkoa.

    Lisäksi näiden marginaalilafkojen julkaisuja ei noin vain edullisesti hankita ja painosmäärätkin voivat olla pieniä. Ei siis mitään CDON alelaariostosjuhlaa vaan hankintoja pitää harkita. Sanottakoonsa, että kiinnostavuudella tarkoitan sitä, että tuotteesta on valmis maksamaan pyydetyn hinnan. Voin minä ilmaiseksi ottaa toki vastaan kaikki maailman julkaisut, heitän sitten pois sen 95 % joka ei nappaa.
     
  5. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 174
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Toki "kiinnostavuuden" voi määritellä myös noin. Henkilökohtaisesti koen suurta kiinnostusta lukemattomia julkaisuja kohtaan, joista kuitenkaan harvoin olen valmis pyydettyä hintaa pulittamaan, mikä tietenkin rajaa tiettyjä painoksia pois budjetin(kin) puitteissa.

    Elokuvamakusi vaikuttaisi tuon perusteella melkoisin rajatulta (kukin tavallaan), jos nyt oletetaan ohikiitävä hetki, että mainitsemasi "kaikki maailman julkaisut" ilmaiseksi saisit, ja joista sitten sen 95%, joka ei nappaa, heittäisit pois. Verrokkina todettakoon, etten yksinkertaisesti kykenisi samaan, vaikka akuutin tilanpuutteen pakottamana sitä saattaisi sortua hyvinkin huonoihin valintoihin.
     
  6. El Grande

    El Grande Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.07.2007
    Viestejä:
    3 737
    Saadut tykkäykset:
    321
    VLMedian hinnat sellaiselle schaisselle, jota näkee ilmaiseksi Yle Areenastakin, on sen verta kovat, että eiköhän ko. pulju ainakin +-0 tulokseen pääse.
     
    Burkitsville tykkää tästä.
  7. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    See on vain kohderyhmäajattelua. Luulisin että VLn kohderyhmä on
    reilu 50 vuotiaat jotka eivät osaa käyttää tietokonetta. Vähän samaan sarjan taitavat tähdätä kuin Poptori, eli ihmisiin jotka eivät musiikkia tai elokuvia harrasta. Ja jos voitolle aikoo alelaareilla jäädä niin lisensoinnin sun muun onkin oltava lähes ilmaista. Harmi toki että ne "alelaarit" nykyään monien kauppojen hyllyjä dominoi.
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Mulla on tapana "ekstrapoloida" mielikuvia elokuvista, joita en ole nähnyt (jotain musiikkikappaletta voi kuunnella minuutin ja saada siitä hyvän kuvan sen perusteella, mutta elokuvat vaativat periaatteessa paljon pidemmän paneutumisen). Eli esim. saman ohjaaja muiden elokuvien perusteella, tai genren perusteella. Eli jos elokuvan on ohjannut joku, jonka muista leffoista olen pitänyt ja leffa vielä sattuu olemaan genreä, joka on mieleeni, niin otaksun leffan olevan makuuni jne. Muiden ihmisten mielipiteisiin en luota yhtään. Makuni on kohtalaisen erikoinen. Siinä, missä muut ihmiset kiinnittävät huomiota esim. dialogiin, niin mulle tärkeitä asioita ovat esim. kameran linssit ja kameran liikkeet. Olen varmaankin enemmän visuaalinen kuin verbaalinen ihminen. Lisäksi joistakin leffoista vaan pitää paljon ilman sen erityisempää syytä. Vanhat arvostetut "klassikkoleffat" ovat minusta usein puuduttavaa katsottavaa jostakin syystä ja 2000-luvun leffat taas ovat usein ihan älyvapaata ADHD-pauhua. Jossain seiskari-/kasarileffoissa on sitten minulle sopiva tempo.

    Ehkä se jonkun mielestä onkin, mutta se on mikä se on ja sen mukaan eletään. Aivan varmasti sinustakin maailmassa on paljon huonoja eilokuva, eli aivan varmasti sinäkin heivaisit vähintään puolet maailman kaikista leffoita pois, jos ilmaiseksi saisit. Lisäksi niistä (jonkun mielestä) hyvistä leffoista ehkä puolet eivät vaan jostain syystä sinua nappaa, joten en usko että pitäisit yli 25 % itselläsi loppujen lopuksi. Siinäkin olisi niin paljon, että millä ajalla niitäkin katselisit?

