Varmaan hyvä referenssilevy olisi vastikään tullut Blade Runnerin UHD BD-julkaisu, joka tuntuu saaneen kehuja laadustaan. Planet Earth II on myös hyvä sarja tekniseltä toteutukseltaan.
Uskaltaisin väittää että on, toki referenssijulkaisu on vähän häilyvä käsite. Luontodokumentin kuvaaminen on täysin erilaista elokuvaan verrattuna, koska elokuvaa tehdessä lähes kaikki on kontrolloitua kamerakulmia ja valaistusta myöten, mikä ymmärrettävästi ei ole mahdollista luontoa ja eläimiä kuvatessa. Toki dokkarissa materiaalin tekninen taso voi vaihdella tilanteesta, kamerakalustosta ja olosuhteista riippuen. Näihin haasteisiin nähden Planet Earth II on omassa sarjassaan referenssimateriaalia, koska se asettaa uuden vertailukohdan tulevia luontodokkarijulkaisuja ajatellen. Ja kyllähän tuolla materiaalilla kelpaa OLED-televisiota esitellä.
Se voi toki olla referenssiä luontodokkarina, mutta ei todellakaan UHD Blu-ray -julkaisuna. Video on pakattu liian pienellä bittivirralla, mikä näkyy erilaisina pakkausvirheinä. Monissa otoksissa on käytetty selvästi liikaa jälkiterävöitystä, eivätkä lukuisat GoPro-otokset kuulu referenssijulkaisuun.
Onko tuo B6V:n uusin päivitys nyt kannattavaa asentaa vai ei? Mikäs tilanne sen suhteen? Alkaa häiritsemään kun joka kerta käynnistäessä sitä kysyy mutta en uskalla päivittää jos jotain menee huonompaan suuntaan.
AVForumsin ketjussa suurin osa valittaa että täysin mustien toisto on mennyt huonompaan suuntaan. Myös HDR game moodia on muutettu kyseenalaisesti niin että kuva on merkittävästi tummempi kuin aikaisemmin. Kannattaa siis ehkä vielä kotva odottaa jos LG tuosta uuden version julkaisee.
Hae pois vaan, jos tuplavirittimen puute ei haittaa. Ei taida tuohon (eikä oikein muuhunkaan) hintaan olla parempaakaan tarjolla.
UHD-levyjen ja bluray:den katseluun ja tuo 3000€ on vähän semmoinen break point. Mukana tulisi vielä 6kk 4K-Netflix.
Kunpa vain olisi jo 75" oledit tuohon hintaan.. ei vaan anna luonne periksi päivittää töllöä vain 5" isommaksi. xD
Aina haluaisi isompaa, mutta menin tekemään seinän, jossa edellinen 65 on kolossa ja Revelit on upotettu sen ympärille ja vielä laitekaappikin on upotettu seinään. Tällä koolla mennään, kunnes koko asunto vaihtuu tai ääntä läpäisevä kangas ja 4K-tykki tulee taloon.
Nyt 2999 tai en löytänyt tarjousta. Ja näköjään myös kolme kiloa Verkkikses. Oliko tässä jotain nokittelua ja olisi pitänyt samalla sekunnilla tilata?
Mua häiritsee tuossa 65E6:ssa tuo tumman pään palikoituminen ja väriliuku. Sen ymmärtää vielä ihan jollakin netflixillä ja paskoila blu-raylla, mutta kun sit' näkyy paremmillakin blu-raylla. Onko tuo kalibroitavissa siedettävämmäksi? Muuten kyllä huikea laite.
Nyt löytyi suht hyvin toimiva konsti HDR10 -kalibrointiin. Ratkaisu löytyi Service menusta jossa oleva kahden pisteen valkobalanssin säätö vaikuttaa myös HDR-kuvaan. Televisio muistaa eri värilämpötila-asetusten kalibroinnit erikseen ja jos SDR-kuva on kalibroitu ”Lämmin2”-asetuksella kuten omani, kannattaa valita vaikka ”Keskitaso” värilämpötilaksi koska Service menun valkobalanssi vaikuttaa niin SDR- kuin HDR10-kuvaankin. Kahden pisteen säätö toimii mainiosti myös HDR-kuvalle ja itse säädin Gainin 60IRE:n HDR10-testikuvalla ja Cutin 10IRE:llä. Valkobalanssi asettui kaikkialla alle kolmen dE:n eikä 20 pisteen karmeaan ja suurelta osin toimimattomaan koodisivukalibrointiin tarvinnut koskea lainkaan. Cut-säädöissä piti laskea myös vihreää aika paljon että sai mustan pysymään mustana. Gamma asettui siedettävän hyvin PQ EOTF-käyrälle. Kuvalähteenä käytin R. Mascior’s UHD Test Patterns -kokoelmasta löytyviä 10 prosentin HCFR-testikuvia.
Ymmärtääkseni 2016-malleissa ei ole eikä ole tulossakaan DV-säätömahdollisuutta. 2017-mallien Dolby Visionia voi kalibroida muistaakseni CalMan-softan ja Murideo-testikuvageneroijan avulla.