Star Wars: The Rise of Skywalker (2019, J.J. Abrams / Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 12.09.2017.

?

Kuinka monta tähteä elokuvalle The Rise of Skywalker

  1. *****

    0 ääntä
    0,0%
  2. ****½

    6,3%
  3. ****

    19,0%
  4. ***½

    17,5%
  5. ***

    20,6%
  6. **½

    12,7%
  7. **

    12,7%
  8. 6,3%
  9. *

    4,8%
  1. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 214
    450 miljoonaa lipputulot Jenkeissä vain 17 päivässä.
     
  2. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Nyt tuli katsottua. Tykkäsin, yksi parhaimpia Star Wars leffoja on tämä uusin. Selitti nopeasti asiat mitä minua kaiveli aiemmin tässä uudessa trilogiassa. Ehkä vähän liikaa ihmissuhde yms sellaista leikattu joka olisi vähän voinut alun taistelumätölle antaa kontrastia mutta muuten, jopa loppu, hyvä leffa.

    Oli myös hienon näköistä IMAX leffateatterissa. Varmaan paras laatu mitä ikinä leffateatterissa nähnyt. Oli kyllä aika kallis 21,90 euroa per leffalippu..Onneksi oli sen arvoinen leffanakin.
     
  3. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Nyt huhutaan, että teattereihin tulisi 3 tuntinen JJ cut. o_O
     
    Crockett tykkää tästä.
  4. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Aika lapsellinen huhu koska se laittaisi disneyn aika naurettavaan valoon.
     
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 214
    Miksi? Taas lisää rahaa.
    Vai kuvitteletko, että ihmiset tietävät kaikki Lucas fanien salaliittoteoriat?
     
  6. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 580
    Saadut tykkäykset:
    215
    Katsottua tuli tämäkin nyt sitten. Siinä määrin oli tohinaa ja kiirettä siinä että vielä ei oikein osaa sanoa eikä hahmottaa paljoakaan. Mitenkään sysihuono episodi se ei mielestäni ollut, ja ainakin selvästi edellistä parempi, mutta liian hätäinen joka tapauksessa.

    Se ehkä jäi päällimmäiseksi, mutta tuskinpa enää huomenna keskeisimmäksi, elokuvaa koskevaksi ajatukseksi että leffahan oli kuin 80-luvun hevibändi joka jatkaa yhä keikkailua ja levyntekoa: Vaikka uusia biisejä tehdään, niin keikoilla väki kuitenkin vaatii kuulla ne vanhat hitit. Tässä tapauksessa elokuvan tekijät ilmeisesti kokivat että _ihan kaikki_ vanhat hahmot, repliikit ja rekvisiitat on pakko vyöryttää kankaalle fanien riemuksi vaikka kuinka väkinäisestikin eikä uusiin "biiseihin" luotettu tarpeeksi... Tuo aiheutti aavistuksen liiallisesta mielistelystä johtuvaa jälkipahoinvointia.

    Joka tapauksessa takki on tälläkin katsojalla aika tyhjä kun 9 elokuvan mittainen tarina niputtui tässä tavalla tai toisella loppuun käsitellyksi. Melkoisella varmuudella aioin aikanaan hyllyyni hankkia joko BD:n tai UHD:n ja perehtyä asiaan uudemman kerran olemalla samalla kaukosäätimen herrana. Muutamia kohtia kun tarvinnee hiukan kelailla niin kirjaimellisesti kuin myöskin kuvaannollisesti.

    Tässä vaiheessa: ***½/*****
     
    h3mb3 tykkää tästä.
  7. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 979
    Saadut tykkäykset:
    258
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Saaga on saatettu myös osaltani finaaliin. TRoS oli mielestäni edeltäjäänsä parempi elokuva, mutta minustakin sitä vaivasi liian hätäisesti etenevät kohtaukset sekä nostalgialla leikkiminen kerronnan kustannuksella. Leian kohtauksista paistoi läpi se, että oli käytetty edellisen elokuvan ylimääräistä materiaalia ja koitettu kutoa sen ympärille tämän leffan juonta. Valitetttavasti tällainen temppuilu johtaa siihen, että sekä näyttelijöiden roolisuoritukset että käsikirjoitus vaikuttavat todella amatöörimäisiltä. Vaikka minusta
    Palpatinen
    ympärille rakennettu loppukohtaus oli paikoitellen eeppinen, niin pidin todella omituisena ratkaisuna sitä, että ko. hahmo mainittiin jo alkuteksteissä. Olisi ollut paljon mehukkaampaa, jos moinen juonenkäänne olisi paljastanut hieman myöhemmin elokuvassa. Joudun mainitsemaan myös
    Landon
    , joka oli mielestäni turha lisä, eikä hahmon näyttelijä ollut ikääntynyt kovin armeliaalla tavalla.

