Topfield crc-1400 ja trc-1400

Keskustelu osiossa 'Topfield' , aloittajana SNOW69, 28.12.2012.

  1. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Niin ja ainakin omassa tapauksessa tallennuksen kestoa ei voinut jälkikäteen enää muuttaa onnistuneesti. Että se taas vaikuttaa Topparin vialta. Voihan se olla että joku yhteensopivuusongelma on molempiin suuntiin.
     
  2. STim

    STim Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.08.2010
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin näin se menee. Ohjelmaoppaassa kun tiedot ovat tunnin pielessä jos esim. ajastat lauantaina sunnuntain ohjelmia ja siinä välissä kelloja siirretään. Itseasiassa laitehan tallentaa täsmälleen oikein silloin, eli juuri asetettuna aikana. Kuten 3JJ:in mainitsee toistuvat tallentuu oikein kunhan laite vaan on päivittänyt kellonajan. Olen itse aina ajastanut kellonsiirron jälkeen laitteen käynnistymään sunnuntai aamuna aikasin toistoajastimella, jolloin kellon aika päivittyy.
    Mulla laite on toiminut täydellisesti, eikä ikinä ole tullut stepstonen mainitsemia ylipitkiä tallenteita. Nykyään katson kaikki ohjelmat tallennettuna, lukuunottamatta live urheilua. Käyttöpaikka on Elisan kaapelissa.
     
  3. stepstone

    stepstone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2011
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    STim, itsekkin katson kaiken muun tallenteina paitsi urheilu, jos jaksan edes innostua seuraamaan. Tallenteena kun katsoo, niin saa kelattua mainokset ohi, pysyy paremmin ohjelman juonessa mukana. Tuntuu vaan niin ihmeellisesti tuo boksi tekevän noita haamupitkiä tallenteita. Toissa iltana ajastuksella tallentui Tron: Perintö 9 h mittaisena ja eilis iltana Rocky Balboa tallentui normaalisti ja kumpikin tuli samalta kanavalta: Nelonen.
     
  4. Blondie

    Blondie Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2005
    Viestejä:
    205
    Saadut tykkäykset:
    0
    vanha toppari TF500PVRt on tulossa tiensä päähän ja nyt olisi ehkä mahdollisuus ostaa tämä versio käytettynä kun kuitenkin vielä tallennetaan joitan harvoja ohjelmia suomen kanavien tarjonnasta... Topparin käyttöliittymän käyttäminen on tullut tutuksi ja ymmärtänyt että tässä vielä aika sama periaate miten käyttöliittymässä siirrytään/käytetään toimintoja? TAPeja en ole käyttänyt edellisessäkään niin niitä en osaa kaivatakkaan :)

    Mitä pika lukenut tätä topikkia niin kauheasti näyttäisi vaan ongelmia olevan vai onko perinteisen foorumin vika että vain valittajat avautuu täällä jos ei kaikki pelitä niin kuin oletetaan? :)

    Kysymyksiä mitä nyt ilmaantunut itselleni:
    - Pyöriikö tulletin siis myös silloin kun laite on standby tilassa ja pitää näin ollen koko ajan päällä?
    - Joku valitteli HD kanavien kelausta että ei ole mahdollista. Vieläkö on ongelmana? Itselleni siis tulisi antenni versio. Tosin tällä hetkellä ei ole mitään maksukanavia eli katselussa olisi vain YLEn HD kanavat.
    - Joku mainitsi YLE HD kanavien -50% volume bugin. Joko korjattu? :D
    - Muita yleisiä tiedossa olevia bugeja? Vikoja? :D

    Vai pitäisikö jotain vanhempaa TF520 tai TF600 -vehjettä mielummin katsoa tilalle? :D
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2016
  5. Jorma_Kuosmanen

    Jorma_Kuosmanen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.02.2015
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla kaapeliversio ja ei muuta moitittavaa kuin tuo kaukosäädin. Se vaatii tarkkaa suuntausta boxia kohti.
    Kaikki muut asiat toimii kuin esim. 5100:ssa.
    Niin ja käyntihurina on mietoa voimakkaampi.
     
  6. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Oma kauko toimii lähes 180 kulmalla. Ei se ihan suoraan sivusta ei ota, mutta paljon ei kulmaa tarvitse olla kun jo toimii. Takuun loppumista tässä odottelen niin pääsee vaihtamaan tuulettimen hiljaisempaa. Kerranhan tämä yksilö kävi takuuseen emolevyn vaihdossa sirinän vuoksi (coil whine).
     
