Star Wars: The Rise of Skywalker (2019, J.J. Abrams / Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 12.09.2017.

?

Kuinka monta tähteä elokuvalle The Rise of Skywalker

  1. *****

    0 ääntä
    0,0%
  2. ****½

    6,3%
  3. ****

    19,0%
  4. ***½

    17,5%
  5. ***

    20,6%
  6. **½

    12,7%
  7. **

    12,7%
  8. 6,3%
  9. *

    4,8%
  1. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Meneehän ne tunteisiin, kun original trilogy on niin rakas monelle jo lapsuudesta.

    Odotukset oli 1999 valtavat episodi 1:lle ja mielestäni se osittain ne lunastikin. 2 ja 3 olikin sitten matalamman odotusarvon elokuvia. Silti nekin tuntuivat Star Warsilta. Kun Lucas maalaili jo aikoja sitten viimeistä trilogiaa saagansa täydentäväksi, herätti sekin uteliaisuutta ja jopa suurta toiveikkuutta alkuperäisen trilogian tunnelmaan palaamiseksi.

    Nyt sitten kun näki Disneyn episodi 7, niin paska makuhan siitä jäi. Vanhat starat / hahmot tuotiin vain tapettaviksi ja muuten pyöritettiin original trilogyn juonella leffa. Kustiin vanhojen, alkuperäistä saagaa rakastavien muroihin. Vaikutti siltä, että se tehtiin vielä tarkoituksella. Tehtiin siis vain uudelle sukupolvelle elokuvaa.

    Ulkonäöllisestihän nämä ovat olleet niin geneeristä huttua ja mäiskettä, että saman tien olisi voinut vielä tehdä rahastavamminkin vaikka Lego-animaatioelokuvina. Olisi ollut paremmat näyttelijätkin silloin.
     
    Miku-91 tykkää tästä.
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Joskus on kiva olla oikeassa ennustuksissa, mutta SW:n kohdalla ei.

    Pelkonahan oli, että Disney lypsää Tähtien sodasta miljardeja tekemällä kaikille sopivia perhe-elokuvia ja spin offeja. Niinhän siinä sitten oikeasti kävikin. Viidessä vuodessa viisi elokuvaa on kyllä ihan liikaa. Ja montako on vielä tulossa?

    Tokihan nuo myyvät ainakin sen verran, että voittoa tulee, mutta siinäpä se. Ei noista klassikkoja saa mitenkään.

    Force Awakens on sinänsä hauskasti kokenut Episodi 1:n kohtalon, että molempia kehuttiin julkaisuhetkellä. Ehkä se johtui pitkästä odotuksesta ja (liian) suuresta ennakkohypestä. Ja molempien arvosanat ovat sitten laskeneet, kun ihmiset ovat oikeasti alkaneet miettimään, että mitä leffassa oikein tapahtui. Episodi 1 kertoi kauppaliiton politiikasta ja JarJar Binksistä ja Force Awakens oli 1:1 kopio alkuperäisestä Tähtien sodasta. Tuotantoarvot ja hype oli hienosti kohdallaan molemmissa.

    Samaa hypeä ei saa mitenkään, jos joka vuosi tungetaan ulos geneeristä shittiä.

    Jokos muuten selvisi, että kuka tuo elokuvan nimen Skywalker on? Itse veikkaan sitä naista. Luke nuoruuden hairahdus.
     
  3. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Minäkin jostain syystä kävin katsomassa episodi 1 leffateatterissa 1999. Ilmeisesti sitten odotin siltä jotain kun ne alkuperäiset olivat olleet ihan hyviä. Pettymys oli valtava sen jälkeen en muihin uudempiin star warseihin ole koskenut periaatteessa ollenkaan. No netistä jotain joskus olen hieman vilkassut mutta hirveetä skeidaa on ollut.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  4. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Itseäni tässä kiinnostaa Palpatinen jäälleen näkeminen. Itseäni nämä uudet päähahmot eivät jaksa innostaa eikä liiemmilti kiinnostaa. Vaikka monet vihaavat episodeja 1-3 niin ne olivat mielestäni erittäin tärkeitä Anakinin tarinan kertomiseen. Kuten monesti olen hehkuttanut Clone Wars -sarjaa, niin siinä syvennytään enemmän Anakinin tiehen Lord Vaderiksi. Rogue One on edelleen Disneyn paras SW, omasta mielestä.
     
    Make tykkää tästä.
  5. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Aivan kuin Star Warsit eivät aina olisi olleet "kaikille sopivia perhe-elokuvia" ewokeineen kaikkineen. Ja täysin oikein, että franchisea nyt hyödynnetään kunnolla valkokankaalla ja tulevissa tv-sarjoissa (The Mandalorian), kun Lucas ei enää istu rahakirstun päällä tirehtöröimässä kaikkea. Kyllä näitä maailmaan mahtuu ja tarinoita on kerrottavana Skywalker-vouhotuksen ulkopuoleltakin. Josko pikkuhiljaa päästäisiin niihin, kun tämä tuleva osa toivon mukaan taputtelee edes jonkinlaiseen finaaliin tämän yhden saagan.
     
