No perskules. 46 vielä, mutta kyllä sen naisessa näkee. Tämä on muuten se totuus, joka naisilta jää aina huomaamatta/tajuamatta. Nuorena ollaan niin nokka pystyssä ja miesten huomiosta suorastaan suututaan. Mutta ikä on julma naisille. Kohta ne perään vislaajat eivät enää edes katso sinuun päin ja tämä on kova paikka monelle. Ei siitä nelikymppisestä saa kaskymppisen näköistä, vaikka kuinka pakkelia maalaisia, tissejä ja huulia täyttäisi. Ennemmin näyttää vain säälittävältä, kun yrittää pitää kiinni menneisyydestä.
Miehet eivät käytä pakkelia, maaleja ja täytteitä. Kun viet miehen himaan yöllä, melko varmasti saman näköisen vierestä myös heräät. Ja sitten on se toinen aspekti eli että jos on mainetta/rahaa/valtaa/kuuluisuutta, niin mies vain paranee vanhetessaan. Saulilla ja Jennillä 29 vuotta, Rennyllä ja nuorikolla 35 vuotta....
Jenkeissä 12. marraskuuta ja pohjoismainen 25. päivä marraskuuta. Kertakaikkiaan hieno juttu, että jatkavat Trekin fyysisiä julkaisuja. Valitettavasti neljästä "Short Trekistä" mukana vain kaksi Runaway ja The Brightest star. Mitäköhän lopulle kahdelle käy? Tulevatko 3. kauden mukana vai joku muu suunnitelma? Anna sen olla UHD!
Onpas tuubaa. Toinen kausi menossa Blu-rayltä. Budjetti taivaissa ja kaikki näyttää hyvältä, mutta itse asia, on kyllä luokattoman heikkoa. Jaksaako tätä edes katsoa? On sitä ennenkin SciFi-sarjojen kanssa annettu paljon anteeksi, mutta nyt tuntuu jo liian paljolta. Näyttelijät ovat joko kehnoja, ilman karismaa tai heille on annettu erehdyksessä jonkun lasten TV-sarjan repliikit ja kerrottu, että voit näytellä yli ja itkeäkkin saat. Juoni, jos sitä voi sellaiseksi sanoa, on typerä. Ja miten tämä voisi parantua, kun juoni on jatkuva? Jos joskus vanhoissa Trekeissä oli paska jakso, niin seuraava saattoi olla jo SciFi klassikko. Sitten vielä paskotaan vanhojen ikonien päälle, kun joka paikkaan pitää tunkea Spockia ja hänen perhettään. Taistelen tämän läpi. Onhan tämän pakko parantua? Tuleehan kolmas kausikin. Täytyyhän jonkun tätä katsoa?
Tänään meni sitten krapulassa jaksot 8, 9 ja 10. Olivat huomattavasti parempia, vaikka itkeä piti taas. Mikä ihme juttu tuo on? Pakko oli katsoa IMBD missä mennään ja olihan nämä jaksot saaneet parempia pisteitä katselijoilta. Joskus nuorena oli GEOS (global episode opion surveyor) ja sitä tuli seurattua paljon samalla kun katsoi eri sarjojen jaksoja. Onko nykyisin jotain vastaavaa riippumatonta, johon ei trollit pääse vaikuttamaan?
Katsoin uutta jaksoa alle 10 min kun piti lopettaa. Burnham itki taas melkein joka kohdassa ja se kömpelö tappelukohtaus oli viimeinen niitti että aloin katsomaan Family Guy uusintoja.
Juttelin yhden huomattavasti nuoremman työkaverini kanssa aiheesta. (hän voisi olla lapseni) Oli juuri ruvennut katsomaan Discoveryä. Muut Trekit ovat tuttuja, mutta hän ei ole kaikkia niitä katsonut. Tyyliin jakson ja elokuvan sieltä täältä, mutta nyt löysi Discoveryn. Disco on kuulemma parasta pitkään aikaan. Siis ihan normi sarjoihinkin verrattuna. Yritin kovasti saada selvää, mikä on niin hyvää, mutta hän ei oikein osannut sanoa muuta kuin, että tykkää kaikesta. Huoh. Olen siis liian vanha ja kalkkeutunut. Ei tätä sarjaa enää tehdä minulle vaan nuoremmille sukupolville, jotka pitävät eri asioista kuin minä.
Kyllähän se valitettavasti on niin, että harvoja sarjoja tehdään edes viisikymppiselle. Ne tehdään joko nuorille( esimerkkinä lähes koko Netflixin tuotanto) tai varhaisvanhoille( max. nelikymppisille). Itse en näe Discoveryssa sitä pahaa mitä moni näkee vaan katson sen yhtenä monista kyseisen genrén sarjoista. On vaikea sanoa miksi Killjoy ja Expanse ovat parempia mutta yhtä lailla on vaikea sanoa miksi Discovery olisi huonompi, tai ymmärtää miksi Mandalorian on niin monen mielestä erinomainen. Hyvä se on, ehkä parempi kuin Discovery mutta en minä kattoon sitä katsomalla pongahda. Niin, ja olen lapseni jo maailmalle lähettänyt vaikka nuorehko olenkin.
Seuraan toistaiseksi Discoverya, mutta vain ajanvietteenä, jos ylimääräistä aikaa sattuu olemaan. Jos sarja olisi minusta umpisurkea, en toki katsoisi ollenkaan. Expanse on kaikilla tavoin aikuismaisempi sarja, ei varsinaisesti ajanvietettä tai kevyttä viihdettä. Siinä on hyvin vähän huumoria ja sen maailma on varsin synkkä ja ennen kaikkea tieteissarjaksi realistinen. Ihmiset eri puolilla yrittävät pääosin selviytyä ja käsiteltävät konfliktit ovat hyvin suoraan verrattavissa reaalimaailman suurvaltapolitiikkaan. Marsin asuttaminen on melko todennäköistä, asteroidivyöhykkeestä en tiedä juuri mitään. Discovery tai Mandalorian ovat Expanseen verrattuna eskapistista viihdettä ja satua, eivät mahdollisesti tulossa olevaa todellisuutta. Se on keskeinen ero, miksi Expanse kiinnostaa minua paljon enemmän. Mutta varsinainen heikkous Discoveryssa on mielestäni casting ja tarkoituksellisesti valittu tunteita korostava hahmokäsikirjoitus. Jos joskus tulevaisuudessa olisi olemassa joku tähtilaivasto ja federaatio tai mikä tahansa vastaava instanssi ja avaruudessa sinkoiltaisiin edestakaisin poimuajoon kykenevillä laitteilla, niin EI SINNE HENKILÖSTÖÖN (huom. en käyttänyt termiä miehistö) VOISI MISSÄÄN KOSKAAN VALIKOITUA NOIN PALJON TUNNEYLIHERKKIÄ IHMISIÄ. Se ei vaan ole mahdollista, että tuollaisissa tehtävissä voisi pärjätä tuolla herkkyydellä. Herkkyys on ihmiselle hyvästä, mutta vaikea uskoa että esim. tällä hetkellä kansainvälisellä avaruusasemalla kovinkaan moni itkee.
Discoveryn kohdalla olet tosin oikeassa siinä, että näyttely on jotenkin epämaskuliinista, jos näin voi sanoa. Mutta koska sarjaa selkeästi ohjataan uusille yleisöille, tulee sarjassa olla homoja, eri etnisillä taustoilla olevia henkilöitä, pikkutyttöjä miellyttäviä näyttelijöitä, ja niin edelleen. En tiedä olisiko muilla näyttelijöillä saatu kausia paremmiksi sillä nuo henkilöt ovat tosiaan kirjoitetut juonikäänteisiin. Ensimmäisestä kaudesta pidin sen aihepiiristä, Klingonien kanssa tukkanuottasilla olosta, en niinkään välittänyt henkilöhahmoista tai niistä kuumajaisista, jotka yrittivät Klingoneilta näyttää. Toinen kausi oli myös perusidealtaan ihan ok mutta vielä enemmän tausta-ajolla katsottava kuin ensimmäinen kausi. Clifhanger ei ollut kummoinenkaan, ja uuden kauden alkaminen oli suorastaan sekava silmissäni. Mutta katson sarja, katson sen spinoffien onnistumisen toivossa. Taas Expansen fysiikka ja henkilökemia sekä -esiintymiset ovat selkeästi paremmalla tolalla, siitä on varmaan turha kiistellä mutta on siinäkin taustatarina hieman ailahdellut. Ne( sarjat) eivät ole toisensa poissulkevia tarinoita juurikin siksi, että ne eivät kuvaa tulevaisuutta samanlaisella tarkoitusperällä. Taas verrattaessa esimerkiksi Bab5:een tai Galacticaan( uudempi, jota haukuttiin toki aika olalla sitäkin) niin ei tuo Discovery niin hirveästi huonompi näitä ole( ja bab5 on kuitenkin pyhä asia, jota ei saa edes me fanit haukkua). Mutta en minäkään Discoverya odota, pikemminkin jossain välissä huomaan, että sekin olisi katsottavana. Ja, se sopii vaikka katsottavaksi rinnan jonkun toisen ohjelman kanssa. Ja onhan meille keski-ikäisille olemassa nimenomaan KillJoy, Expanse ja muutama maahan sijoittuva dystopiasarja
Ehkä tässä on nyt pieni harha. Nykyään avaruusasemalla käy n. 12 ihmistä vuodessa, jolloin jokainen osallistuja voidaan valita äärimmäisen tarkkaan.. Star Trekissä ihmisiä avaruudessa on hirvittävän paljon enemmän. Tunneharhaisia ihmisiä on jo ilmakehässä lentämisessä nykyäänkin, niin miksi ei tulevaisuudessa avaruuslennoilla, joka silloin olisi yhtä tavallista kuin ehkä merenkulku ja lentäminen yhteensä nykyään.
Mutta kai sotalaivoissa tai lentokoneissa on edelleen miehistöille kovat vaatimukset? Taisin tuosta Jenkkien laivaston tavasta valita kapteeneja aluksille lukea jostain. Se meni pääpiirtein näin, mutta älkää lynkatko, jos jotain muistan väärin. Yleensä ihminen nousee hierarkkiassa korkeintaan sille tasolle mihin kyvyt riittävät. Sitten hän jämähtää tulpaksi muille ja estää parempien etenemisen, kun tälläiset komentoketjut ovat yleensä pyramideja. Kun sinut jenkeissä ylennetään "ykköseksi" sinulla on vuosi aikaa vakuuttaa ja saada oma alus. Jos ei kapteeni puolla ylennystä, putoat taas 2. tai 3. upseeriksi ja on jonkun toisen vuoro yrittää. Tämä ei tietenkään ole kuolemantuomio vaan voit yrittää myöhemmin uudelleen, jos katsotaan, että halua, kokemusta ja taitoa on tullut lisää. Näin vältytään tuolta tulpalta ja saadaan mahdollisimman hyviä upseereita komentamaan sotalaivoja, kun se virka on ehkä hieman vaativampi kuin Suomen merivoimien kapteenien
Aina sieltä lipsahtelee välillä oudompaa ainesta, ei toki ihan säännönmukaisesti. Ja onhan nykyajan astronauteissakin ollut: https://www.bustle.com/p/wheres-lis...ed-former-astronaut-keeps-to-herself-18800036
Babylon5 on sen verran vanha, etten muista siitä enää juuri mitään, joten en ota siihen kantaa, mutta uusi Battlestar Galactica oli ainakin itselle täyttä parhautta ja täysin eri sarjassa kuin tämä Discovery (tai oikeastaan melkein mikä tahansa Star Strek - tai Star Wars -liitännäinen). Kaiken kaikkiaanhan tuo uusi Galactica on erittäinkin arvostettu sarja, ja jos vertaa vaikka IMDB:n tai Rotten Tomatoesin pisteisiin, niin ero aika iso. Time Magazie muuten valitsi Galactican vuoden tv-sarjaksi vuonna 2005.