tapaus Aku Louhimies

Keskustelu osiossa 'Elokuvantekijät' , aloittajana jodorowsky, 22.03.2018.

  1. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Eikös tässä tosin menty jo vähän pidemmällekin kuin "kourintaan". Mikahan (ainakin muistaakseni) ehti jo laskemaan taju kankaalla olevan Sorellan housut ja omansakin. Seuraava vaihe olisikin ollut jo tuikkaus, mutta Isoveli ehti tässä kohtaa väliin. Mika myös sanoi "kiusaavansa (vai joku muu sana) loppuun asti" ja Sorella ei ymmärtänyt, mitä jätkä tarkoittaa. Tästäkin johtuen Sorella ei minusta ainakaan ollut aikeissa antaa, eli Mika olisi ottanut omin luvin.
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Viimeisimmässä Posse-jaksossa kävi minullekin ilmi, että Pamela Tola on kunnostautunut ohjaamalla ensimmäisen pitkän elokuvansa. Pidän jotenkin ironisena sitä, että Louhimies-kohun jälkeen tulee projekti, joka käsittelee parinvaihtoa (ikään kuin kyseessä olisi "Levottomat 4") ja jossa ovat mukana muun muassa alkuperäisen Levottomat-elokuvan tähdet Nousiainen ja Kuusniemi. Mielenkiinnolla odotan mitä ohjausmetodeja hän on käyttänyt kuvaustilanteissa. :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2018
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ja nyt sinäkin sitten päätit mainostaa kyseistä leffaa... joka muuten trailerista päätellen on aika harmiton hömppäkomedia. Tietysti traileri voi olla harhaanjohtavakin, kuten aika usein on, ja leffa pelkkää hc-pornoa... o_O
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Toki koitan varoa lankeamasta siihen ansaan, jossa "there's no such thing as bad publicity" -ihmisille annetaan turhaan huomiota. Koin kuitenkin tämän aiheelliseksi tähän ketjuun. Leffa tosiaan vaikuttaa olevan (verraten Louhimies-leffoihin) enemmän komedia tai satiiri (toki jo siitä päätellen, että Putous-porukkaakin on mukana... ei siis sillä että Tuntematon Sotilas olisi komedia :D). Oli elokuva kuinka kesy ja komediaa myötäilevä tahansa, niin onhan tämä silti hieman ristiriitainen askel Tolalta juuri heti kohun jälkeen. Aikajanan suhteen Louhimies-jupakka näytti alkaneen maaliskuussa 2018 ja ensimmäiset uutisoinnut Tolan tulevasta ohjaustyöstä ilmestyivät kesäkuussa 2018.
     
  5. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Pamela "Torakka" Tola? :D Se oli Pihla Viitala...
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    No niinpä olikin. Kieltämättä juuri Tola ja Viitala tuppaavat menemään sekaisin noin muutenkin. Yritin kyllä tarkistaa tätä ennen kirjoitusta, mutta vahingokseni katse osui juuri artikkeliin, jossa puhuttiin sekä Tolasta että torakoista. Pahoittelut!
     
  7. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Pahoittelen minäkin, mutta en vain nyt ymmärrä nyt sitä linkkiä Louhimiehen tekemisiin. Tässä elokuvassa siis lähdetään hakemaan piristystä parisuhteille "olemalla silleen" välillä muidenkin kanssa - vapaaehtoisesti. Olisihan se heti eri juttu, jos jokaisen parin toinen osapuoli toisen pakottaisi, mutta siitä ei liene kysymys?
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nousiainen+Kuusniemi->seksiä käsittelevä elokuva->Louhimies->kiistanalaiset ohjausmetodit koskien naisten kohtelua ja seksualisoimista->Tola syyllistää->Tolan ensimmäinen iso projekti kohun jälkeen->seksiä käsittelevä elokuva->Nousiainen+Kuusniemi

    En toki sitä sano, että jokainen joka ryhtyy tekemisiin seksiä käsittelevän elokuvan kanssa mitätöisi mahdollisesti kielteisen mielipiteensä Louhimiestä kohtaan. Koen nyt vain hieman ironiseksi sen, että heti ensimmäinen projekti on sitten tällainen, missä yhtäläisyyksiä Louhimiehen historiikkiin löytyy sekä tematiikasta että näyttelijöistä ja että vielä Tola itse on ohjaajana.
     
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  9. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    En kyllä näe tuossa mitään ironiaa. Sitten sitä kyllä on, jos paljastuu Tolan käyttäneen samanlaisia ohjausmetodeita kuin mistä on Louhimiestä kritisoinut.

    Ehkä Tola halusi Swingersillä nimenomaan näyttää, että seksiä käsittelevän elokuvan voi tehdä myös kohtelemalla näyttelijöitä inhimillisemmin.
     
    Liekinheitin tykkää tästä.
  10. kmruuska

    kmruuska Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.10.2009
    Viestejä:
    1 174
    Saadut tykkäykset:
    389
    Mistä tämä seksi muutenkaan tähän Louhimies-juttuun nyt tuli? Eihän häntä kai kukaan ole mistään ahdistelusta syyttänyt. Tolan syyttelyssä tuoksahtaa jokin misogynistinen motiivi aika vahvasti.
     
  11. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    :D

    Joku ei löydä ironiaa? Toinen löytää misogynistisiä motiiveja.
    Ei hitto, meitä on moneen junaan.
     
  12. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Jaa mistäkö, olisko esim ne Levottomat-sarjan leffat aika seksipitoisia...? Ja sitten se että erään leffan kuvauksissa ilmeisesti Louhimies olisi halunnut nähdä Tolan tisut paljaana ilman ennakkovaroitusta mutta juoni epäonnistui kun Tolalla olikin alusvaatteet... google it.
     
  13. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 524
    Saadut tykkäykset:
    87
    Kun lisätään näyttelijälistaan vielä veijarit nimeltä Aku Hirviniemi, Janne Kataja, Kiti Kokkonen ja Roope Salminen plus mietitään Jamaa, ei kun Tolaa ohjaajana, niin omat ajatukset kyllä karkaavat hyvin kauas Louhimiestä ja herran ohjausmetodeista. Jopa seksistä. No, tuo toinenkin Aku tosin ehti tahollaan tempaista jo, mutta silti :D

    Minusta tämä edelleen kuulostaa niin täysin erilaiselta projektilta kuin mikään Louhiksen tekemä, että en ohjaajia tai heidän töitään omassa mielessäni pysty yhdistämään...
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jos allekirjoittaneeseen viittaat, niin kyllä minä tässä maailmassa kannata enemmän naisia kuin miehiä, mikä näkyy jo ystäväpiirin sukupuolijakaumasta lähtien. Tosin feminismin kannattaja en ole, kuten ei taida olla suurin osa naisistakaan -- ko. aate kun ei tätä nykyä taida edustaa mitään jaloa tasa-arvohakuisuudesta puhumattakaan. Tolaa en syytä mistään, vaan ilmaisin vain kokevani ristiriitaisuutta huokuvaa ironiaa siinä, että on nähnyt järkeväksi Louhimies-kohun jälkeen heti ensimmäiseksi tällaisen projektin lanseerata, missä on paljon yhtymäkohtia (kyllä, tiedostan että nyt puhutaan kepeähenkisestä elokuvasta eikä louhimiesmaisesta kipeän ahdistavasta elokuvasta) Louhimieheen. Toki voikin olla niin, kuten vintsukka tuolla ylempänä mainitsikin, että ehkä Tola sitten koki tällä(kin) haluavansa näyttää, että voi seksistä kertovia elokuvia ilman ikäviä ohjausmetodejakin ohjata.

    Kyllähän seksuaalisuus etunenässä tässä Louhimies-kohussa on ollut esillä... Mitä näitä nyt on...
    Kuusniemi syytti siitä, että Louhimies promosi leffaa väittäen seksikohtauksia aidoiksi ja että hänen paitansa revittiin auki ilman sopimusta asiasta. Tola syytti siitä, että Louhimies halusi seksikohtauksen ilman intiimisuojia ja että hänen paitansa leikataan auki ilman sopimusta jotta saadaan aito reaktio ja rinnat paljaaksi. Haapkylä syytti siitä, että Louhimies oli halunnut tietää roiseja ja intiimejä yksityiskohtia hänen yksityiselämästään liittyen esim. seksiin ja seksuaaliseen väkivaltaan.

    Oma mielipiteeni syytöksistä on edelleen se, että suurimmassa osassa on kyse puhtaasti siitä, että kunnianhimoinen metodiohjaaja halusi hakea aitoa reaktiota. Kuitenkin osassa raja ylittyy tarpeettomasti ja itsetarkoituksellisesti. Haluan myös muistuttaa parista asiasta. Tässä jupakassahan on nostettu esiin ne metodit tai niiden harjoittamiskerrat, jolloin näyttelijä on pahastunut, jopa traumatisoitunut. Entä ne kerrat, kun näyttelijät ovat arvostaneet ko. metodeja tai vähintään nähneet ne osaksi elokuvantekoprosessia? Miksei niistä puhuta? Oletettavasti kuitenkin Louhimies on noussut asemaansa juuri ohjaustyylinsä takia ja näyttelijät ovat hakeutuneet hänen projekteihinsa joko tämän takia tai sen takia, että pääsisivät mukaan isoon projektiin, jossa Louhimies metodeineen olisi välttämätön paha.

    Siitäkään ei pahemmin puhuta, että Louhimies on epäilemättä harjoittanut metodejaan myös miehiin, mutta pahastuneisuuteen saati traumoihin en ole törmännyt lukuun ottamatta Edelmannin kommentteja. Onko niin, että miehet eivät uskalla kertoa traumoistaan? Vai onko niin, että siinä missä mies ei traumatisoidu siitä, jos ilman sopimusta revitään housut jalasta, niin nainen traumatisoituu, jos revitään paita (puhumme nyt seksikohtauksesta, johon näyttelijä on joka tapauksessa valmistautunut)? Onko siis niin, että sukupuoliin pätevät eri säännöt? Toki utopistisesti ajateltuna kaikilta pitäisi kysyä lupa ja toistuvasti kysyä, onko kaikki kunnossa, mutta eiköhän taiteessa ole iät ja ajat käytetty metodeja ja sitä, että tehdään jotain, mistä ei olla sovittu, jotta aitous näkyy. Ei kaikkien tarvitse tällaista tapaa tehdä taidetta harrastaa, mutta Louhimies sitä nyt sattuu harrastamaan ja eiköhän se ole ollut kuitenkin käytännössä jokaisen näyttelijän tiedossa projektiin tullessa. Yhteenvetona, rajojen ylittämisiä on tapahtunut mutta haastan jokaisen näiden naisten puolesta itkevän pohtimaan sitä, olisiko reaktio sama, jos metodiikan kohteena olisi ollut mies. Myötätuntoa saa ja pitääkin antaa, mutta samalla pitää myös tutkiskella itseään ja sitä, tulkitseeko asian ankarammin ja tunteikkaammin sen takia, koska ei näe miehiä ja naisia samanveroisina, vaan miehet vahvoina ja naiset heikkoina ja heiveröisinä, joita sikamaiset miehet hyväksikäyttävät.
     
    Liekinheitin ja KILLPATRICK tykkäävät tästä.
  15. vintsukka

    vintsukka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    25.03.2004
    Viestejä:
    1 559
    Saadut tykkäykset:
    177
    Louhimies on ohjannut tähän mennessä yhdeksän kokopitkää elokuvaa ja kasan lyhäreitä ja tv:tä päälle. Vähän ehkä turhan vaikea urakka Tolalle koittaa etsiä elokuvan aihetta, joka ei jollain tavalla liippaa jotakin Louhimiehen tuotannoista ja Suomen pienistä näyttelijäpiireistä palkata vain ne, jotka eivät ole Louhimiehen kanssa työskennelleet.
     
    Liekinheitin ja kmruuska tykkäävät tästä.
  16. Tilt-type

    Tilt-type Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.07.2003
    Viestejä:
    3 131
    Saadut tykkäykset:
    192
    Ambulanssissa olevan tajuttoman kanssa seksiä? Toivottavasti et ole ensihoitaja ;) Tuo kyseinen tapaushan on juuri siitä "hauska", että siinä Aku ihan yksiselitteisesti meni pervoilun puolelle. Tajuttoman kohdalla ei voi selittää aidon reaktion hakemisella mitenkään.

    Ja toivottavasti nyt viimeinkin lukisit sen Ylen alkuperäisen, hyvän, artikkelin... :)
     
  17. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Ja ajattelet, koska tämä on YLE, niin tämä on totuus? Tämä artikkeli on yhtä sepitteellinen kuin kaikki muutkin tähän tapaukseen liittyvät julkaisut.
     
  18. ISPF3.4

    ISPF3.4 Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.12.2006
    Viestejä:
    3 258
    Saadut tykkäykset:
    612
    ^^Louhimiestä ei edelläänkään ole syytetty minkään lain rikkomisesta.
    Silti internetin paskamyrsky on ollut käsittämättömän iso.

    Nyt on tullut ilmi raiskauksista tuomitun toimittajan Ari Lahdenmäen toiminta.
    Yhteyksiä Paavo Arhinmäkeen (kaveri):
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005916456.html
    Yhteyksiä Riku Rantalaan (yhteinen kirja yms.):
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005917414.html

    Journalisti-lehti:
    https://www.journalisti.fi/artikkelit/2018/14/synkk-salaisuus/
    Nyt olisi Ylen mahdollisuus tehdä selvitys Lahdenmäen toimista samalla tavalla kuin se teki Louhimiehen tapauksessa. Nyt olisi aivan oikeaa näyttöä tarjolla.

    edit: Lahdenmäki on tehnyt Ylelle töitä:
    Docventures-ohjelman sivuilla:
    Riku ja Tunna pohjustavat illan Docventures-lähetyksen aihetta Yle Puheessa yhdessä vaihtuvien studiovieraiden kanssa. Radiolähetyksessä mukana totuttuun tapaan myös poliittinen kirjeenvaihtaja, Tohtori Ari Lahdenmäki.
    https://yle.fi/aihe/tapahtuma/2014/08/26/kuuntele

    Myöhemmin myös tuolla (n. 45 min, käräjäoikeuden tuomio vuonna 2017, ohjelma vuodelta 2016, tuomioon johtaneet raiskaukset tapahtuneet vuonna 2015):
    https://areena.yle.fi/1-3689228
    Lahdenmäestä sanotaan. "joka myös meisselinheiluttajana tunnetaan".
     
    Viimeksi muokattu: 01.12.2018
    KILLPATRICK tykkää tästä.
  19. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Mutta, kun "meidän" mielestä se Louhimies on tosi paha? Ja tytöt/naiset ovat saaneet traumoja?
    Suomi vilisee oikeita raiskaajia, mutta Louhimiestä jahdataan ulkomaita myöden.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eihän se nyt ole yhtä mediaseksikästä syyttää näitä meidän ns. yksittäistapauksia kuin vallan kahvassa olevaa valkoista heteromiestä. :rolleyes: Sitähän voisi tietenkin ajatella, että jos kyvyttömyys sopeutua kulttuuriin aiheuttaa moista käytöstä, niin kenties Louhimiehelläkin on kyvyttömyys sopeutua sellaiseen ohjauskulttuuriin, jossa aitouden haku jää yksittäisten ihmisten sielunvoimien tolan (pun intended) jalkoihin.