Ilmastotalkoiletko?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Tilt-type, 19.08.2019.

?

Ilmastotalkoilun asteesi?

  1. 1/5

    17 ääntä
    44,7%
  2. 2/5

    6 ääntä
    15,8%
  3. 3/5

    7 ääntä
    18,4%
  4. 4/5

    6 ääntä
    15,8%
  5. 5/5

    2 ääntä
    5,3%
  1. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Nyt kyllä palvot ihan väärää ihmistä. Greta ainakin nelinkertaisti omat päästönsä purjehtimalla Atlantin yli. Paluumatkaa varten sinne lennätetään Euroopasta nelihenkinen miehistö. Ja lisäksi kilpaveneessä ei ole mitään jätteenkäsittelyä, mutta kyllähän mereen kakkaa mahtuu vai mitä? Lentokoneessa sekin olisi huomioitu.
     
  2. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Greta osoitti että ilmastonmuutoksen nimissä kaikki on mahdollista. Jopa koulupinnarista leivottiin sankari ja kohta se saa varmaan Nobelin ihan vaan sen takia kun ei kiinnostanut käydä koulussa.
     
  3. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Thunbergihän on suhteellisen menestynyt koulussa, 14 kymppiä ja 3 ysiä tokarissa. Veikkaan, että Gretalla on enemmään annettavaa koululle kuin koululla hänelle. Autistisen luonteensa ansiosta varmaan paremminkin sujuu koulu jossain muualla kuin integroituna normiopetukseen.
     
  4. ProPatria

    ProPatria Aktiivinen käyttäjä Blokattu

    Liittynyt:
    02.12.2009
    Viestejä:
    734
    Saadut tykkäykset:
    139
    Joku tuossa hommassa silti haisee Tukholmasta tänne asti. Ei kukaan 9-vuotias luovu lihansyönnistä ja ylimääräisen tavaran ostamisesta omasta aloitteestaan. Tuon ikäisillä on ihan muut asiat mielessä kuin ilmastonmuutos ja siitä johtuva ahdistus. Tulihan sieltä äidiltä tietysti kirja jolle olisi mukava saada mainosta ja ostajia. No ilmastohörhöt saivat kuitenkin messiaansa ja lienevät tyytyväisiä. Mikäpä minä olen niitä moittimaan. Kunhan eivät minun rahoilla häröilyjään kustanna.
     
    Recce tykkää tästä.
  5. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Julkkislööppi äiti se siellä taustalla häärii.
     
  6. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Veikkaan ett' Gretan vanhemmat hy¨tyvät enemmän, kun Greta on hypetetty ilmastomurjottaja sen kuin erikoisoppilaana tavallisessa koulussa.
     
    Recce tykkää tästä.
  7. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Gretahan tosiaan suorittanut peruskoulun eli pakkoa koulunkäynnille ei enää ole. Tosin suurin osa ruotsalaisista jatkaa 16 vuoden iän jälkeen jollain jatko-opinnoilla. Saa nähdä palaako Greta koulunpenkille. Itse en ole edes nähnyt kuvaa noista vanhemmista, miten he hyötyvät tästä?

    EDIT: näköjään lukioon menossa välivuoden jälkeen
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2019
  8. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    "Ilmastoaktivistina tunnetuksi tulleen Greta Thunbergin takaa löytyy useita tukijoita. Ensimmäiset tukijat ovat tietenkin isä Svante Thunberg, joka on Ruotsissa hyvin tunnettu näyttelijä ja kirjailija, sekä äiti Malena Ernman, joka on Ruotsin tunnetuin opperalaulaja. Äiti on ollut mukana edustamassa Ruotsi Eurovision laulukilpailussa ja laulanut useissa tunnetuissa oopperoissa ympäri maailmaa.

    Gretan vanhmmat ovat myös yrittäjiä. Heidän nimiinsä on rekisteröity kaksi osakeyhtiötä. Ernman Produktion AB ja Northern Grace AB jotka pitävät majaa Tukholman eliittikortteleihin kuuluvassa P O Hallmans gata 5. molempien yritysten tulos on parantunut Gretan esiintymisien alkamisen jälkeen. Tätä nousua ei välttämättä voi yhdistää suoraan Gretan toimiin, vaikka Gretasta kertova kirja on julkaistu näiden yhtiöiden nimissä.

