T-34 (2018) (Alexander Petrov, Vinzenz Kiefer, Irina Starshenbaum, Viktor Dobronravov)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Super-J, 13.08.2019.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436



    Laitoin tähän kaksi traileria, amerikkalaisen ja venäläisen, koska ne on aika erilaiset. Pari muutakin versiota on olemassa mutta noista kahdesta saa kyllä hyvän käsityksen itse leffan sisällöstä. Venäläinen traileri on jotenkin asiallisemman oloinen näistä kahdesta. Kannattaa myös huomata että kyse on 1965 tehdyn neuvostoliittolaisen elokuvan Zhavoronok uusintaversiosta. (Sitä en ole nähnyt)

    Finnkino ei sitten tuonut tätä teattereihin joten piti tyytyä imaxin sijasta sinirauskuun. "Fast and the furious on tanks" on mainoslause, mutta se on aika varomattomasti sanottu, leffa on ihan liian realistinen F&F vertaukseen... vaikkei tätä toki realistiseksi voi sanoakaan. Kyse on, sanotaanko nyt vaikka isänmaallisesta poikien sotaseikkailusta. Natseja ei hirveästi demonisoida, mutta puna-armeijan erinomaisuutta hehkutetaan kyllä siitäkin huolimatta että leffan alussa punaiset ovat vetäytymässä saksalaisten painaessa ylivoimalla päälle. Tässä tilanteessa pääosassa oleva T34:n miehistö saatetaan yhteen suorastaan kaurismäkeläisessä kohtauksessa, jossa silmin nähden laiskottelunsa päättymisestä harmistunut tankkimiehistö saa uuden komentajan, suoraan koulun penkiltä. Mies sitten kuitenkin osoittautuu erinomaisen hyväksi komentajaksi jonka johdolla porukka tuhoaa vihollistankkeja kuin ampumaradalla ja lopulta pääsee jopa pakenemaan natsien vankileiriltä, T-34:llä. Siinäpä se, leffan sisältö pääpiirteissään. Tankeilla huristellaan ja ammuskellaan aika paljon joten jos semmoinen toiminta kiinnostaa niin tässä sitä olisi varsin viihdyttävässä paketissa.

    Jos leffan lopussa tarina olisi päättynyt niin että sankarit kotiin palattuaan pidätetään ja viedään Siperiaan vankileirille syytettynä ties mistä, tämä olisi viiden tähden leffa... mutta eihän tässä niin käy, ei tämä ole likikään niin realistinen, joten pisteitä pitää vähentää...

    3,5/5

    ps. Levyllä ei jostain syystä oltu tekstitetty kaikkia saksalaisten puheita, venäläisten puheet kylläkin.
     
  2. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 193
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Super-J, onko myös itse leffassa cgi yhtä muovista kuin trailerissa?

    Näyttää siltä, että muoviset cgi:t ovat tulossa vahvasti myös sotaleffapuolelle. Se oli ehkäpä aiemmin genre, jossa ainakin yritettiin tehdä oikealla pyrotekniikalla ja oikeilla tankeilla (vaikkakin useasti naamioiden joku nykytankki vanhaksi). Sotamies Ryan ja Taistelutoverit vaikuttivat siihen varmasti. Tietokone-efektejä toki oli, mutta vain taustalla esimerkiksi lisäämään laivojen määrää tai muuta taustahöttöä. Nyt näyttää siltä, että cgi:stä tehdään päähahmo.

    Tämä on jo toinen sotaleffa lyhyen ajan sisällä, jonka traileri tuo mieleen vain tietokonepelin. Edellinen oli joku Tyynenmeren saaren sotaleffa. Pidän sotaleffoista ja -kirjoista ja pitänee jälkimmäisten suuntaan mennä taas enemmän. Niihin kun aivot saavat tehtyä niin hyvää bgi:tä (brain-generated imagery) kuin vain mielikuvistusta riittää.

    Toki tällaisen pienemmän budjetin leffan kohdalla tuon cgi:n ymmärtää, koska se on halpaa. Mutta valitettavasti halpa ei edelleenkään yleensä ole hyvää...
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Kyllä, pääpiirteissään näin on valitettavasti. Lisäksi tuntuu että koko leffan väripalettia on yritetty säätää efekteihin sopivaksi eikä päinvastoin mikä olisi ollut suotavaa... mutta siihen tottuu, ja tarina itsessään on ihan mukaansa tempaava.

    Ja jos jotakuta kiinnostaa niin Mis.labelin pohjoismaissa julkaisemalla levyllä ei ole mitään extroja, pelkkä leffa.
     
    nepa tykkää tästä.
  4. Snafu68

    Snafu68 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2013
    Viestejä:
    1 274
    Saadut tykkäykset:
    164
    Mies sitten kuitenkin osoittautuu erinomaisen hyväksi komentajaksi jonka johdolla porukka tuhoaa vihollistankkeja kuin ampumaradalla ja lopulta pääsee jopa pakenemaan natsien vankileiriltä, T-34:llä. Siinäpä se, leffan sisältö pääpiirteissään.

    Turha käyttää mitään spoilertageja ?
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 093
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ihan turhaa, yllämainitun verran minäkin tiesin leffan sisällöstä jo ennen leffan tai trailerin näkemistä. Ei siinä sen ihmeempää, se miten tarina kerrotaan leffassa on oleellisempaa kuin itse tarina, joka on erittäin suoraviivainen. Historiasta jo tiedetään että Saksa hävisi, ja neukkujen erinomaisuudellaan pullistelu lienee tuttua sekin. Niin aika ennalta-arvattavahan tämä leffa on, ei sitä voi spoilata. :)
     
  6. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 766
    Saadut tykkäykset:
    489
    Itärintaman Korkeajännitys jäi päälimmäiseksi mieleen.
    Appulatöllön ostokuva, kun oli samanhintainen kuin vuokrakuva.
    3/5

    T: Vesku