Hidden Figures: varjoon jääneet (2016)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Blaqua, 03.01.2018.

  1. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    [​IMG]

    Ällistyttävä, ennen kertomaton tositarina Katherine Johnsonista, Dorothy Vaughanista ja Mary Jacksonista – NASAssa työskennelleistä huippulahjakkaista afroamerikkalaisnaisista, jotka toimivat aivoina yhdelle historian suurimmista operaatioista: astronautti John Glennin laukaisemiselle kiertoradalle.

    Ohjaaja:
    Theodore Melfi

    Pääosissa:
    Kirsten Dunst, Kevin Costner, Jim Parsons, Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Aldis Hodge, Mahershala Ali, Janelle Monáe, Glen Powell, Kimberly Quinn

    -----------------------

    Eipä ole ennen käynyt näin, että pitänyt tulla hehkuttaan elokuvaa vain 6 min katsomisen jälkeen! Ois näköjään pitänyt näköjään katsoa loppuun asti (@Pazze oli oikeessa). Kevin Costnerin ja Jim Parsonsin valinnat noihin rooleihin, toi ainakin itselle liialliset mielleyhtymät muista heidän roolisuorituksista..

    e: No virheistä oppii.. Ei passaa enää kehua elokuvaa ennen kuin on katsonut sen loppuun. Kyllähän tämä oli ihan katsottava, mutta en antais 8 imdb-pistettä kuitenkaan.
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2018
  2. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Katso rauhassa loppuun, putoaa innostus kummasti. Itse pidin ihan kelvollisena. Ihan hyvin kerrottu ja toimiva drama kohtuullisen mielenkiintoisesta aiheesta. Vähän tuossa tuli mieleen, että nostetaan mustia ja heidän rooliaa, koska Hollywood ja rasismi. 3/5.
     
    Blaqua tykkää tästä.
  3. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    On tämä viime vuoden parhaita elokuvia. Juuri tuli katsottua uudestaan kiekolta.
    5/5
     
  4. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Hidden Figures – varjoon jääneet tuli nähtyä vasta videolevyn ehdittyä alennusmyyntiin. Amerikkalaiset tutut olivat tätä kehuneet, joten elokuva oli nähtävä ensi tilassa.

    Kyseessä on kiinnostava ja sympaattinen mutta ehkä hiukan siloiteltu historiallinen draama NASAn kulisseista. 1960-luvun alussa laskureina käytetään vielä ihmisiä ja KVBK:n (Kansainvälisen Bisneskoneen) automaatiolaskuri l. nauhamuistikompuutteri tekee vasta tuloaan. Autenttisen oloiset yksityiskohdat (Fortran) ja uudenlainen näkökulma miesten hallitsemaan historiaan ovat elokuvan suola. Avaruuslentodraamoista esimerkiksi Space Cowboys jää tämän varjoon.

    Kevin Costnerin roolityö tuo nopeasti mieleen Kolmetoista päivää ja JFK:n, mutta Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Janelle Monáe ja Kirsten Dunst esittävät vahvoja naishahmoja. Glen Powellin esittämä John Glenn on sukkeluuden ja amerikkalaisen rehtiyden perikuva.

    3½/5

    Pohjoismaisessa blu-rayssa (BD-50) on samat lisämateriaalit kuin muuallakin, samoin kuin 7.1-kanavainen ääni. Myös UHD on saatavilla. Muutama kuvanäyte blu-raysta:

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    P.S. Minkähän takia reikäkorteista luovuttiin, vaikka ne vaikuttavat todella luotettavilta muistivälineiltä?
     
  5. Hurricane

    Hurricane vaikeemmil tasoil Tukijoukot

    Liittynyt:
    24.07.2002
    Viestejä:
    2 175
    Saadut tykkäykset:
    11
    Edellä hyvin sanottu, sillä tämä todellakin oli kiinnostava, sympaattinen ja tietysti myös siloiteltu draama. Ohjaaja olisi voinut olla aivan hyvin nimeltään Ron Howard tai Robert Zemeckis. Pidin silti tästä erittäin paljon. Pääosakolmikko oli hyvä, vaikkakin aika selvästi Taraji P. Hensonin näyttelemä Katherine Johnson keskeisimmäksi hahmoksi nousikin. Tarinassa rasismikorttia heiluteltiin toki (ja tietysti täysin aiheesta), mutta mihinkään liialliseen paasaamiseen ei onneksi keskitytty. John Glennin lennon aikana jännitti, vaikka tapahtumat on moneen kertaan nähty esim. Valiojoukossa.

    Jotain kiehtovaa näissä 60-luvun avaruuskuvauksissa on. Nyt on taas kova halu katsoa hyllystä tuo em. Valiojoukko (The Right Stuff) ja perään HBO:n hieno From Earth to the Moon -sarja. 4/5
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  6. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Minulla on kerran vuodessa marathon:
    Valiojoukko, From Earth to the Moon ja TV-sarjan Apollo 13:ta käsittelevän lehdistöjakson kohdassa itse elokuva Apollo 13.
    Sitten jouduin lisäämään October Sky:n myös tähän ohjelmaan ja nyt myös tämän Hidden Figures.
    Huonomminkin voi aikansa käyttää ja minulla ei ole mitään vastaan, että joku tekee taas jonkun NASA/avaruuden valloitukseen liittyvän merkkipaalun. Nythän on tulossa Challenger:istä kertova elokuva. Menee jo vähän pidemmälle ajassa, mutta jos kolahtaa niin...