    Gretan takana on myös ruotsalainen yleishyödyllinen yritys nimeltä Wedonthavetime AB joka esittää itsensä mielellään yhtiönä, jolla ei ole taloudellisia tavoitteita. Yhtiö on kuitenkin Ruotsissa rekisteröity osakeyhtiö.

    Yhtiön palveluksessa on useita ihmisiä (The company board of directors; Anette Nordvall (Chairwoman), Ingmar Rentzhog (CEO), David Olsson, Christian Emmertz, Stella Diesen, Gustav Stenbeck. Our advisory board; Andra Farhad, David JP Phillips, Tove Ahlström, Anna Svahn, Kaj Török, Daniela Rogosic, Sweta Chakraborty. The company also has employees and 430 crowd investors from all around the world.).

    Yhtiö keräsi yhteisrahoituskampanjallaan 9 ja puoli miljoonaa Ruotsin kruunua vuoden 2018 tammikuuhun puoli väliin mennessä. Yhtiön taloustietoja ei ole vielä saatavilla tai toimitettu Tukholman rekisteriin, vaikka saman nimisen säätiön sivuilla esitellään yllä listattuja yhtiön johtajia ja julkiseksi ilmoitettu yritys on aktiivinen jo vuoden 2017 syyskuusta.

    Yritystoiminan rinnalle perustettu samalla nimellä Foundation We Don’t Have Time säätiö, joka omistaa WeDontHaveTime brändin ja rahastaa brändillä 10 prosentin osuuden yhtiön tuotoista. Säätiö myös konsultoi, kouluttaa ja tukee yhtiön johtokunnan tarkoitusperiä. Säätiön johdossa istuu: Cathy Orlando, Stuart Scott, Per-Espen Stokenes, Ingmar Rentzhog, David Olsson sekä säätiön nuorten asioiden erityisasiantuntija; Jamie Margolin.

    Lopuksi on kerrottava, että aviopari Sven Thunberg ja Malena Ernman ovat kirjoittaneet jo aiemmin mainitun kirjan Gretan elämästä ja missoista (Scener ur hjärtat) joka on suurmenestys Ruotsissa ja käännösoikeuksia on myyty ympäri maailmaa.

    Tästä selviää, että Greta ei ole matkallaan yksin ja kenties ei myöskään niin omatoimisesti, kuin suurelle yleisölle annetaan ymmärtää."


    "Suomessa maahanmuuttopolitiikassa tapahtui merkittävä sysäys vuoden 2018 lopulla. Samaan aikaan Ruotsista kuului kummia. Greta Thunberg, näennäisen tavallinen teinityttö, nousi julkisuuteen.

    Mitä tapahtui?

    Gretan näyttelijäisä Svante Thunberg ja oopperalaulajaäiti Malena Ernman ovat vuosien varrella antaneet lukuisia haastatteluita yhdessä ja erikseen. He ovat julkisuuden henkilöitä.

    Malena kirjoittaa 6. helmikuuta 2017 Dagens Nyheter-lehden mielipidesivuille ilmastonmuutoksesta, yhdessä seitsemän muun taiteilijan, tieteilijän ja urheilijan kanssa. Allekirjoittaneet ilmoittavat lopettavansa lentomatkustamisen.

    Malena ja Svante julkaisevat 24. elokuuta 2018 kirjan perhe-elämästään lastensa sairauksien kanssa ja ilmastonmuutoksesta. Myös Greta kertoo kirjassa ympäristöhuolistaan. Lehdistö antaa jo etukäteen näkyvyyttä – kaksi kuukautta ennen kirjan julkaisua Göteborgs Posten julkaisee ensimmäisen puffauksen.

    Sattumaa tai ei, 20. elokuuta 2018 – vain muutama päivä ennen kirjan julkaisua – Greta Thunberg menee ”koululakkoon” ja istuu käsinmaalatun kyltin kanssa Ruotsin parlamenttirakennuksen edessä. ”Sattumalta” kuvan näkee ja jakaa sosiaaliseen mediaan pitkään finanssialan viestinnän parissa toiminut ja yhteiskunnallisten asioiden pariin kaipaava pr-mies Ingmar Rentzhog. Ingmar vinkkaa asiasta lehdistöä, ja Greta näkyy pian kaikissa viestimissä.

