Ei ehtiny Burtti kameran eteen... Burt Reynolds Did Not Shoot His Scenes in Tarantino’s ‘Once Upon a Time in Hollywood’
Bruce Dern korvaa Burtin... https://deadline.com/2018/09/bruce-...ino-once-upon-a-time-in-hollywood-1202471986/
Quentin Tarantinon uusin elokuva sai hyvän vastaanoton Cannesissa – ohjaaja pyysi ettei elokuvan loppua paljasteta
Onhan tämä pakkonähdäleffa. Milloinkohan tämän pääsee katsomaan? Google ei anna selkää ensi-iltapäivää...
Polanskin vaimokin pahoittanut mielensä... https://www.foxnews.com/entertainme...e-angry-quentin-tarantino-didnt-consult-movie
Ylläolevaan kommentiin viitaten tämä oli tosiaan pitkälti valkoisten miesten ja naisten elokuva - kivan näköisiä naisia todellakin oli tässä paljon... Mutta minkäs sille voi että tapahtumat sijoittuvat hyvin toimeentulevien asuinalueelle ja elokuvastudioille ym paikkoihin. Jep, kävin ihan ensi-iltapäivänä katsomassa, tällä kertaa tennarin isense-salissa. Suosittelen sitä tai vastaavaa paikkaa muillekin tämän katsomiseen, iso kangas ja hyvä kuva & ääni tuovat Tarantinon vision esiin juuri niin kuin pitääkin. Ja siinä visiossa riittääkin ihasteltavaa. Kovin moni muu ei taida nähdä niin paljon vaivaa kaikenlaisten yksityiskohtien kanssa, aikakauden musiikista taustalla näkyviin pikkuesineisiin, kuin Tarantino. Kaikkien roolien esittäjistäkin on puristettu tai ehkä jopa vapaaehtoiestikin ulos saatu erinomaiset suoritukset, ihan vähäpätöisimpiä sivurooleja myöten, mutta tietenkin pääosien Pitt, DiCaprio ja Robbie pääsevät pistämään parastaan kuin ei koskaan ennen. Margot Robbiella ei ole hirveästi vuorosanoja mutta ihan reilusti ruutuaikaa kuitenkin. Ja Mansonin ns perhettäkin nähdään ihan kiitettävästi muissakin kuin murhahommissa. Tarina luistaa mukavasti ensimmäiset 2/3 osaa leffasta tjsp, en katsonut kelloa... mutta sitten yhdessä kohtaa hypätään ajassa 6kk eteenpäin ja jostain syystä sen jälkeen tarinan kuljetus tökkii, ja Tarantino jopa turvautuu jatkuvasti pälättävään kertojan ääneen selittämään tapahtumia vaikka ennen tuota aikahyppyä kertojaa ei tarvinnut juurikaan kuunnella. Kerronta kuitenkin palaa takaisin raiteilleen ennen loppua joten tästä riittänee kun antaa vähän miinusta. Tuntuu että jossain on nyt jemmassa joku 12 tuntia pitkä directors cut, josta tämä leffa on lyhennetty. Ja se, jos se joskus julkaistaan, on Tarantinon paras elokuva. Mutta tämä mitä nyt julkaistiin ei ole, se kunnia kuuluu edelleen Pulp Fictionille. 5-/5 Ai niin, lopputekstit ovat kiitettävän lyhyet joten niiden aikana näytettävää lisämatskua ei tarvitse kauaa odottaa.
Piru vie, Tarantinon filmografian värisuora rakentuu aina vaan. Upea, nautinnollinen, lämminhenkinen, hauska, tyly, eri hahmoissa ja tarinalinjoissa kulkeva mosaiikki, monitasoinen kunnianosoitus elokuvateollisuudelle, eräälle aikakaudelle ja sen himmeneville tähdille. Tästä riittää puhuttavaa ja kirjoitettavaa vielä pitkään. Varsinainen karkkipussi. Jos klassikkotason hetkiä haetaan, niin etenkin se Cliff Boothin ranch-kohtaus on aivan loistava - odotuksilla pelataan kiitettävästi ja katsoja oikein liimautuu penkkiin, että mitenhän tässä käy. Ja sitten... ai saatana. Spoiler Loppukohtaus jotenkin kouraisi yllättävästi - entä jos elokuvan fiktiiviset sankarit olisivat todellisia ihmisiä, tekisivät mitä pitäisi ja historia olisi ollut ihan jotain muuta, kuin Cielo Driven todelliset tapahtumat. Tarantino esittelee meille häpeilemättömästi romantisoidun "entä jos" -fantasian, johon haluaisi uskoa. Pientä miinusta ohjaajan varvasfetissistä, jolla herkutellaan vähän liiankin silmiinpistävästi useassakin eri kohtauksessa. 4,5/5 heittämällä.