    Kyllä tämä Abramsin trilogia menee Lucasin esitrilogian edelle jo sen takia, ettei CGI ja repliikkien kornius iskenyt koko ajan kasvoille. Toisaalta, näyttelijäkaartista ei muodostunut kovin ikonista
    Daisy Ridleykin meni pilaamaan uuden tulokkaan imagoaan ajattelemattomille kommenteillaan.

    TRoS 3+/5 :cool::cool::cool::)
     
  9. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Kovin paljon siitä miljardista ei jää Disneylle käteen, koska teatterit pitävät rahoista noin puolet ja toinen puoli hupenee tuotanto- ja markkinointikustannusten kattamiseen. Lipputuloja olisi pitänyt tulla vähintään 1,5 miljardia, mieluummin 2 miljardia ja tällaisiin tuloksiin Disney on ilman muuta tähdännyt ostettuaan Lucasfilmin 2012. TFA tuotti mitä pitikin, mutta sen jälkeen on kone yskinyt pahasti.
     
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 214
    Redditissä on ilmeisesti Episode IX alkuperäinen kässäri ennen kuin JJ astui puikkoihin ja hylkäsi sen tehdäkseen oman leffansa.

    71dB olisiko tuo ollut enemmän sinun mieleen?
     
  11. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Ei ole oikein intoa lukea jotain kässäreitä, joista "melkein" tuli elokuva ja koska en ole tätä leffaakaan nähnyt, eikä ole edes intoa nähdä niin en voi valitettavasti kommentoida mitenkään. Disneyn omistuksen aikana omistautumiseni Star Wars-brändille on rapautunut ja itse elokuvia kiinnostavampaa on ollut Disneyn kompastelu ja brändin arvostuksen mahalasku.
     
  12. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Nyt se on jo täynnä. Ihan kivastihan tämän franchinen uusin tuote taas menee kaupaksi edellisen flopin jälkeen. Hyvä hyvä, saadaan lisää tätä herkkua!
     
    scented tykkää tästä.
  13. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    Noo, vaikka tänä oli kuinka huonosti menestynyt niin tuskin olisi viimeiseksi jäänyt. Vaikka yksi hätäisesti kyhätty Star Wars Story -leffa kuopattiin.

    Mielenkiintoista on nähdä millä tavalla Disney aikoo suunnan kääntää, sillä seuraavien SW leffojen tulee olla joko huomattavasti halvempia tai menestyä paremmin.

    Itse aloittaisin sitä että leffoja tehtäisiin tarina edellä, eikä lyötäisi ensi-iltaa lukkoon ja sitten ruvettaisiin pohtimaan kukahan näitä leffoja voisi tehdä. Varsinkin kun kaikkien näiden Disneyn leffojen kohdalla ei ole lopulta luotettu yhtään alkuperäisten ohjaajien ja käsikirjoittajien visioon, vaan menty joka kerta viime tingassa sössimään tai korjailemaan.
     
    Kristian tykkää tästä.
  14. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Juuri näin. Tämäkin trilogia olisi ollut oikeasti trilogia, jos joku olisi pysähtynyt heti aluksi miettimään mikä on se loppuratkaisu mihin tähdätään ja sitten naputtelemaan jokaiselle kolmelle osalle ne käänteet ja huippukohdat, jotka tuohon lopputulemaan johtavat. Tarkemmat yksityiskohdat olisi sitten voinut antaa yksittäisten osien käsikirjoittajille, mutta suuret linjat olisivat olleet alusta pitäen selvillä. Nyt mentiin sellaisella "puuhataan jotain ja katsotaan mitä tulee"-asenteella, jolla ei saa aikaan kuin epäkoherenttia riehumista (jolla sitten voi yrittää peittää juoniaukkoja tarkkaamattomilta katsojilta).
     
