Nyt on työntekijäpuolue SDP:n näytön paikka. SDP:llä on todelinen uhka jäädä eläkeläisten puolueeksi. Aikanaan esimerkiksi pankki- ja vakuutusala olivat suuren rakennemuutoksen edessä. Muutoksista selvittiin, mutta ei ilman irtisanomisia. Muutos on jatkuvaa kuten näemme OP-ryhmästä. Posti on nyt saman ongelman edessä. Jotain on aivan pakko tehdä. Muuten kilpailijat tekevät valtion Postista pelkän kirjeiden kantajan ja riippakiven omistajalleen. HS:n Antero Mukka kiteyttää tilanteen hyvin: Kannattaa muistaa, että äärimmäisen byrokraattisesti Postipankista pystyttiin jo vuosikymmeniä sitten tekemään normaali pankki. Miksei Posti voisi nyt pystyä samanlaiseen muutoksen?
Noita kannattaa ostaa joka paskikseen iPad telineeksi: https://www.ikea.com/fi/fi/p/bolmen-jakkara-valkoinen-60265163/ Mielellään myös omat iPadit joka veskiin. En todella kannata Rinteen hallitusta. Aivan takapuolesta.
Eli Postilaiset saaneet vuosia liian korkeaa palkkaa? Kuulostaa vähän samalta kuin kirkon mailla asuminen Lehtisaaressa. Kymmeniä vuosia nautittu perusteettomasta edusta ja nyt itketään joka nurkassa, kun lopulta jouduttaisiin maksamaan asumisesta yhtä paljon kuin muut? Eikö verottajan pitäisi tutkia tuota laitonta tulonsiirtoa kirkolta yksityisille vuokralaisille? Saisivat lahjaveron päälle.
Minä en ole tuollaista väittänyt. Totesin vaan tosiasian: postialalla on menossa rakennemuutos. Se tekee kipeää. Siitä voi selvitä. Esitin esimerkkinä vakuutusalan. Siellä on tehty radikaaleja muutoksia. Esimerkiksi lauantaityö on uusi normaali. Tämä whataboutismi on turhaa. Tilanne on varmaan sinulle tärkeää, mutta ei ole yleispätevää. HS:n Teemu Luukka kirjoittaa hyvin Antti Rinteestä ja nykytilanteesta. Tarjolla on vain vaikeita ja SDP:lle hankalia vaihtoehtoja. Nyt on Rinteen aika näyttää johtajuutta sillä tavalla, että se on koko Suomelle eduksi. edit: tämä on mielenkiintoinen tieto: "HS:n tietojen mukaan Rinne ei ole luvannut Paulle Postin hallituksen vaihtamista, mutta Paulle oikeastaan riittää Rinteen eduskunnassa antama lupaus sopimusshoppailun lopettamisesta." Pau ei siis ymmärrä, että vaatimus on lakien vastainen. "VOITAISIINKO työehtoshoppailu kitkeä esimerkiksi työehtosopimuslakia muuttamalla? Voisiko hallitus tehdä esityksen ja eduskunta säätää lain, joka kieltäisi sopimusten vaihdon? ”Ei voisi. Se on juridisesti aivan mahdotonta, sillä siinä törmätään muun muassa järjestäytymisvapauteen, joka koskee niin työnantajia kuin työntekijöitäkin”, sanoo työoikeuden emeritusprofessori Seppo Koskinen. Työehtosopimuslaki on peräisin vuodelta 1946. Puuttuminen siihen, mihin liittoon työntekijä tai työnantaja liittyy tai on liittymättä, rajoittaisi jopa ihmisoikeuksia. Järjestäytymisvapaus on taattu myös perustuslaissa. Työntekijä tai työnantaja voi myös vaihtaa työehtosopimusta sopimuskauden päättymisen yhteydessä. Työnantaja voi järjestäytyä uuteen työnantajaliittoon, jonka solmima työehtosopimus soveltuu kyseisen työn sääntelyyn. Työnantaja on velvollinen soveltamaan kyseistä sopimusta myös työntekijöihin, jotka eivät ole itse järjestäytyneitä tai kuuluvat muuhun liittoon. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006318148.html Johtopäätös: Antti Rinne on puhunut muunneltua totuutta eduskunnassa, kun hän julisti, että ”työehtoshoppailu loppuu tästä maasta”.