    Pazze tykkää tästä.
  6. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    No voihan sitä kertoa vaikka mitä tarinoita ilman Millenium Falconia ja Chewbaccaa. Siitä vaan luomaan hahmoja ja maailmoja niinkuin Lucas itse teki. Helpompaa varmaan sitten kyhätä keskinkertaisia puoliksi kierrätettyjä tarinoita ja lyödä nimeen mukaan "Star Wars", tosin saa nähdä kauanko Star Wars -brändi myy mitään. Olen kuullut sellaista, että nykypäivän lapset eivät Star Warsista paljon perusta, ja lippumyynti perustuu siihen, että keski-ikään päässeet raahaavat lapsensa elokuvateatteriin puoliväkisin nostalgiahöyryissään.
     
  7. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Lisäksi, kuinka monta muistettavaa tai ikonista uutta hahmoa oli mm. Rogue 1:ssa ja Solossa? Molemmat leffathan nojaavat vahvasti alkuperäisen trilogian aikajaksoon ja kierrättävät vanhoja hahmoja (Han, Lando, Vader, Tarkin yms.) mutta en itse näin äkkiseltään edes muista Rogue Onen päähahmon tai pahiksen nimeä. En myöskään muista Solon pääpahiksen tai uusien hahmojen nimiä lukuunottamatta Clarken hahmoa.

    Pääsarjan leffoistakin uudet hahmot (Rey, Finn, Poe, Rose, Holdo, Maz Kanada, Snoke yms.) ovat erittäin unohdettavia ja/tai tylsiä, ehkä Kylo Reniä lukuunottamatta.

    Itse en myöskään pidä lainkaan siitä, että Star Wars -leffoja pumpataan ulos vuosittaisella tahdilla. Prequeleista voi olla montaa mieltä, mutta ne sentään tuntuivat spesiaaleilta kun näitä tuli alkuperäisten tyyliin vain joka kolmas vuosi. Nyt nämä nykyiset tuntuvat monellakin tapaa liukuhihnatuotannolta.
     
    Viimeksi muokattu: 23.10.2019
    TheRealThing ja Recce tykkäävät tästä.
  8. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Totta, Ren oli mielenkiintoinen hahmo. Olen muutenkin aina Imperium puolella SW-universumissa! ;)
     
    Miku-91 ja TheRealThing tykkäävät tästä.
  9. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Eikö Episode 1-3 ollut juuri tätä?
     
  10. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Jos olisin kysynyt keneltä tahansa tyttöystävältäni viimeisen 30 vuoden ajalta "ikonisista" henkilöistä, niin vastaus olisi ollut: "onko tämä se Star Trek? Miksi tuolla on toi naamari? Onpa tuolla naisella kauhea kampaus"
    Sä et ole enää kersa ja katsonut noita uusia kymmentä kertaa ala elokuvat, VHS, DVD, Blu-ray jne...

    Prequelet olivat jotain Nakke Nakuttaja animaatioita. Ekan jälkeen en käynyt niitä edes leffassa katsomassa.
     
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Kukaan meistä ei ole nähnyt tätä elokuvaa. Haukutaan leffa sitten, kun ollaan se nähty ja mielestämme se on huono.
     
  12. Dr. Jacoby

    Dr. Jacoby Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    3
    Kiusallinen yhtälö kaikkien kannalta. Viimeksi tänään lizkomies oli selittelemässä.

    Heh heh, no sitäpä saa mitä tilaa. Eihän noita voi valikoida kuin rusinoita pullasta. Kulttuuri vaikuttaa kaikkeen ja sitä rataa. Olihan se toka leffa kyllä jonkinlainen mindfuck, juonesta tulikin melko erikoinen kun naisasia pitää ottaa framille - ei ollut eka eikä vika tyritty leffa typerän ideologian takia. Luke oli kyllä ihan loogisesti tehty vrt. rocktähti jolle koko maailma on kumarrellut ja urasta enää muistot jäljellä.

    Tämä on kyllä melkoinen saavutus, siis miten voi olla? Kyllähän nuo leffat on lippuluukuilla sentään tuoneet mainetta ja kunniaa. Eka on vielä neljännellä sijalla ja tokakin sijalla 13. Ykkösenä keikkuu näköjään viimeisin Avengers. SW ei omaa tarpeeksi supersankareita?!
     
  13. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Tosiaan, itse arvostelen Episodin IX sitten kun se on nähty ja koettu. Tässä on lähinnä arvioitu neljän nähdyn elokuvan ja tulevan leffan trailerin perusteella, millä otteella Disney tätä 4 miljardin dollarin brändiä pyörittää.
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    "YHY YHY YYY, lapsuuteni ainoa valopilkku oli Star Wars-trilogia. En ensin tykännyt £uca$in jatkoesiosista, mutta nyt ne tuntuu hyvältä. Silloin kun niitä katselin, olin juuri aloittamassa itsenäistä elämää ja maailma oli vielä edessä. Nyt olen töissä ja elämä on paskaa ja nyt sitten raiskataan vielä näillä uusilla Disney-tuotoksilla..."