    Perun sanojani sen verran, että jos katsotaan marginaalijulkaisijoita, niin tarjonta on kiinnostavampaa, mutta jos katsoo Suomessa julkaistavaa tarjontaa, niin aika vähän tuppaa kiinnostamaan. Saksalaiset julkaisut ovat aika hiton kiinnostavia, mutta niissä pitää olla tarkkana kielen kanssa, koska usein ei löydy edes englanninkielisiä tekstejä! Haneken leffatkin on jotain ranskalaisia julkaisuja eli tietenkään "The Piano Teacher" -leffaa ei Blu-ray:nä edes englanninkielisillä teksteillä saa! Eli leffa kyllä "kiinnostaa" kun on lempparileffoja, mutta se saakeli julkaisu EI kiinnosta, koska on niin rajattu johonkin Ranskaan. Kahdeksan Haneke-leffan boksissa 4 leffassa ei tekstejä! Kiva olla Haneke-fani! Suttu-DVD:llä sitten mennään… niissä ainakin on sata kieltä valittavana. Eli jos saisi elokuvia niin, että englannin- tai suomenkieli löytyi joko puhuttuna tai tekstityksenä. Kiitos. Toivoisin enemmän koko Euroopan laajuista julkaisupolitiikkaa, kuten oli usein DVD:n kanssa aikoinaan, eli tekstitykset 20 eurooppalaisella kielellä ja julkaisu koko Euroopassa. Nyt on usein pakko turvautua Brittijulkaisuhin ei-englanninkielisten elokuvien julkaisun suhteen, koska niissä on sitten tietysti englanninkielinen tekstitys ja jenkkijulkaisut taas ovat usein A-lukittuja (on ABC-soitin toki, mutta silti hirvittää ostaa lukittuja levyjä). Ongelma on siinä, että Briteissä ei julkaista kovin paljon ei-englanninkielisiä leffoja, koska britit eivät tykkää lukea tekstityksiä, vaan haluavat englanniksi puhuttuja leffoja. Suomessa taas ei jotain vanhoja Haneke-leffoja julkaista, koska markkina-alue on niin pieni, ettei kannata. Joten käytännössä julkaisut ovat sitten sarjaa uusimmat ADHD-CGI-paukkeet. Ei kiinnosta!
     
  9. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 174
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Samaa mieltä näistä.
     
  10. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Ehkä tämänkin voi tiputtaa asioihin joita en voi ymmärtää...

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 24.04.2020
    Pazze tykkää tästä.
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Mistä tuo uutinen on kopioitu? Lähde olisi aina hyvä laittaa.
     
  12. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Viimeksi muokattu: 24.04.2020
  13. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Ehditpäs vaihtaa tuon tekstin eriksi, mitä alunperin kirjoitit. ;)

    Mielestäni Suomi on edelleen ollut hyvin varautunut tällaisiin tilanteisiin. Eikä hallitus ole tehnyt mielestäni väärin siinä, että sanottiin, että Suomi on hyvin varautunut. Aina pitää muistaa se, että mitä tarkoittaa hyvin varautunut. Suomi on ollut käytännössä mihin tahansa muuhun maahan verrattuna hyvin varautunut erilaisiin tartuntatauteihin ja niiden leviämiseen, myös varusteiden ja niiden riittävyyden osalta.

    Suomessa varusteongelmat ovat olleet paljon pienempiä kuin muualla. Millään maalla ei ole olemassa varastoja, jotka riittäisivät koko epidemian ajaksi. Tietenkin ongelmaksi nousee nyt se, että varusteita tarvitaan kaikissa maissa, joten niiden saaminen on hankalaa. Sen lisäksi osa varusteista osoittautui vanhoiksi, mistä tuskin voi hallitusta syyttää. Jos jotain hallitusta, niin niitä jotka eivät niitä ajan tasalle päivittäneet, kun ne menivät vanhoiksi. Ketkähän silloin olivat vallassa? hmmm...

    Oppositiosta on vaadittu monia eristämistoimia hyvin aikaisin. Asiantuntijoiden mukaan liian aikaisin. Ja taas kerran muihin maihin verrattuna Suomessa on tehty asioita hyvin paljon aiemmin.
    Sen lisäksi Perussuomalaiset ovat suoraan sanoneet, että eivät hyväksyneet rajojen sulkemista, koska sen olisi pitänyt koskea myös turvapaikanhakijoita. Eli selkeästi heillä ei edes intressissä ollut saada rajoja täysin suljettua vain koronan vuoksi, vaan omien etujensa vuoksi.

    Vanha sanontahan on, että oppositiosta on helppo huudella. Se pätee myös toisinpäin. Nykyisen hallituksen jäsenet aikanaan huutelivat oppositiosta vaikka mitä populismissontaa. Tilastofaktahan on se, että hallituspuolueiden kannatus yleensä laskee ja opposition nousee, koska ihmiset luulevat, että oppositio olisi oikeasti tehnyt asiat oikein.

