Star Wars: The Last Jedi (2017) (Rian Johnson/ Daisy Ridley, Mark Hamill)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Professional, 11.04.2016.

  1. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 979
    Saadut tykkäykset:
    258
    Ei tuo oikein iskenyt. Mark Hamill on aina ollut aika köykäinen näyttelijä, eikä ikä ole tuonut taitoihin suurta parannusta. Jos edelliseen vertaa. niin Harrison Fordissa on vanhanakin sitä jotain, mistä välittää. Jooh oli tämä hiukan parempi kuin jarjarbinks-shitti, muttei paljoa. Aika turha väliosa, joka kalpenee Rogue Onellekin, jossa ei tainnut pahemmin näitä päähahmoja edes olla...
     
  2. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    ^ Samaa mieltä. Lyhennystä ja kolmoseen ois voinu jättää tuosta tavaraa. Kasino kohellus oli aivan turha.
     
  3. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    3,5 / 5
    Hyviä kohtia oli paljonkin, silti vähän epätasainen. Luken kuolema oli joten vähän hölmön oloinen.

    Paljon reikiä juonessa, joita ei jaksettu selittää.

    Snoken kuolema oli tavallaan jännä, iso taistelu jäi siitä uupumaan, mutta silti ihan ovela tapa hoitaa tilanne noin. Nyt Imperiumin vetäjänä on pelokas teini vahvan emperor 2:n sijasta.

    Parempi kuin episode 1 ja 2 mutta originaalit jäävät jälkeen.

    Lapsille suunnatusta sisällöstä en ole koskaan tykännyt (evokit, jarjarbinksit ja nyt nämä uusimmat rotat).

    Yhtä hyvä tai huono kuin force awakens ja rogue one.
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2017
  4. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Hämmentävä fiilis tuli leffasta, kun mielestäni juonessa oli monelta osin todella typeriä käänteitä, ja esim. koko alkukohtaus oli typeryyden multihuipentuma, mutta kaikesta huolimatta leffasta jäi hyvä maku. Paljon juttuja oli tehty tosi hyvin.
     
  5. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 579
    Saadut tykkäykset:
    215
    Oliskohan vielä syytä välttää spoilereiden julkaisua? Jos ei osaa käyttää tägejä, niin tulee sitten vasta esim. puolen vuoden päästä kommentoimaan...
     
  6. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Joo kiitti vaan vitusti spoilauksesta.
     
    peacemaker tykkää tästä.
  7. peacemaker

    peacemaker Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    1 450
    Saadut tykkäykset:
    10
    Joo, lisäilin spoilerit ja pahoittelut niiden unohtumisesta, nyt on editoitu.

    Itse vältän threadien lukemista varsinkin, nyt kun tuo spoiler funktio on vielä piilotettu, jos on leffa näkemättä. Täältä ei hirveästi muuta leffan julkaisemisen jälkeen löydy, kuin keskustelua elokuvasta ja sen tapahtumista.
     
  8. makemich

    makemich Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    04.09.2002
    Viestejä:
    1 666
    Saadut tykkäykset:
    228
    No tämähän oli suorastaan yllättävän hyvä, poislukien ehkä:

    V#TTU MITÄ PASKAA.

    Yritin pitää mielessä että tämä on Disney-tuotantoa, en ole enää kohdeyleisöä ja söpöt karvaturrit ja teinimäiset juonenkäänteet sekä onneton näytteleminen kuuluvat tähän saagaan ja että tämä on kuitenkin avaruus-saippuaoopperaa parhaimmillaan/pahimmillaan ja ihan turha etsiä siitä epäloogisuuksia jne., ei niitä ole edes yritetty vältellä, pääasia että on saatu viihdettä kansalle.
    Mutta kyllä vaan kyrsi poikkeuksellisen monessa kohtaa. Noita epäloogisuuksia ja muita typeryyksiä on jo lueteltu tässäkin ketjussa ja Youtubesta löytyy monia hyvä arvioita joten ei niistä tässä enää enempää, tuskin jäävät keneltäkään huomaamatta.

