Solo: A Star Wars Story (2018, Ron Howard/ Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Woody Harrelson)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 11.01.2016.

  1. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 469
    Saadut tykkäykset:
    1 217
    Kaikesta eri mieltä. Kuulosti Fordilta. Näytti okei korkeintaan. Mutta leffana mielenkiintoiselta. Traileri liian paljastava. TAAS kerran.
    Itselläni positiiviset odotukset, mikä on viime aikoina osoittautunut todella vääräksi.
    Rogue One. Traileri täysi vessa ja leffa oli kuitenkin paras näistä uudelleen lämmittelyistä.
    The Last Jedi. Keskinkertaisen aloituksen jälkeen traileri lupasi kaikkea jännää ja uutta. Oli uutta. Ehkä muutamaa Poliisiopistoa lukuunottamatta surkein jatko-osa ikinä. Jedin Paluussa oli sentään Vaderin kanssa taistelu ja lentely Kuolontähden sisällä, vaikka muuten kyllä pyörittiin samalla tasolla Last Jedin kanssa.
     
  2. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 585
    Saadut tykkäykset:
    215
    Ihan kohtuullisen mielenkiintoiselta vaikuttaa tämä. Saapahan vanhaksi menevän piljetin käytettyä.

    Mitenkähän muuten siihen suhtauduttaisiin jos tuon pääosan esittäjän pärstän päälle olisi liimattu CGI:tä käyttäen nuoren Harrison Fordin kasvonpiirteet?
     
  3. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Jo yli sata arviota RT:ssä ja prosentit tällä hetkellä aivan hyvät 70, eli... eihän sitä tiedä, parhaassa tapauksessa tulen pitämään tästä enemmän kuin Last Jedistä :) Roguesta pidin.
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Mahtavaa! Star Wars-universumin elokuvia, tv-sarjoja, sarjakuvia, kirjoja, pussilakanoita ja leluja ei voi olla liikaa!!!!
     
  5. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 977
    Saadut tykkäykset:
    339
    Itse olen rotten tomatoesia katsonut sillä silmällä, että jos prosentit ovat alle 80:n, niin odotettavissa on korkeintaan kolmen tähden pläjäys, joten en itse ole erityisen toiveikas.
     
  6. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    No, arvioita tullee vielä aika paljon lisääkin... esim. Roguella on yli 300. Katsotaan, mikä se lopullinen prosentti sitten on, nyt 72.

    Totaalinen epäonnistuminen tämä nyt tuskin ainakaan on, toivottavasti ei keskinkertainenkaan.
     
  7. spessu

    spessu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2003
    Viestejä:
    41
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tässä suhkot spoileri-vapaat tunnelmat Solon jälkeen:

    Eli tulipa käytyä elokuva katsomassa ensi-illassa. Ehkäpä ensimmäistä kertaa Star Wars -elokuvista tuli poistuttua ilman mitään voimakkaita tunteita suuntaan tai toiseen, mikä on tietysti ihan hyvä asia kovan The Last Jedin pettymyksen jälkeen.

    Elokuva oli ihan hyvä toimintapläjäys, jolle kehtaa vielä antaa vähän Star Wars lisää. Se ei kuitenkaan tuntunut Tähtien sota -elokuvalta, joka sille sallittakoon, koska kyseessä on Spin Off. Toimintaa oli yllin kyllin, mutta Tähtien sota -elokuville ominainen... noh sanotaanko "taika" jäi vähän uupumaan. Tämä johtunee tasapaksusta toiminnasta ja osittain siitä, että juoni oli aika merkityksetön isossa kaavassa. Elokuva oli tarina Han Solosta, eikä Tähtien sodasta, mikä on sinällään OK.

    Henkilöhahmot olivat suurimmaksi osaksi ihan hyviä, mitä nyt yksi täysin epäonnistunut droidihahmo ja mitäänsanomaton CGI-hahmo. Itse Han Solo oli hyvä, muttei mitään elämää suurempaa. Sama pätee muihinkin päähahmoihin. Muutamat sivuhahmot ja varsinkin niiden alustukset olivat kuitenkin aika huonolla tasolla. Syvyys jäi uupumaan. Vitsejä oli taas paljon... osa ihan hyviä ja osa huonompia. Ei se kuitenkaan niin paljon häirinnyt kuin The Last Jedissä.