    Olisikin ollut mielenkiintoista nähdä, että miten täydellisesti persut olisivat onnistuneet koronan hoidossa, jos olisivat olleet vallassa. Mutta valitettavasti eivät olleet. Sama trendi näyttää olevan joka maassa. Ilmeisesti jokaisessa maassa on tällä hetkellä se tilanne, että opposition olisi pitänyt olla vallassa, niin korona olisi jo voitettu ja kukaan ei olisi kuollut.

    Ja jos nyt mietitään tuota maskien hankkimisen sotkua ja ylimääräistä 5 miljoonaa, jota siihen meni niin se toki oli virhe, jota ei olisi pitänyt tapahtua. Kuitenkin samaan aikaan Business Finland jakaa miljoonia kehitysavustusta yrityksille, jotka eivät sitä ainakaan koronan vuoksi tarvitsisi. Ja tiedänpäs senkin omasta yrittäjäverkostostani (itsekin yrittäjä olen), että tutut ovat nyt saaneet kymmeniä tuhansia avustusta, vaikka korona ei ole vaikuttanut mitenkään. Sitten, jos olet yksinyrittäjä tai alle kuuden hengen firman pyörittäjä, niin tilanne on ihan toinen. Pahimmillaan saat max. 2000 euron avustukset esim. vuokraan ja siihenkin pitää tilitoimiston avulla todistaa, että liikevaihto on koronan vuoksi tippunut vähintään 30%. Eli, jos alkuvuosi on syystä tai toisesta mennyt heikosti, niin korona-avustusta ei saa, vaikka korona nyt vaikuttaisikin ja ne alkuvuoden heikot asiat eivät enää. Mutta sitten naapurifirma vetää päästä keksityllä hankkeella 100 000 euroa tukea. Kyllä tuossa annetaan valmiiksi hyvässä asemassa oleville firmoille yhteensä paljon enemmän kuin tuo 5 miljoonaa, joka hukattiin maskikaupoilla ja joka saatetaan oikeusteitse saada vielä takaisin.
    Sinänsä minulla ei noita hankintatukia vastaan mitään ole, olen itsekin joskus niitä hakenut yhteistyössä muiden firmojen kanssa. Mutta tässä tilanteessa tuo on mielestäni aika paska veto hallitukselta. Ei sinänsä se, että isojakin yrityksiä tuetaan, vaan se viesti, mikä nyt taas annetaan pienille yrittäjille: isot firmat ovat tärkeämpiä suhteessa 100 000e vs. 2000e.

    Kiitos tuosta linkistä uutiseen. Paskaltahan tuo kuulostaa noin. Mutta toisaalta taas vaaditaan sitä medianlukutaitoa. Kyllä tässä maassa on ennenkin nähty ihmisiä, jotka lähtevät tekemään uutta työtä pienellä osaamisella, mutta menestyvät siinä hyvin. Ja toisaalta arvostelu ehkä pitäisi tehdä siinä vaiheessa, kun pesti on ohi. Ja ehkä tuo kyseinen työ on sellainen, joka ei yliopistotutkintoa juuri siihen vaadi.

    Jos meillä on vain peruskoulun käynyt henkilö meppinä, niin miksi ei valtiotieteen maisteri voisi olla valtiosihteerinä?
     
    Hippo, mdk 5.1 ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
  14. Kusni

    Kusni Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.01.2014
    Viestejä:
    717
    Saadut tykkäykset:
    180
    Joo olisi voinut heti alkuun tarkentaa, että lähde on MV-lehden tasoa. Ihan mielenkiintoista, jos Ruuth on oikeasti antanut haastattelun.
     
    Pazze tykkää tästä.
  15. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Tästä varautumsesta olen täysin erimieltä, Esim YLE;n ja HS;n mukaan HUS:lla piti läinsäädännön mukaan olla näitä paljon puhutuja maskeja jatkuvasti varastossa kuuden (6) kuukauden kulutusta vastaava määrä eli 120 000, mutta niitä oli yhden(1) kuukauden määrä eli 20 000 maskia samoin muita suojavarusteita oli vastaavissa suhteissa. Vastaava suhdeluku päti vain kaikkiin parhaiten varustautuneisiin erityisvastuualueisiin ja Helsingin kaupunkiin. Niinpä Vapaavuori puhuu tuon perusteella täyttä pötyä muuta väittäessään. Pienemmillä paikoilla noita varusteita oli sitten vähemmän eli vain noin kahden(2) viikon tarpeen verran. Se on niitä oli vain jatkuvaan päivittäiseen käyttöön.

    Siis Suomi oli hyvin varustautunut paperilla, mutta todellisuudessa ei ollenkaan. Tämä siksi, että kukaan ei koskaan valvonut sitä, että lakia noudatetaan eikä siitä lainrikkomisesta ollut määrätty mitään sanktiota.