    Hyvä puolia? Minusta Hamill ja Ridley hahmoineen ajoivat asiansa ja olihan sisarusten kohtaamisessa jotain koskettavaa ja toki muutamia visuaalisesti upeita kohtauksia. Snoke oli myös aika vakuuttava sen hetken eikä lopulta edes häirinnyt hänen ennenaikainen poistuminen, kunhan hahmoa olisi jotenkin pohjustettu sitä ennen, mutta ei.
     
  9. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 327
    Saadut tykkäykset:
    282
    Oli aika puuduttavaa settiä. Leffa oli yksinkertaisesti liian pitkä sisältöön nähden. Ja tuntuu että koko touhu kiertää yhtä ja samaa kehää. Huumori toimi meikäläiseen, toi pientä vaihtelua ja piristystä. Ohjauksessa ei sinällään mitään vialla ja visuaalinen anti oli hienoa, ongelmat olivat siellä käsikirjoituksen puolella.

    Todella mielenkiintoista on kyllä RT:n prosentit kriitikkojen (93%) ja yleisön (56%) osalta. En muista tuollaista suhdetta ennen nähneeni. Pitääpi lukaista muutama arvostelu jotta saa vähän otetta tuosta.

    Itselleni ainakin nämä ikonisten hahmojen tappamiset ovat melkoinen antikliimaksi. Varsinkin Han Solo lähti niin halvan oloisesti että. Luken poistumisessa oli sentään jotain eeppisyytä - mutta plääh kuitenkin. Ymmärrän että tässä haetaan jatkuvuutta, mutta kun koko touhu on sitä yhtä ja samaa eri naamoilla vaan. Ehkä oma Star Wars universumini kaipaa Aku Ankan tyyliin paikalleen pysähtyneisyyttä - samat tutut hahmot eri seikkailuissa. Ehkä tästä syystä olen pitänyt eniten Rogue Onesta näistä uusista SW-elokuvista.
     
  10. lahkonen

    lahkonen Käyttäjä

    Liittynyt:
    22.06.2005
    Viestejä:
    648
    Saadut tykkäykset:
    33
    Eihän tämä toki mikään uusi Blade Runner ollut, mutta ihan ok hömppäviihdettä koko perheelle, kuten tähtien sodat aina ovat olleet. Itsellä ei ole tapana tällaisista elokuvista epäloogisuuksia yleensä etsiä, mutta yksi hiukan isompi ihmetyksen aihe jäi askarruttamaan:
    Kapinalliset yrittivät nerokkaalla harhautustaktiikalla paeta sinne jonnekin hylättyyn tukikohtaan tms. ja sitten se urhea nainen jäi siihen pääalukseen ohjaamaan sitä (eikö autopilottia muuten ole vielä keksitty?), mutta harhautusjuoni paljastui, joten nainen päättää uhrata itsensä ajamalla valonnopeutta pahisten aluksen läpi?!

    Öööö, eli jos aluksesta sai tuollaisen superaseen noin helposti, niin herää kaksi kysymystä:

    1)miksi ne eivät käyttäneet tätä megahyperasetta heti ensimmäisen hylkäämänsä aluksen kohdalla, vaan antoivat pahisten tuhota kaikki alukset ilman mitään vastarintaa ja
    2)miksi tämä naiskenraali tai vastaava odotti, että pahikset pudottelivat noin 70% niistä kapinallisten pakoaluksista ennen kuin päätti tuhota pahikset?
     
  11. Vole

    Vole Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.03.2010
    Viestejä:
    1 927
    Saadut tykkäykset:
    81
    Ehkä se ei keksinyt sitä heti?