    Musiikki oli yllättävän latteaa, aika mitäänsanomatonta. Tosin alkuperäiset musat soi muutamassa kohtauksessa... ehkä vähän remiksattuna, jos oikein kuulin. Mutta kokonaisuutena ehkäpä huonoimmat musat Star Wars -elokuvista.

    Jos tämä ei olisi Star Wars -elokuva, antaisin sille 7 pistettä, mutta menköön vielä puoli pistettä lisää, eli 7.5 / 10. Lopuksi on kuitenkin sanottava, että Disneyn pitää alkaa nyt petraamaan SW-elokuvien kanssa. Liikaa alkaa huteja olemaan meikäläisen kirjoissa. SW-fani minussa kaipaa taas jotain "elämää suurempaa". Rogue One oli sitä ja jossain mielessä myös the Force Awakens.
     
    Viimeksi muokattu: 24.05.2018
  8. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Olipa epätasainen elokuva, pistetään plussia, nollia ja miinuksia pitkästä aikaa tiskiin:

    + Solo itse oli yllättävän pätevä hahmo, tämän voinee laskea plussaksi. Muutenkin henkilöhahmot (esim. Lando, Chewie) olivat ihan tyydyttäviä lähes kaikilta osin. Suomen Joonas saa mukavasti ruutuaikaa.
    + Visuaalisesti ei kalpene aiempiin SW-leffoihin verrattuna

    0 Toimintakohtaukset yllätyksettömiä, mutta riittävän hyviä. 1 kpl oli sentään erinomainen (se talvinen kiskoseikkailu). Parista kohtauksesta tuli mieleen tuoreimmat Trekit.
    0 Dryden Vos ja Enfys Nest
    0 Suhtkoht selkeä juoni oli ympätty mukaan

    - Liian vähän SW-tunnelmaa, melko geneerinen ja jopa tylsä paikka paikoin.
    - L3 oli aivan hirveä uusi esitelty droidi, alkoi rasittamaan välittömästi
    - Missä tunnelmallinen musiikki
    - Loppukliimaksi jäi puuttumaan, kun myös jossain määrin Last Jedissa. Jos olisi ollut vaikka Rogue Onen tasoista loppumenoa, niin puoli tähteä olisi irronnut heti lisää. Kuitenkin 1 kiva käänne on sentään jätetty mukaan.

    Näillä eväillä tälle irtoaa 2,5/5
     
  9. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 187
    Saadut tykkäykset:
    1 327
    Piiiiiitkä miinus. Ainakin Trekeissä. Ehkäpä SW-maailmassa toimii.

    Mukava nähdä, että tätä ei ole ihan pystyyn haukuttu. :) Voisi jopa käydä itsekin katsomassa.
     
  10. rezika

    rezika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.09.2010
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 091
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ei tämä nyt saanut suupieliä innosta väpättämään mutta oli tämä kuitenkin noin miljoona kertaa parempi kuin Last Jedi.
    Melkoisen suoraviivainen juoni ei myöskään jättänyt tilaa merkittäville juonen aukoille, joten siitäkään ei nyt pysty urputtamaan. Droidi L3 oli aika ärsyttävä tapaus mutta kuitenkin siedettävä ja juonen kannalta tarpeellinen (ehkä juuri siksi siedettävä, kun sen ymmärsi että mikä siinä on ollut ideana.) Hyvin tämä tarina oli myös saatu sidottua osaksi Star Wars universumia ja suurempaa tarinan kaarta. Jos ei ole vielä yhtään SW:tä nähnyt niin juuri tästä kannattaa aloittaa ja jatkaa sitten alkuperäisellä trilogialla (ep 4-6) ja Rogue Onella siinä jossain välissä.
    Han Solo, Chewbacca, Millenium Falcon, Imperiumin sotilaita, epämääräisiä tyyppejä hämärähommissa, mitä sitä nyt muuta hyvään Star Wars leffaan tarvitaan? Toimintaa? Sitä tässä riittää. Sekin selviää mikä se Kessel Run oikein oli ja kapinaliikkeen alkuajoista saadaan aika hyvä käsitys.

    4/5

    No, kyllä siihen suuntaan aika selviä viitteitä oli.
     
  12. Miku-91

    Miku-91 Käyttäjä

    Liittynyt:
    27.01.2010
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    113
    Tuli käytyä eilen katsomassa tämä ja oli juuri sellainen kuin odotinkin, eli ihan katsottava, mutta ei mitenkään erityisen hyvä, muttei huonokaan. Isoin miinus itsellenikin oli tuo, ettei leffa oikein tuntunut Star Warsilta paria kohtaa lukuunottamatta. Ehrenreichista Solona olin aikalailla samaa mieltä mitä koko leffastakin eli menetteli, mutta kaukana oltiin kuitenkin Fordin karismasta ja olemuksesta. Donald Glover oli kuitenkin melko onnistunut Landona ja näin yleisesti leffan näyttelijäkaarti oli ihan hyvää. Se L3-droidi oli mielestäni ärsyttävä ja typerä, mutta muuten hahmot olivat ihan hyviä. Leffan loppupuolella nähtiin yksi oikein siisti kameo, joka miellytti mukavasti, eikä haittaisi, vaikka tämä johtaisi kyseisen hahmon omaan spinoff-leffaan. Musiikit oli tosiaan todella latteat ja klassisia Star Wars -melodioita soitettiin todella säästeliäästi, mikä vaikutti osaltaan tunnelmaan.

    Arvosanaksi heittäisin varmaan jotain 2,5 tai 3/5. Oli tämä parempi kuin Last Jedi ja tosiaan ihan katsomisen arvoinen. Pitänee syksyllä katsastaa uudestaan Blu-raylta sitten, mutta mitään kiirettä uusintakatseluun ei kyllä ole. Niin joo ja leffassa tosiaan mainittiin Teräs Käsi, mikä oli vähän outoa, mutta silti mukava pikku hetki.
     
  13. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Han Solo-elokuva nähty. Ihan viihdyttävä toimintaseikkailu, ei tuhoa kenenkään lapsuutta, joskaan ei nyt myöskään ollut sieltä eeppisimmästä päästä Star Wars-universumia. Solon näyttelijä veti hyvin, Lando ja Chewie olivat varastaa shown. Sanoisin vahva 3,5/5 ja kyllä tää ostoon menee kun Blu-ray ilmestyy.
     
  14. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 977
    Saadut tykkäykset:
    339
    Rotten tomatoesin prosenttien perusteella en odottanut ihmeitä, mutta mielestäni tämä oli ihan onnistunut elokuva. Leffa pyöri vähän eri kuvioissa kuin Star Wars -leffat yleensä, mutta mielestäni tämä täydensi Star Wars -universumia mukavasti. Pientä miinusta siitä, että leffa tuntui vähän pitkältä, vaikka olikin varsin normaalipituinen.

    4/5
     
  15. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    262
    En muista, että minkään aiemman Star Warsin kanssa olisi nukahtanut, mutta tämän kanssa sekin tuli koettua. Ei tuo silti mikään kovin huono ollut. Kevyttä viihdettä, mikä ei tosin hirveästi tuntunut Star Warsilta. Kyllä tämän silti nukahtaen katsoi :).
     
  16. big j

    big j Tuotantoarvot kohdillaan Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.02.2002
    Viestejä:
    3 420
    Saadut tykkäykset:
    137
    Ei tämän parissa nyt aivan nukahtamaan päässyt, mutta eipä tästä toisaalta jäänyt oikein mitään mutusteltavaakaan. Täysin unohdettavaa kertakäyttöviihdettä, jonka parissa tulee se fiilis, että miksi edes vaivautua tekemään tällaisia tavaramerkille.

    Jonkun pitäisi nyt pystyä kehittämään sellaisia uusia ja mielenkiintoisia hahmoja, joiden varaan pystyisi rakentamaan sitä edes jokseenkin vahvempaa tarinallisuutta tähän nyt vähän heppoisaksi ajautuneeseen elokuvalliseen tuoteperheeseen. Obi-Wanit sun muut vastaavat tämänhetkiset suunnitelmat heti nyt sinne paperiroskikseen ja eikun rohkeammille urille.

    2.5/5
     
  17. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    En ole koskaan ollut mikään Tähtien sota -entusiasti, mutta toki kaikki leffat on katsottu, ja suurin osaa moneen kertaan. Mielestäni kaikki "uudet" (Episode I ja siitä eteenpäin) varsinaisen saagan elokuvat ovat kärsineet sekä valtavien odotusten aiheuttamasta tarpeesta näyttää elokuvissa vähän kaikkea ja vielä lisää sekä siitä, että jossain vaiheessa on alettu kuuntelemaan myös faneja ja pyritty totetuttamaan heidän toiveitaan. Rogue One ja nyt tämä Solo ovatkin ehkä siksi olleet itsenäisinä elokuvina eheämpiä ja rehellisesti sanottuna parempia, koska varsinaisen saagan sivussa toimittaessa katsojien odotukset eivät ole kasvaneet niin valtaviksi.

    En tiedä tuleeko Solo-elokuvaa(kaan) katsottua vuosien päästä uudestaan, mutta tällaisena koko perheen (käytiin katsomassa kolmessa polvessa) toimintaseikkaluna Solo oli varsin onnistunut ja yllätyin jopa hiukan näyttelytyön laadukkuudesta kuten myös onnistuneesta castingista (Han Solo oli mielestäni erittäin hyvin valittu, ainakin jos vertaa Anakin Skywalker -farssiin aikanaan). Lopputekstien pyörähtäessä ruudulle huomasin vasta, että tämänhän on ohjannut ihan oikea elokuvaohjaaja (löytyyhän tieto tämänkin topiikin otsikosta, mutta oli vaan mennyt ohi), joten kyllähän se osaltaan selittää sitä, miksi esim. henkilöohjaus tässä vaan yksinkertaisesti toimii paremmin kuin ehkä jopa missään muussa Star Wars -elokuvassa. 4-/5.
     
  18. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 977
    Saadut tykkäykset:
    339
    Alun perinhän tätä oli ohjaamassa ihan eri ohjaajakaksikko, mutta sitten painettiin paniikkinappulaa ja heille annettiin potkut. Olivat kuulemma ottaneet liikaa vapauksia käsikirjoituksen toteuttamisen suhteen. Ron Howard palkattiin lyhyellä varoitusajalla hommiin. Lopputuloksesta on sitten vaikea sanoa, että mitkä osuudet ovat alkuperäisten ohjaajien kuvaamia ja mitkä Ron Howardin.
     
  19. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Lyhyestä virsi kaunis: tämä leffa oli täysi turhake. Mitäänsanomattoman pitkäveteinen tekele ilman ripaustakaan Tähtien Sodan henkeä. Taitavat nämä uudet SW-leffat olla osaltani tässä, ellei sieltä nyt joku täysin ylistäviä arvosteluja saava raina putkahda ulos.

    Pisteenä iin päällä kävin katsomassa tämän IMAX teatterissa Tukholmassa. Pettymys sekin, kangas oli hiukka isompi (lähinnä korkeampi) kuin Tennispalatsin ykkönen, mutta kuvan laatu oli kuin 13 vuotta vanhasta LCD projektorista, harmahtavaa pikseliverkkoa vailla kontrastia. 220SEK kustansi tämä ilo.
     
  20. Molle

    Molle Sore wa himitsu desu Tukijoukot

    Liittynyt:
    27.03.2000
    Viestejä:
    1 093
    Saadut tykkäykset:
    68
    mdk 5.1 tykkää tästä.