    Sitä ei voi kiistää, että hallitus joko tietoisesti puhui pötyä suojavarusteista tai se ei tiennyt mitään todellisesta tilanteesta. Minun käsitykseni mukaan (koska täällä ei nimenomaan saa sanoa tietävänsä) kukaan ei uskaltanut aluksi kertoa hallitukselle, että tartuntatautilakia on tahallaan jätetty noudattamatta, ennenkuin oli ihan pakko tunnustaa käsillä oleva tilanne. Hallitus sitten tiedotti tilanteesta paperilla olevan tiedon mukaan, joka tunnetusti meni aluksi metsään. Nyttemmin tiedotus on sitten jäntevöitynyt, koska myös tilanne kuva on enemmän totuuden mukainen.

    Minusta olisi hyvin voinut kirjoitaa, että kuka vallassa oli, kun niitä THL:n ja sairaanhoidon menoja merkittävästi leikatiin, per(s)us suomalaiset ja kokoomus ja kepu(lit). Siitä voi sitten miettiä, miten tätä pandemiaa olisi hoidettu tuolla kokoonpanolla. (Leikkaamalla lisää kuluja ja työpaikkoja)? Tai olisiko ajeltu auton takakontissa piilossa? Tai lennelty näyttävästi Turun ja Helsingin väliä?
     
  16. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    Jepjep..

    Päätoimittaja ja toimitusjohtaja
    Sirpa Puhakka, (Sirpa Liisa Puhakka on toimittaja ja vasemmistoliittolainen poliitikko, entinen Helsingin kaupunginvaltuutettu.) p. 09 7596 0356 sirpa.puhakka@kansanuutiset.fi

    Eli vassarit valehtelee omistaan(kin). No vasemmisto onkin vähän tälläistä sakkia...
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tässäpä se ongelman ydin onkin. HUS ei ollut valmistautunut oikein eikä moni muukaan sairaanhoitopiiri. Osa kuitenkin oli. Ja korjatkaa toki, jos olen väärässä, niin hallitus ei ole se, joka noiden sairaanhoitopiirien valmistautumisasteisiin vaikuttaa, vaan ne ovat kunkin maakunnan/sairaanhoitopiirin oma juttu. Eikös hallitus tästä antanut sapiskaa jo jokunen viikko sitten, että sairaanhoitopiirit eivät ole valmistautuneet niin hyvin kuin laki vaatisi?
     
  18. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Varmastikin on. Mielestäni (vaikka en oikein mitään puoluelehtiä tuekaan) tuo lehti ei keksi juttuja omasta päästään. Ja tuohan on hyvin rehellinen juttu. En oikein tiedä, mikä siinä on ongelma, että ihminen menee tekemään jotain työtä, josta ei vielä tiedä kaikkea. Henkilö on kuitenkin valtiotieteiden maisteri, joten varmasti tietää, mistä työhön liittyviä asioita pitää alkaa opiskelemaan ja varmasti tietää työn sisältämistä yksittäisistä tehtävistä ehkä enemmän kuin siitä, mitä valtiosihteeri tekee. Ja varmasti tuon googlettamisen jälkeen oli paljon viisaampi. Olen itsekin hakenut työpaikkoja, joiden titteli on pitänyt googlettaa, jotta tietää varmasti, mitä työ on.
     
  19. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
    lopullinen titteli, tehtävänimike (esim. hakuvaiheessa) ja se oikea tehtävä työ kulkee harvemmin kauttaaltaan käsikädessä. T : ICT Specialist
     
    nepa tykkää tästä.
  20. Vanha_susi

    Vanha_susi Käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    24.03.2017
    Viestejä:
    520
    Saadut tykkäykset:
    45
    Tässä olet täysin oikeassa. JA Antoi, sapiskaa, kun sai tietää. Siitä vain useat tahot ovat pahoittaneet mielensä (kuten Vapaavuori ja HUS:n johto), että juttu tuotiin julkiseksi. Ja väittäneet, että olivat varautuneet riittävästi, mikä ei ollut totta.

    Kyllä se on ollut käsittääkseni STM:n (sosiaali- ja terveysmiteriö) virkavastuulla valvoa, että noita tartuntatautilain määräyksiä noudatetaan maakunnissa/sairaanhoitopiireissä. Ja noilla alueilla pitäisi sitten olla omavalvonta jokaiseen siellä olevaan yksikköön. Ei siis suoraan hallituksen. Mutta kuten kirjoitin, niin kukaan ei ollut valvonut sitten yhtään.

    Haluaisinpa tietää, nissä on Suomessa se "osa joka oli", joka käsityksesi mukaan oli valmistautunut hyvin. Juurikin HUS ja Helsinki olivat "parhaiten" valmistautuneita minun käsitykseni mukaan. Ja täälläkin valmistautumisen taso oli täysin surkea.