Elokuvadiggareiden ja viihdemaailman antimien parissa noin muutenkin viihtyvien luulisi kyllä syleilevän tätäkin elokuvaa. Hienoa rakkauskirjelmää Tarantinolta etenkin sinne Hollywoodin kulta-aikojen loppupuolen hieman nimettömille ja näkymättömille uurastajille, jotka eivät aivan päässeet murtautumaan sinne parrasvalojen etulinjaan, mutta jotka kuitenkin omalta osaltaan hoitivat ammattiaan siihen malliin, että sirkuksen pyörittäminen pysytteli ylipäätään vakaana ja mahdollisena. Aikakauden tuulia ja tunnelmia oli esiinpantuna hienosti kaikenlaisella siihen aikaan kuuluneella rekvisiitalla ja tallenteilla, joita löytyy elokuvasta bongattavaksi runsaasti. Herkullista buffetpöytää kaikkineen. Tarantinon elokuvaksi tämä oli myös yllättävän rauhallinen ja leppoisan kiireetön sen tarinankerronnalliselta poljennoltaan. Miellyttävästi rytmitettyä katseltavaa ja turhia kohtauksiakaan ei tarvitse juurikaan merkkailla. Elokuvan loppukin on varmaan yksi Tarantinon parhaimmista. Kannanottona ja keskisormen näyttönä suorastaan sadunomaisen koskettavaa, kuin myös hulvattoman villiä. DiCaprion ja Pittin yhteispeli sykähdyttää tässä kaikessa varsin ihanalla tavalla. 4/5
En ole vielä nähnyt, mutta, ihan mielenkiinnosta kuulisin onko elokuvassa liiallisuuksiin menevää naisiin kohdistuvaa väkivaltaa kuin Hesari antaa olettaa?
Sekä miehiin, että naisiin kohdistuvaa (liiallisuuksiin menevää) väkivaltaa on. Mitä se Hesari on nyt asiasta ulissut?
Ei aina tosiaan silkkihansikkain Bradin tai Leon hahmot vastakkaista sukupuolta kohdelleet. Mutta olihan se vähän niinkin, että itse aloittivat Hyvä elokuva Q:lta on jälleen kyseessä ja vaikka pitikin mielenkiinnon yllä lopputeksteihin, jotain olisi varmaan voinut karsiakin, siitä pikku miinus. Ei haasta ohjaajan parhaita töitä, oikein mainio kuitenkin ja 4-/5 näin yhdellä katselulla minulta.
Edit. Oletettavasti Pazzen kommentti lienee lisäsarkasmia Professionalin julkituomaan uutiseen, jonka tulkitsin alunperin ilmeisesti hieman toisin, joten poistan tässä vaiheessa heittoni.
Todellakin, hyvinkin raakaa väkivaltaa on tarjolla niille jotka sellaisesta elokuvissa tykkää. Ja se ei mitenkään erityisesti kohdistu naisiin vaan miehet saavat kyllä osansa. Tarantinon aikaisemman tuotannon huomioiden tämähän on melkeinpä oodi kauniimmalle sukupuolelle. Tämä kiinnostaisi tosiaan tietää, leffan arvostelu hs:n sivulla on jostain syystä maksumuurin takana.
Enimmäkseen Hesari siteerasi Jenkkilän ultrafeministimiesvihaajia jotka ovat pahoittaneet mielensä elokuvassa esiintyvästä naisiin kohdistuvasta väkivallasta, monet näistä ovat tuominneet Quentinin syvimpään helvettiin koska hänellä on kuulemma sairas mielikuva naisista. Näitä tyyppejä ei voi ymmärtää, siis tämähän on elokuva ja vieläpä Quentinin. Luulisi tietävän että mitä tulee näkemään jo ennalta.
Niin no, kai se nyt on yleistä tietoa että Quentin on jalka-fetisisti... (tuliko tuo nyt oikein kirjoitettua?)