Kahvia - Onko merkillä väliä

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana glottis, 03.09.2003.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Dolce Guston kahviautomaatilla on porskutettu jo monta vuotta. Aamu alkaa soijacappuccinolla ja päivällä maistuu punainen tai tumman vihreä Zoegas. Tällaisille sinänsä halpiskahviautomaateille löytyy toki ns. heitterinsä, mutta enpä ole missään kahvilassa omaan makuun parempaa cappuccinoa esimerkiksi maistanut. Nykyään kahveja voi juoda Dolce Guston oman valikoimankin ulkopuolelta, sillä kaupoista saa Paulig Cupsolo -kapseleille adapterin ja esim. vaikka AliExpressistä uudelleenkäytettäviä kapseleita, johon voi laittaa vaikka sitä Presidenttiä ja Juhla Mokkaa (jotka toki löytyvät Cupsolo-versioinakin, joskin kalliimpina).
     
  2. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Aamulla juon kupin tai kaksi kahvia. Ei enempää elimistö kestä.
    Merkillä ei ole väliä. Samanlaista kuraa kuin oluet. Jos sokkona juo niin ei tiedä, mikä merkki on kyseessä.

    Tosin noista keittimistä täytyy sanoa, että kaverin Moccamaster keittää kyllä aina niin pahanmakuiset kahvit että en tiedä millä paskalla hän keitintä pesee. Puhdas se kyllä aina on, sen olen huomannut ja kahvit samoja peruskahveja kuin kaikkialla muuallakin.

    Oma halpa Philips keittää ihan hyvät kahvit. Sitten on tuommoinen kapselikeitinkin, joka on ihan jees. Tarjouksesta tulee joskus kapseleita ostettua ja kylläpä ne tulee ajan kanssa juotua.

    En mikään kunnollinen kahvinjuoja ole ja vasta yli kolmikymppisenä olen alkanut sitä aamuisin juomaan. Jo yhdellä kupilla saa semmoisen hermohorkan puoleksi päiväksi, että ei kiitos enempää. Hyvän kahvilan cappuccinot ovat yleensä se paras vaihtoehto, jos saa valita.
     
  4. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Itse olen keittänyt jo "kymmeniä vuosia" Braun KF 150:llä tai muulla samannäköisellä Braunilla, juon joka aamu kaksi kuppia.
    [​IMG]
     
  5. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 703
    Saadut tykkäykset:
    362
    Yleinen virhe mokkamasterilla on mitata kahvinpurut samalla mitalla kuin ennenkin 1/kuppi. Vielä pahempaa on jos mittaa sillä mukana tulevalla mitalla 1/kuppi. Se mitta kun on noin 1,5x normaalimitta ja se on kahdelle kupilliselle. Ennen siinä luki että "for 2 cups" mutta ainakin yhdessä uudessa mallissa tekstiä ei enää ole. Tulee aivan hirveää myrkkyä ellei tuota hoksaa. (Jos taas tykkää vahvemmasta kahvista niin silloin tulee ostaa tummempaa paahtoa, puruja yliannostamalla saa vaan ylihapokasta tervaa. Yliannostaminen opittuna tapana tuntuu olevan tiukassa suomalaisilla, kun aikaisemmin ei ollut kuin vaaleaa paahtoa.)

    Lisäksi mokkamasterin tekniikasta johtuen sinne jää aika paljon vettä sisään edellisestä käytöstä, eli jos se on muutamankaan päivän käyttämättä niin kannattaa laskea vesi läpi ettei sisällä seisonut vesi pilaa makunautintoa.

    Tuo Braun oli joskus todella kauan sitten testissä, ja se oli heti kakkosena mokkamasterin jälkeen, eli oli ainakin silloin mallia "best of the rest" kun "halpakeittimistä" puhutaan.

    Hieman normaalia tummempia valmisjauhatuksia testanneena olen tullut siihen tulokseen että paras "budjettikahvi" on Juhlamokan tumma paahto. Muuten suosikkini arkikahviksi on Pauligin Cafe Mundo (se lempeän paahteinen versio).
     
