Room (2016) (Lenny Abrahamson / Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 26.02.2016.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Jack (Jacob Tremblay) on eloisa viisivuotias poika, jota kasvattaa rakastava äiti (Golden Globella roolistaan palkittu, Oscar-ehdokas Brie Larson). Kuten kuka tahansa hyvä vanhempi, äiti tahtoo tarjota Jackille turvallisen ja huolettoman lapsuuden täynnä leikkejä ja tarinoita – mutta kaksikon elämä on kaukana normaalista. He ovat ansassa, vankeina ikkunattomassa yhdeksän neliömetrin huoneessa. Äiti on luonut Jackille huoneeseen kokonaisen oman maailman. Hän on myös valmis uhrauksiin taatakseen, että Jack saa vankeudessakin elää täyttä elämää. Päivä päivältä Jackin uteliaisuus kasvaa ja äidin voimat vähenevät. Lopulta kaksikko laatii uhkarohkean pakosuunnitelman ja päätyy kohtaamaan uuden pelottavan vihollisen: todellisen maailman.

    Neljän Oscarin ehdokas, mm. parhaan elokuvan Oscar-palkinnosta kisaava Room on jännittävä, koskettava ja epätavallinen tarina äidin ja lapsen rajattomasta rakkaudesta riipaisevissa olosuhteissa. Elokuva perustuu Emma Donoghuen palkittuun bestselleriin Huone, ja ohjaaja Lenny Abrahamson (Frank) pysyy romaanille uskollisena herättäessään Jackin, äidin ja heidän ainutlaatuisen maailmansa eloon valkokankaalla.

    Elokuvassa näyttelevät myös kolminkertainen Oscar-ehdokas Joan Allen ja Oscar-ehdokas William H. Macy.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    Ensi-ilta Suomessa 26.02.2016
     
  2. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Melkoista lööperiä. Ihan saman osaston huijaus kuin esim. Crash (2004) ja Precious (2009) eli potentiaalisesti tärkeä ja "tunteita herättävä" aihe, mutta kaikki kusee yksinkertaiseen ja manipuloivaan sossupoketoteutukseen. Oscareiden kiilto silmissä väsätty pliisu turhake, älkää uskoko hypeä. Ei jumalauta.

    Tämä arvio summaa Roomin täydellisesti: http://www.film-o-holic.com/arvostelut/room/
     
  3. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83
    Oikeassa olet täyttä paskaa. Aiheesta olisi vaikka mihin. mutta tämä on kustu täydellisesti. Tekitiukkaa katsoa loppuun.
     
  4. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Kyllä tämä minulle kelpasi hyvin ja Larson vakuutti aivan eri tasolla kuin Marvelina, vaikka ei tietysti huono ollut trikoissakaan. Pentu ja muut aikuiset vetivät myös hienosti. Pistän 4-/5 ja katson mielelläni uudestaankin.
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Kyllähän tämä ihan kelpo leffa oli, telkkarista tuli nyt katsottua joten ehkä missasin jotain mutta mielestäni olisi kaivannut pientä lisäselvitystä siihen miten päähenkilöt oli siihen huoneeseen joutuneet. Siis kidnappaus joo mutta vähän lisää infoa vielä... miten se lapsikin oli sinne syntynyt... Hyvin näytelty ja muutenkin tehty jokatapauksessa.

    4/5
     
  6. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Tarkoitatko syntymällä,
    kuka oli lapsen isä? Eikös pojalla ollut vähemmän ikää kuin vankeus oli kestänyt, joten kaappaajan täytyy olla faija... isoisänsäkin kovasti vierasti pikkumiestä, tuohan olisi kai suht ymmärrettävä syy.
     
  7. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Siis olisin kaivannut lisää informaatiota heti leffan alkupuolella että miten siihen tilanteeseen josta leffa alkoi oli päästy.
    Eli olisi mahdollisesti näytetty se alkuperäinen kidnappaus ja jopa raiskaus ja miten sitten tytön maha rupeaa kasvamaan ja mitä mieltä kidnappaaja siitä sitten oli, lapsen synnytyskin niissä oloissa, tapahtuiko se itsepalveluna vai toiko kidnappaaja jonkin kätilön paikalle... ja miten siitä päästiin eteenpäin tilanteeseen jossa leffa alkoi, joka vaikutti jotenkin normalisoituneelta tilanteelta, jos normaalista voi tässä puhua, että on nainen ja lapsi ja mies tuo ruokaa ns kotiin yms... lopputulos olisi voinut olla aika paljon synkempi ja häiriintyneempikin leffa...
     
  8. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Minusta nämä tuotiin tarpeeksi selvästi esiin leffan alkupuolella. Mies oli "koirani on kipeenä" verukkeella saanut tytön kiinni ja tytön karkausyritysten (ranne rikki) ja normi kidnappaus ja alistus kuvioiden jälkeen hän oli sopeutunut omaan kohtaloonsa. Synnytyskin käytiin läpi, eli oli tapahtunut ihan omatoimisesti "Olit ensin mahassa potkimassa ja sitten lattialla" Minusta tämä fokusoi leffan hyvin ja siinä samalla kun "roomin" rutiinit tuli selväksi nämä avautuivat sopivalla tahdilla. Kidnappaaja oli koko elokuvassa vain statisti, kaikki keskittyi uhreihin. Minua häiritsi koko leffan eniten se, että sain päähäni juonikuvion, jossa Jack olikin she, koska äiti halusi suojella häntä tulevaisuuden tapahtumilta.
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    No sitähän minä sanoinkin että saatoin missata jotain, kun telkkarista tämän katsoin... Leffateatterit on siitä käteviä että pystyy keskittymään leffaan ja muut asiat jää teatterin ulkopuolelle...