Tenet (2020) (Christopher Nolan/John David Washington,Robert Pattinson,Elizabeth Debicki)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Plisukainen, 20.12.2019.

  1. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Nolanin seuraavassa projektissa, toimintatrillerissä vakoillaan, kelaillaan aikaa edestakaisin, pohditaan evoluutiota; sanoisinko jälleen. Mutta ihan mielenkiintoiselta vaikuttaa. Ensi-iltaan vielä pitkästi.

     
    sokka tykkää tästä.
  2. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Tämä näytti hyvältä. Toivottavasti se tuo ajan kelailu ei ole tämän leffan se juttu pelkästään.
     
  3. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Christopher Nolanista on tulossa elokuvataiteen uusi Stanley Kubrick. Kuten Kubrick, Nolan luo visioitaan täydellä taiteellisella vapaudella.
     
  4. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Näyttöjensä perusteella Nolan on kyllä planeetan hienoimmat leikkikalut ansainnut. Ensimmäisestä ohjauksestaan (Following) alkaen hän on tehnyt elokuvia, joissa on tyyliä ja ajatusta, länsinaapuria lainatakseni snille och smak.
     
  5. Burkitsville

    Burkitsville Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    15.06.2010
    Viestejä:
    4 175
    Saadut tykkäykset:
    1 003
    Hohoijaa... Traileri ei onnistunut herättämään muotähäpeää suurempaa. Vastaavanlaisella tyylillä tuotettuja härnäreitä, kun mahtuu 15 tusinaan. Nolanin "saavutuksistakin" sinänsä voi toki olla montaa mieltä, vaikka tiettyä potentiaalia on filmografiasta havaittavissa, mutta vertaaminen Kubrickin kaltaiseen on jotain, joka lienee parasta jättää omaan arvoonsa. Tuoreessa muistissa kummittelee mediahype, jota ohjaajan Inception sai osakseen julkaisun etkoilla, johon allekirjoittanutkin lopulta lankesi Blu-ray julkaisun muodossa vain pettyäkseen perustavanlaatuisesti pohjamutia myöden. Aika näyttää, mitä tälläkin on lopulta tarjottavanaan, jos mitään...
     
  6. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Juu samoilla linjoilla. Nolannilla on joku hyväkin leffa kuten memento ja interstellan mutta siinä ne oikeastaan onkin.
     
  7. rezika

    rezika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nolanin värimaailman on aina niin tylsän harmaa.
     
  8. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Nohnoh..Prestige on ainakin meikäläisen yksi lempparileffoja.
     
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Aina olen pitänyt Insomniasta (2002)
    Ei tuo Kubrick vertaus niin kaukana ole, jos oletetaan, että tulevat leffat jatkavat tällä samalla tiellä.
     
  10. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Jos nyt jotain Nolanin leffoista jotain sanoo niin on ne ainakin ohjaajan näköisiä eikä kehnoja studion mielen mukaan muokattuja ratkaisuja jolla koitetaan kalastella mahdollisimman montaa katsojaa jolloin lopputulos on floppi tai muuten vaan valju kokonaisuus. Omaperäisyys ja oikeasti hyvä elokuva on nykyaikana melkoinen harvinaisuus.

    Nolanin lukisin nykyään Villeneuven kanssa niihin ohjaajiin joiden leffoja oikeasti odottaa ja tietää että sieltä tulee hyvä leffa. Tyylikkäältä ja jännältä tämäkin leffa vaikuttaa. Toivottavasti ei sorru loppumetreillä siihen ohjaajalle tyypilliseen liialliseen alleviivaamiseen.
     
  11. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    onkohan kukaan nähnyt Following nolanin ensimmäinen leffa 10 sitten luulin että memento oli ensimmäinen. Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta.
     
  12. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Vähän aikaa sitten katsoin taas hieman kohtauksia batman beging ja kyllä minun mielestäni nuo lopun toiminta kohtauksetkin näyttivät jotenkin halvoilta ja tylsiltä että ei niitä jaksanut seurata jos vaikka vertaa terminator 1 tai 2 niin niiden kummatkin toiminta kohtauksetkin ovat paljon mielenkiintoisempaa katsottavaa.
     
  13. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 418
    Saadut tykkäykset:
    136
    Onhan tuo nähty ja menee ehkä kuriositeettina, mutta eipä se kyllä mikään kummoinen tekele ole. Harjoitusleffa jos mikä.
     
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
  15. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
  16. Moderaattori

    Moderaattori Ylläpito Ylläpidon jäsen Ylläpito

    Liittynyt:
    27.08.2019
    Viestejä:
    678
    Saadut tykkäykset:
    255
  17. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Aamulehdessä Janne Kaakko taas arvioi että kyseessä on "komeasti jytisevään toimintaan ja koomisuutta hipoviin aikakiemuroihin kätketty perusagenttijännäri" ja antaa kolme tähteä.

    Itse en oikein innostu 2,5 tunnin elokuvateatterisessioista. Voi olla että jään odottelemaan BD/UHD -julkaisua..
     
  18. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    ”Etelän metia” näkyy olevan hiukan epäyksimielinen Chr. Nolanin uutuudesta:

    HS: 5/5
    HBL: 2/5
    Mie: 4½/5

    HBL:n arvostelu on alusta loppuun varsin armotonta tylytystä: ”Tuulentupia ja aikasokkeloita.” J. D. Washington on puiseva ja persoonaton, Kenneth Branagh ylinäyttelee rajusti, R. Pattinsonilla on ollut kuvauksissa hauskaa, elokuvassa on aivoja muttei sydäntä, se on teknisesti häikäisevä mutta aneeminen ja mekaaninen jne.