  6. latexii

    latexii Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2004
    Viestejä:
    3 192
    Saadut tykkäykset:
    592
    Tuota määrää pitäis omalla kohdalla vähentää (reilusti) noin ~2-3 sportsdirect -kuppia menee pvässä. (1 kuppi noin ½ lit)
     
  7. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Kenenkään mielestä pikakahvi ei ole oikeaa kahvia vaan kuraa, mutta minä pidän Grandos Goldista. Sen nopeammin ei voi "kahvia" keittää. Tai no ehkä noilla kapselivehkeillä, mutta niistä en ole innostunut. Porukka töissäkin ihmettelee kun juon automaatticapuccinoa suodatinkahvin sijaan, mutta kun minun mielestäni noi normaalit presidentit ja juhlamokat ovat kitkerän ja kärventyneen makuisia.
     
  8. Moti

    Moti Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.09.2001
    Viestejä:
    1 033
    Saadut tykkäykset:
    9
    Itse mittaan talousvaa'alla kahvin määrän ja kaadan keitinveden aina puhtaalla lasilla. Muutosvastarinnasta huolimatta myös vaimo on omaksunut nämä tavat. Moccamaster ilman tippalukkoa käytössä. Osat menee viikoittain ap-koneeseen. Litkupuhdistus muutaman kerran vuodessa. Peruskahvina nykyään Kulta Katriina luomu, paahtoaste 2. Viimeisin modi posliininen suppilo muovisen tilalle. Mutta kyllä kahvi on StarBucksissa subjektiivisesti parempaa....
     
  9. Tiger

    Tiger Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2001
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    17
    Tämä tuli viime viikolla korvaamaan Moccamasterin. Hyvät sumpit keittää. Saa yhden kupinkin kerrallaan keitettyä. Ajastin löytyy myös. Kesto suodattimet on kanssa hyvä juttu tuossa.[​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 18.01.2018
  10. htavilap

    htavilap Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.03.2007
    Viestejä:
    1 255
    Saadut tykkäykset:
    161
    Vaa'an kautta kahvi ehdottomasti. 7g kuppia (1,25dl) kohti, niin hyvää tulee. Ensimmäinen askel hyvään kahviin on toki heittää se moccamaster ja muut suodatinpelit kaappiin pölyttymään ja hankkia kahvimylly ja vaikkapa pressopannu tai mokkapannu missä kahvin aromit ei jää suodatinpussiin. Lisäksi kahvi on parhaimmillaan tuoreena, kuten muutkin elintarvikkeet, eli vastapaahdettuna ja juuri ennen tarjoilua jauhettuna.
     
  11. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    ^
    Liikuntarajoitteisena yksinasujana ei ole tilaa eikä haluja moiseen hifistelyyn.
    Brauni on keittänyt ihan hyvät kahvit joka kerta, viitisen viivaa vettä ja kolmisen ruokalusikallista kahvia, lisäksi valutussäädin keskiasennossa, sitäkin kun saa säädettyä.

    T: Vesku
     
  12. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 989
    Saadut tykkäykset:
    263
    Monesti miettinyt tuota "saa yhden kupin keitettyä" jutskaa, tai en nyt niin kovin usein, hyvä jos koskaan, mutta ihan perus Braunillakin saa yhden kupin keitettyä, kun mittaa paljo se imee vettä per kuppi, vaikkapa 3 kupin asetuksella. Noin 1,4 desiä menee ainakin perus Braunissa vettä per kuppi. Tosin itse ei tule kahvia juotua, joten se ja sama mikä keitin ja mitä purua...
     
  13. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 754
    Saadut tykkäykset:
    483
    Niin ja tuo kolmen kupin määrä on jäänyt päälle, kun aina pitää olla happaman maidon varaa, että voi yhden kupin heittää menemään, jos maito ei "kestä".

    T: Vesku