    En ole suurin Star Wars -fani, mutta leffa tuli nähtyä jo viime perjantaina hyvin väsyneenä illalla. Olin kuullut jotain juttuja leffasta ja odotin kauhulla, mutta nämä jutut paljastuivatkin trollaukseksi, joten kun kauhukuvat eivät tulleet toteen ja odotukseni eivät muutenkaan olleet korkealla niin tämä toimi ihan hyvin perjantai-illan viihteenä. En mitään syväanalyysia jaksa vääntää ja väsymyksen takia jotain juttuja taisi mennä ohi, välillä meinaan suljin silmäni ja vain kuuntelin.

    Kuvittelisin, että tämä iskisi kovaa Star Wars-faneihin, kun sen verta fan servicea tuntui olevan ja kaikkea muuta kivaa. Oli tämä minullekin ihan hauska, mutta joku fani ehkä nauttisi vielä enemmän. Olin yllättynyt, kuinka läheisesti tämä osa liittyi aiempaan, olisi kannattanut katsoa Force Awakens ennen. Lisäksi yllätyin ylipäätään tarinasta, että tämänkö ympärille leffa rakentuu? Tarinan osalta myös, tavallaan leffa on liian pitkä vaikka se ei siltä tuntunut, mutta leffa jatkuu vielä puolisen tuntia kliimaksin jälkeen. Okei kyllä siinä tapahtuu vielä kaikenlaista, mutta juonen kannalta tärkein konflikti oli jo tapahtunut mielestäni.

    En nyt ihan tajunnut miksi se Holdo (naisamiraali) piti sen suunnitelman salassa, kai sille oli joku selitys? Koko Finnin ja Rosen sekä Poen sivujuoni seikkailut olivat seurausta sille, että pitivät johtajaa epäpätevänä ja luulivat että suunnitelmaa ei ollut, minkä takia tekivät omat suunnitelmansa. Ja totta kai katsojalle siis annetaan tämä kuva, että sivuhahmojen missio on tärkeä, mutta loppujen lopuksihan heidän suunnitelmat menevät pieleen ja saadaan vaan joku Finnin ja Phasman epäkiinnostava yhteenotto. Mutta siis en ymmärrä, miksi Holdon suunnitelmasta ei kerrottu muille, koska jos se kerrotaan niin sivuhahmoilla ei ole mitään syytä tehdä omia juoniaan.

    Nyt näin elokuvaa pohdittua jäi fiilis, että elokuvaa suunnitellessa on ollut taas useita ideoita, jotka on pitänyt tunkea mukaan ja ne on sidottu yhteen epämääräisesti. Vahvinta antia on Reyn ja Kylo Renin tarina, minkä näkisin olevan homman pääjuoni koko trilogian osalta. Kaikenkaikkiaan ihan viihdyttävä teos, jossa on tiettyjä juonellisia ihmetyksen aiheita. En ala mitään arvosanaa vääntämään, tajuntani ei räjähtänyt elokuvan aikana, mutta leffan jaksoi katsoa ihan hyvin.
     
  12. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    224
    Tähtien sota VIII: Viimeiset jedit (mitä muutakaan se olisi suomeksi?) on täysiveristä avaruusoopperaa, joka tarjoaa täysilaidallisen toimintaa, avaruustaisteluja, valomiekkailua, juonittelua ja perhetragediaa. Elokuvan runsas sisältö asettuu kohtalaiseen tasapainoon, ja eri juonia kuljetetaan nyt sujuvammin rinnakkain kuin ”välitarinassa” Rogue One (”Ryövätyinen”?). Sodan ankaruus käy selväksi.

    Viimeisissä jedeissä kunnioitetaan jälleen elokuvasarjan vakiintuneita juonenkäänteitä mutta onnistuneemmin kuin edellisessä osassa Voima viriää. Tarinan sujuva eteneminen ja vaikuttavat näkymät kompensoivat tiettyjä heikkouksia; vaikka esimerkiksi dialogi on nokkelaakin, ajoittain kuullaan repliikkejä, joissa kokonaistilannetta koetetaan kiteyttää niin että tyhmäkin ymmärtää; ja kasinokaupungin varallisuussuhteet muistuttavat hiukan osoittelevasti Yhdysvaltoja, joissa aseteollisuus rikastuu sotien avulla.