    En ole aiemmin nähnyt 2½ tunnin elokuvaa, joka tuntuisi 1½ tunnin teokselta. Tenet jyrää ensimmäisestä kohtauksesta alkaen kuin Maglev-juna Tokiosta Kiotoon noin 900 km/h.

    Juonesta ei voi sanoa oikein muuta kuin että tämän haluaa nähdä muutaman kerran, jotta edes pääsisi kärryille. Nolan on tehnyt — tapansa mukaan — huolellisesti sommitellun ja vauhdikkaan toimintaelokuvan, jossa ei ole liiemmin tarpeistoa säästelty. Autoja ym. liikennevälineitä on vahingoitettu oikeasti ja kaikki kuvattu 65 mm:n filmille. Dialogissa on hienovaraista nokkeluutta (tosin hetkittäin myös tapahtumien selittämistä), ja roolitus on osunut kohdalleen. Esimerkiksi Kenneth Branagh’n roolityö on niin kaukana Gilderoy Lockhartista kuin voi olla, ja hänen esittämänsä venäläinen oligarkki Sator on aidosti kaamea hahmo. Washington Junior onnistuu Päähenkilönä, anonyymina tiedustelutyön sankarina.

    Valitettavasti Tennispalatsi 1:n äänenvoimakkuus oli ensi-illassa rahtusen verran liian voimakas. Toiminta- ja sotaelokuvassa pitää olla kunnon äänet, mutta tänäisessä esityksessä huiput vaikuttivat säröytyvän ja melskeisimmissä kohtauksissa ääni puuroutui sekavaksi jylymeteliksi, josta ei enää voinut nauttia. Matalat äänet tuntuivat koko ruumiissa alusta loppuun.

    Joka tapauksessa odotan, että tämän saa nähdä kotiteatterissa järkevillä äänitasoilla. UHD on väistämätön hankinta.
     
  19. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    On tässä hieman pointtiakin, päähenkilö on persoonaton jopa niin pitkälle, ettei hänelle anneta elokuvassa edes nimeä, heh.

    Branagh tosiaan vetää yli ja muutama aggressiivinen ja uhkaavaksi tarkoitettu kohtaus menee vain koomiseksi. Myös tyypin suuhun kirjoitettu dialogi on välillä mitä on, Nolanin tyyliin naurettavan teatraalista. Pattinsonin hahmo lienee ainoa, joka tuo tähän elokuvaan jonkinlaista rentoutta, muuten elokuva on todella puisevan vakava. Siis oikeasti, elokuvan aikana ei ollut yhtään kohtausta jossa teatteriyleisö olisi nauranut tai edes hymähtänyt. Edes trailerissa kuultu tsoukki "dramaattisesta lentokonetempusta" meni ilman suurempia reaktioita, kai ihmiset sitten hymähtelivät sille aikanaan, kun katsoivat trailerin, niin enää ei jaksanut.

    Nolanin insinöörimäisyys näkyy siis edelleen, mutta tällaisia korttitaloja ja konstruktioita mies rakentelee, ei kai siinä. Moderniksi ohjaajaksi tyyppi on kuitenkin ilahduttavan vanhanaikainen sikäli, ettei hulluimpiakaan tempauksia kuorruteta cgi-mössöön, vaan tehdään vaikka sitten oikeasti tai ainakin tosi hyvin cgi-häivytettynä.

    Sikäli eräänlainen sisarteos Inceptionille, että se oli pohjimmiltaan heist-elokuva verhottuna uni unen sisässä-scifi-ideaan - tämä on agentti/terroristifilmi verhottuna aikamatkustus/venkoilu-scifiin. Tosin mielestäni Nolanin idea tuosta "inversiosta" oli sopivan omaperäinen, ottaen huomioon millaisia muunnelmia aikamatkailusta on vuosikymmenien saatossa filmattu. Aluksi se tuntui todella epäselvältä, mutta tietyssä vaiheessa elokuva konkretisoi koko idean katsojalle ja miten henkilöt sen kokevat ja sitten alkaakin tulla ahaa-elämyksiä oikealta ja vasemmalta.

    Ja siis todellakin toinen katselukerta kutkuttelee, joskin hyvin monen aiemman Nolanin filmin kohdalla toinen kerta on hieman latistanut kokemusta. Tiedä sitten tästä.

    Tuttuun tapaani annan tälle 5/5, koska Christopher Nolanista on tulossa elokuvataiteen uusi Stanley Kubrick. Kuten Kubrick, Nolan luo visioitaan täydellä taiteellisella vapaudella.
     
  20. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Omasta mielestäni ei ole nolanilla täydellistä taiteellista vapautta jos antoi periksi sensuurille

    https://www.episodi.fi/uutiset/tene...-joutui-tekemaan-yhden-muutoksen-elokuvaansa/

    Jos miehellä olisi todella munaa omiin visioihinsa niin hän ottaisi myös enemmän riskejä taloudellisesti eikä olisi poistanut leffasta kohtausta ikärajan laskemisen takia:eek:
     
    100mo tykkää tästä.