    Aftonbladet haastattelee Gretaa vielä samana päivänä. Aftonbladet antaa myös isälle ja äidille tilaisuuden kertoa uudesta kirjastaan.

    Expressenin kulttuuritoimittaja Gunilla Brodrej ihastelee 22. elokuuta, kuinka Greta ”on profeetallisesti asettunut eturintamaan ja kertoo asiat, kuten ne ovat”.

    Dagens Nyheter julkaisee 23. elokuuta isän ja äidin pitkän haastattelun uudesta kirjasta, ja Gretan koululakko päätyy luonnollisesti kuvitukseksi. Päivää ennen kirjan julkaisua.

    Helsingin Sanomat kirjoittaa 24. elokuuta Gretan koululakosta: ”Ei voi välttyä ajattelemasta Astrid Lindgrenin vahvoja lapsihahmoja, jotka ovat usein viisaampia kuin aikuiset.”

    PR-mies Ingmar Rentzhog istuu 24. elokuuta Gretan seuraksi parlamenttitalon eteen ja somettaa raivokkaasti Gretaa ja ilmastoasiaa – ja ennenkaikkea itseään ja yritystään.

    Ruotsissa järjestettiin parlamenttivaalit 9. syyskuuta 2018. Ajankohta tuskin on sattumaa. Pakolaisten ihmisoikeuksista ja ilmastonmuutoksesta huolissaan olevat vanhemmat yrittävät tietenkin vaikuttaa vaalitulokseen. Tämä on aivan oikein ja ymmärrettävää.

    Rentzhog myöntää tehneensä pr-työtä Gretan kampanjan hyväksi. Hän värvää Gretan järjestönsä, We Don’t Have Time -säätiön palkattomaksi nuorisoneuvonantajaksi, ja käyttää Gretan nimeä ja kuvaa ilman lupaa, kun hänen voittoa tavoitteleva We Don’t Have Time-osakeyhtiönsä kerää osakeannilla 10 miljoonaa kruuunua (n. miljoona euroa). Sijoittajille suunnatussa materiaalissa Rentzhog väittää ”löytäneensä” Gretan. Greta ja hänen perheensä irtisanoutuu.

    Puolan Katowicessa pidetään ilmastokokous. Media luonnollisesti seuraa tapahtumaa tiiviisti. Myös Greta tulee tilaisuuteen pitämään puheen. SVT kertoo videopätkänsä saatesanoissa, että ministerien puheiden välissä teini nousi lavalle, ja puhui ympäri maailmaa tulleiden vallanpitäjien edessä. Videopätkästä kuitenkin näkyy selvästi, että Greta piti puheensa käytännössä tyhjälle salille. Somessa jaetaan ja katsellaan kuitenkin lähinnä huolellisesti Gretaan rajattua videota.

    Puolan Katowicen ilmastokokous, jossa Ruotsin yleisradioyhtiö kertoo Gretan puhuneen ”ympäri maailmaa tulleiden vallanpitäjien edessä”. Mutta sali on käytännössä tyhjä. Kuva videon kohdasta 1 min 17 sek.

    HS:n kulttuurisivujen lauantaiesseessä 9. helmikuuta Gretaa ja hänen vanhempiaan käsitellään laajasti.

    12. helmikuuta HS:n kulttuurisivut kertovat perheen kesällä julkaistun kirjan ilmestyvän suomeksi käännettynä, nimellä ”Sydämen asioita – perhe ja planeetta kriisissä”. Kuvituskuvana toimii Greta istumassa Davosissa lumihangessa koululakko-kylttinsä kanssa.

    Ensimmäinen HS:n vähän varovaisesti ihmettelevä teksti tulee Saska Saarikoskelta 24. helmikuuta. Siitä hyvästä hän saa vihaista palautetta netissä.

    JUHANI HUOPAINEN"
     
  9. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    ^ Perussuomalaisten tekstejä ei voi koskaan ottaa tosissaan. :)
     
  10. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    ^Eikös sama päde sossuvassareihin? :cool:

    Mut joo, eihän hän yksin ole ilmiöksi noussut. Kadulle istumaan, promokuvia ja kirjaa ulos. Money money money.....
     
    scented tykkää tästä.
  11. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    No juu ei. Sekään ei liene sattumaa että kirja tosiaan oli jo kirjoitettu mutta sopivasti ennen julkaisua tuli tämä spontaani mielenilmaus.
     