    No oikeasti, ihan vitun sama mitä nämä ovat. Ainakin mun kakarat ovat pitäneet uusista osista paljon enemmän kuin niistä vanhoista, ja sama tuntuu olevan niiden kavereilla ja mun kavereitten kakaroilla. No ne onkin kakaroita, ja kakaroille nämä on tarkoitettu eikä aikuilille miehille. Aikuistukaa nyt saatana.
     
    rss ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
  15. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    No, nyt tuli vihdoin totuus. Ja tutustuin duunissa yhteen vähän samoja juttuja harrastavaan tyyppiin, joka sattui olemaan 20v. nuorempi.
    Hän tykkäsi kovasti Episode 1-3 ja enemmän niistä kuin 4-6 leffoista. Eihän tätä voinut olla ihmettelemättä ja kysymättä miksi? "No, kun mä olin kersa, kun 1-3 tuli leffoihin ja ne oli niin kova juttu silloin kaikkien mielestä ja ne 4-6 on jotenkin niin vanhoja"

    Niin ne asiat menee elämässä ja jossain luki, että aivojen alkaa olla vaikeata tykätä uusista asioista 30 ikävuoden jälkeen. Maku rupeaa lukkiutumaan. Musiiikki, leffa, kalja, ruoka jne...
     
    Pazze tykkää tästä.
  16. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Se on myös oikeasti hyvä leffa, jonka tekemisessä on selvästi nähty vaivaa ja pyritty kunnioittamaan alkuperäisen trilogia henkeä. Ehkä vähän liikaakin, kopioinniksi asti, mutta kuitenkin. Se ei kussut aikaisempien leffojen päälle kuten Last Jedi joka olikin sitten monelle tosi järkytys.
    Täysin ilman omaa syytään, ainakin mun mielestä Solo on hyvä leffa, ja toimii ihan itsenäisenäkin tarinana vaikkei SW-universumista mitään tietäisi. Onhan se yksi näistä esi-osista mitä nyt on tehty, sijoittuu aikaan ennen alkuperäista trilogiaa. Eli sen jälkeen voi katsoa vaikka episode IV:n niin aikajana pysyisi ehjänä... Rogue One taas tapahtuu rinnakkain IV:n kanssa joten sen katsomisjärjestystä pitää sitten jo miettiä vähän enemmän.
     
  17. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Jep, Sololle kävi köpösti lähinnä Episodi 8:n vuoksi. Iso osa faneista päätti osoittaa mietään sen sekoilun vuoksi. Episodi 9 ei voi enää pelastaa trilogiaa, mutta toki sillä on mahdollista pelastaa itsensä, eli olla hyvä elokuva. Mahdollisuudet ovat tosin melkoisen pienet, koska nykytrendin mukaisesti se on todennäköisesti täytetty toiminnalla juonen tai minkäänlaisen loogisen jatkumon sijaan. Mutta haukutaan vasta jälkikäteen. :)
     
  18. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kaikkea sitä kuulee. Mä taas olen kuullut ja kokenut, että nykypäivän lapset tykkäävät näistä uusista Star Warseista, eivätkä perusta vanhoista. Ja nämä samat lapset raahaavat keski-ikäisiä vanhempiaan elokuviin, sillä eivät itse pääse muuten katsomaan.
     
  19. Dr. Jacoby

    Dr. Jacoby Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    06.10.2014
    Viestejä:
    154
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tsekkasinpa trailerin tuosta Solosta, ja on toinenkin teoria... Helkkarin typerykset, korvasitte Harrison Fordin jollain school boylla, Hayden Christensen 2... Yhden virneen tyyppi. Muuten ok idea tarinaksi mutta mulla ainakin lopahti kaikki mielenkiinto tuosta.

    Täällä on keskusteltu sukupolvista ja leffamauista. Tietysti lapsilla on usein huono maku, ja voivat kuvitella esim. vanhojen elokuvien olevan huonoja niiden iän takia. Jotkut eivät tuossa suhteessa edes ikinä kasva aikuisiksi.
     
  20. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Joo itsekin kun olin lapsi niin kaverit vittuilivat minulle kun katson niin vanhoja elokuvia ja hidastempoisia. Nyt on tosin kaveripiiri vaihtunut. Yksi aikuinenkin vittuili jonka ikä oli lähemmäs 40 vuotta mulle penskana suspiriasta että ompa hyvin venytetty elokuva kun mitään ei tapahdu. Koitin selittää tunnelmasta ja musiikista niin hän sanoi että osaahan sitä kuka tapansa rämpyttää kitaraa ja oli kyse suspirian goglinista.