Postilaisille palkan alennus ja yhteiskunnalle lisää sosiaalietuuksien maksamista. Työssäkäyvät maksavat lisää veroja ja osinkojen saajat kiittävät. Jenkit tajusivat tämän jo 2015 ja muutos toiseen suuntaan oli välttämätöntä: Walmartin arvioidaan taipuneen palkankorotuksiin, koska Walmartia arvosteleva kansalaisjärjestö julkisti viime vuonna laskelman, jonka mukaan valtio maksaa Walmartin työntekijöille vuosittain 6,2 miljardin dollarin edestä sosiaalitukia, koska heidän palkkansa ovat niin pienet.
Alleviivasin tärkeimmän. Posti on 100% sinun (jos olet suomalainen), minun ja meidän muiden. Vielä kerran: rakennemuutos postialalla on menossa. Se vaatii kipeitä muutoksia. Ei se mene ohi vaikka työntäisi päänsä pensaaseen. USA:n kommentoinnin taidan jättää 71 dB:lle. Walmart menee oman osaamiseni ohi.
Walmart ja useat muut yritykset ovat esimerkkejä yritysten sosialismista. Osa "palkoista" siirretään yhteiskunnan/veronmaksajien maksettavaksi ja voitot itselle. Se on varsinainen pässi, kuka luulee postilaisten työehtoshoppailun jäävän pelkästään postilaisten ongelmaksi. Jokainen työssä käyvä voi mahdollisesti olla seuraava palkan alennuksen kohde. Valtio tulee siirtämään osan postilta saaman osingon palkanalennuksen saaneille postilaisille ja jatkossa mahdollisesti muille työehtoshoppailun kohteille? Onko kenelläkään yleensä tietoa millä palkalla muiden esim. matkahuollon, kaukokiidon, Schenkerin ymn. yritysten työntekijät tekevät töitä?
"PAU toi julkisuuteen postilaisten keskipalkan. PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen kommentoi julkisuudessa keskiviikkona, että keskipalkka on 2100 euroa." "Autoliikenteen Työnantajaliitto vastasi Jakolalle, että viime vuonna tavaraliikenteessä eri tehtävissä työskennelleiden keskiansio oli 16,89 euroa tunnilta ja 2871 euroa kuukaudessa, eli 37 prosenttia enemmän kuin Postin puolella." Uuden Suomen juttu syyskuulta.
Olen varma, että tästä sosialismin määrittelystä 71 dB tykkää. "Yritysten sosialismi", hieno termi. Boldasin tärkeimmän. Näin se asia ikävä kyllä on. Tervetuloa terveeseen yhteiskuntaan. Sosialistisessa valtiossa palkat eivät koskaan laske ja leipä maksaa aina kaksi kopeekkaa. Lakeja ja sopimuksia ei voi rikkoa, mutta todellinen elämä muuttuu. Esimerkiksi ATK-tallentajan (näitä oli Postipankin palveluksessa) palkka on nyt nolla, koska digitalisaatio hävitti ammatin jo noin 30 vuotta sitten. Rakennemuutos iskee postin toimintoihin vaikka sinä et sitä hyväksy ja näytä ymmärtävän.
Onko se fakta vai mielipide mistä kirjoitat? Jos on fakta, niin laita joku todiste. Jos toiminta tehostuu, on se koko yhteiskunnan etu. Kirjoitat niin epäselvästi, että on vaikeaa muulla tavalla kommentoida.