  15. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 214
    Mutta kun se ei mene noin oikein koskaan!
    Jos leffa menestyy -> tulee jatkoa tai yritetään ainakin eli päiväys jonnekin, ohjaajan metsästys, yritetään keksiä joku tarina ja niin syntyi kakkos osa.
    Leffa ei menesty -> ei jatkoa. On muuten aika monta yritystä toistaa Marvel leffasarjan suosio viime vuosikymmeneltä, jotka on sitten ensimmäiseen floppiin heti hiljaisuudessa haudattu.
     
  16. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 697
    Saadut tykkäykset:
    351
    Monesti näin, mutta tässä tapauksessa taidettiin nimenomaan tehdä uutta trilogiaa ja siinä olisi ollut sauma suunnitella homma kunnolla kun tiedettiin, että tarinakaari käsittäisi kolme elokuvaa ja that's it. Nythän se meni niin, että Last Jedi tuhlasi paljon aikaa mitätöimällä Force Awakensissa aloitetut juonilangat ja sitten taas Rise of Skywalker puolestaan korjaili Last Jedin töyssyjä.
     
    mdk 5.1 tykkää tästä.
  17. mdk 5.1

    mdk 5.1 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.06.2003
    Viestejä:
    1 014
    Saadut tykkäykset:
    98
    Toki, mutta on myös täysin eri asia ostaa jonkun nuorten kirjan oikeudet, kuin vuosikymmeniä porskuttanut franchise 4 miljardilla. En voi kuvitella kuinka huonosti olisi Force Awansin pitänyt menestyä että trilogian tulevat osat olisi peruttu. Sikäli sääli että kiirehdittiin rahan kiilto silmissä. Kyllä Star Warseja olisi isokin yleisö jaksanut odottaa muutamankin vuoden pidempään.
     
  18. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Tämä on hyvä pitää tässä mielessä. Sen sijaan, että Disney olisi ostanut Lucasfilmin, se olisi voinut sijoittaa ne 4 miljardia toisin, esim. tehdä 20 kpl elokuvia 100 miljoonan budjetilla ja markkinoida niitä jokaista 100 miljoonalla. Jos noiden elokuvien keskimääräinen tuotto olisi ollut esim. 600 miljoonaa (tasaisesti välillä 200 ja 1000 miljoonaa), joista Disney saa puolet, niin rahaa olisi kilissyt kassaan 6 miljardia eli 4 miljardin sijoitukselle 50 % tuotto ennen veroja (ei taida Disney paljon veroja maksella). Star Wars-brändin hankinnasta tulee kannattava siirto, mikäli Disney pystyy lypsämään sillä vuosikymmeniä eteenpäin, mutta tapa jolla Disney on hoitanut brändiä tähän mennessä on saanut lypsylehmän huonoon happeen. Rahanteko tällä brändillä onkin yllättävän vaikeaa, kun brändin hohto himmenee.

    Joo. Brändin arvostuksen ylläpitämiseksi olisi pitänyt suunnitella asiat paljon paremmin ja ottaa myös George Lucasin näkemykset aivan toisella tavalla huomioon. Trilogian osat olisivat voineet tulla 3 vuoden välein (joulukuut 2015, 2018 ja 2021) ja erilliselokuvat puolessa välissä keväisin. Carrie Fisherin kohdalla tosin olisi tullut nopeasti ongelmia yllättävän poismenon takia, mutta sitähän ei kukaan voinut ennalta nähdä. Ei tämä trilogia Carrie Fisherin kuolemaan kaatunut, vaan Kathleen Kennedyn ja Bob Igerin uskomattomaan ymmärtämättömyyteen ja omapäisyyteen.
     
  19. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Jos ja jos. Luojan kiitos sinä et päätä isoista asioista tai edes ole jossakin talouden tutkimuslaitoksessa.
    Kirjoitat jotain aivan huuhaata. Laita nyt edes yksi ulkopuolinen todistus tai edes joku perusteltu mielipide, jossa on tukea tälle haluamallesi riskisijoitukselle ja sen oletetulle tuotolle.

    Disney on tehnyt sijoituksen. Nyt sitten katsotaan miten käy.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  20. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    En minä väitä, että Disneyn olisi pitänyt noin tehdä, mutta tuollaisenkin skenaarion voi paperilla hahmotella, eikä se minusta ole epärealistinen. Pyrin sillä tuomaan sitä esille, ettei tämä Lucasfilmin ostaminen ole toistaiseksi ehkä sittenkään ollut kaikkien aikojen diili.