    Lopetus on vaikuttavalla tavalla omintakeinen: mahtipontisen seremonian asemesta nähdään, kuinka kapina innoittaa nimenomaan heikkoja ja sorrettuja. Loppukohtaus on melkein kuin... dickensiläistä kommunismia.

    John Williamsin musiikki puhaltaa tarinaan hengen, ja katsomossa viihtyy loppuun asti.

    Elokuva kuvattiin 2D:nä pääosin 35 mm:n filmille, mutta 3D-konversio on erittäin vakuuttava ja se tullee kulumaan myös kotiteatterissa.

    4/5

    Yleisön niskaan ei tippunut ilmastointiputkia.
     
  13. JC1954

    JC1954 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.10.2009
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    6
    spessu +1

    Melkein sanasta sanaa meikäläisen tuntemukset elokuvan jälkeen.
    Alkuperäisen trilogian suurena fanina ei voi antaa kuin 1½/5
    Harmittaa, kun eivät tunnu saavan kasaan kunnon Star Wars leffaa enää.
     
  14. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    - elokuvalle uusinta leikkaus, turhat sivujuonet pois
    - turhista sivujuonista vaikka blu-raylle extra spinoff jakso
    - muutama mukahauska repliikki pois
    - tää yks hahmo oliskin jäätynyt ja vastaavasti sen veli jäänyt pyörimään vikaan episodiin

    Näillä ohjeilla saattais olla aika kurko leffa mielestäni.
     
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Leffa nähty ja parempi oli kuin Force Awakens. Lähinnä siksi, että se oli niin suora a new hope -kopio.
    Tässäkin toki oli hieman juttuja Imperiumin vastaiskusta, mutta ei onneksi niin suora kopio. Abrams oli pois ohjaksista, mikä oli todella hyvä.

    Ohjaaja oli myöskin käsikirjoittanut leffan, minkä toimivuudesta en ole ihan varma. Mark Hamill sanoi imdb:n mukaan, että ei ole ohjaajan kanssa samaa mieltä siitä, mitä Lukelle tapahtuu, mutta toki näytteli osansa ammattimaisesti.
    Mark Hamillista iso plussa. Mukava oli kuulla kaverin ääntä taas kerran ja kyllähän se nuori Luke sieltä välillä esiinkin tuli.

    Ylenpalttisesta komiikasta en välittänyt. Samalle tasolle palattiin sen suhteen kuin episodeissa 1-3 ja Jedin paluussa. Enää olisi puuttunut, että JarJar Binks olisi ilmestynyt paikalle.
    Pääpahiksen kuolema oli hyvä juttu. Hahmona se oli mielestäni totaalisen epäonnistunut. Selkeä CGI-hahmo, jonka liikkeet olivat epäluonnolliset ja ulkonäkö kuin LOTRista. Andy Serkis vissiin näytteli häntä tässäkin, mutta taisi olla maanantaipäivä myös hänellä, koska verrattuna vaikkapa Apinoiden planeettaan hahmo oli liian epäluonnollinen.
    Luken kuolemaa en oikein ymmärtänyt. Käyttikö hän kaikki force powerinsa siihen hologrammiin ja sen vuoksi kuoli? Ei hän muuten pahemmin sairaalta ja huonokuntoiselta näyttänyt, kun pitkän kepin päässä heilui ja Reylle huohotti selän takana, että can you feel the force inside you. tjsp. Ehkä Hamill halusi jo sarjasta pois. Vaikea sanoa.
    Yodasta iso plussa. Varsinkin, kun hän oli nukke eikä cgi-hahmo!
    En tiedä kuvittelinko vain, mutta tuntui kuin koko ajan olisi jokin taistelu ollut menossa tai muuten jotain vauhtia ja vaarallista tilannetta. Leffa olisi kaivannut enemmän rauhallisia hetkiä.

    Kyllä tämä minulle meni ihan Tähtien sodasta. Ei parasta eikä nyt mitenkään ihmeellistä.
    Annetaan vaikka kolme tähteä ja yksi plussa päälle spoilereissa kerrotusta plussasta.

    edit: suomennos oli vähän hassu.
     
  16. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    557
    Saadut tykkäykset:
    12
    Itsekkin katsastin ja mitä tuohon spoileriin tulee;
    taisi tuo fyysinen "hologrammi" olla todella energiaa vievä tekniikka. Eli kuoli sen raskauteen. Hamill tosin olisi kaiketi halunnut jatkaa, tai ainakaan ei ole ollut kovin tyytyväinen Luken kohtaloon ja muutokseen. Yoda oli kiva yllätys

    Näin muuten, niin näistä kolmesta uusimmasta Disneyn Sodista tämä oli paras. The Force Awakens oli kelpo pläjäys ja samaten Rogue One. Ei niissä tosin mitään ihmeellisyyksiä ollut, mutta viihdyttäviä. Tämä The Last Jedi tarjosi mukavasti uusia asioita ja toi tuttuun kaavaan hieman jotain uutta. Käänteet toimi myös. Kaiken parjauksen jälkeen menin teatteriin suhteellisen vähillä odotuksilla, mutta yllätyin positiivisesti. Rey ja Kylo Ren ovat ihan mielenkiintoisia hahmoja ja mielenkiinnolla odotan, miten episodi IX vie tarinan päätökseen. Muut uudet hahmot vanhojen lisäksi on vähän niin ja näin. Ei jätä mitään erikoisia tunteita.

    Tosin mikään suuri Star Wars fani en ole ollut sitten episodi III:n, kun sen yläasteella näin. Ja nyt kun jälleen uutta tulee, niin mitään suuria nostalgia pärähdyksiä ei hirveämmin ole ollut ja mitään "Star Wars" on pilalla juttuja ei jaksa miettiä. Tosin olisin todella kiitollinen jos sen alkuperäisen trilogian saisi ilman niitä ihme 1997 vuodesta alkaneita muutoksia. Siihen vetänyt rajan ja eipä noita kammotuksia ole nähty, kuin YouTubesta... Näyttää vain jotenkin kuvaan kuulumattomilta.
     
  17. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 182
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Star Wars Despecialized edition. Koska kyse on ainakin teoriatasolla piratismista, niin jätän linkkaamatta. Löytyy googlella. Mutta itse en ainakaan kokenut huonoa omatuntoa noiden lataamisesta, kun hyllyssä on alkuperäinen trilogia kolmena eri versiona (vhs, dvd, bd) ja kävin vielä trilogian katsomassa vuonna 1997 leffateatterissa. Kukin voi tahollaan miettiä sitten tuota itse.

    Tosin täytyy tuosta Despecialized editionista todeta, että tietyissä kohtauksissa otan mieluummin uusimmat versiot. Esimerkiksi alukset ovat todella ankeita joissakin kohtauksissa noissa alkuperäisissä. Trikkikuvaus ei aina mennyt ihan putkeen.
     
  18. Sädettäjä

    Sädettäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.08.2010
    Viestejä:
    557
    Saadut tykkäykset:
    12
    Joo tiedän näistä. VHS:nä noi alkuperäiset löytyykin, mutta eipä noita nyt voi enää millään katsella. Ehkä vielä joskus nuo lataan ja katsastan. Tosin kun ne tuli niin monesti kersana katsottua, niin käytännössä muistaa ne edelleen ulkoa.

    Tosin itsekkin pidin noista uusituista aluksista. Näyttää paremmilta. Oikeastaan miksei tuollaista pientä muutosta voisikin hyväksyä, mutta sitten siellä on ties mitä iljetyksiä ruudulla ja naama menee solmuun. No ehkä alkuperäiset saadaan joskus ihan kunnon 4K:na ja alusten yksityiskohdat tulee paremmin esille ja eivät näytä niin ankeilta. Tai sitten tehdään kaksi versiota ja toisessa sitten hieman paranneltu tehosteita, mutta jätetty muuten ihan ennalleen. Saahan sitä toivoa :rolleyes:
     
    nepa tykkää tästä.
  19. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 436
    Saadut tykkäykset:
    771
    Näin muutama tunti leffan näkemisen jälkeen on aika sekavat fiilikset. Ristiriitaisia fiiliksiä. Merkillistä tyhjyyttä sen sijaan, että olisi kokenut suurta taidetta. Arvioni voi olla nyt vähän metsässä ja muuttua ajan kanssa, mutta sanoisin tämän olevan huonoin Star Wars. Kivahan se oli katsoa. Disney tekee näitä mukavan antaumuksella, "perinteitä kunnioittaen" ja aika suurella rahalla, mutta vastapainona on asioita, joiden ilmaiseminen vaatiin minulta asioiden jäsennystä.

    Olisikohan kyseessä esim. "eksentrisyyden" puute? Disneyn Star Warsit muistuttavat muita elokuvia, jolloin leffa tuntuu vain yhdeltä tehoste/fantasia/toimintaleffalta muiden joukossa. Joku kohtaus voi olla Star Trek-mäinen, seuraava kohtaus Bond-mainen ja sitten vielä Lord of the Rings-mäisyyttä perään. Lucasin Star Warssit ovat Star Wars-maisia, vähän oma juttunsa, jota muut korkeintaan kopioivat. Disneyn Star Warssit on kopioitu muualta ja ennenkaikkea vanhemmista Star Wars-leffoista niin, että koko ajan on kierrätyksen fiilis päällä. John Williamsin musiikit tuntuvat aivan erilaisilta näissä Disneyn pätkissä. Ne tuntuvat hukkuvan tehosteiden alle eivätkä vie tarinaa samalla tavalla. Rytmitys on mitä on, pääasia tuntuu olevan räjähdysten ja pamausten saaminen ilmoille vähän väliä. Disney tekee kaiken "varmuuden" vuoksi mahtipontisesti siinä missä Lucas uskalsi hillitä menoa, jolloin eeppisten kohtausten teho tuntuu jossain. Dynamiikkajuttu.

    "Vanhoja" hahmoja on käytetty uudessa trilogiassa harmittavan vähän ja nyt on suunnilleen Chewbacca, C-3PO ja R2-D2 jäljellä trilogian viimeiseen osaan. Episodin VIII asetelma on kuin vanhassa Galacticassa - rähjäinen laivasto pakenee massiivista sotakoneistoa. Sekaan vähän Imperiumin Vastaiskua (Reyn jedikoulutus / lopun tukikohtataistelu+evakuointi) ja Jedin Paluuta (Rey+Kylo+Snoke). Onpas omaperäistä. Ei siis riittänyt, että Episodi VII oli melkein Uuden toivon remake? Olivatko Episodit I-III jonkun olemassa olevan osan kopioita? Eivät olleet, koska asialla oli suuri visionääri Lucas.

    Siinä missä The Force Awakens and Rogue One olivat vielä mukavia positiivia yllätyksiä sen suhteen, että Disney ei suoranaisesti "raiskaa" Lucasin perintöä, tämä uusin pläjäys jätti tässä vaiheessa huolestuttavan tyhjän fiiliksen sisääni. Aika näyttää, muuttuuko mieli.
     
    klmake, Jupe, nepa and 2 others like this.
  20. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Pohdin pitkään mitä kirjottaisin tästä kunnes luin tämän lainaamani pätkän. Se tiivistää ajatukset aikalailla.
    Tuntui kun olisi ollut kaksi leffaa, turhanpäiväistä avaruustaistelua ja sitten jedeily Kylo & Snoke ja Luke & Rey välillä.
    Muut hahmot ja heidän tekemisensä aivan turhia.