Miksi sinä sitä sitten kutsuisit? Pienet palkat, tappiot/huono johtaminen (pankit 90-luku) yhteiskunnalle/veronmaksajille maksettavaksi ja voitot omistajille. Kovin kuulostaa sosialismin perusteiltaan. Ilmeisesti sinusta terve yhteiskunnan pohjana olisi orjuus jossa yritykset saavat voitot ja yhteiskunta maksaisi orjien ruuan, asumisen. Mikäli muilla kuljetus yrityksillä on varaa maksaa työntekijöille elämiseen riittäviä palkkoja, miksi ei postilla? Mikäli postin rakennemuutos vähentää työntekijöiden tarvetta (mikä tällä hetkellä ei näytä olevan tapetilla) niin silloin irtisanominen olisi normaalia/tervettä toimintaa. Nyt ikävä kyllä näyttää siltä, että postin valtionyhtiön työehtoshoppailu pysäyttää pian koko Suomen.
Jätän nuo walmartit muille. En osallistu USA-keskusteluun yritystasolla. En ole tuota mieltä. Kuljetusyritykset kilpailevat vapailla markkinoilla. Tervettä meininkiä.
Jos ei ole riittävästi sellaista potentiaalista asiakaskuntaa jolla on varaa ostaa firmojen ja tehtaiden palveluita ja tuotteita vaan ainoastaan kyykytettyä köyhälistöä, niin miten ne osakeyhtiöt yms. voivat menestyä?
Tätähän on hauska seurata. Parempaa kuin BF-hintaseuranta. Paaterosta tehtiin Rinteen kilpimies tai siis kilpihenkilö. Ei tämä tähän jää. Tulee mielenkiintoiset seuraavat viikot, kun Rinne kiemurtelee. MTV kiteyttää hyvin:
Vai sairaslomalle tämäkin SDP:läinen ... No mikä siinä, palkka juoksee ja saadaan toinen nollaosaaja nostettua huippupalkoille.
Myönnän, etten ole jaksanut tätä posti-vellomista seurata, mutta nyt kun ministeri vaihdettiin, niin alkoi vähän kiinnostamaan. Jaksaisiko joku vaikka parilla ranskalaisella viivalla selostaa tämän tilanteen. Tiedän että Paatero puhui aiemmin todennäköisesti muunneltua totuutta, mutta mikä on se Rinteen lausunto joka hänet upotti?
Ei se kyllä ollut väärin että Paatero teki johtopäätökset ja erosi, mutta hiukan on jäänyt epäselväksi että mikä tässä hullunmyllyssä on se varsinainen pihvi. Oliko/onko siis Kokoomuksen mielestä paha juttu se että joku olisi SDP:ssä ollut puoltamassa työläisten työehtojen heikennyksiä? Haluaako kokoomus varmistaa sen että SDP ja sen puheenjohtaja, joka on samalla pääministeri, pitää tiukemmin kiinni työläisten asemaa tukevista aatteistaan?
Se pihvi on valehtelu. Rinne valehteli eduskunnan edessä ja jäi siitä kiinni. Siltä ainakin nyt näyttää ja laittoi kaiken Paateron syyksi. HS:n Jussi Pullinen kirjoittaa hyvin: Hallitusyhteistyön kannalta tämä on erityisen hyvä huomio: "Onko omistajaohjauspolitiikka todella tosiasiassa vain yhden miehen käsissä? Ovatko hallituskumppanit, etenkin keskusta, olleet Rinteen vai Paateron linjalla? Jos ne olisivat olleet ennemminkin Paateron linjalla, pääministerin asema olisi nyt todella heikko."
Tärkeintä olisi nyt selvittää se, että onko posti Suomessa kaupallinen pörssiyritys jonka tehtävä on tuottaa mahdollisimman paljon voittoa, vai yhteiskunnan eli valtion takaama julkinen peruspalvelu. Ettei postille kävisi "digitat"...