Blu-Ray -levyjen tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Rottapasi, 30.04.2009.

  1. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    Kyllä siitä on iloa, mutta ei niin paljon, että jengi haluasi maksaa siitä ilosta enemmän. Olen keskustellut aiheesta työkaverien ja tuttavien kanssa ja ovat myöntäneet, että kyllä Blu-ray näyttää selvästi paremmalta telkkarista, mutta dvd laatu on kuulemma ihan riittävä. Itse taas katson leffat videotykillä 100" screeniltä, joten en kovin mielelläni katso dvd:tä. Toki sekin vielä kelpaa, jos parempaa ei ole tarjolla.
     
  2. Daagen

    Daagen Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2017
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    No juuri siksi kun Ylellä on ne oikeudet Suomessa. Muissa Euroopan maissa se Netflixistä löytyy.
     
  3. ukki

    ukki Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    30
    Vai että tämmöinen kuvio! Mitähän tästä nyt sitten lopulta kehkeytyy? Disney aloittaa oman palvelunsa oliko se jo tänä vuonna? Netflixistä häipyy iso osa tavaraa! Ja ei ole varmaan viimeinen yrittäjä alalla. Kuinka paljon näitä jo onkaan? Jos meinaa striimata pakko maksaa kaikille kuukausi maksu. Pian näitä palveluntarjoajia on niin paljon, että kohta tulee halvemmaksi ostaa se bluray-levy?
     
  4. Daagen

    Daagen Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2017
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Ainaki ne Netflixissä nyt jo olevat Marvel-sarjat ei oo siirtymässä mihinkään vaan pysyy siellä.
     
  5. ukki

    ukki Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    30
    Pysyykö ne siellä tappiin saakka? Kuinkas tämä homma oikein toimii? Minulle sähköpostiin tulee jatkuvasti suosituksia. Joissain on maininta: "Katsottavissa vielä tämän kuukauden" ! Sitten ilmeisesti poistuu?
     
  6. Daagen

    Daagen Käyttäjä

    Liittynyt:
    06.05.2017
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    En tiedä kauanko ovat. Jostain luin että nykyiset sarjat pysyvät Netflixillä "sopimuksen mukaisesti". Sitähän ei ole sanottu mikä se sopimus on. Netflixin tuottamat sarjat tuskin Disneylle siirtyy koskaan, veikkaan ma.
     
  7. x_jmt_x

    x_jmt_x Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    18.08.2006
    Viestejä:
    7 617
    Saadut tykkäykset:
    523
    Netflixin ja Marvelin soppari - joka sitoo myös Disneytä - sisälsi ehdon, että muistaakseni neljä vuotta sopimuksen päättymisestä hahmot ovat käyttökiellossa Marvelin puolella.

    Voisi kuvitella, että ainakin sen aikaa Netflix saa sarjojaan pyörittää?

    Marvelhan on pelannut kovaa peliä, mm. Fantastic Four lopetettiin sarjakuvien puolella kokonaan ihan vaan pottuiluna Foxille.

    Nyt tilanne voi taas muuttua..
     
  8. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 057
    Saadut tykkäykset:
    279
    Aikaraja on kaksi vuotta sopimuksen päättymisestä, mutta tämän mukaan joko Hulu tai FX jatkaisi määräajan jälkeen Netflixin lopettamat Marvel sarjat.

    https://wegotthiscovered.com/tv/hulu-fx-likely-revive-marvel-netflix-shows/
     
  9. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    Tässä on kiteytetty tällaisen keskustelupalstan oma pieni kupla. Kuvitelma, että oma pieni piiri olisi jotenkin yleispätevä.

    Etsin pari kuukautta sitten yhtä loppuunmyytyä DVD:tä. Löysin sen Elokuvadivarista (en omaa mitään muuta suhdetta liikkeeseen). Katsoin äsken niiden Huuto-sivuja. DVD:eitä on myynnissä yli 5600 kappaletta ja Blu-ray lukema oli noin 1200. Lähelläni olevassa isossa kirpparissa näyttää olevan myynnissä ainakin 20 kertaa enemmän DVD:eitä kuin Blu-raytä. Näillä omilla havainnoillani ei tietysti ole mitään yleistä todistusarvoa. On kuitenkin selvää, että DVD:llä on hallitseva asema.

    Oma näkemykseni ja kokemukseni on se, että kun se aito ja alkuperäinen Anttila lopetti, väheni CD-, DVD- ja Blu-ray-kivijalkakauppamyynti dramaattisesti. Samaan aikaan taisi Spotify tulla musiikissa kilpalijaksi, mutta video-puolella ei Suomessa ollut isoja kilpailijoita. Jos ja kun ei ole tarjontaa, ei ole myyntiäkään.
     
    Viimeksi muokattu: 23.02.2019
  10. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18
    mjoo, itse lopetin dvd:n ostamisen vähän ennen kuin Bluray (PS3) tuli kotiin joskus 2006. Ja nyt kun vuosi sitten sain päivitettyä 4k HDR:ään niin BD-levyjä(paitsi musiikki/konserttitaltiointeja) en ole ostanut sitten vuoden 2015.
    Mutta joo, vahvasti kuplassa ollaan. Mun on vaikea uskoa että joku vielä katsoo lineaaritelkkua, kun itse en ole siihen paskaan koskenut vuoden 2007-2008 jälkeen.
    Nyt kyllä vähän harmittaa että 4k/HDR-levyjen saatavuus ja valikoima on niinkin heikko.
     
  11. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Tämä on yksi syy, miksi ostan hyvät sarjat ja leffat myös levyllä.
    Toinen on sitten sekin, että kaikki ohjelmat eivät tule suoratoistopalveluihin. Tietääkö kukaan mistä voisi katsoa vaikkapa Babylon 5:n?
     
    Pulse+ tykkää tästä.
  12. Pulse+

    Pulse+ Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.03.2004
    Viestejä:
    632
    Saadut tykkäykset:
    95
    Toivotaan kuitenkin pitkää ikää fyysiselle formaatilla ja sitä voi kukin edesauttaa omilla valinnoillaan. Olen myös alkanut "formaatin kuoleman" pelossa haalimaan tärkeinä pitämiäni elokuvia ja tv-sarjoja blu-ray julkaisuna, kun niitä vielä saa. Verkkokauppojen lisäksi antikvaraateista, torista, huuto.netistä. Suoratoisto on hyvä lisä tarjontaan, ei siinä mitään. Kiekoilta voi kuitenkin vapaasti valita mitä milloinkin huvittaa katsella.
     
  13. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Sehän siinä on että "vapaus valita" häviää suoratoistopalveluiden myötä. Jos joku elokuva/sarja on joskus painettu kiekolle, niin se on saatavilla yksityisiltä myyjiltä vaikka kiekkojen painaminen joskus loppuisikin. Lisäksi kun hankitaan yksinoikeuksia, niin tarjonta pirstaloituu eri palveluntarjoajien välille, ja pahimmassa tapauksessa pitää olla useampia kuukausimaksullisia palveluita jotta saa katsoa sitä mitä itse haluaa, eikä rajoittua yhden palveluntarjoajan valikoimaan. Ja osa ei ole yhdenkään palveluntarjoajan valikoimassa, mistäs se sitten katsotaan? Tavallaan ison massan katselumieltymykset rajoittaa sinunkin valikoimaa, esim. jos muut ei jaksa katsella B5 enää, niin sinäkään et sitten niitä katso. Paitsi jos ne on saatavilla fyysisinä levyinä.
     
    Burkitsville tykkää tästä.
  14. jodorowsky

    jodorowsky Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2011
    Viestejä:
    1 311
    Saadut tykkäykset:
    83

    Minä varmaan ihan oikeasti olen ajatellut että ne pysyvät siellä niin kauan kuin netti on olemassa kun kaikki kaverit hurisevat että fyysistä levyä ei kannata ostaa.

    Yksi juttu mitä ei kukaan täällä ole tullut ajatelleeksi suoratoistosta on se että mitä sitten kun netin olemassa olo loppuu. Varmaan panostetaan siihen että se olisi ikuinen mutta jotain ennakoimatonta voi tapahtua ja tämä yhteiskunta voi romahtaa mailmanlaajuisesti. Mutta voi olla joitain henkiinjääneitä ihmisiä jolla on mahdollisuus vaikka vähän mad max tyyliin katsoa kotonaan jossain syrjäisessä mökissä omalla energialähteellään kotiteatterista jotain hyvää dvd leffaa.
     
    Reaper ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
  15. ukki

    ukki Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2012
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    30
    No siehän synkkiä haastat! Jos nyt päädytään tuohon kuvaamaasi tilaan, niin ei taida se hyvän dvd-leffan löytäminen aivan päällimmäinen murhe olla :)
     
  16. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    jodorowsky ja Snäckby on parasta koko tällä saitilla!:)
     
  17. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Hah hah tai sitten palveluntarjoajien tarjoama materiaali halutaan tietoisesti rajoittaa tietyn poliittisen linjauksen mukaiseksi. Ei kiitos, valinnanvapautta ja vapautta tarvitaan tulevaisuudessa entistä enemmän eikä vähemmän vaikka se ei palvelisikaan super rikkaita.
     
  18. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    En kyllä ikinä luottais mihinkään striimauspalveluun, että ostettu sisältö pysyis siellä muka ikuisesti. Itellä tosin on iTunesiin ostettu jotain sarjaa, mutta korjatkaa jos olen väärässä sielläki vissiin joku ehto että jos laite vaihtuu 5 kertaa niin ei pääse enää sisältöön edes käsiksi.

    Kyllä mä ainakin ostan kiltisti kaikki ne leffat ja sarjat joita aion katsoa useampaan kertaan 4k steelbook bluraynä, kun niitä ei kuitenkaan niin montaa edes ole.
     
  19. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 599
    Saadut tykkäykset:
    125
    Tuo viisi pitää paikkansa eli kerralla voi olla viisi laitetta yhtä aikaa samalla tilillä. Avaamalla toisen tilin saa taas viisi uutta laitetta eli sitten niitä on jo kymmenen.
    Laitteita saa siis vaihdella miten haluaa mutta valtuutettuja voi olla tuo viisi kerrallaan.
    Tilejä voi siirtää, antaa perinnöksi jne.
    Useampi iTunes tili on ihan kätevä juttu.
    BBC ja ITV on avaamassa oman yhteisen streaming palvelun kilpailemaan Netflixin kanssa.
    Nimeltään BritBox. Ja Apple julkistaa omansa ensi kuussa....
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2019
  20. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Onko kenelläkään tietoa siitä, minkä verran julkaisufirmat saavat esim. Netflixiltä korvauksia noista katseluista per leffa per katselu? Onko tuo miten kannattavaa verrattuna levyjen myyntiin?
    Voihan nimittäin olla, että noita striimipalvelujakin alkaa tulla niin paljoa, että korvaukset eivät enää kauhean paljon parempia esim. levyjen myyntiin verrattuna ole.