  7. hhelminen

    hhelminen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.07.2006
    Viestejä:
    887
    Saadut tykkäykset:
    14
    Se olisi rahojen hukkaan heittämistä, ensivuoden alusta B kanavanippu muuttuu DVB-T2 nipuksi.
    Joten aika paljon kanavia jäisi näkymättä..
     
  8. Blondie

    Blondie Guest Guest

    Liittynyt:
    31.05.2005
    Viestejä:
    205
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin mites tuo tuulettimen pyöriminen standby tilassa ja YLE -50% volumet? Ne nyt epäilyttää eniten tämän hankkimisessa.

    Toisaalta ei taida antenniverkkoon parempaa boxia tällä hetkellä löytyä kuin tämä?
     
  9. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    On ihan äänetön standby tilassa, oli se sitten aktiivinen tai passiivinen valmiustila, ei eroa. Ei pyöri mikään.
     
  10. EmDzei

    EmDzei Guest Guest

    Liittynyt:
    16.04.2005
    Viestejä:
    51
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuuletin ei pyöri standby tilassa. Boxin ollessa samassa huoneessa kuin nukkuja, tuulettimen ääni on liian iso ja pitää hereillä.

    YLEn kanavilla yhä sama vika ja äänet ovat hiljaiset verrattuna muihin kanaviin. Vikana lienee se sama kuin katsottaessa tietokoneen selaimella YLEn kanavia, jolloin äänisäädin on keskiasennossaan. Selain muistaa sitten seuraavalla kerralla äänipotikan asennon kun käyttäjä tulee sinne uudestaan. Topfield ei osaa laittaa tätä "äänipotikkaa" 100 %:iin, vaan se on aina 50 %:ssa. On kysytty Suomen Topfieldiltä ja eivät osaa korjata. Ehkä viestiä pitäisi saada hinattua valmistajalle ja koodaajalle. Luultavasti ihan pieni asia kun se menisi osaavalle vain perille.

    Standby tilassa on yksi huono asia, josta et boxin omistajana vielä tiedäkään. Kun boxin läpi halutaan viedä signaali, niin boxi on aktiivitilassa ja kuluttaa näin virtaskaa 15 W. Eli se tyypillinen kytkentä: antennijohto seinästä Toppariin ja Topparista vielä television omalle virittimelle. Television oma viritin kun ei sekoile äänenvoimakkuuden kanssa YLEnkään kanavilla tai kun haluat katsoa ohjelmia ilman tuulettimen pitämää hurinaa.

    Sitäkään et ehkä vielä tiedä, että jotta boxi tallettaisi neljää kanavaa samanaikaisesti virheettömästi ja laadukkaasti on kiintolevyn oltava ns. A/V mallia. Pakko ei ole ostaa omaa Topfieldin asemaa, mutta Topparin levyt ovat juuri tätä A/V mallia. Ja kun tämän tietää, niin eivät heidän hinnatkaan ole mitenkään pahoja; varsinkin jos sattuu saamaan sen heidän tarjoushinnallaan.
     
  11. 3JJ

    3JJ Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2006
    Viestejä:
    1 702
    Saadut tykkäykset:
    362
    Ja juuri kun pääsin mainitsemaan että ei ole ylipitkiä tallennuksia tullut, niin parhaillaan se tallentaan Amazing Racea MTV3 HD-kanavalta. Tämä on ajastettu EPG:n kautta välille 21.00-22.00 ainoa muokkaus on että viikottainen. Alku- ja lopetusaikoihin ei ole koskettu. Boksi on aloittanut tallennuksen 17.55 ja kesto 4h 16min, eli nörtille sopiva tasaluku 256min.

    Noitahan tulee kaksi jaksoa peräkkäin, niin se ensimmäinen 20.00-21.00 on ihan oikein ajastunut. Myöhäisemmän jakson ajastus on tämä pidentynyt.

    Edit: Jahas, maikkari ei osaa päättää illan ohjelmistoa. Toisen, eli tuon epäonnistuneen tallennuksen aikana onkin muuttunut niin että sieltä tuleekin yllärinä SNL uusinta eikä Amazing Race. Ja maikkarin omilla sivuilla sen "NYT" palkin mukaan olisi tulossa Amazing Race. No, ohjelmaoppaaseen oli jo korjattu. En tiedä onko tuolla nyt sitten ollut yhteyttä tuohon pidentymiseen.
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2016
  12. jussi28

    jussi28 Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.07.2002
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    30
    Minulla on alkanut myös hävittämään mainoskanavat kanavalistalta muutaman viikon välein. Maksukanavia ei ole joten se ei ainakaan täällä ole syy.
    Onko tuolle löytynyt muuta selitystä?
     
  13. stepstone

    stepstone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2011
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota noin, tulisko huolestua tuon boksin toiminnan suhteen? Tänään ilmeni omituisuus, kun valitsin tallennusvalikon ja valitisin tallennuksen, jonka haluan katsoa, niin ihmettelin Toiston asetus palkissa näkyviä punaisia vilkkuvia pystysuuntaisia pistepalkkeja. Samanlaisia palkkeja ilmenee painettuani info nappia katseltavan ohjelman tietoja tarkistaakseni, infolaatikon ylälaidassa vilkkuu punaisia katkonaisia pystypalkkeja ja niiden välillä on punaisia pisteitä kuin haulikolla ammuttuna.

    tuolla laitteella tulee takuuaika umpetuun, mutta eikös se virhevastuu koske takuuajan umpeuduttuakin. Voinee vaan olla hauska tilanne, kun myyjäliikettä ei ole mikään ton boksin ongelma kiinnostanut sen jälkeen, kun sen ostin. Olikin viimenen kerta kun sieltä mitään ostin.
     
  14. stepstone

    stepstone Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2011
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Entäpä onko muilla Topfield tehnyt tällaista FOX kanavalta tallentaessa, että välillä kuva näkyy mut ei minkäänlaista ääntä kuulu ja nyt viimeset tallenteet on ollut pikana läpi mustaa ruutua katsellen. Itse FOX kanavaa satuin tänään vilkaiseen, kun tallennus oli menossa, niin hyvin näkyi lähetys, mutta sitten tallenne oli epäonnistunut. Kaikilta muilta kanavilta tallennukset on onnistunut hyvin.
     
  15. Elix

    Elix Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.11.2007
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    1
    Alkaakohan tulla digiboksi tiensä päähän kun on tullut ensimmäinen ongelma. Kun painaa exit nappulaa niin välillä koko laite käynnistyy uudestaan ja näytössä on jokin virhekoodi. En muista koodia, eikä kiinnostakaan.
     
  16. jussi28

    jussi28 Käyttäjä

    Liittynyt:
    11.07.2002
    Viestejä:
    948
    Saadut tykkäykset:
    30
    Osaisiko joku sanoa ratkaisua siihen kun nyt alkoi antenniverkossa näkyä Nelonen hd kanava, niin topfield 1400 trc ei näytä ohjelmatietoja kyseiselle kanavalle?
    Kaikilla muilla kanavilla ohjelmatiedot näkyy.
    Myöskin television epg näyttää Nelonen hd:n tiedot.
     
  17. KILLPATRICK

    KILLPATRICK Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    28.01.2010
    Viestejä:
    6 446
    Saadut tykkäykset:
    1 213
    Auttaa en osaa, mutta kiitos tiedosta. Tein kanavien virityksen uusiksi ja vola! Nelonen HD näkyy.
     
  18. Repe2

    Repe2 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2015
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt kun näiden, ennen niin loistavien boksien valmistus on loppunut ja Suomenkin tuki päätynyt asianajotoimiston sivuille, niin voisiko joku ystävällisesti kertoa, onko mahdollista - vähäisin kustannuksin ja hiellä - poistaa/ohittaa esim. laitteen TRC-1400 oma salausjärjestelmä, kun tuntuu että noita ulkoisia kovalevyjä on kertynyt hyllyyn monella eri päivitysversiolla. Tuli varmaan epäammattimaisesti kysyttyä, mutta mielelläni yritän selittää lisää, jos jollain on parempaa tietoa ko. asiasta. Eli jokaisella eri TC-1400-laitteella tuntuu olevan oma "salauskoodi", ja sen lisäksi tulevat eri päivitysversiot. Kiitos etukäteen !
     
  19. vps358

    vps358 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    11.02.2005
    Viestejä:
    4 725
    Saadut tykkäykset:
    479
    ^
    Ei ole boksista kiinni, on CI+ järjestelmän ominaisuus.
    Ja hajonneen boksin myötä tallenteet on myös menetetty.

    T: Vesku
     
    Repe2 tykkää tästä.
  20. Repe2

    Repe2 Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2015
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti Vesku (tälläkin puolen). Kymysyksen paikka oli ensin hieman hakusessa, mutta tulihan tämäkin asia vielä varmistetuksi alan asiantuntijoilta.
    Topyn ohjelmaversioita voi ilmeisesti kuitenkin vaihdella - myös vanhemmaksi - mielensä mukaan ....
    (Kaikki Topyt OK, toistaiseksi.)