  12. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Sinänsä ymmärrettävää, kun lakkoilun aloittaessaa oli reilusti alle täysi-ikäinen.

    Joo ei tämä taida muutenkaan ihan normaali perhe olla. Rahaa taitaa olla entuudestaan, kun ottaa huomioon vanhempien työpaikat. Äiti oopperalaulaja ja isä näyttelijä. Ainakin aika taiteellinen perhe ja veikkaan, että kasvatus ei ole ollut kaikkein tiukinta :). No mutta siltkin, siellä se Greta on esillä ja ajaa agendaansa ja suurin osa meistä muista vain katsoo vierestä. Hyvä, että joku ainakin yrittää tehdä jotain, vaikka tarkoitusperät olisivatkin vähän niin ja näin.

    [​IMG]
     
  13. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    En varsinaisesti ilmastalkoiden takia tee mitään. Joskin en erityisesti myöskään tahallani tuhlaile tai elä erityisen saastuttavasti.
    Kuhan elän niin, että suomi pysyy siistinä ja toivon itselleni lupsakoita viimeisiä vuosia eläkkeellä jossain järven rannalla.
    Eiköhän me olla jo ilmasto junasta pudottu. Nyt kun ilmastonmuutoksen vaikutuksia alkaa olla mahdotonta kiistä, taitaa olla myöhäistä mitään tehdä.
     
  14. Asarias

    Asarias Jutsait Tutaa! Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.04.2007
    Viestejä:
    188
    Saadut tykkäykset:
    5
  15. elmac0

    elmac0 Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.06.2007
    Viestejä:
    703
    Saadut tykkäykset:
    130
    Ilmastotalkoilenko? Tavallaan kyllä? En omista autoa, liikun aina julkisilla. Lennän harvoin. Pyrin pitämään yhden kasvisruokapäivän viikossa. Perusasioiden, kuten jätteiden lajittelu ja energian säästäminen esimerkiksi sulkemalla laitteet jotka eivät ole käytössä pitäisi olla kaikille itsestäänselvyyksiä. (Joskus törmää kyselyihin tyyliin "suljetko tietokoneesi yön ajaksi" ja ei voi kuin ihmetellä minkälainen ihminen pitää koneen päällä vaikkei olisi mitään tiedostolatauksia ym taustalla. Toivottavasti edes automaattinen virransäästötila on näillä ihmisillä käytössä...) Toki motivaattorina omassa tapauksessani lienee enemmänkin perussäästäväinen luonne kuin halu tehdä uhrauksia ympäristön nimissä.
     
  16. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ministeri Lintilän lihakommentti ylitti kansainvälisen uutiskynnyksen
    Tämä oli hyvä veto. Jos sitä metsää todella poltetaan naudankasvatuksen takia, niin perustelu tuontikiellolle on hyvin looginen eikä mikään umpimähkäinen kostotoimi vastuuttomasta käytöksestä (joka toki mielestäni olisi sekin ollut ok).

    On tärkeää, että Suomessa pyritään vähentämään omia päästöjä, mutta samalla pitää olla tiukka köyhempien maiden suhteen siinä, ettei niiden anneta tuolla lailla suoranaisesti sikailla ja vesittää kaikkea sitä, mitä me täällä tehdään.
     
  17. Recce

    Recce Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    29.03.2004
    Viestejä:
    2 968
    Saadut tykkäykset:
    244
    Hesari väitti edellispäivänä että joka neljäs suomalainen kärsii ilmastoahdistuksesta!?!? Täytyy myöntää että en kyllä tunne yhtään....
     
    Pazze tykkää tästä.
  18. iluvai

    iluvai Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.02.2011
    Viestejä:
    759
    Saadut tykkäykset:
    6
  19. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ehkä kuulun siihen yhteen neljäsosaan, kun ei ahdista yhtään.
    Mielenkiinnolla toki seurailen, kuten kaikkea muutakin maailman historiaa....
     
  20. opelman

    opelman Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.10.2007
    Viestejä:
    1 644
    Saadut tykkäykset:
    63
    Ahistaa ihan saatanasti tää brasialian homma. Että kehtaavatkin polttaa sitä mehtee siellä. Ei tunnu omat ilmastotalkoot missään. Mutta antaa palaa.