The Witcher (Netflix, 2019- )

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Plisukainen, 05.09.2018.

  1. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Ihan hyvää settiä, diggaan!

    Ihan katsottava mutta ei mikään huippu. Omasta mielestä näissä 8 jakson kausissa ei ole päätä eikä häntää.
     
    Viimeksi muokattu: 26.12.2019
  2. scott

    scott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    4
    Cirin tarina on ns. "reaaliajassa" - Geraltin tapahtumat ovat pääsääntöisesti menneisyydessä; puhutaan jopa vuosien eroista tapahtumille. Vasta viimeisessä jaksossa Geralt lähestyy samaa aikajanaa Cirin kanssa. Sarjassa mm. Geralt käy Citrassa ennen Cirin syntymää - iso kohtaus, jossa vihitään Cirin vanhemmat.

    En oikein tiedä aukeaako sarja, jos ei ole pelannut The Witcher 3 (tai aikaisempia) ja/tai lukenut kirjoja. Henry Cavill (Geralt) vetää roolin suoraan pelin Witcherin tyyliin - hän on kuulemma pelannut Witcher 3 pari kolme kertaa läpi. Varsin tyydyttävä roolitus Geraltille, mutta muut hahmot kuten Triss pitäisi laittaa vaihtoon - keskiajalla ei ollut hirveästi tummaihoisia Euroopassa.

    Itse odotin, että sarjassa esitettäisiin Wild Hunt, en muista oliko edes mainintaa, kyse on lähes kuolemattomista tyypeistä, jotka lähtevät metsästämään Ciriä tämän voimien takia. Tai muut ei-niin-puhtoiset Witcherit, jotka tappavat rahaa vastaan myös ihmisiä. Ensimmäinen kausi lienee vain esittelee hahmoja ja/tai alustaa tapahtumia...

    3/5 ensimmäiselle kaudelle.
     
  3. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Itse pidin myös Cavillin Geraltista ja Trissin näyttelijä tosiaan on väärä valinta. Tummaihoisia on kyllä keski-ajalla ollut "Euroopassa" tiettävästi huomattavissa määrin.
     
    Viimeksi muokattu: 27.12.2019
  4. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Olen ensimmäisen kirjan lukenut pari kolme vuotta sitten enkä käytännössä mitään enää muista. Peleistä osa kolme löytyy koneelta, mutta en sitä vielä ole ehtinyt pelaamaan. Pitäisi kyllä ehtiä jossain vaiheessa.

    Sarja tietääkseni perustuu kirjoihin eikä peliin, jota peleistä ei kannata vetää päätelmiä juonen ja hahmojen suhteen.

    Mutta ei tämä paha sarja ollut. Pieni budjetti, mutta niinhän se yleensä ensimmäisillä kausilla on. GoTin eka kausi oli myös aika pienellä budjetilla tehty. Ja se sarja hyvin osoitti, että ei se iso budjetti aina autuaaksi tee. Mieluummin minä tätä Witcheriä katselen kuin GoTia.

    Aluksi itseäkin häiritsi ihmeellisesti hyppivät jaksot, mutta sitten kun hoksasin, että eri henkilöiden kohdalla mennään hieman eri ajoissa, niin selkeämmäksi tuli. Ilmeisesti herra Noituri ei vanhene ihan samoin kuin me tavikset, mutta vaatteet olisivat ainakin voineet vaihtua tai olla kuluneempia eri aikoina.

    Jo pariin ketjuun jakamani linkki sotahistorioitsijan blogista on opettanut hieman siitä, miten pitäisi haarniskaan pukeutua ja mitä aseita käyttää mitäkin haarnistaa vastaan. Hauskasti tässäkin alkaa sitten silmä katsomaan, että ovatko asiat oikein. Toki ihan aloittelijan silmällä, mutta kyllä sarjassa on samoja ongelmia keskiajan esittämisen suhteen kuin vaikka GoTissa.
     
  5. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Harvoin tulee sarjaa vastaan joka on näin uskomattoman sekava. Tuon eri ajassa elämisen olisi vielä ymmärtänyt jos se olisi toteutettu jotenkin järkevämmin ja selkeämmin. Nyt meni puoleen väliin sarjaa että tuon tajusi. Loppujen lopuksi käteen ei jäänyt kuin sekavaa B-luokan fantasiaa joka ei oikein missään vaiheessa imassut mukaansa, toisin kuin esim. GoT heti alusta asti joka ei kyllä missään vaiheessa tuntunut sekavalta vaikka henkilöiden ja paikkojen nimiä tuli samassa määrin. Miinusta vielä musiikeista jotka on aivan onnetonta taustamusaa, olisi kaivannut selkeitä teemoja hahmoille.

    Ilman Cavillin hyvää suoritusta tämä olisi jäänyt kyllä kesken parin ekan jakson jälkeen.
     
  6. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 190
    Saadut tykkäykset:
    592
  7. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Tuli katseltua tämä tässä joululoman aikana. Ilmeisesti sarja on jakanut mielipiteitä aika vahvasti, mutta itse kyllä pidin. En ole lukenut kirjoja tai pelannut pelejä, joten maailma, hahmot ja lore eivät olleet itselleni lainkaan tuttuja. Tämän vuoksi hahmoista ei itselläni ollut mielikuvaa suuntaan tai toiseen, mutta pääosin sarjan roolitukset olivat mielestäni silti hyvin onnistuneet, etenkin päähahmojen osalta (Geralt, Ciri, Yennefer). Tuo oli tosiaan vähän sekavaa kun päähahmojen tarinat etenivät eri aikajanoilla, mutta kauden edetessä noista sai otteen suurin piirtein että missä mentiin ja mennään. Geraltin ja maagien voimat jäivät itselleni vähän mysteeriksi, kun välillä mm. Geralt pystyi käyttämään taikaa, mutta välillä ei sitten käyttänyt mm. taisteluissa. (Ilmeisesti Witcherien taika on sidottu noihin juomiin?) Yenneferillä oli vähän sama juttu, välillä voi luoda portaaleita toiselle puolelle maailmaa mutta välillä pitää sitten tarpoa mm. huteria ja kapeita lankkuja pitkin vaarallisessa vuoristossa. Kai näillekin on loressa jokin selitys (?), mutta sarjassa se ei tullut itselleni esille (tai sitten missasin sen).

    Pidin myös tuosta, että Geraltin tarinassa oli yksittäisempiä ja episodimaisempia jaksoja. Tuo oli itselleni piristävää nykysarjojen seassa, kun suurimmassa osasta sarjoista on pitkäkestoinen juoni ja yksittäisemmille, pienille tarinoille ei jää pahemmin sijaa. Tuotantoarvot olivat mielestäni aika hyvät myös, lukuunottamatta noita CGI-hahmoja. Eivät nuokaan mitään luokattomia olleet mielestäni, mutta pienempi budjetti näkyi aika selvästi verrattuna mm. GoTin lohikäärmeisiin. Ymmärrettävää toki, kun sarja on vasta ensimmäisellä kaudella, budjetti kasvaa varmaan jos/kun sarja kerää suosiota.

    Mutta kyllä tämän oikein mielellään tosiaan katseli ja jos tästä tulee Blu-ray, niin päätyy ehdottomasti hyllyyn. Pitänee jossain vaiheessa lukea nuo kirjat ja peleistä ainakin tuo kolmonen pelata, kun sitä on kehuttu sen verran.
     
  8. HikinenM

    HikinenM Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.12.2008
    Viestejä:
    238
    Saadut tykkäykset:
    22
    Tuo johtui ihan siitä, että Geraltin ekojen jaksojen tarinat ovat suoraan ekasta (ja tokasta?) kirjasta joka on kasa novelleja eikä romaani.

    Suosittelen kolmosta, aloitin pelaamaan tokaa kierrosta sarjan ansiosta ja toimii vieläkin todella hyvin.
     
  9. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Budjetti on viimeisten huhujen mukaan lähempänä 10 miljoonaa/jakso, joten mennään aivan siellä GoT loppukausien budjeteissa.
     
  10. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    No oho. Sitten on kyllä hukattu rahaa jonnekin ihan kympillä. :D
     
    Recce tykkää tästä.
  11. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    No siinä yhdessä jaksossa mennyt ainakin 9,5 miltsiä niihin hienoihin lohikäärmeisiin.
     
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Toisaalta on isompi homma tehdä jotain alusta alkaen. GoTissa oli varmaan paljon mahdollisuuksia uusiokäyttöön, kun samoja otuksia ja rakennuksia oli jaksosta toiseen.
     
  13. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Cavill tienasi 400000$ per jakso. 2:s kauden kuvaukset alkavat piakkoin Lontoossa ja kausi julkaistaan 2021.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2020
  14. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Heh, no myönnettäköön että huvittihan tuo. Todellakin, HIENOSTI mallinnettua katseltavaa siinä jaksossa. Rahaa oli pistetty palamaan... siis ihan oikeasti. Duunivuorossa ollut efektipaja katseli siinä sivussa, kun tuhkat katosi taivaaseen.
     
  15. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 444
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Sapkowskin kirjat ovat loppuneet Amazonilta ja maailmalta kirjakaupoista. Suomessakin kovakantiset myyvät ei oota Adlibriksessä ja kuulemma kirjastoissa on 100 paremmalla puolen olevia jonoja varauksissa.
     
  16. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 263
    Saadut tykkäykset:
    163
    Katselin ykköskauden alle ennenkuin siirryin kakkosen pariin.

    Ensimmäinen kausi oli näin toiseen kertaan katsottuna aika paljon parempi kuin ekalla kerralla ja toinen kausi jatkoi luontevasti juonta eteenpäin ja laajensi pohjaa seuraavien kausien tapahtumille. CGI-on hieman ailahtelevaa, mutta riittävän hyvää ja näyttelijät suoriutuivat imo mainiosti eikä tässä kaudessa ollut sellaista kaiken vmp-tasolle pudottavaa heikkoa lenkkiä.

    Sen kummempaa spoilaamatta: ekalle rereview ***/5 ja tälle ***½/5
     
  17. Electron

    Electron Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.05.2003
    Viestejä:
    1 301
    Saadut tykkäykset:
    72
    Minä tykkäsin toisesta kaudesta enemmän kuin ekasta. Jotenkin tuntui että ekassa kaudessa päähahmo junnasi paikallaan ja oli muutenkin tylsä hahmona. Nyt toisessa kaudessa tuntui paremmalta, ehkä kun vastapainona oli toisenlaisia hahmoja.
     
  18. Miquel007

    Miquel007 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2002
    Viestejä:
    272
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tuli nautittua tuo toinen kausi putkeen ja oli mielestäni parempi kuin ensimmäinen. Oliko sillä vaikutusta että aikajana oli lineaarinen jaksosta toiseen tai sitten että päähahmojen taustat oli jo selitetty ekassa kaudessa, niin nyt päästiin tutkimaan asioita syvemmältä.

    Tällainen kuva tuli vastaan tuosta ensimmäisen kauden aikahyppelystä.
    Aikajana selitettynä
     
    nepa tykkää tästä.
  19. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 444
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    In a highly unexpected turn of events, “The Hunger Games” alum Liam Hemsworth will replace Henry Cavill in the role of Geralt of Rivia for a fourth season of Netflix’s “The Witcher”.
    The streamer has just renewed the epic fantasy series for another run even though the third season, which has wrapped production, won’t air until Summer next year.
    The news comes hot on the heels of Cavill revealing earlier this week he will return in the role of Superman. He has played Geralt of Rivia since the show’s inception. He says in a statement:
    “My journey as Geralt of Rivia has been filled with both monsters and adventures, and alas, I will be laying down my medallion and my swords for season 4.
    In my stead, the fantastic Mr Liam Hemsworth will be taking up the mantle of the White Wolf. As with the greatest of literary characters, I pass the torch with reverence for the time spent embodying Geralt and enthusiasm to see Liam’s take on this most fascinating and nuanced of men.
    Liam, good sir, this character has such a wonderful depth to him, enjoy diving in and seeing what you can find.”

    Hemsworth himself says in a statement:
    “As a Witcher fan I’m over the moon about the opportunity to play Geralt of Rivia. Henry Cavill has been an incredible Geralt, and I’m honoured that he’s handing me the reins and allowing me to take up the White Wolf’s blades for the next chapter of his adventure.
    Henry, I’ve been a fan of yours for years and was inspired by what you brought to this beloved character. I may have some big boots to fill, but I’m truly excited to be stepping into The Witcher world.”

    Vaihtuu sitten pääosanesittäjä. Mitäköhän tämän takana on?
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Henry varmaan allekirjoittanut Bond sopparin :eek: