r u REDI ? (Kalasataman kauppakeskus)

Keskustelu osiossa 'Päivän peili' , aloittajana 71 dB, 25.09.2018.

  1. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Minusta tuntuu, että liikkeiden perustaminen Rediin nähdään pitemmän aikavälin investointina, moni ei välttämättä tee vielä pariin vuoteen voittoa, mutta juuri Kalasataman alueen kasvaessa vuosi vuodelta, tilanne paranee ja tulevaisuudessa firmoilla on kannattava kauppa kuhisevassa ostoskeskuksessa. Niin kuin vemkki sanoi, naapuriin avautuu ensi keväänä K-kampus, josta on helppo sitten suunnistaa ostoksille naapuriin. Tien toiselta puolelta löytyy jo terveyskeskus, joka tuo alueelle päivittäin ihmisiä muilta alueilta. Ja Kalasatamaan valmistuu jatkuvasti uusia asuntoja ja uusia rakennusprojekteja aloitetaan sekä hyväksytään. Ensi keväänähän tuo miltei täyteen buukattu asuintorni valmistuu ja taloon muuttaa se 200+ asukasta, joiden lähikauppa on Redi. Siinä tuskin hirveästi haittaa kauppakeskuksen sokkelot, kun ostoksille pääsee hissillä. En edes tiedä sitten, kuinka monta asuntoa valmistuu kaupunginosaan tämän vuoden ja ensi vuoden aikana, mutta niitä kyllä tulee jatkuvalla syötöllä.

    Oli mestasta mitä mieltä tahansa, uskoisin sen olevan kannattava pitkällä aikavälilä.
     
  2. Tonza

    Tonza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.12.2000
    Viestejä:
    379
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tälle illalle bookattu liput Cinamonin Kosmos saliin First Man leffan näytökseen.

    Yllättävää, että salien tekniikasta ei tunnu oikein mitään tietoa löytyvän edes teatterin omilta sivuilta. Lippuja valitessa isossa salissa oli tarjolla normi istuimien lisäksi VIP istuimia ja love seat paikkoja kahdelle. Nämä olivat kuitenkin aseteltu salin perälle, joten ei ehkä tyypillisen leffateatteri A/V kokemuksen kannalta optimaalisesti.

    Saman lafkan Tallinnan IMAX on tullut testattua, mistä ihan OK kokemuksia (paitsi että ko. teatterin IMAX projektori alkaa olla kuvakirkkaudeltaan mielestäni jo ehtoon puolelle).

    Noh, odotukset eivät superkorkealla ole, mutta toivottavasti ei silti joudu pettymään...
     
  3. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 469
    Saadut tykkäykset:
    1 217
    Lokakuun ajan 1h parkkeerausta ilmaiseksi.
    Plus siinä rannan puolella rakentamattomalla osalla on sepelikenttiä, joilla on parkissa autoja taatusti ilmaiseksi.
     
  4. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tuolla alueella kannattaa kyllä olla tarkkana mihin pysäköi, osaa tointeista valvoo joku parkkipate ja loppuja helsingin kaupunki. Jos pysäköinti on ylipäänsä sallittua niin siitä on kyllä joku kyltti kertomassa.
     
  5. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 469
    Saadut tykkäykset:
    1 217
    Juu, en tievarteen tai talojen pihoille kehottanutkaan pysäköimään, mutta se sepelikenttä keskuksen vieressä oli äskenkin täynnä autoja, kun menin pyörällä vierestä eikä yhdenkään tuulilasissa ollut sakkoa.
    Toki en mitään takauksia rupea antelemaan ja jokainen toimii kuten parhaaksi näkee, mutta kuhan kerroin, että on mahdollista auto myös ilmatteeksi parkkeerata. (ehkä)
     
  6. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Kävin tänään ekaa kertaa Redissä. Asun keskustassa, mutta ajattelin käydä tutustumassa Elixian kuntosaliin. Kuntosali on valtavan kokoinen, varmaankin Elixian suurin sali Suomessa. Kaikki kuntosalissa oli tietysti tip top, laitteet, vapaapainoalueet sauna jne., kun juuri avattu ja ilmeisesti jo rakennusta suunniteltaessa on otettu huomioon kuntosalin vaatimukset.

    Suunnistus kauppakeskuksessa oli hankalaa ainakin ensikertalaiselle. Parkkikerroksista ei pääse yhdellä hissillä 4. kerrokseen Elixiaan, ja tätä oli aluksi vaikea hahmottaa. Ilmeisesti suunnistuksen hankaluus johtuu siitä, että metroasema ja Itäväylä halkaisevat kauppakeskuksen keskeltä. Kuten joku sanoi, pysäköinnin maksullisuus on jonkunlainen este, ei haluaisi maksaa muutamaa euroa siitä että käy kuntosalissa.
     
  7. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 453
    Saadut tykkäykset:
    775
    Joo. Itäväylä halkaisee itä-länsi-suunnassa kolmannen kerroksen kahtia ja kalasatamankatu halkaiseen katutason eli ensimmäisen kerroksen kahtia etelä-pohjoinen-suunnassa. Käytännössä "eheä" 2. kerros on hyvä kerros suunnistaa kauppakeskuksen sisällä joka suuntaan ja sieltä sitten sujahdella sopivista kohdin ala- tai yläkerroksiin. Se, että parkkikerroksista ei pääse yhdelläkään hissillä suoraan 4. kerrokseen on tosiaan pienoinen suunnittelumoka. o_O
     
  8. IlkkaP

    IlkkaP Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.01.2002
    Viestejä:
    1 059
    Saadut tykkäykset:
    279
    Siellä oli kyllä yksi hissi, joka meni parkkikerroksesta 4. kerrokseen. Mutta kyseisestä 4. kerroksen hissiaulasta ei päässyt muuta kuin ulos kattoterassille, joten takaisin alas ja etsimään muusta kerroksesta hissiä jolla pääsee oikeaan kohtaan 4. kerrosta. Tässä vaiheessa soitin kuntosalille, että millä hissille teille pääsee...
     
  9. Tonza

    Tonza Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.12.2000
    Viestejä:
    379
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ihan positiivinen fiilis jäi teatterikäynnistä. Itsepalvelukonsepti näytti olevan vahvoilla aina snäksien ostosta siihen että liput skannattiin saliin mennessä automaatilla eikä salivahdin toimesta...

    Ainakin tuo ykkössali oli mielestäni teknisesti hyvätasoinen, ja vertailukelponen Finkkariin. Ainoa miinus, että salin uloskäynnin valaistu exit kyltti oli ihan kankaan vieressä ja ikävästi valaisi kankaan vasenta reunaa. Eipä tuota leffan tuoksinnassa enää huomannut, mutta toivottavasti jotain tuolle keksivät tehdä...

    On tuo Redi vaan parinkin käyntikerran jälkeen vielä melkoinen sokkelo. Hyvää tuuria mukana, että teatteri löytyi ennen kuin myöhästyttiin näytöksen alusta.
     
  10. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 977
    Saadut tykkäykset:
    339
    Mun mielestä Redi on helpompi hahmottaa sen jälkeen kun on nähnyt sen pohjakuvat. Kylmiltään toki sekava.
     
  11. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Redissä jouduttu ottamaan konsteja käyttöön, nyt 4 h pysäköintiä ilmaiseksi. Mielestäni välttämätön ja samalla myös erinomainen veto (ja samalla testi ilmaisparkin vetovoimasta) ajatellen joulumyyntisesonkia.

    "TARJOAMME 4 TUNTIA ILMAISTA PYSÄKÖINTIÄ!
    Kuuntelimme teitä ja tarjoamme 1.11. alkaen 4 tuntia ilmaista pysäköintiä REDI-parkissa!"


    Näin se varmasti menee. Tällä hetkellä minulla käy suorastaan sääliksi yrittäjiä, sillä asiakkaita on todella vähän iltaisinkaan. Ravintolat ovat tyhjiä tai puolityhjiä lounasaikaankin. Cinamonin näytösten varausprosentit on iltaisinkin vain max 10 % näytöksen lipuista.

    Business ei siis voi mitenkään olla kannattavaa kauppakeskuksen nykyisillä kävijävirroilla. Samalla toisaalta vähän ihmettelen, miksei avajaispäivien suosio näy vahvemmin jatkokävijöinä.

    En tiedä voisiko yksi selittävä tekijä olla se, että kauppakeskus tuntuu edelleen erittäin sekavalle, vaikka käyntejä taitaa eri tarkoituksissa olleen nyt puolisen tusinaa tai enemmänkin. Uutta taisi olla lattiaan teipatut opasteet metrolle, mitä oli joissain kerroksissa. Joka kerta näkee eksyneitä asiakkaita ja aina on myös ollut hiljaista (pl. avajaispäivät). Minä väitän, että moni jättää tulematta uudelleen sekavuuden vuoksi. Kuka on voinut olla niin typerä, että on haastavaan lähtötilanteeseen (katu halkaisee yhden kerroksen, metro toisen ristikkäin alemman katukerroksen kanssa) suunnitellut orgaanisesti kaareutuvat käytävät ja hissit, mitkä on piirretty menemään jollain arkkitehtilogiikalla joidenkin kerrosten väliä, muttei tietenkään kaikkien. Tämä on yksinkertaisesti huonoa suunnittelua. Jos aikuinen hyvällä suuntavaistolla varustettu mies ei pärjää keskuksessa vaan ärsyyntyy, niin miten sitten rajallisemmilla eväillä liikkeellä olevat.

    Koko tilanne on iso harmi, sillä keskuksesta näkee, että siihen on satsattu laatu edellä ja sen ylipäänsä kaikin puolin toivoisi menestyvän hyvin. Nyt vain alku näyttää todella vaikealta ja suurin riski on vuokralaispako ja maineen (sekä asiakkaiden) menetys heti kättelyssä. Yrittäjillä ei ole varaa odottaa 5-10 vuotta, että alue ympärillä valmistuu.
     
    h3mb3 tykkää tästä.
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Redi uutisissa Ylellä:

    "Asiakkaat ovat kaikonneet kauppakeskus Redistä – yrittäjän mukaan tilanne on katastrofi ja konkurssi uhkaa"


    "– Viisi kauppakeskuksen yritystä on jo tehnyt konkurssin. Lisäksi yhden kauneushoitolan piti tulla, mutta se perui tulonsa."


    "Mattila peräänkuuluttaa konseptin perään – se on hänen mukaansa Redissä hukassa.

    – Tällä hetkellä kaikki ovat oppineet, ettei sinne löydä sisään eikä ulos, ja sitten, että siellä ei ole isoja päivittäistavarakaupan liikkeitä.

    Rediä on kritisoitu ankarasti siitä, että kauppakeskus on hyvin sokkeloinen ja varsinkin alkuvaiheessa riittävät opasteet puuttuivat.

    Mutta tätä oli ilmeisesti haettukin.

    Redin pääarkkitehti Pekka Helin kertoi Talouselämän haastattelussa, että kauppakeskuksessa oli haluttu ottaa vaikutusta vanhoista italialaisista kaupungeista, kuten Venetsiasta ja Sienasta.

    Mattila ei tätä ymmärrä. Hänen mukaansa ihmiset eivät halua tuntea oloaan hölmöksi.

    – En ole koskaan kuullut ihmisestä, joka tulisi kauppakeskukseen kulkeakseen keskiaikaisen kaupungin sokkeloissa ja eksyisi sinne.

    Onko Redillä vielä tulevaisuutta? Kyllä, Mattila uskoo kaikesta huolimatta. Kalasataman alue kasvaa ja kehittyy jatkuvasti.

    – Sijainti on loistava. Nyt vain pitäisi miettiä käytännönläheisimmin, miten pelissä voi voittaa, Mattila toteaa."


    https://yle.fi/uutiset/3-10511940


    Toivotaan, että jouluseongissa ihmiset löytäisi Redinkin. Tavallaan siellä kyllä saman katon alta löytää todella monipuolisesti kaikkea, kunhan vain muutaman kerran käy ja alkaa oppimaan kulkemaan.
     
  13. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Itse kävin siellä myös julkisilla. Ihan hienon näköistä oli. Muzakki ei käynyt niin pahasti hermoon kuin yleensä, se oli sellaista huminaa, ei päivän poppia. Söin Nepalilaisessa puffet-lounaan, oli vaatimaton kokemus makujen puolesta jos vertaa vaikka Malmin tai Tikkurilan vastaaviin. Hauskaa että pysäköinti näyttää olevan maksuton loppuvuoden...aluksi se oli maksullista. En näe mitään syytä käydä tuolla uudelleen....
     
  14. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 469
    Saadut tykkäykset:
    1 217
    Hieno se on, mutta en näe mitään syytä käydä. Idän suunnalta on ihan jaskaa autolla sinne pääsy ja en näe mitään syytä mennä yleisillä. Aika ravintola painotteinen. Kyllä siellä kovasti koko ajan rakennetaan ja viereen alkaa heti valmistumisen jälkeen seuraavaa tulemaan. Kalasatama laajenee koko ajan leveällä rintamalla kahteen suuntaan ja ei sitä tiedä, kun se lopulta saavuttaa Arabian, jos sieltäkin tulee asiakkaita. Nyt välissä joutomaata, aitoja ja hillitön rakennustyömaa. Ja onhan vielä se ranta sporakin tulossa, joka toisi poikittain asiakkaita.
    Eikö niitä tornitalojakin pitänyt tulla neljä? Eivät ole edes ensimmäisen seiniä saaneet valmiiksi. Kyllä se vielä joskus porskuttaa, mutta menee kyllä tuo mainittu 5 - 10 vuotta ja sitä ennen nähty monta konkurssia ja uusia yrittäjiä. Tämä on tätä, keskus yrittää pyytää juuri niin korkeaa vuokraa, kuin millä saa vuokralaisia. Nyt varmaan uusissa sopimuksissa vähän pienempi vuokra?
     
  15. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kävin myös pyörimässä. Samat liikkeet kuin kaikissa muissakin. Pelikauppa jossa lautapelejäkin muutama oli ainoa jossa kävin sisällä. Buffettihässäkän keskeltä löytyi todella hyvä meksikolainen, jonka burriitto oli hyvä. Eksyin muutaman kerran, samoin parkkihallissa pyöri ihmisiä, jotka ihmetteli, että onko tämä ilmaista vai ei. Kaikkialla lukee, että ei kausipysäköintiä tms, mutta mitkä näistä on niitä ilmaisia? No vissiin ne kaikki. Eipä ottanut maksua kun poistuin, vaikka automaateissa luki isolla että 1.2€ / alkava puolituntia. En näe tuota ruokapaikkaa lukuunottamatta yhtään syytä mennä tuonne. esim Itiksestä löytyy samat kaupat + etnisiä liikkeitä, joista saa vaihtelua ruokalistalle. Jumbo tai Sello hoitaa markettiasioinnit heittämällä paremmin. + aina ilmainen parkkis. Ainostaan jos tuo pysäkki olisi oma metropysäkki, niin kävisin.
     
  16. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tuli käytyä, lauantaina illalla. Mitä vattua, kaikki kaupat ym oli jo kiinni siinä muutama minuutti seitsemän jälkeen? Esim jumbossa kaupat on auki klo 21 asti. Bonuksena siellä melko autiossa rakennuksessa haahuili joku etsimässä automaattia kun tartti käteistä, ei vaan tuntunut löytyvän.
    Onneksi en ollut paikalla shoppailutarkoituksessa, enkä edes leffassa käymässä koska en löytänyt sitä teatteria, vaan katsomassa parin bändin keikat ns Vapaakaupungin Olohuoneessa jonka sentään löysin (2krs, infon kohdalta ylös ja vasemmalle).
     
  17. Snäckby

    Snäckby Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    12.04.2016
    Viestejä:
    1 601
    Saadut tykkäykset:
    125
    Cinamon on venäläisten omistama (Finnkino nykyään kiinalaisten) ja Triplaankin on tulossa Cinamon.
    Lopulta kiinalaiset ostaa Redin ja noista Cinamoneistakin tuleekin sitten Finnkinot ?
    Turha kilpailu kun on vain haitaksi omistajille. Karl Marxia soveltaen...
     
  18. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Opasteita on selkeästi lisätty. Cinamoniin pääsee mielestäni aika suoraan reittiä, kun menee suoraan rullaportaita ylös Infosta. Infon viereen oli laitettu opaste Cinamoniin ja taisi olla lattiaankin teipattuna. Tosin tokassa kerroksessa tuli ylöspäin mennessä tenkkapoo, mutta kun tuli alaspäin teatterista niin hahmottui reitti paremmin.

    Nyt kun on kymmenisen kertaa käynyt keskuksessa, alkaa vähän jo olemaan hajulla missä mitäkin on. Isoimpia oivalluksia oli pyrkiä hahmottamaan miten katu halkaisee keskuksen ja miten metro. Sen jälkeen kun alkaa hahmottamaan hissikuilujen sijainnit ja ymmärtämään Stadin ja Skönen hissit, alkaa olemaan vahvoilla. Etenkin parkkihallista käsin asioidessa.
     
  19. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 977
    Saadut tykkäykset:
    339
    Aika sitkeä olet. ;) Useimmat eivät varmaankaan ole.
     
  20. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Joo, siellä oli joku opastekyltti mallia askartelukerho, yritin sen mukaan suunnistaa mutta näytti ettei sillä mitään ollut, luovutin ennen kuin eksyin... :rolleyes: